Babypraat, Kids, Moeder zijn, Zwanger

Mijn kraamcadeautjes (ideeën en tips)

Ik ben lastig. Lastig qua cadeautjes voor mezelf: “wat wil je voor je verjaardag?” – “geen idee…”, lastig met wat ik wil eten ’s avonds en ik ben al helemaal lastig als het aankwam op kraamcadeautjes! Zoals jullie wel weten ben ik heel kieskeurig met kleertjes voor Nilo… Ik hou niet zo heel erg van beertjes, borduursels en Disneyfiguren op kleding. Als mensen tijdens mijn zwangerschap vroegen wat ik graag wilde hebben als kraamcadeautje dan zei ik ook vaak dat ik echt geen kleertjes meer nodig had, ik had genoeg! (En dat klopt ook serieus, van maat 50 heeft Nilo misschien alles maar 2x aangehad…) Dus moest ik met wat anders komen. Ik vind het stom om dingen te vragen en je weet natuurlijk ook niet wat mensen aan een kraamcadeautje willen uitgeven dus ik vond het heel erg moeilijk. Nilo heeft echt ONTZETTEND VEEL kraamcadeaus gekregen, echt niet normaal en ik deel hier een kleine greep van alle cadeautjes die wij gekregen hebben. Als je zelf nog op zoek bent naar een kraamcadeautje voor iemand kun je hier misschien ideeën uithalen!

naamcadeautjeMisschien een beetje kneuterig of heel erg Pinterest-achtig, maar ik vind spulletjes met de naam van het kindje heel erg leuk. Wij hebben bijvoorbeeld een zelfgemaakt kapstokje gekregen waar de naam op staat (Komt van houtjemooi. Ook hebben we een badcape, ochtendjasje en een knuffeltje gekregen waar Nilo’s naam op staat. Van Bibian kregen we een gepersonaliseerd voorleesboek van Woezel en Pip. Hierin komen twee vogeltjes in voor die Nilo en River heten, hoe leuk!

babyseerstejaarIk had tijdens mijn zwangerschap al het negen maanden boek van Pauline Oud gekregen en ik vond dit heel erg leuk om bij te houden voor “later”. Je hebt in dezelfde serie ook “baby’s eerste jaar” boek. Ik heb deze gekregen en vind dat ook wel een heel leuk (kraam)cadeautje. Iets voor moeder in plaats van voor de baby ;)! Wel een must om meteen vanaf week 1 bij te houden want door die zwangerschaps/bevallingsdementie weet je na 3 weken écht niet meer wat er in week 1 gebeurd is!

lampjesdingBij een vriendinnetje van mij had ik dit al eens gezien: een lampjesding met muziek. Mijn oom en tante vroegen wat ik graag wilde hebben en toen dacht ik aan dat lampjesding! Zo lief als ze zijn, kreeg ik het inderdaad als kraamcadeautje. Je kunt verschillende patroontjes op het plafond schijnen (sterren, hartjes, wolkjes) in allerlei kleuren, ook speelt het doosje een muziekje af. Het is trouwens de licht projector “regenboog kubus” van Chicco! Aangezien Nilo helemaal gefascineerd is door lichtjes/lampjes is dit ding echt heel erg leuk voor hem! Hij wordt er helemaal rustig van!

cbhoesjeVan Bibian kreeg ik een hoesje voor consultatiebureauboekje. Heel erg leuk! Het boekje van het CB gebruik je toch 4 jaar en zo’n gepersonaliseerd hoesje maakt het saaie boekje toch een stukje gezelliger haha. Er zijn heel veel online shops die dit soort dingen verkopen (google is your friend!).

voorleesboeken(Voorlees)boekjes zijn altijd goed! Ik ben zelf een voorstander van (voor)lezen en ben ook van plan om Nilo veel voor te gaan lezen. Boekjes, prentenboeken, platenboeken, zoekboekjes zijn altijd goed in mijn ogen om te geven tijdens een kraambezoekje. Boeken heb je voor ieder budget dus daarmee zit je wel goed.

Als je het echt niet meer weet, of diegene in kwestie heeft “alles”, zijn bonnen van Hema/H&M/V&D/Prenatal ook altijd een goede optie. Kleertjes, hydrofiele doeken, flessen, een nieuwe outfit voor moeder… De keuze is reuze haha.

overigVerder heb ik ook nog hele leuke andere dingen gekregen (ook van naaste familie, die hadden een iets groter budget dan bijvoorbeeld vage kennissen natuurlijk!): een kraammand met voor 8 cadeautjes (een douchegel voor mezelf, een kleertje voor Nilo, een klein boekje…) voor iedere dag van de kraamweek één! Van de zus van mijn vriend hebben we ook een hele gave retro politieauto gekregen waar Nilo zelf op kan zitten en kan “rijden” (over 1/1,5 jaar pas haha), de CD + boek met kinderliedjes van Jan en Monique Smit (leuke, nieuwe kinderliedjes, ideaal voor in de auto over een poosje), een babygym, een abonnement op een mama-tijdschrift, een onwijs cool hobbelpaard in de vorm van een knuffel-ezel en verder nog heel veel kleding, speelgoed en knuffeltjes.

Ik, mijn vriend en Nilo zijn ontzettend verwend door alle familie, vrienden en kennissen die allemaal op kraambezoek zijn geweest! We zijn nog steeds niet helemaal door ons kraambezoek heen haha, zoveel interesse is er voor een pasgeboren baby. Ik hoop dat jullie ideeën hebben opgedaan voor als je zelf op zoek bent naar een leuk kraamcadeau voor iemand die een kindje gekregen heeft!

Heb jij nog leuke, originele ideeën voor een kraamcadeautje?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

35 reacties

 • Reageer Marion 2 januari 2015 om 06:38

  Wauw, dat boekje met Nilo en River! Wat supertof! Lijkt mij ook juist leuk om allemaal spulletjes te krijgen met de naam van de baby. Dat lampending is heel mooi!
  Marion onlangs geplaatst…Toch goede voornemens!My Profile

 • Reageer Marina 2 januari 2015 om 07:02

  Leuke tips! Kleertjes zijn wel altijd erg leuk om te geven, maar inderdaad ook erg smaakgevoelig.
  ‘Milestonecards’ heb ik ook wel eens gegeven en werden toen goed ontvangen. Die zijn onder andere bij de HEMA verkrijgbaar.

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…Evaluatie doelen december 2014My Profile

  • Reageer Manon 2 januari 2015 om 09:57

   Ja, die heb ik ook nog gekregen! Superleuk zijn die inderdaad!

 • Reageer Kelly caresse 2 januari 2015 om 07:07

  Wat een handige tips, ik vind cadeautjes met de naam van het kindje ook erg leuk, dat kapstokje is leuk! Ik kreeg van 4 vriendinnen gezamenlijk een houten roze stoeltje met Lana’s naam erop, dat vond ik zo leuk!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Outfit & look of New years eveMy Profile

 • Reageer Diana Carlton 2 januari 2015 om 07:36

  Leuke cadeautjes! Ik heb ook het woezel en pip boek, een groot succes! Ik vond gepersonaliseerde cadeautjes erg leuk om te krijgen.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Onzeker over het ouderschapMy Profile

 • Reageer Dita 2 januari 2015 om 07:55

  Wat een leuke cadeautjes! En dat boekje, super leuk! Ik hou ook totaal noet van kleren met cars print of prinsessen etc..
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Januari 2015 #1My Profile

 • Reageer Anneleen 2 januari 2015 om 09:02

  Wat een mooie cadeautjes, heel leuk om te zien! Dat boekje van woezel en pip met river en nilo hun namen op vind ik toch wel een van de leukste cadeautjes!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: mijn wensen voor jou! #5My Profile

 • Reageer Linda 2 januari 2015 om 09:22

  Dat zijn zeker leuke kraamcadeautjes. Hier ook groot fan van gepersonaliseerde spulletjes. Zeker voor de tweede.
  Linda onlangs geplaatst…Goede voornemens voor mama voor het komende jaarMy Profile

 • Reageer Simone 2 januari 2015 om 09:44

  Wat een mooie cadeaus hebben jullie gehad! Dat ‘lampjesding’ ziet er onwijs gaaf uit.
  Simone onlangs geplaatst…Missie mooie warme winterjas: geslaagd!My Profile

 • Reageer Anouk 2 januari 2015 om 10:04

  Jeetje wat een cadeaus! Maar hoe leuk dat iedereen z’n best doet om iets voor je uit te zoeken
  Anouk onlangs geplaatst…Wensen en doelen voor 2015My Profile

 • Reageer Annemijn 2 januari 2015 om 10:05

  Wat een leuke cadeautjes zeg! Ik vind het hoesje wat je van Bibian gehad hebt echt heel leuk!
  Annemijn onlangs geplaatst…Shoplog: Sans-Online.nlMy Profile

 • Reageer Anne 2 januari 2015 om 10:08

  Heel veel inspiratie opgedaan want ik ben zwanger van een knulletje. Van welk merk is je lampprojector. Vind hem supergaaf!

  • Reageer Manon 2 januari 2015 om 10:40

   Van Chicco en volgens mij verkopen ze ‘m bij Intertoys!

 • Reageer Maai 2 januari 2015 om 10:16

  Als wij het echt niet weten of iemand voor de derde keer zwanger geven we liever iets voor later. Bijvoorbeeld leuke doos dublo ofzo. Soms is het zo ontzettend moeilijk, smaak is zooo persoonlijk. Dat boekje van woezel en pip hebben wij ook, echt leuk.
  Maai onlangs geplaatst…Een heel fijn 2015 lieve allemaal!My Profile

  • Reageer Manon 2 januari 2015 om 10:38

   Ja, inderdaad dingen voor later is ook handig. Je krijgt zoveel spul voor het eerste jaar, je hoeft zelf niks te kopen. Wij hadden echt NIKS zelf gekocht qua speelgoed, zelfs geen rammelaar of knuffeltje. Zijn box puilt nu uit met spullen, de la van de box zit al vol, op zolder staan de dingen voor “later” en op zijn kamer staat ook een krat met spullen. Echt te gek voor woorden!

   • Reageer Shifra 7 januari 2015 om 11:19

    Wat knap dat je zelf niets gekocht heb. Ik heb geen kind (ik ben niet eens zwanger), maar ik sta soms al bij kinderspeeltjes te kijken omdat ze soms zó leuk en schattig zijn. Whaha.

    Leuk om te zien wat je allemaal gekregen hebt. Ik vind het gepersonaliseerde boek heel leuk! Ik heb heel veel neefjes en nichtjes, in januari komt er weer eentje bij! Ik geef dan een cadeautje voor ”later’ en een klein (zelfgemaakt) cadeautje voor nu.
    Shifra onlangs geplaatst…Win een telefoonhoesjeMy Profile

 • Reageer Jessica 2 januari 2015 om 10:35

  Jullie hebben leuke cadeaus gehad! Mocht er iemand zwanger zijn in mijn omgeving, kan ik hier zeker inspiratie uit halen.
  Jessica onlangs geplaatst…Moviechallenge & Boekenchallenge 2014My Profile

 • Reageer angelique 2 januari 2015 om 10:41

  Leuk! Ik moet nog op zoek naar 2 cadeautjes want er worden in jan en feb nog twee mooie baby’tjes geboren
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | 2015 bucketlistMy Profile

 • Reageer Tineke 2 januari 2015 om 10:49

  Van mijn tantes kreeg ik een voetenzak voor de maxi cosi van het merk baby’s only! Die vond ik prach-tig, maar veel te duur om zelf aan te schaffen! Dat zijn dan wel cadeaus voor iemand met een iets groter budget, inderdaad!

 • Reageer Malou 2 januari 2015 om 10:55

  Handige tips, en wat een leuke dingen heb je gekregen!
  Malou onlangs geplaatst…MIJN GOEDE VOORNEMENSMy Profile

 • Reageer LISKALIFE 2 januari 2015 om 11:57

  Erg leuk om te zien wat jullie allemaal hebben gekregen! Wat zijn jullie verwend. Dat mag natuurlijk ook wel!! Ik vind kadootjes voor de moeder ook altijd leuk om te geven.. een leuk tijdschrift, een mooie cd, en lekkere parfum etc!
  LISKALIFE onlangs geplaatst…Visionboard voor 2015My Profile

 • Reageer Sylvia 2 januari 2015 om 12:12

  Ik denk dat ik gewoon alleen pakken luiers zou vragen, wat zijn die dingen duur! Liever praktisch dan het zoveelste truitje met ‘papa is een kei’ 😛 Kleertjes en speelgoed zoek ik toch liever zelf uit, dan blijft het binnen de perken 🙂
  Sylvia onlangs geplaatst…Terugblik december 2014My Profile

 • Reageer Stephanie 2 januari 2015 om 12:19

  Wat een mooie en lieve cadeautjes allemaal :)! En heel erg handig al deze tips 🙂 ik weet nooit wat ik moet geven ha ha.
  Stephanie onlangs geplaatst…Prijsvragen | Statistieken 2014My Profile

 • Reageer Nicole 2 januari 2015 om 12:26

  Ik vind cadeautjes sowieso lastig!
  Had zelf laatst een letterbak gegeven aan iemand en in elk bakje iets kleins gedaan zoals sokjes, een rompertje, mutsje, enzovoort..
  Nicole onlangs geplaatst…Huishouden: invriezenMy Profile

 • Reageer Eline 2 januari 2015 om 12:33

  Ik geef bijna altijd boeken als kraamcadeautje waarbij Pluk van de petteflat toch echt mijn favoriet is! Oh en een schaal lasagna, zodat mams en paps een dagje niet hoeven te koken en toch lekker eten!
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde voornemens voor 2015My Profile

 • Reageer Mirnada 2 januari 2015 om 12:50

  Wat een leuke cadeaus hebben jullie voor Nilo gehad!
  Ik ben 1,5 jaar geleden bevallen en wij hebben toen ook ontzettend veel gehad! Maar één van de leukste cadeaus vond ik toch wel het servies setje. Er zit een bordje, kommetje, beker, mes en vork bij. Dat is iets wat we nu nog dagelijks gebruiken voor ons meisje.
  Het leukste van speelgoed wat we hebben gehad vond ik een kraakboekje van Nijntje. Mila vond dat zo leuk om mee te spelen toen ze klein was.
  En zelf was ik ook een voorstander van bonnen vragen. Die hebben we dan ook veel gehad en ik heb er bijna het hele eerste jaar gebruik van gemaakt.

 • Reageer Vlijtig Liesje 2 januari 2015 om 13:01

  Ik geef altijd graag voettabletten voor een voetbadje. Als nieuwbakken moeder had ik altijd best vermoeide voeten maar niet veel tijd. Zo’n voetenbadje is snel klaar en geeft toch het gevoel dat je even verwend wordt!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Klusjes voor je kind per leeftijd!My Profile

  • Reageer Manon 2 januari 2015 om 13:48

   Oh dat is een leuk idee! En een voetenbadje en babyknuffelen/voeden gaat heel goed samen!

 • Reageer Madelon 2 januari 2015 om 14:43

  Ik had samen met mijn moeder en zus een luiertaart gemaakt met allemaal cadeautjes erin/erop! Vond ze erg leuk, en is(als je het eenmaal door hebt) heel gemakkelijk! Leuke dingen heeft Nilo gekregen!

 • Reageer Jennifer 2 januari 2015 om 16:34

  Ik vind het ook zo lastig! We hebben al zoveel mooie spulletjes gekregen (tweedehands van mensen die al een ouder kindje hebben) en eigenlijk heb ik ook alles wat ik echt nodig denk te hebben ook in huis. Er zijn inderdaad nog wel dingen die ik graag wil (een mooie luiertas, een draagdoek) maar dit betreffen echt wat duurdere items. De kleine hebbedingetjes zijn zo lastig, maar dat zijn nou vaak juist de leukste cadeautjes. Ik heb mensen maar afgeraden om kleertjes voor ons te halen, want daarvan hebben we al meer dan genoeg (en moeders heeft nogal een eigen smaak, hihi). De spulletjes die HEMA sinds een tijdje heeft zijn heel leuk, en ik heb inderdaad ook als tip gegeven dat we graag voorleesboekjes willen. Maar ook hiervan staat nog een grote collectie bij mijn ouders, van mijn kleine zusje (nu 9) die ze maar wat graag wil afstaan aan haar kleine neefje. Ik weet zo onderhand ook niet meer wat te vragen, dus heb maar gezegd dat we gewoon verrast willen worden en dat een cadeaukaart ook altijd goed is.
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 37 wekenMy Profile

 • Reageer Eilish 2 januari 2015 om 17:01

  Ah super leuke cadeautjes! mn zusje is over 3 dagen uitgerekend, exciteeeed!
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ Outfit of the day | LaagjesMy Profile

 • Reageer Odile 2 januari 2015 om 19:09

  Leuke tips! Ik ben denk ik hetzelfde als jij haha, vooral wat betreft kleding voor Maxim…. en dan wil ik echt niet ondankbaar overkomen :p Maxim heeft ook veel dezelfde kraamcadeautjes gekregen en laatst van zijn oom en tante dat liedjesboek. Echt een succes!
  Odile onlangs geplaatst…Denderende doelen voor 2015?My Profile

 • Reageer Milou 2 januari 2015 om 21:37

  Leuke cadeautjes heb je gekregen zeg! Ik ben inderdaad ook ‘bang’ om van die verschrikkelijke pakjes te krijgen. hoewel je natuurlijk nooit een gegeven paard in de mond mag kijken, maar ja, ik ga mijn kind geen lelijke dingen aantrekken! De kraammanden vind ik superleuk. Lijkt me geweldig om iedere dag een cadeautje uit te mogen pakken.
  Milou onlangs geplaatst…De (on)zin van schoonmaken voor bezoekMy Profile

 • Reageer Kirya 3 januari 2015 om 12:06

  Wat een leuke kraamcadeau’s! Dat 9 maanden boekje van Pauline Oud heb ik ook…Tot nu toe hou ik het erg goed bij! Lijkt mij leuk om Baby’s Eerste Jaar bij te houden…Wat ook een leuk cadeau is het boek Kraambezoekboek van Pauline Oud die heb ik ook gekregen. Heb er al even doorgebladerd een erg leuk boek en al het kraambezoek kan er iets leuks in schrijven!

  Liefs,
  Kirya

 • Reageer jansyluvzu 6 januari 2015 om 11:21

  wat een leuke cadeaus…ook altijd leuk: Milestone kaarten (ook te koop bij de Hema)
  jansyluvzu onlangs geplaatst…2014 was het jaar waarin ik…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge