Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

Movies & Series

moviesseriesTijdens mijn zwangerschap had ik de concentratie van een goudvis en keek ik bijna geen films, gewoon omdat ik er na een uurtje alweer genoeg van had of ik snapte er na een half uur niks meer van omdat ik er met mijn hoofd niet bij was. Ik keek alleen hersenloze programma’s op TLC hahaha. Series heb ik ook heel weinig gekeken, gewoon omdat ik er geen zin in had. Nu ik niet meer zwanger ben (goh) en we vaak ’s avonds lekker vroeg in bed gaan liggen of op de bank, zijn we de laatste tijd weer meer films gaan kijken en heb ik ook Netflix weer ontdekt! Ik vertel over mijn favorieten van afgelopen tijd.

series


Modern Family

WAAROM BEN IK HIER NIET EERDER AAN BEGONNEN? Ik heb nooit echt comedy-series gekeken (Sex and the City is niet echt comedy hè?). Maar ik wilde een leuke serie gaan kijken en toen besloten we om Modern Family aan te klikken op Netflix. Ik was meteen vanaf aflevering 1 verkocht. Het liefst kijk ik 8 afleveringen achter elkaar maar dat gaat niet altijd met een baby die ook aandacht vraagt. Seizoen 1 hadden we binnen een paar dagen afgekeken en we zijn nu ergens in seizoen 3!
Voor de mensen die Modern Family niet kennen (ga het kijken!), het gaat over 3 “bijzondere” gezinnen die samen 1 familie vormen. “Bijzonder” omdat er een homo-stel met een geadopteerd kindje is, een gezin met een oude man die hertrouwd is met een onwijs knappe, jongere vrouw en het derde gezin is lekker typisch en heel erg doorsnee. Het gaat eigenlijk nergens over maar ik lig elke aflevering weer in een deuk om Manny, Gloria, Luke, Phill… Ja om wie eigenlijk niet? I love it!

Glee
Oké, mijn guilty pleasure! Glee is weer begonnen. Sinds Finn (Cory Monteith) is overleden vind ik de serie iets minder leuk geworden. Blijkbaar vond TV-kijkend Amerika dat ook want dit is het laatste seizoen van Glee en ze gaan weer terug naar hun roots: McKinley High (inclusief de oude cast met Quinn, Santana, Brittany, Artie, Puckerman etc…) Ik heb de eerste twee afleveringen gekeken en ik vond ze leuk. Ik hoop dat het een feel-good seizoen wordt en dat de laatste aflevering een goede afsluiter is van een heerlijke serie.

movies
The Equalizer

Dan een hele goede film! Alle films waar Denzel Washington in speelt zijn gewoon goed. Hij kan gewoon zo goed een karakter neerzetten. The Equalizer gaat over Robert (Denzel) een voormalig geheim agent, die iedere dag zijn eigen riedeltje heeft en ook elke dag naar een buurtcafé gaat. Hier ontmoet hij een jong hoertje en hij raakt hiermee aan de praat. Ze kunnen het met elkaar vinden (niet als hoer maar gewoon) en als de prostituee in de problemen komt, wilt Robert wraak nemen en haar proberen te redden. Meer kan ik niet vertellen anders verklap ik de hele boel.
Ik hou totaal niet van FBI-CIA-actiefilms, maar dit is een hele rustige actiefilm. Oke er komt wel geweld in voor, maar het verhaal is gewoon ontzettend goed. Het is een “rustige” film met sterke karakters en een spannend verhaal. Zeker een aanrader!

The Maze Runner
Al die films in de trant van The Hungergames en Divergent, ik hou er wel van. The Maze Runner is ook van dat zelfde soort genre en vond ik ook heel erg leuk.
Thomas wordt wakker in een of andere lift, en hij weet helemaal niks meer, zelfs zijn naam niet. Hij komt terecht op een grote vlakte met gras, een bos, omringt door hele hoge muren. Samen met nog een heleboel andere jongeren zit hij daar vast. Er is één ingang (of uitgang) maar dat is een steeds veranderend doolhof. Samen met wat anderen proberen ze te ontsnappen uit deze “wereld”.
Als je dus van dit genre houdt is dit een prima filmpje om te kijken! Het had een open einde dus ik ben heel benieuwd naar het vervolg!

A Walk Among The Thombstones
Deze film is een beetje bijzonder, vond ik. Het gaat over Matt -een privédetective- die niet meer in dienst is. Iemand komt naar hem toe om hem in te huren want zijn vrouw is ontvoerd en waarschijnlijk vermoord. Naar de politie gaan kan die kerel niet want hij zit zelf in het drugscircuit. Matt gaat op zoek naar de leider van deze ontvoering/moord en probeert deze uit te schakelen.
Leuk filmpje, niet een wauw-die-moet-je-gezien-hebben-film, maar gewoon leuk.

The Captive
Deze film gaat over een koppel (RYAN REYNOLDS, sowieso al de moeite waard om te kijken dus) met een dochter Cass. Dochter wordt ontvoerd en na een paar jaar krijgen ze het bericht dat hun dochter nog leeft. Ze gaan er alles aan doen om hun dochter te redden… Ja, meer kan ik eigenlijk niet vertellen want dan vertel ik de hele clue en is er niks meer aan. Ik was tot het eind geboeid door deze film en zou hem zeker aanraden als je op zoek bent naar een spannende film!

Zoals je ziet hou ik wel van spannende, klein beetje actie, films met een goed verhaal. Heb jij nog aanraders die ik samen met mijn vriend kan kijken (films, geen series) laat het dan vooral weten in de comments!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

33 reacties

 • Reageer Marion 20 januari 2015 om 06:35

  Wat een leuk artikel! Ik heb namelijk pas vier dagen Netflix en ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik ben begonnen met The Killing, maar wil afwisselen met iets luchtigers. Had al veel mensen gehoord over Modern Family maar ik twijfelde nog. Nu niet meer 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Therapie: Wie A zegt moet ook B zeggenMy Profile

 • Reageer Dita 20 januari 2015 om 06:46

  Ik kijk bijna nooit series, vind er nooit zo veel aan. Films trouwens ook niet.
  Dita onlangs geplaatst…Tulpen in huisMy Profile

 • Reageer Gwen 20 januari 2015 om 06:52

  Leuke filmtips, ken ze allemaal nog niet! Hier btw nog stwwds geen concentrate om een film te kunnen volgen.
  Gwen onlangs geplaatst…Twee aan de borstMy Profile

 • Reageer Anneleen 20 januari 2015 om 07:38

  Leuk, zo’n lijstje! Ik ken enkele series en films nog niet dus ik ga gelijk even kijken op netflix 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk Project 1My Profile

 • Reageer Martina 20 januari 2015 om 07:51

  Ik vind modern family ook zo leuk! Net als new girl 🙂
  Martina onlangs geplaatst…7 Januari 2015 – NYC ShoplogMy Profile

 • Reageer Francesca 20 januari 2015 om 07:53

  BREAKING BAD!!!! (Netflix)
  Francesca onlangs geplaatst…Huh? Nog een Box in de post?My Profile

  • Reageer Manon 20 januari 2015 om 09:05

   Check 😉 ook al gezien hahahaha.

 • Reageer Annemijn. 20 januari 2015 om 08:06

  Oeps ik heb deze allemaal nog nooit gezien!
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #10 Studie ontwijkend gedragMy Profile

 • Reageer Nelleke 20 januari 2015 om 08:45

  Jaaaa, Modern Family! Da’s zo leuk. Mijn zusje en ik zeggen geregeld tegen elkaar wanneer we weer eens vinden dat we er niet uit zien- op z’n “Phil’s” – ‘That’s bananas! You’re super delightful!’.
  Nelleke onlangs geplaatst…Citroen merengue taart (glutenvrij!)My Profile

 • Reageer Aanhetlijntje 20 januari 2015 om 09:07

  Hier nu aan Suits begonnen.
  Heerlijk luchtig, en mannen in kostuum altijd fijn om naar te kijken
  Aanhetlijntje onlangs geplaatst…Recept: Gezonde curry kip wrap met appel tzatzikiMy Profile

  • Reageer Vlijtig Liesje 20 januari 2015 om 13:48

   Suits kijk ik ook samen met mijn man. We zijn net aan seizoen 4 begonnen. Maar vind je het ook niet vermoeiend dat er altijd een aap uit de mouw komt, of een addertje onder het gras?!
   Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Afbak croissantjesMy Profile

 • Reageer Seline 20 januari 2015 om 09:13

  Modern family vind ik echt geweldig! Zit te wachten tot er een nieuw seizoen op netflix komt!
  Seline onlangs geplaatst…Movie time #1My Profile

 • Reageer El 20 januari 2015 om 09:23

  Oeeh leuk lijstje!

 • Reageer Sunseeree 20 januari 2015 om 09:45

  Hahaha heerlijk zo’n periode met series kijken. Leuk om een overzicht te zien! Ik kijk eigenlijk alleen The vampire diaries. Een paar jaar geleden keek ik graag Koreaanse dramaseries.
  Sunseeree onlangs geplaatst…Mandy vertelt: Werken als kraamverzorgendeMy Profile

 • Reageer Milou 20 januari 2015 om 10:30

  Oooh ja ik houd ook van Glee! En How I Met Your Mother. Hahaha. Modern Family wilde ik deze week aan beginnen maar is er nog niet van gekomen omdat ik steeds in slaap val. (komt door de medicijnen hoor) :’)
  Milou onlangs geplaatst…Mijn favoriete Scandinavische IG’ersMy Profile

 • Reageer Eefje 20 januari 2015 om 10:50

  Orange is the new black op Netflix is leuk!

 • Reageer Lifesabout 20 januari 2015 om 11:09

  Wat erg….ik moet eerlijk toegeven dat ik ze allemaal niet ken haha. Hebben wel Netflix maar doen er weinig mee. Moet maar verandering in komen want ik hou van series!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Natriumarme producten in de test. Deel 2.My Profile

 • Reageer Eline 20 januari 2015 om 11:29

  I ben verslaafd aan netflix. Op dit moment bezig met orphan black, love it!
  Eline onlangs geplaatst…Samantha viel 44,2 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Reageer Vanessa 20 januari 2015 om 11:41

  The Captive lijkt wel iets voor mij. Laatst heb ik Gone Girl gezien. Een goede film maar hij duurt bijna 3 uur!
  Vanessa onlangs geplaatst…4 dingen die je kunt doen met baby olieMy Profile

 • Reageer Joyce 20 januari 2015 om 13:30

  Ik heb alleen Modern Family hiervan gezien en ik vond het ook erg leuk om te kijken. We zijn nu naar How I met your mother aan het kijken. Ook erg leuk!
  Joyce onlangs geplaatst…Mama valt af – De eerste weekMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 20 januari 2015 om 13:46

  Modern Family keek ik ook graag. Maar ik vind wel dat ze minder leuk worden naarmate de seizoenen vorderen helaas…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Afbak croissantjesMy Profile

 • Reageer Miron 20 januari 2015 om 14:07

  Jaaa Modern Family! Ik moet altijd zo lachen om Phil. Je zal maar zo’n man/vader hebben.

  Tip: The Office!
  Miron onlangs geplaatst…#soundtrackzondag: FrozenMy Profile

 • Reageer Yvette 20 januari 2015 om 15:34

  Als ik zo naar jou rijtje films kijk dan zou ik zeker eens Gone Girl & Prisoners kijken. Goede films, aanrader!

  • Reageer Manon 20 januari 2015 om 16:28

   Gone Girl heb ik in de bios gezien al, ook het boek gelezen! Hele goede film inderdaad. Prisoners ga ik opzoeken, thanks!

 • Reageer Elll 20 januari 2015 om 15:55

  Leuk lijstje! Vraagje, waar kijk jij Glee op? Ik ben namelijk weer van plan om dat te gaan volgen

 • Reageer angelique 20 januari 2015 om 16:52

  Leuk artikel! Ik kijk bijna nooit series en als ik een serie kijk lukt het mij nooit om het een heel seizoen vol te houden
  angelique onlangs geplaatst…Budget | GezondheidMy Profile

 • Reageer Milou 20 januari 2015 om 17:49

  Glee weer begonnen? Oh god nooooo!! Waar! Hoe kan ik dat gemist hebben!

  En modern family… Ja, dat is het helemaal voor mij. Ik heb volgens mij nog geen serie gehad waarbij ik om iedere aflevering moet lachen. Met modern family heb ik dat wel.
  Milou onlangs geplaatst…De verbouwing #9: Roomtour begane grond (vlog!)My Profile

 • Reageer Yas 20 januari 2015 om 20:04

  Ohh New Girl is zooo leuk! Korte afleveringen van 20 minuutjes. Erg grappig ook. Na 4 afleveringen wil je alleen maar verder kijken. Ik ben nu ook weer begonnen aan Gossip Girl. Altijd fijn! Xoxo 😉

 • Reageer Janske 20 januari 2015 om 20:27

  Die films lijken me super, goede acteurs ook!
  Janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 8 maandenMy Profile

 • Reageer Odile 20 januari 2015 om 21:21

  Ik vond About Time wel een mooie, aparte film.
  Je had geen tips nodig voor series, maar ik kan het toch niet laten: SHERLOCK en de nieuwe serie ‘How to get away with murder’. Broadchurch is trouwens ook mooi.
  Odile onlangs geplaatst…Wrap it up!My Profile

 • Reageer Wendy 20 januari 2015 om 21:31

  Ik ben wel nieuwsgierig naar The Maze Runner. Heb een paar keer stukjes gezien en ja, ik denk dat dit wel een film voor mij is.
  Wendy onlangs geplaatst…Grote schepen en harde windMy Profile

 • Reageer Whitney 21 januari 2015 om 00:13

  Modern Family is echt heel leuk! 🙂 als serie raad ik je Orange is the new black aan.. als film That’s my boy, samen met mijn vriend gekeken en echt veel gelachen!
  Whitney onlangs geplaatst…Blue Happy MondayMy Profile

 • Reageer Mijn favoriete TV programma’s | Little Wonder World 22 maart 2015 om 06:00

  […] deelde Manon series en films die ze gezien had, en dat werd heel leuk ontvangen. Jullie weten allemaal dat ik niet echt van […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge