Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

Onze favoriete blogs

Naast het schrijven van blogs vinden we het ook leuk om andere blogs te lezen! In het artikel van vandaag delen we onze favorieten van het world wide web.

blogs

Manon
Voordat ik moeder was volgde ik echt heel veel blogs en kon ook de tijd vinden om daarop te reageren als ik dat wilde. Nu de tijd schaars is (haha) heb ik nog maar een handjevol aan echte favorieten die ik trouw lees en vaak ook op reageer. Ik merk dat ik meer naar de persoonlijke, “kleinere” blogs neig dan naar de “ik-sta-vol-met-advertorial-blogs”. In willekeurige volgorde:

♠ Als eerst LifestyleLou van kattenmoeder Milou. Ze heeft geen ellenlange lappen tekst maar vaak hele korte blogjes met mooie foto’s! Iets waar ik wel heel erg van hou. Natuurlijk vind ik haar blog ook geweldig omdat haar vier (!!!) prachtige katten vaak in the picture staan en ik hou van poezenbeesten. Wie ons beiden volgt op Twitter, zal vast wel eens onze crazycatlady-talk zijn tegengekomen haha. Korte Twittergesprekjes over kattenbakkorrels, krabpalen en gekke fratsen van onze beesten passeren zo af en toe de revue.

♠ Dan vind ik InAFlowAroundTheWorld van jongensmama Jess een hele fijne blog. Jess kan heel beeldend schrijven en heeft vaak hele mooie stukjes tekst op haar blog staan. Ook vind ik het heel mooi dat ze ons een soort van “meegenomen” heeft met haar zware zwangerschap, bevalling en kraamperiode van Jim, die veel te vroeg geboren is. Gelukkig is alles goed afgelopen en nu vind ik het vooral leuk om te zien hoe groot Jim is en hoe hij zich ontwikkeld, want volgens mij lopen Nilo en Jim nu wel een beetje gelijk op qua ontwikkeling terwijl Jim een paar weken ouder is dan Nilo. Ook broer Sam kan er wat van en moet vooral lachen om de geweldige Instagramfoto’s die Jess plaatst!

♠ Dan vind ik de blogjes van de FantasticMoms ook hilarisch. Vooral de columns spreken mij aan en die lees ik ook altijd met veel plezier. Zo herkenbaar en ze kunnen het zo leuk omschrijven altijd! Ja, ik ben fan van Martine en Jessica!

♠ Tot slot kan mijn blogvriendinnetje BettyBlogt niet ontbreken. Ze heeft niet iedere dag een blogje online staan maar als ze er een heeft dan is het wel meteen een goede! Betty schrijft heel erg fijn, leest makkelijk weg en heeft ook hele herkenbare stukjes. Haar blogjes van Boer zoekt Vrouw vind ik geweldig om te lezen en ik smul ervan haha.

 

favoblog
Bibian
Ik heb niet heel erg veel tijd om zelf blogs te lezen en al helemaal niet om te reageren maar er zijn wel een paar blogs die ik met plezier bezoek!

♠ Als eerste is dat de “nieuwe” blog van Willemijn en Martine: 2WMN. Iedereen kent ze natuurlijk wel! Ik vind vooral de discussie-topics erg leuk (hoe vaak douche je etc.) en de updates van Willemijn over het zwanger willen worden terwijl je een hele medische molen in gaat…

♠ Dan vind ik het YouTubekanaal van Sunseeree altijd leuk om te kijken. Natuurlijk omdat ik haar (en Mike, Ayumi en Masato) ook persoonlijk ken en veel spreek maar ook omdat het gewoon echt gezellige mensen zijn. Geen nep-namaak gedoe met alles picture perfect, gewoon zoals het is en zoals ik ook ben!

♠ Ik lees ook graag de blog van Desirée: Curvacious. Vooral de persoonlijke stukjes over haar dochtertje Shae vind ik leuk! Ik volg deze blog al echt een hele poos.

♠ Tot slot een vrij nieuwe blog: MamaToTheMax! Een leuke, vrolijke mamablog met ook inspirerende lifestyle stukjes. De blog zelf is ook gewoon mooi, leest prettig, zit fijn in elkaar en de kleuren vind ik zo leuk bij elkaar haha. Ja, Marjon heeft er een fan bij!

Wat is jouw favoriete blog?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

40 reacties

 • Reageer Tineke 25 januari 2015 om 07:22

  Die van jullie, uiteraard ;D hahah! Ik heb tegenwoordig juist veel tijd om te reageren, als het etenstijd is van de baby, dus ben ook veel nieuwe blogs aan het ontdekken. Die laatste kende ik nog niet, snel een kijkje nemen!

 • Reageer Marion 25 januari 2015 om 07:59

  Wat leuk om jullie favorieten te lezen. Een aantal kende ik wel, maar de meeste niet. Ik ben heel enthousiast over het blog van Willemijn en Martine. Leuk! En goede onderwerpen. Ben ze meteen gaan volgen.
  Marion onlangs geplaatst…SpeechlessMy Profile

 • Reageer Dita 25 januari 2015 om 08:47

  Heel leuk om te lezen. De meesten ken ik ook wel en zijn ook favoriet, vooral 2wmn zo volwassen is deze blog. Heel fijn!
  Dita onlangs geplaatst…New in: Rituals yoga/chill kleding en Rituals geurkaarsMy Profile

 • Reageer Lifesabout 25 januari 2015 om 10:17

  Mama to the max en fantastic moms volg ik zelf ook, heerlijk om te lezen en te bezoeken! Kleinere blogs vind ik ook leuker om te volgen, het lijkt een stuk persoonlijker en leest inderdaad prettig zonder dat de pop-up advertenties je om de oren vliegen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Julia Challenge. Zoutarme kroketten.My Profile

 • Reageer Betty 25 januari 2015 om 10:41

  Yaaay! Ik sta ertussen! Thanks lieverd! <3

  En jullie staan ook tussen mijn favorieten hoor! Ik comment alleen niet heel vaak meer, omdat ik het vaak vanaf mijn telefoon lees en ik vind het stom om mijn gegevens in die vakjes in te moeten vullen enzo. Ik wilde zeggen: typt zo vervelend, maar we whatsappen hele boeken naar elkaar toe, dus dat kan ik niet echt als argument gebruiken he 😉
  Betty onlangs geplaatst…Hoe gaat het met Nim?My Profile

 • Reageer milou 25 januari 2015 om 10:46

  Mijn favorieten zijn jullie, Beautygloss en LavieSagista.

  Groetjes, Milou.

 • Reageer Miranda 25 januari 2015 om 10:49

  Leuk om te zien. Ik ken ze nog niet allemaal.
  Miranda onlangs geplaatst…Dagelijkse look januari 2015My Profile

 • Reageer Maaike 25 januari 2015 om 10:50

  Ik had eigenlijk wel verwacht dat kelly er tussen zou staan……… maar super leuk om te lezen wat jullie favorieten blogjes zijn 😉

 • Reageer Nicole 25 januari 2015 om 10:52

  Leuk om te lezen.. de blogs die Manon leest die leest ik (op de catlady na :P) allemaal.. Bij Bibian lees ik die van mamatothemax soms en curvacious ook soms!
  Nicole onlangs geplaatst…Droom begint vorm te krijgenMy Profile

 • Reageer Anouk 25 januari 2015 om 11:07

  Leuk om jullie favorieten is te zien en ook wie wat leest zegmaar. Lifestylelou is ook een van mijn favorieten, heerlijk die katten
  Anouk onlangs geplaatst…Vijf favorieten blogpost #2My Profile

 • Reageer Eefje 25 januari 2015 om 11:11

  Jullie blog staat bij mij met stip op 1! (Slijm slijm, maar mag best eens gezegd worden toch?)
  Ik vind de blog van Jennifer Elbert ook leuk, en lees ook graag de Diaries van annemerel.com
  Ga zo door 🙂

  • Reageer Manon 25 januari 2015 om 14:22

   Ik heb even je comment iets aangepast. Onze blog is geen roddelcircuit :). In ieder geval dankjewel voor je complimentjes!

   • Reageer Eefje 25 januari 2015 om 19:09

    Snap ik helemaal, excuses.
    Netjes dat jullie daar zo mee omgaan!

 • Reageer Milou 25 januari 2015 om 11:49

  Wat super lief dat ik er tussen sta! Jullie blog is ook zeker nog steeds één van mijn favorieten. Ik lees werkelijk iedere blog (ook al reageer ik niet altijd). Ik vind het fantastisch dat jullie zo goed groeien en dat verdienen jullie ook. Ga zo doorrrr! Liefs.
  Milou onlangs geplaatst…Flog: ziekenhuis en zoMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 25 januari 2015 om 12:04

  Ik houd van dit soort lijstjes! Het is een fijne manier om zelf nieuwe blogs te ontdekken. Bedankt!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Voordeurbel van de ActionMy Profile

 • Reageer Madelaine 25 januari 2015 om 12:04

  Leuke blogs, ik kende ze allemaal al en ben tot nu toe alleen maar een katten mama (oeps) :’D!

 • Reageer Anneleen 25 januari 2015 om 12:16

  Wat leuk, zo’n lijstje! Wat ziet de blog van Jess er gezellig uit, deze ben ik nu gaan volgen
  Anneleen onlangs geplaatst…Studiereis naar MallorcaMy Profile

 • Reageer Milou 25 januari 2015 om 14:08

  Leuke favorieten hebben jullie! Ik lees het liefste jullie blog, die van sanne (laviesagista), kelly, betty en diana
  Milou onlangs geplaatst…Geluksmomentjes #4My Profile

 • Reageer Simone 25 januari 2015 om 14:13

  Leuk om te zien! Ik volg alleen 2WMN en kijk af en toe op de blog van Sunseree. Komt toch door de andere fase waarin ik zit denk ik!
  Simone onlangs geplaatst…Beauty wishlist – Spring 2015My Profile

 • Reageer Jessica 25 januari 2015 om 14:19

  Aah leuk! Lief! Thanks!

  Maar jammer dat er een lezer is die het nodig vinden dit artikel, wat gaat over favoriete blogs, gebruikt om anderen naar beneden te halen? Lijkt me niet het doel van dit artikel.
  Jessica onlangs geplaatst…Een onsje motivatie graag…My Profile

  • Reageer Manon 25 januari 2015 om 14:26

   Zucht, ja… Moeten we dan ook een lijst maken met “blogs die we ook bezoeken maar we wilden geen lijst met 30 blogs” ofzo. Google bezoek ik ook dagelijks maar die staat er ook even niet tussen haha!

 • Reageer Jessica 25 januari 2015 om 14:34

  Gewoon jammer als mensen, volgens mij puur om te provoceren, zo’n positief stuk naar beneden halen. ik zou trouwens ook Buienradar even noemen in je lijst want ik vind het heeeel gek dat je die niet hebt genoemd! 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Een onsje motivatie graag…My Profile

  • Reageer Eefje 25 januari 2015 om 19:15

   Als dit over mijn comment gaat: was niet de bedoeling om te provoceren, meer een kritische noot, die in dit artikel ook wordt gegeven wat betreft het commercieel worden/zijn van sommige blogs. Maar zonder namen te noemen, wat natuurlijk veel netter is.

 • Reageer Annemijn 25 januari 2015 om 14:40

  Leuk om weer wat nieuws te ontdekken!
  Annemijn onlangs geplaatst…10 dingen die jij nog niet over mij wist…My Profile

 • Reageer Nathalie 25 januari 2015 om 16:38

  Oeh leuk, ik ben gelijk eens gaan kijken en heb toch weer een nieuwe blog ontdekt. Altijd fijn 🙂

  Ik denk dat jullie me-to-we.nl ook leuk zouden vinden, ik weet niet of je het echt een blog noemt maar in elk geval verschijnen er vaak best hilarische stukjes op van mama’s met baby’s/kleuters/terror peuters.
  Ik hou vooral van de lijstjes à la “deze 10 sneaky dingen doen alle ouders”, 13 dingen die je denkt over baby’s als je nog geen moeder bent”… Alles met veel humor en een grove korel zout.

 • Reageer angelique 25 januari 2015 om 17:31

  Ik ben het helemaal met Manon eens! Heerlijke blogs!
  angelique onlangs geplaatst…Tag | This or that Mommy editionMy Profile

 • Reageer Eefje 25 januari 2015 om 19:16

  Betty’s blog vind ik ook altijd leuk om te lezen! Ik ‘ken’ Betty nog van een forum waar we allebei lid van waren een jaar of 10 geleden. Leuk om te zien hoe het dan nu met iemand gaat. 🙂

 • Reageer Eline 25 januari 2015 om 19:42

  Ik ken ze allemaal, volg ze niet allemaal. Volg zelf voornamelijk fit en health blogs 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Korstloze quicheMy Profile

 • Reageer manouk 25 januari 2015 om 20:20

  De blogs die ik echt volg zijn: styleguide, mommytobe, kellycaresse, koala beauty mama en jullie blog! In deze volgorde bekijk ik ze meestal haha.

 • Reageer fonghwa 25 januari 2015 om 23:15

  Mijn favorieten zijn Kellycaresse, Koalabeautymama, jullie en sinds kort Laviesagista. Wat een leuke meid is dat! Heel eerlijk en realistisch. En verder volg ik ook Serena van Beautylab.
  Ik had ook wel verwacht dat Kellycaresse hier tussen zou staan, zeker omdat Sunseeree er wel tussen staat. Ik lees ook iets over dat jullie een hekel hebben aan schijnheiligheid en daar had Sunseeree het laatst ook over. Zijn er soms spanningen tussen jullie en Kelly?

  • Reageer Manon 26 januari 2015 om 09:03

   Nee hoor? Ik weet niet hoe iedereen daar nou bij komt? Beetje vreemd en vooral heel erg lullig. We hebben al eens een favo blogs geschreven en daar stond Kelly tussen. Stom dat we ons zo moeten verantwoorden omdat mensen maar dingen gaan aannemen. We hebben Google, Nu.nl en Buienradar toch ook niet hiertussen staan terwijl die ook dagelijks bezocht wordt? Ik bedoel dit niet verkeerd hoor… Maar ik snap niet waarom dit soort dingen gedacht worden in een leuke, gezellige, positieve post.

 • Reageer Whitney 26 januari 2015 om 00:04

  Ken en volg bijna alle genoemde bloggers. Ik kan me ook zo vermaken met die foto’s van Sam (zoontje van Jess). Heerlijk kind is het ook.
  Whitney onlangs geplaatst…Afgestudeerd en nu? #2My Profile

 • Reageer Jess 26 januari 2015 om 08:38

  Ik zie dit blogje pas net voorbij komen. Wat lief dat ik in het lijstje sta 🙂 Leuk om te lezen! Ik volg jullie blog ook graag. En grappig Manon, ik heb precies hetzelfde als ik Nilo voorbij zie komen. Gaat altijd door me heen dat hij en Jim eigenlijk even oud zijn ook al schelen ze officieel twee maanden. Onze uitgerekende data lagen heel dicht bij elkaar volgens mij.
  Jess onlangs geplaatst…Come over to the zoneMy Profile

 • Reageer Desirée 26 januari 2015 om 09:15

  Wat superlief dat ik in dit rijtje mag staan met mijn blog, dankjulliewel! ^^
  Desirée onlangs geplaatst…L’Occitane Shea cleansing oil & comforting cream lightMy Profile

 • Reageer Kirya 26 januari 2015 om 10:35

  Wat leuk om te lezen joh! En een paar blogjes herken ik ook echt, in mijn verlof struin ik alle blogjes af. Lekker de laptop in bed en even alles nieuwe post lezen. Goed vermaak! Inderdaad erg jammer dat je je weer moet verantwoorden. Niet teveel van aantrekken.

 • Reageer Aanhetlijntje 26 januari 2015 om 14:44

  Er staan weer een aantal ‘onbekende’ blogs voor mij tussen, straks eens rustie piepen.

  Ik lees heel gevarieerd blogs, mommy blogs, maar ook beauty of kook blogs vind ik heerlijk. Gelukkig bestaat er blogloving voor ze allemaal een beetje bij te houde?
  Aanhetlijntje onlangs geplaatst…Aanhetlijntje #2My Profile

 • Reageer Marieke 26 januari 2015 om 14:46

  Wat een leuke favorieten. De meeste kende ik al wel, maar naar de blog van Milou ben ik nu toch wel heel nieuwsgierig geworden. Daar ga ik snel eens even naartoe klikken!
  Marieke onlangs geplaatst…Ik geloof…in mijn blogMy Profile

 • Reageer Martine 26 januari 2015 om 17:03

  Ahhh, wat leuk om er tussen te staan! We love you to 😉
  Martine onlangs geplaatst…Jawbone UP24 ervaringenMy Profile

 • Reageer Koalabeautymama 26 januari 2015 om 17:27

  Aaawh wat lief !! ❤️
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Je gezonde voornemens waarmaken met de Mobile FoodcoachMy Profile

 • Reageer Channah 28 januari 2015 om 16:30

  Leuk om te lezen, sommige volgde ik al, andere niet. Ga zeker even een kijkje nemen!
  Channah onlangs geplaatst…Babykamer update!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge