Kids, Lifestyle, Moeder zijn, Organizen

De wasmachine draait overuren

wasmachineIk hoorde het wel vaker van moeders (en van Bibian!): “Ik heb nog 3 wasmanden vol staan, ik red het gewoon niet, ik kom er gewoon niet doorheen…”Ik dacht toen altijd: hoe kan een baby van 50-60 centimeter nou voor ZO-VEEL meer was zorgen? Ik kon er met mijn kop niet bij en ik dacht dat mij dat niet zou gebeuren. Man, I was wrong! In de week toen de kraamhulp nog in huis was, merkte ik niks van de was… Totdat ik er ineens weer alleen voor stond…

♦ De logische dingen die ineens in de was gaan wat je voorheen nooit had: babykleertjes. En denk maar niet dat je 1 setje kleding per dag van je baby in de was hebt, nee reken maar op minstens twee (of drie, vier…). Spugen doen baby’s erg graag, en soms wat meer dan “een mondje”. En je kunt het lekker laten opdrogen en no worries, maar na een uur of twee bedenk je je toch wel (man, wat een zure lucht!). Ook jongetjes zijn erg creatief met plassen, dus niet alleen shirtjes en rompers moeten het begeven, ook broekjes. En sokjes.

Foto 26-01-15 15 20 40♦ Dan reken voor jezelf ook maar meer dan 1 shirt/trui per dag. Eerder sliep ik nog wel 2 nachtjes in hetzelfde pyjamashirt, maar dat is ook verleden tijd. Hetzelfde van hierboven, niet alleen de babykleding zit onder zure melk, nee ook jouw shirt moet het opvangen. Nog een gratis tip: zorg gewoon voor kleding die je vaak kunt wassen. Een zijden blouse is misschien hartstikke mooi maar zo’n kledingstuk wil je niet 3 keer per week in de wasmachine vinden.

♦ Next: het beddengoed. Ik verschoon wederom om bovenstaande reden ook vaker ons eigen beddengoed. Je legt je kind eeeeeven 2 seconden neer op je bed zonder hydrofiele doek onder zijn hoofd, en hoppa: MELK. Ook verdwijnen de kussenslopen regelmatig de wasmachine in.

♦ Niet alleen ons beddengoed, nee ook van de wieg. En de kinderwagen. En regelmatig de dekentjes en fleecejes van le bébé.

Foto 30-01-15 14 32 16

♦ Naast dat je jezelf elke dag doucht, de man in huis, heb je ook nog ineens een baby die toch wel om de dag in bad gaat (of onder de douche). Soms wel iedere dag. We zijn van de categorie mensen die maar 1x met de handdoek doen na het douchen, dus elke dag verdwijnen er minstens 3 handdoeken en washandjes in de was.

♦ Natuurlijk mag je ook de “gewone” zaken niet vergeten te wassen: ondergoed van jezelf, sokken, “gewone” kleding, sportkleding (van the boyfriend, niet de mijne, ahum), thee-, hand- en vaatdoeken…

♦ Tot slot de dingen die ik het meest in de was vind: hydrofiele doeken. Elke dag gaan er minstens 3-4 (bedje, spuugdoeken, in de box…) doorheen, op douche/bad-dagen meer! En natuurlijk de spuugdoekjes…

Dus, Robijntje, Lenor, Ariel, Omo, Witte Reus, Persil, Silan en ossengalzeep zijn hier niet aan de slepen in huis hahaha. Gelukkig is er iedere week wel iets in de bonus/aanbieding dus dat scheelt weer een klein beetje. (Kaching voor de wasmiddelfabrikanten…) En thank GOD voor een droogtrommel! Elke dag staat dat ding hier wel een keertje te draaien en bijhouden is the key, je wilt écht niet achterlopen…

Herkennen de newborn moeders zich hier in of ben ik de enige (nee toch?)?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer Minke 15 februari 2015 om 06:22

  Het is zeker veel wassen. En zonder droogtrommel ook nog drogen. De waslijn hing vaak vol. Nog steeds wel, zeker als ze verkouden zijn. Maar ja, als je het bij houdt (vergeet ik nog wel eens met een wasmachine op zolder waar ik weinig kom) is het nog wel te doen inmiddels.
  Minke onlangs geplaatst…Quote op zondag #28My Profile

 • Reageer Inge 15 februari 2015 om 06:58

  hahaha leuk geschreven manon! ik ben over 2 maanden uitgerekend en mijn moeder zit me al een droger aan te smeren..denk dat ik nu maar akkoord ga! fjjne zondag!
  Inge onlangs geplaatst…Dressing the bump special {carnavalsoutfit!}My Profile

 • Reageer Olga 15 februari 2015 om 07:34

  Ik was 1 keer per week, omdat ik zo ontzettend veel spullen heb dat ik het wel een week of langer uit kan houden zonder een was te hoeven draaien. Noem het een luxeprobleem XD
  Olga onlangs geplaatst…Plog #21My Profile

 • Reageer Miranda 15 februari 2015 om 07:35

  Ooh nee he:) wat staat me toch te wachten, haha!
  We zijn nu nog lekker met z’n tweetjes en ik was 1 keer per week. Ik had nog de stille hoop dit straks gewoon vol te houden met de baby erbij:) haha! Maar na het lezen van dit stuk vermoed ik dat ik er toch echt aan moet geloven…
  Miranda onlangs geplaatst…Reuma en een kinderwens; mijn verhaalMy Profile

 • Reageer Jelly 15 februari 2015 om 07:42

  Herkenbaar!
  Er gaan hier ook elke dag wel 1 of 2 voedingsbh’s de was in omdat het zoogcompres dan weer s in de hoek van je bh is gekropen … Soms kan dan ook gelijk je shirtje mee de was in, omdat er dan een enorme witte melk vlek in je shirt zit.
  Ach.. Het houdt ons bezig, hihi!

 • Reageer Kelly caresse 15 februari 2015 om 07:52

  Heel erg herkenbaar! zeker van het begin, de wasmachine stond vrijwel niet stil! Nu Lana vooral vaste voeding neemt is het gelukkig wat minder geworden maar alsnog draait er dagelijks/ om de dag zeker een wasje
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Plog : Thuis mama dag met Lana, om en buitenshuisMy Profile

 • Reageer Dita 15 februari 2015 om 08:18

  Dit hoor ik inderdaad vaak van vriendinnen met kinderen. Zelf was ik nu 1x per week nu we samen zijn.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Februari #1My Profile

 • Reageer Sunseeree 15 februari 2015 om 08:20

  Ooh die was! Verschrikkelijk… Het was al veel maar met 2 kinderen is het helemaal een bonk met kleding. Ik heb boven 2 manden strijkwerk staan en er zitten 2 volle nieuwe manden op mij te wachten.. Assepoester hier haha. 😛
  Sunseeree onlangs geplaatst…Fit Challenge #3 Work out & Mijn voedingMy Profile

 • Reageer Malou 15 februari 2015 om 09:16

  Hahaha, heel herkenbaar! Ik dacht ook dat het wel mee zou vallen, maar nee dus..
  Malou onlangs geplaatst…WAAR JE JE ALS NEWBORN MOEDER ZORGEN OVER MAAKTMy Profile

 • Reageer Eveline 15 februari 2015 om 09:49

  Ik ben zo blij dat de wasmachine hier maar 3x per week draait (en vaak ook alle drie achter elkaar). Voorlopig nog geen kinderen, al is het alleen maar om deze reden. 🙂
  Eveline onlangs geplaatst…Recensie: Sterrenregen ~ Colleen HooverMy Profile

 • Reageer Annemijn 15 februari 2015 om 09:49

  Haha wat beschrijf je dit toch leuk! Ik stel die kids toch nog even uit..
  Annemijn onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Reageer stef 15 februari 2015 om 10:08

  Ik herken t heel goed met me tweeling van 6 weken pfff het is niet normaal ik had t van tevoren ook niet gedacht hoor, ze plassen ook vaak tijdens het verschonen dan gooi ik er gauw wat op

 • Reageer Lieke 15 februari 2015 om 12:23

  haha, wat grappig! Die van ons zit nog even lekker in mijn buik, ben erg benieuwd als die er straks uit is hoe het bij ons gaat met de was.. Waarschijnlijk word ik zo dus ook een wasvrouwtje! 🙂

  Liefs Lieke
  Lieke onlangs geplaatst…Week 33 | ZwangerMy Profile

 • Reageer Meike 15 februari 2015 om 12:31

  Gedeeltelijk herkenbaar.
  Bij de aanschaf van de babyuitzet al over nagedacht om zoveel mogelijk dezelfde kleuren te hebben en alles in veelvoud scheelt ook.
  Op woensdag dus een volle machine witte was (hydrofiele doeken spuugdoekjes, lakentjes, hoeslakens van wiegje en ledikantje) en op donderdag donker met onderbroeken, sokken, handdoeken ed. In het weekend vaak 2 mini wasjes met overhemden van manlief en truitjes van mini die niet op 60 graden mogen.
  Ik vind t dus eigenlijk wel mee vallen….

 • Reageer Renee 15 februari 2015 om 13:09

  Hier valt het wel mee. Voordat Alicia geboren was, deed ik 2/3 wasjes per week en vaak alleen in het weekend. Nu zijn daar denk 2 wasjes bijgekomen voor Alicia. Ik heb heel veel rompers, hydrofieldoeken en spuugdoekjes, dus hoef niet dagelijks te wassen. Ook heb ik altijd een mega slab om, zodat zij haar kleding schoon houdt. Kleding draagt zij nu nog 2 dagen, tenzij het natuurlijk vies is.

 • Reageer Sabine 15 februari 2015 om 13:28

  Heel herkenbaar. Ik vond alleen dat ik in het begin, voor mijn gevoel, minder was had….nu er tandjes doorkomen en de kleertjes dus gauw nat zijn van het kwijlen verschoon ik het nog vaker dan in het begin.

 • Reageer tineke 15 februari 2015 om 14:17

  Oef, heel herkenbaar! voorheen deden wij misschien 1 was per week, inmiddels een stuk of 3/4.. hier alleen het probleem dat we geen ruimte hebben voor een droger, en nu in de winter kunnen we de was ook niet op ons balkon laten drogen, dus het duurt zo een dag of drie voordat alles droog is. Om die reden heb ik dan ook niet genoeg kleding om me meer dan eens per dag te kunnen omkleden. Als ik het huis niet uit hoef, dan ruik ik lekker de hele dag naar zure melk :’) bah!

 • Reageer angelique 15 februari 2015 om 14:32

  Heel erg herkenbaar
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | #PlukHetGeluk week 5My Profile

 • Reageer Martine 15 februari 2015 om 16:16

  Heeeeel herkenbaar. Ik denk serieus dat de kwaliteit van mijn leven zonder was zou verbeteren met minstens 50 %. Ik haat het!!!! Het houdt gewoon nooit op. Ik draai meestal twee wassen per dag en stapel de schone was in Albert kratten om die monsterlijke stapel eens per week samen met husband te lijf te gaan. En thank god voor mijn lieve moedertje die eens per week alles strijkt. Gotta love her 😉
  Martine onlangs geplaatst…Review Combineer’tMy Profile

  • Reageer Manon 15 februari 2015 om 16:41

   Hier was net bijna alles weg op een half wit wasje na, zit alles weer onder de gele mosterd poep, noooooo! Gelukkig helpt vriend ook met vouwen en overhemden gaan ook linea recta naar mijn moeder hahaha.

 • Reageer Wendy 15 februari 2015 om 20:18

  Ik denk dat ik dus nog maar goed moet genieten van het feit dat ik nu alleen op zaterdag of zondag de was hoef te doen? 😉
  Wendy onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk | Durven, dromen, doen!My Profile

 • Reageer Nicole 15 februari 2015 om 22:15

  De was is echt meest irritante klus omdat er dus geen eind aan komt!! Vooral t vouwen en opruimen pfff
  Nicole onlangs geplaatst…De oma-tagMy Profile

 • Reageer Channah 16 februari 2015 om 00:16

  Haha handige tips! Ik ben benieuwd hoe het hier zometeen gaat wat betreft het wasgebeuren, hoop niet dat het al te veel is, want ik heb echt een hekel aan de was doen. (Of althans, het er in pleuren is geen probleem, maar het opvouwen naderhand.. Killing!)
  Channah onlangs geplaatst…OnzekerheidMy Profile

 • Reageer Eline 16 februari 2015 om 11:09

  Het is mooi weer, alles kan naar buiten nu! Ruikt het ook nog eens extra lekker 🙂 maar kan me voorstellend at je er wel klaar mee bent ja :p
  Eline onlangs geplaatst…Marije viel ruim 50 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Reageer miranda 16 februari 2015 om 11:16

  Zelfs als niet newborn mama herken ik me hierin hoor. Denk maar niet dat als ze 7 en 4 zijn dat ze dan 2 dagen met hun kleding kunnen doen haha.
  miranda onlangs geplaatst…Mamaswap| Ontvangen en verstuurd.My Profile

 • Reageer Janske 16 februari 2015 om 17:15

  Heel herkenbaar…er staat hier ook weer een berg te wachten op mij…en die kaboutertjes hebben zijn hier nog nooit langs geweest 😉

 • Reageer Desiree 17 februari 2015 om 08:29

  en weet je wat nou het vervelende is?
  Het gaat niet over als de babytijd voorbij is.
  Dan krijg je vieze (buiten)speelkleding, sportkleding en ga maar door.

  En kan je van babybroekjes en lakentjes nog een heleboel stuks in 1 was kwijt, van grote spijkerbroeken en dekbedhoezen is hij zo vol.

  Ik was zeker 2 wassen per dag. De wasmand is eigenlijk nooit leeg. Oké soms was ik in de ochtend als ik thuis ben alles weg en blijft hij een paar uurtjes leeg tot ze thuis komen.

 • Reageer Manouk 19 februari 2015 om 10:34

  Mijn zoontje heeft maar een kleine periode gehad dat hij wat meer spuugde gelukkig, ik gebruik ook echt bijna nooit hydrofiele doeken. Wel met het afdrogen natuurlijk. Mijn zoontje heeft meer dat hij zichzelf onderpoept als de luier aan de kleine kant begint te worden, maar de volgende maat luier te groot is. Wij douchen hier zelf om de dag, mijn zoontje gaat om de dag in bad en ik doe met badlakens voor hem 2 keer. Soms gebruik ik een hydrofiele xl doek en om het om te wikkelen en af te drogen en doe hier 2 keer mee. Maar meer omdat ik steeds vergeet om nieuwe te kopen en ik ze erg fijn vindt. Toch draai ik denk wel 2 of 3 wasjes meer per week.

 • Reageer haia 21 juni 2016 om 09:37

  Full- time job hier. Met voetballende jongengs is het elke dag wel nieuwe broeken (jas of pull of shirt) pak er dan nog twee die ( ik weet niet hoe) kliederen tijdens het eten. En een baby van twee maand bij. Toch probeer ik nog wat uit te kijken met die droogkast. De onze is al wat ouder en ik denk een echte energie vreter. Dus als het even kan zwier ik het op de waslijn.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge