Babypraat, Moeder zijn

Flessenpost 2.0

Bibian heeft heel heel heel lang geleden een blogje geschreven over flessen. Aangezien ik ook de fles geef aan Nilo, leek het mij wel leuk om ook mijn bevindingen op te schrijven wat betreft flessen en spenen die erbij horen.

Foto 30-01-15 13 24 45Zoals Bibian in haar post al schreef, had River heel veel baat bij de flessen van Dr. Brown. Een speciale fles met een soort ventiel waardoor krampjes verminderen, aldus deze meneer Brown. Toen de borstvoeding niet lukte, hebben we meteen de startersset van dit flessenmerk aangeschaft. Het zijn onwijs fijne flessen en Nilo heeft (mede door de flessen?) geen krampjes gehad! Of in ieder geval: hij liet het niet merken!

Foto 30-01-15 13 29 28Na een poosje begon Nilo iets meer te spugen, heel normaal bij een baby. Dit was vooral ’s avonds. We deden dus bij de avondfles een klein beetje Nutriton (Johannes broodpitmeel). Maar toen kwamen we een ander probleem tegen… Omdat de melk wat dikker wordt, kan hij niet door het ventiel van de Dr. Brown fles. We hadden nog een klein Avent flesje staan uit een of andere zwangerdoos en gingen deze gebruiken voor de avondfles. Deze deed zijn werk prima! Nilo dronk ook goed uit dit flesje.

Foto 30-01-15 13 24 12Toen werd het spugen ook overdag wat meer… Dus ook overdag ging er Nutriton bij in. Één fles vinden wij wat weinig (je blijft aan het afwassen 6-7 keer per dag) dus we gingen op zoek naar een andere fles. Ik had van Bibian een Difrax fles gekregen in mijn kraampakket dus we gebruikten deze! Deze fles beweert ook goed te zijn tegen krampjes vanwege het ventiel onderaan de fles zodat hij geen vacuüm kan trekken. Het zal. Ook met deze fles heeft Nilo geen krampjes gehad. We kochten nog een S-fles van Difrax erbij en dat ging prima. Later was er een aanbieding bij Etos op alle Difrax producten dus kochten we nog twee flessen van Difrax, we hadden er toen 4. Ideaal want zo hoefden we niet zo vaak af te wassen (iets met liever lui dan moe). Het waren wel twee andere flessen dan die twee die we al hadden. Twee slankere flessen met de “kersen vorm speen” erop.

Foto 30-01-15 13 26 23Op een gegeven moment verslikte Nilo zich zo vaak als hij dronk uit de dikke Difrax fles, degene met de bredere speen erop. Het viel op dat hij uit de slanke fles (met kersvormspeen) beter dronk en minder lucht hapte. Nou, hop, daar gingen de brede Difrax flessen de kast in en kochten we twee slanke Difrax flessen erbij. In totaal 4 slanke Difrax flessen met kersenvormspeen erop (maat S).

Toen kwamen we weer bij een ander dilemma (jaja, het houdt nooit op). Omdat Nilo dus meer voeding kreeg, gaat er ook iets meer Johannes broodpitmeel bij. Als ik de fles gaf, werd Nilo soms zo gefrustreerd en de fles geven duurde echt lang, te lang. Je zag het arme kind gewoon keihard zuigen maar er kwam gewoon te weinig uit. Dit uitte hij door gefrustreerd te ‘huilen’, tijdens het drinken. Slokje – schreeuw – slokje – schreeuw – zuigen, zuigen, zuigen – er komt niks – krijs. Ik probeerde zelf aan de speen te lurken en ik kreeg er ook niks uit. Nou, toen kochten we vier maat M spenen. En sindsdien gaat het perfect! Onze gouden combinatie voor nu (voorlopig…) is de slanke Difrax S-fles, met een kersvormige speen erop in maat M.

Foto 30-01-15 13 27 55Er staat dus een heel leger aan flessen in ons keukenkastje maar die bewaren we gewoon voor eventuele volgende kiddo’s! Het is natuurlijk heel persoonlijk welke fles voor jouw baby geschikt is en dit zijn onze bevindingen.

Als jullie flesvoeding/afgekolfde borstvoeding (hebben) gegeven, welke fles gebruikte jij? Let me know in the comments!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Dita 11 februari 2015 om 06:31

  Wat leuk om te lezen. Zelf heb ik alle flessen ook al voorbij zien komen op mijn werk op het kdv. Ik vind die difrax altijd erg fijn!
  Dita onlangs geplaatst…Hello fresh flowers!My Profile

 • Reageer Inge 11 februari 2015 om 06:40

  waf een zoektocht he.. ik hoop borstvoeding te kunnen geven dus ben op flessengebied totaal niet voorbereid. Mocht het nodig zijn weet ik je artikel te vinden! so far ook alleen het kleine flesje uit een vam die dozen in mn bezit. Ik vind difrax ook een hele mooie fles! haha fijn dat je eindelijk hebt kunnen vinden wat werkt voor Jilo en dat hij lekker kan drinken..
  Inge onlangs geplaatst…De verbouwing || bovenverdieping en de slaapkamer, voor…My Profile

 • Reageer PSnim 11 februari 2015 om 07:01

  Haha wat een gedoe met die flessen en spenen he, ik kan het me ook nog goed herrinneren. Uiteindelijk hebben we na een hoop gewissel toch het meest de dr. Browns fles gebruikt met een speen van een ander merkje. Dat ging goed! Ik vond een gefrustreerde hongerige baby aan de fles waarmee het niet makkelijk ging ook steeds zo sneu.
  Gelukkig heb je het juiste gevonden voor Nilo nu 😉
  Xx
  PSnim onlangs geplaatst…D.I.Y: Zakje om je bloemen & BollenMy Profile

 • Reageer Roos 11 februari 2015 om 07:11

  Bij Ayden gebruikten we altijd Difrax flessen met kersenspeen, ze dronken voor hem heel fijn, alleen die krengen lekten zo snel. Nu las ik pas dat je Difrax dan gewoon kan mailen en dat je een nieuwe toegestuurd krijgt (had ik dat maar geweten!). Na een half/driekwart jaar zijn we overgestapt op de flessen van MAM. Deze zijn te koop bij het kruitvat en ik vind ze heeel fijn!
  Kenji geef ik nog volledig borstvoeding, maar we zijn nu wel af en toe een flesje aan het geven, want als k straks ga werken krijgt hij angekolfde melk. Voor nu gebruiken we een fles vd kruitvat, gewoon om te kijken of hij die pakt.
  Roos onlangs geplaatst…Water BabiesMy Profile

 • Reageer angelique 11 februari 2015 om 09:00

  Difrax zijn echt geweldige flessen! Hier waren die ook mega groot succes en weinig krampjes door gehad
  angelique onlangs geplaatst…Keano | Praatjes #1My Profile

 • Reageer Tineke 11 februari 2015 om 09:16

  Oef, wat een puzzelwerk, die flessen! Fijn dat jullie nu een goede combinatie hebben! Over het afwassen van die flessen heb ik nooit nagedacht joh :O Je blijft inderdaad maar aan het afwassen! Als wij gekolfde melk geven, doen we dat in een fles van medela, deze heeft een speciale speen (de calma) die het drinken aan de borst nabootst, ziet er heel bijzonder uit, en dat krijgen we ook steeds te horen, haha. Een andere hebben we dus nog niet geprobeerd, omdat dit gewoon heel goed werkt! 🙂

 • Reageer amanda 11 februari 2015 om 10:26

  Hoi, ik geef nog borstvoeding maar over 1.5 week moet ik weer werken. Dus al begonnen met kolven etc. Maar ook wij zijn fan van de difrax flessen..werjt inderdaad het beste voor onze kleine man. Xx
  amanda onlangs geplaatst…Tips voor in de keukenMy Profile

 • Reageer Sam 11 februari 2015 om 11:55

  Wij zweren echt bij de Avent natural flessen. Geen krampjes, goede spenen en makkelijk schoon te maken!

 • Reageer Milou 11 februari 2015 om 11:58

  Handig! Nooit geweten dat er zoveel flessen te koop waren, laat staan de spenen en de werking. :’) Hier kom ik ooit nog wel op terug als het zover is. :p
  Milou onlangs geplaatst…Friday snaps: 5My Profile

 • Reageer Malou 11 februari 2015 om 13:01

  Dat Avent flesje gebruikten we in het begin wel eens, maar dat speentje was al snel te klein. We gebruiken nu flesjes van Kruidvat en dat gaat prima 🙂
  Malou onlangs geplaatst…NOMI’S DERDE MAAND; LACHEN, SPELEN EN ECHO VAN HAAR HEUPJESMy Profile

 • Reageer Eline 11 februari 2015 om 13:39

  Je bent gewoon nu al bezig met eventuele volgende kinderen, wat tof!!
  Eline onlangs geplaatst…Suikervrije jamMy Profile

 • Reageer Betty 11 februari 2015 om 13:41

  Wij hebben zo ongeveer elke fles (en elke dop) die er verkrijgbaar is, maar onze frummel drinkt nergens uit. Hij heeft in de eerste weken wel veel uit zijn Avent-flesjes gedronken, maar nu staat onze hele verzameling voornamelijk stof te happen, haha.
  Betty onlangs geplaatst…Een bijzonder goede nachtMy Profile

 • Reageer Jeanine 11 februari 2015 om 16:06

  Haha, moet wel lachen hier preccies het zelfde verhaal.

 • Reageer Wendy 11 februari 2015 om 17:53

  Het lijkt wel de verzameling flessen in het keukenkastje van het kinderdagverblijf waar ik werk. 🙂 Fijn dat jullie voor nu een ideale combinatie hebben gevonden.
  Wendy onlangs geplaatst…Nieuwe tassen & PortemonneeMy Profile

 • Reageer Sabine 11 februari 2015 om 19:41

  Ik had ook een aantal verschillende flessen in huis, maar eigenlijk vanaf het begin al de S fles van Difrax gebruikt. Eerst met maat S speen en daarna met maat M ivm toevoegen van Nutriton. Gaat nog steeds prima. Dus we houden het lekker zo!

 • Reageer Anke Boonen 11 februari 2015 om 20:56

  Leuk artikel, hier was het bij de eerste (zoon Job) lang leve de difraxfles, ook de smalle. En bij Cas hebben we heel lang vanalles geprobeerd en uiteindelijk uitgekomen bij fles van het merk MAM (te verkrijgen bij Kruidvat)…

  Zo zie je maar weer, elke kind is anders 🙂

 • Reageer Whitney ♡ WhtnysWorld 12 februari 2015 om 00:25

  Er zijn zoveel flessen! Hier beviel Difrax ons goed en Avent.
  Whitney ♡ WhtnysWorld onlangs geplaatst…What’s up with us #3My Profile

 • Reageer Tamara 12 februari 2015 om 00:53

  Hier alleen maar difrax gebruikt. Eerst voor afgekolfde melk, daarna voor de flesvoeding
  Tamara onlangs geplaatst…Pinspiratie: Valentijn kaartjesMy Profile

 • Reageer Naomi 13 februari 2015 om 21:03

  Voor de difrax flessen bestaat er evt ook de 1,2,3 speen. Die ‘verandert’ qua grote vh drinkgat! Jullie hebben in ieder geval een goede verzameling flessen! haha

 • Reageer Manouk 14 februari 2015 om 11:56

  Tijdens mijn zwangerschap had ik de Dr Browns en Difrax in huis gehaald, alvast uit voorbaat mocht de borstvoeding niet lukken. Gelukkig lukte dit wel, alleen heeft mijn zoontje de fles nu liever niet dan wel haha. Ik heb Dr Browns en Difrax dan geprobeerd, medela flesjes (zat bij de kolf), Avent met natural speen en de MAM fles. Hij pakt nu wel een paar slokjes uit de Avent fles, maar echt hooguit 20cc haha.

 • Reageer Wat zit er in de luiertas? | Little Wonder World 29 maart 2015 om 06:00

  […] en een manier om het warm te maken duurt veel te lang haha. • Een fles. Lees Wij gebruiken Difrax hier meer over mijn flessenkeuze(s). • Een torentje (Hema) met de voeding. • Mijn portemonnee. Ik […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge