Moeder zijn, Persoonlijk

Hoe gaat het? – Manon

IMG_1660Van de week konden jullie al een update lezen over hoe het met Bibian gaat. Dit keer is het mijn beurt…

Nou, om maar gewoon met de deur in huis te vallen: het gaat goed. Met mij gaat het goed, tussen mij en mijn vriend gaat het goed, met onze baby gaat het goed… Wat wil je nog meer? Wel merk ik nu na dik drie maanden moederschap dat die échte babybubbel wel geplopt is. We zijn weer terug op aarde. Er zijn dagen waarop ik me met gemak nog op een wolkje bevind en waar ik het heerlijk vind om binnen te cocoonen met baby, maar er zijn ook dagen waarop ik het “oude” leven een beetje kan missen. Niet dat ik ooit meer zonder Nilo zou willen, maar gewoon: het “zorgeloze”, het spontane, het écht niksen op zondag met z’n tweetjes… We kunnen zo een dagje met z’n tweeën doorbrengen en zoonlief naar opa’s/oma’s brengen maar toch is dat anders dan voorheen. Herkennen meer moeders dat?

Nu “besef” je wat het gewone leven weer is, maar dan mét baby. Waar ik eerder zo een afspraak maakte om naar de kapper/tandarts te gaan, moet ik nu ook de agenda van mijn moeder/vader/zusje paraat hebben. Wederom: ik wil mijn oude leven voor geen goud terug, maar je mag het wel een soort van missen af en toe toch?

IMG_1577Ook merk ik dat alles een beetje meer vanzelf gaat dan voorheen, ik word iets losser met de ‘regeltjes’ (fles om de zoveel uur etc.) en dat geeft ook iets meer rust. Het gaat allemaal best wel natuurlijk, vind ik zelf, en vind dat ik best mag zeggen dat ik wel “gevoel” heb voor het moeder zijn. Ik heb denk ik mijn roeping gevonden 😉 haha. Ik vind het in ieder geval geweldig, prachtig en ik geniet écht van ieder moment. ’s Morgens kan ik serieus niet wachten om hem zo snel mogelijk uit bed te vissen om weer met hem te knuffelen, kroelen, spelen… Zelfs luiers verschonen doe ik lachend en ik moet uitkijken dat ik hem niet te hard fijnknijp tijdens het knuffelen.

Buiten het moeder zijn ben ik natuurlijk ook nog gewoon mezelf, vriendin, zus, dochter… Toch moet ik zeggen dat als je eenmaal moeder bent je dit ook wel voor 80% van de dag bent hoor! Het is ook aan jezelf hoe je je dag indeelt, maar als je (bewust) thuis blijft om voor je kind te zorgen neemt het een groot deel van de dag in beslag (logisch). Tijdens de slaapjes overdag kan ik dingetjes voor mezelf doen: blogjes typen, even in huis rommelen etc. Als we in het weekend weinig afspraken hebben staan (we krijgen nog regelmatig “kraam”visite), brengen we Nilo soms naar opa/oma/tante en gaan we samen even naar de stad, lunchen of iets. We hebben ook een soort van afgesproken dat we ieder weekend iets leuks met z’n drietjes gaan doen. Voor nu komen we niet verder dan wandelen (wat ook leuk is), maar hoe ouder Nilo wordt, hoe gevarieerder onze uitjes zullen worden. We kunnen niet wachten om met hem naar de dierentuin te gaan, naar de kinderboerderij en noem maar op.

Ook probeer ik (leuke) dingen te doen buiten het gezin om: laatst ging ik naar Jochem Meyjer, sushi eten met vrienden van Robert, naar the Sound of Music… Ook staat er een kappersbezoekje op de agenda en had ik laatst een mama-massage, echt dingetjes voor MIJ-Manon en niet mama-Manon, vriendin-Manon enzo. Ik denk wel dat dat belangrijk is om te doen en jezelf niet te laten verstoffen, wat heeeeeeel makkelijk gaat als je thuis bent. Ik lieg ook niet als ik zeg dat ik vaak in chill-broek rondloop in huis. Wel maak ik me iedere ochtend op, scheelt toch een boel ;)!

IMG_1614Nee, ik kan zeggen dat het goed gaat met mij. Af en toe zitten er ook wel baaldagen tussen en ben ik blij als ik ’s avonds in bed lig maar die dagen zijn er niet vaak. We hebben een soort van ritme te pakken, ik ken mijn zoon nu goed genoeg om aan te voelen wat er is of waar hij behoefte aan heeft, tijd voor elkaar en voor mezelf komt ook steeds meer terug en ik voel me goed :), happy Manon!

We kunnen niet wachten op de zomerperiode, lekker veel naar buiten en als Nilo een beetje kan zitten ben ik van plan om een fietsstoeltje te kopen en regelmatig te gaan fietsen met mijn manneke! Buiten op het gras spelen, zwemmen, misschien wel naar het strand… Zoveel leuke dingen in het verschiet.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een update over mij te lezen (klinkt zo gek hahaha)!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer Inge 26 februari 2015 om 06:14

  ja zeker leuk om te lezen! en fijn dat het ingrote lijnen zo goed gaat! Ik snap best dat je soms terugdenkt aan de tijd voor Nilo en de spontane dingen die je toen kon doen.. kan toch prima naast het heel gelukkig moeder zijn? Je leven is toch in een klap totaal veranderd! Je zei zelf.. 80% van je tijd ben je nu moeder 😉
  lekker vooruitkijken naar het voorjaar, het mooiere weer en een mannetje waar je steeds ‘meer mee kan’! geniet ervan!
  Inge onlangs geplaatst…free printable voor op de babykamer..My Profile

 • Reageer Marion 26 februari 2015 om 06:48

  Nee, juist heel erg leuk om zo’n artikel te lezen. Even horen hoe het nu gaat. Mooi dat het moederschap zo natuurlijk aanvoelt allemaal. Je verwacht natuurlijk wel dat het allemaal zo zal lopen, maar het is wel fijn om het zo te ervaren lijkt me. Jaaaa, fietsen! Dat lijkt me ook leuk om met zo’n kleine te doen. En lekker zwemmen en spelen. Oooh nog zoveel leuke dingen in het verschiet, Manon!
  Marion onlangs geplaatst…Healthy Is The New SkinnyMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 26 februari 2015 om 07:26

  Wat leuk om zo’n persoonlijke update te lezen! Fijn dat jullie een ritme gevonden hebben en dat je zo geniet van het moederschap maar ook genoeg voor jezelf probeert te doen 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Bomvol leuke dingen!My Profile

 • Reageer chucky1012 26 februari 2015 om 07:56

  Fijn om te lezen dat je zo geniet van het moederschap.
  Het is zo leuk om met een klein kindje op de fiets rond te fietsen al die indrukken buiten en wat ze horen en zien is leuk.
  Heerlijk wandelen in het voorjaarszonnetje.

 • Reageer angelique 26 februari 2015 om 08:20

  Super leuk om te lezen! Je doet het volgens mij ook super goed allemaal en je moet zeker aan jezelf blijven denken. Hoe fijner jij in je vel zit hoe fijner Nilo in z’n vel gaat zitten.
  angelique onlangs geplaatst…Keano | Vitamines geven of niet?My Profile

 • Reageer Olga 26 februari 2015 om 08:28

  Ik kijk ook naar het mooie weer uit, zodat ik buiten in de tuin kan pielen met mijn baby ergens op een kleed in het gras.
  Olga onlangs geplaatst…Tag: De 25 food-vragen-tagMy Profile

 • Reageer Sunseeree 26 februari 2015 om 08:48

  Nou fijn dat het goed gaat met je! Ja dat herken ik hoor. Als je thuiszit maak je het jezelf lekker makkelijk haha. Heel goed dat je ook gewoon aan jezelf denkt. You go girl! 🙂
  Sunseeree onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: Hoe overleef ik papadag?My Profile

 • Reageer Jess 26 februari 2015 om 09:14

  Heerlijk dat het goed met je gaat en je zo kunt genieten van Nilo. Hier kwam de babybubble met een beetje vertraging maar ook ik begin langzaam weer te landen. Herkenbaar dus en ergens ook lekker dat het normale leven begint. Je straalt iig 🙂
  Jess onlangs geplaatst…De Negenmaandenbeurs – The highlightsMy Profile

 • Reageer Geertje 26 februari 2015 om 09:17

  Heel herkenbaar gevoel hoor… dat je even weer lekker samen wil zijn… maar het gekke is: zodra dan de meiden weg zijn, en we samen zijn, wil ik toch weer zo snel mogelijk naar ze toe, ik wil weten wat ze aan het doen zijn en of alles goed gaat bij opa en oma…. Dat onbezorgde gaat niet meer weg… helaas!
  Geertje onlangs geplaatst…Als ze later groot zijn…My Profile

 • Reageer Tineke 26 februari 2015 om 09:30

  Het moederschap staat je goed, je ziet er goed uit! Heel herkenbaar. Ik mis ons oude leventje ook nog wel eens, maar ben zo smoorverliefd op m’n dochter; die wil ik nooit meer kwijt. Het wordt elke dag leuker, en hoewel ik heel erg uitkijk naar het moment waarop ze gaat zitten/lopen/spelen/praten, kan ik ook nog wel eens heel verdrietig zijn dat ze ‘al’ zo groot is en nooit meer zo klein zal zijn.. Ik heb ook heel erg zin om eens met haar te gaan zwemmen! Onze zomervakantie staat gepland (lekker naar Ameland, hahaha!) en ik zie ons al op het strand zitten, of in ‘N restaurantje of wandelend/fietsend door de duinen.. Heerlijk. Kan niet wachten <3

  • Reageer Manon 26 februari 2015 om 09:40

   Dit had ik kunnen schrijven! Het is zo dubbel hè, ik moest gisteravond ook huilen omdat hij zo groot is en ik kan ook uitkijken naar het zitten, kruipen etc… Wij gaan van de zomer ook naar Texel ofzo, heerlijk!

 • Reageer Lifesabout 26 februari 2015 om 09:50

  Fijn dat jullie een ritme gevonden hebben. Die rust die je aangeeft nu je eat flexibeler mer regeltjes omgaat, herken ik heel goed. Al die regels van flesjes om de zoveel uur bijvoorbeeld, gaf mij stress want ik was bang dat ik het verkeerd zou doen. Nu hebben we dat losgelaten en doe ik wat mijn hart mij ingeeft, heerlijk!
  Lekker verder genieten! En die baaldagen….tja die horen erbij en gaan ook weer over!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Go-daddy-go TAGMy Profile

 • Reageer Laura 26 februari 2015 om 10:04

  Heerlijk artikel! Manon, jij bent echt het voorbeeld voor hoe ik het later wil gaan doen! Ik zou echt wel moeder willen zijn op de manier hoe jij mama bent. Het duurt nog eventjes voordat ik er aan probeer te beginnen, maar tot die tijd zijn deze blogjes heerlijk om in de stemming te komen 😉
  Laura onlangs geplaatst…16 willekeurige vragenMy Profile

 • Reageer Eline 26 februari 2015 om 10:54

  Fijn om een update te lezen. Heerlijk dat alles zo goed gaat zeg!
  Eline onlangs geplaatst…Lauwwarme quinoa saladeMy Profile

 • Reageer Malou 26 februari 2015 om 11:06

  Fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Dat plannen herken ik wel, zelfs boodschappen toen moet gepland worden, want midden in de supermarkt gaan voeden lijkt me niet zo’n succes. Ik ben ook wel weer ‘geland’ inmiddels, alles is nu weer gewoon normaal haha.
  Malou onlangs geplaatst…WAAROM EEN KEIZERSNEE NIET LEUK ISMy Profile

 • Reageer Dita 26 februari 2015 om 11:08

  Wat leuk om te lezen Manon. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je soms je oude leventje een beetje mist. Ook al heb ik nog geen kinderen, ik hoor dit vaak genoeg van vriendinnen met kinderen. En ja lekker naar buiten met Nilo, lijkt me ook zo leuk om met een kleintje te doen. Geniet er van!
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #20 – Black and BlueMy Profile

 • Reageer Andrea 26 februari 2015 om 11:36

  Wat leuk om te lezen. Blij dat het zo goed gaat!
  Andrea onlangs geplaatst…Travel: BarcelonaMy Profile

 • Reageer Dominique 26 februari 2015 om 12:03

  Leuk die persoonlijke updates

 • Reageer Sabine 26 februari 2015 om 14:53

  Ik heb dat dubbele gevoel ook op sommige momenten. Ik kan niet meer zonder mijn zoontje, maar dat onbezonnen leventje voordat je moeder was mis ik soms ook wel. Gewoon de deur uitstappen. Ook wat jij zegt: constant de agenda met opa, oma en partner zodra je even naar de tandarts, kapper ofzo moet/ wilt. Onze baby is nu een half jaar en ik kan me niet meer voorstellen dat het een hulpeloze baby was, die nu lekker zelf kan omrollen en de oren van je hoofd kletst. Het gaat inderdaad veel te hard allemaal.

 • Reageer Eveline 26 februari 2015 om 15:06

  Wat leuk om deze persoonlijke update te lezen. Ik ben blij dat het zo goed gaat met jou en je gezinnetje! 🙂
  Eveline onlangs geplaatst…Recensie: Laat me jou zijn ~ Petra KruijtMy Profile

 • Reageer Anneleen 26 februari 2015 om 19:08

  Wat mooi en fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jou en je gezinnetje! Geniet er maar volop van! Want kleine kindjes worden snel groot… 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 4My Profile

 • Reageer Milou 26 februari 2015 om 19:57

  Ahh je klinkt zo enthousiast en het was ook wel te zien dat het goed met je gaat! 😀 Je hebt inderdaad je roeping gevonden want Nilo is helemaal dol op je, haha. Goed dat je ook momentjes voor jezelf neemt! En dat versloffen komt me bekend voor… Nu zit ik wel eventjes verplicht thuis en kan ik niet zo heel veel maar ik zou me wel eens wat vaker op kunnen maken of wat minder in m’n pyjama kunnen blijven haha. Het is zo verleidelijk!
  Milou onlangs geplaatst…In de tussentijd…My Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 26 februari 2015 om 20:28

  Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. En ik vind het ook heel mooi dat je eerlijk kan toegeven dat je je oude leventje soms wil eens mist, dat is maar normaal denk ik, want zo’n baby kan volgens mij enorm vermoeiend zijn. En dat mag je best wel eens missen, ondanks dat je je kleine spruit ontzettend graag ziet 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Huishoudelijke mededeling: mijn blog komt even op een lager pitjeMy Profile

 • Reageer jeanine 26 februari 2015 om 21:43

  Leuke update! En zo herkenbaar.

 • Reageer Odile 26 februari 2015 om 22:58

  Fijn dat het zo goed gaat! Gek eigenlijk he, hoe snel je aan dat nieuwe leventje went? En ik kan je vertellen dat de zomer straks heel erg fijn is met een baby aangezien Nilo dan precies even oud is als Maxim vorig jaar. Dan kan je lekker met hem naar het strand, de kinderboerderij, zwemmen en ga zo maar door. Heerlijk!
  Odile onlangs geplaatst…Deze hacks moet je als ouders echt weten!My Profile

 • Reageer Desirée 27 februari 2015 om 14:38

  Wat heerlijk dat het zo goed gaat met je. En ja, heel erg herkenbaar dat je soms even terugdenkt aan je oude leventje zonder baby. Je mag het misschien niet uitspreken en natuurlijk wil je niet terug, maar het is soms gewoonweg pittig en belastend en dat is niet te ontkennen. Hier namelijk precies dezelfde gevoelens. Het is ook gewoon wennen zo’n enorme verantwoordelijkheid erbij en jezelf ineens opnieuw moeten leren kennen. Je bent niet meer alleen vrouw, vriendin/vrouw van en dochter, maar ook ineens moeder en dat doet zoveel met je. Met mij in ieder geval wel 😉
  Desirée onlangs geplaatst…Clarins beauty flash balm (winactie)My Profile

 • Reageer Lieke 27 februari 2015 om 17:16

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat zeg!! 🙂 Tuurlijk denk je soms met een beetje heimwee terug naar de tijd zonder baby, maar puur omdat je toen nog veel minder verantwoordelijkheid had. Ik herken het, ook al zit die van mij nog 5 weken in mijn buik, ik denk er ook vaak aan dat nu al alles is maar straks al helemaal.

  Liefs Lieke
  Lieke onlangs geplaatst…Jarig! | Winactie!My Profile

 • Reageer Janske 27 februari 2015 om 21:13

  Wat heerlijk dat het zo goed met jullie gaat.
  Heel herkenbaar hoor dat gevoel dat je soms eventjes verlangt naar me time of hoe “makkelijk” je leventje voor het moederschap was…

  Laat die zomer maar komen!
  Janske onlangs geplaatst…10 jaar samen met jouMy Profile

 • Reageer Manon 28 februari 2015 om 11:45

  Mooi omschreven en fijn om te lezen dat het moederschap zo goed bevalt ! Het is ook zeker belangrijk om dingen voor jezelf te doen maar je bent inderdaad echt die 80% moeder 😉
  Manon onlangs geplaatst…Plantjes potten van de AHMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge