Uncategorized

Nilo is 3 maanden!

3maandenOh ik word sentimenteel hoor… Drie maanden geleden, op het tijdstip dat dit blogje online komt (6.00u) was mijn bevalling een soort van begonnen. Drie maanden moeder, drie maanden vol ontwikkeling, heel veel mooie momenten en ook een aantal zware. Op 19 november 2014 werd ons leven radicaal omgegooid door het kleine jongetje wat op dit moment naast mij ligt te slapen op de bank.

In de drie maanden dat Nilo bij ons is, is hij zoooo erg veranderd en zo hard aan het ontwikkelen. Logisch, maar daarom heel bijzonder om een klein rozijntje -verrimpeld en verschrompeld van zijn tijd in de buik- te zien veranderen naar een vrolijke, bolle baby!

Gisteren, op Bibians verjaardag, zijn we weer naar het consultatiebureau geweest voor de tweede ronde prikjes. De eerste prikjes uitten zich in een slapende baby ’s avonds koorts en een onrustige nacht. Ik ben benieuwd hoe het vannacht gaat…

Nilo groeit als kool. Toen hij geboren was, was maatje 50 echt nog veel te groot en nu past hij gewoon de meeste kleertjes al in maat 62! Ik hield vorige week een rompertje maat 62 voor m’n neus en dacht dat deze nog veel te groot was. Maar Bibian had als tip meegegeven om toch kleding aan te trekken want vaak past het gewoon al ook al denk je van niet. En ja hoor, romper maat 62 zat als gegoten. Dus nu heeft hij een hele nieuwe garderobe om aan te trekken haha. Qua gewicht en lengte groeide hij netjes: 5870 gram en 58 cm.

Foto 12-02-15 09 21 44Ons meneertje krijgt nu 5 flessen per dag. Het varieert een beetje van 150 cc water + 5 schepjes voeding en 180/6. Hij heeft ’s avonds meer honger dan overdag dus de laatste twee flessen zijn meestal iets groter en dit werkt goed voor hem. We hebben een beetje lopen kloten met dat Johannes broodpitmeel maar we doen nu nog steeds een schepje in iedere fles. De nachtvoeding is er eigenlijk al een poosje af en dat vinden wij natuurlijk geweldig haha. We voeden nog steeds op verzoek want ik ben natuurlijk gewoon thuis dus ik kan zijn ritme helemaal volgen. De eerste fles is tussen 6.00u-7.30u en de laatste tussen 22.00u-23.30u. Hij regelt het altijd helemaal zelf.
Sinds een week of twee slaapt hij zelfs op zijn eigen kamer in z’n “grote” bed! Zoals Betty al zei toen zij haar zoontje voor het eerst op z’n eigen kamer legde: “je hebt het gevoel alsof je hem naar Zuid-Afrika brengt”, haha. Nilo is een hele beweeglijke, drukke, geluidmakende baby, wat overdag heel gezellig is, maar  op een gegeven moment kon ik niet meer slapen. Ik werd wakker van elk zuchtje, elke keer als hij woelde, alles. Dus we besloten hem op z’n kamer te leggen. De eerste twee nachten vond ik het vreselijk maar ik sliep wel een stuk beter en hij vindt het ook prima dus win-win!
Over het slapen… Ook dat loopt als een trein. ’s Avonds als hij de laatste fles krijgt doen we een mini-ritueeltje: luier verschonen, bij mij in bed de fles, boertje, kus van papa, puckababy aan, in bed instoppen, nachtlampje uit, kus van mama en dan valt hij eigenlijk altijd binnen 5/10 minuten in slaap! De meeste nachten slaapt hij gewoon door tot z’n eerste flesje van 6.00u-7.30u maar heel af en toe wordt hij rond 5.00u wakker voor z’n speentje en valt daarna weer in slaap.
10957390_1543271565952123_1084067780_nOok heeft hij zo’n beetje een ritme ontwikkeld. Waar ik in het begin een beetje “bang” voor was, want: hoe maak je een ritme???? Maar een baby regelt dat blijkbaar helemaal zelf. Na de eerste fles slaapt hij altijd weer in z’n eigen bed verder tot een uur of 9.00, dan spelen/knuffelen we vaak eventjes tot de volgende fles. Dan slaapt hij weer 1-2 uur in de kinderwagen beneden.  Spelen/knuffelen, fles en rond een uur of 16.00-17.00 slaapt hij weer een uurtje. Dan krijgt hij weer een fles, vaak door papa die weer terug is van het werk en daarna is het papa-tijd. ’s Avonds is hij wel wat onrustiger maar hij huilt eigenlijk niet meer paniekerig wat hij wel gedaan heeft een poosje. Met 12 weken zegt men dat de beruchte “huiluurtjes” af gaan nemen en wij merken dat heel goed. Vaak is hij wel veel wakker maar pakt toch ergens in de avond nog een uurtje slaap bij een van ons op de arm. En dan is het bedtijd…
Natuurlijk zijn er momenten dat hij niet in z’n hum is. En ik kan daar wel heel chagrijnig om gaan doen maar ik hou altijd in m’n hoofd als een soort mantra: voor hem is het veel zwaarder, hij huilt omdat hij het even moeilijk heeft, hij uit zich op deze manier en ik ben degene bij wie hij wilt zijn en hij heeft mij nodig. Wie ben ik dan om chagrijnig te zijn omdat ik het zogenaamd zwaar vind? Soms is het wel zwaar en ben ik blij als mijn vriend thuis komt. Maar eerlijk? De meeste dagen zijn fantastisch en volgens mij mogen we écht niet klagen, en dat doen we ook niet. Het is een heerlijk kereltje wat ontzettend veel lacht, zelf begint te spelen met speeltjes in de box, zijn stemmetje aan het ontdekken is, kan genieten van het badderen en douchen, houdt van knuffelen, kroelen en kletsen en die ons elke ochtend met een heeeeele grote lach begroet.

Och, ik kan wel uuuuren doorkletsen over het wel een wee van mijn kind haha. Hij groeit als kool en het gaat me allemaal veel te snel!

xoxo
Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

47 reacties

 • Reageer Inge 19 februari 2015 om 06:12

  wat een ontwikkeling al he.. drie maanden! wat heerlijk dat hij (zo goed als) doorslaapt.. mooi om te lezen hoe trots je over hem schrijft en knap hoe je het doet! en natuurlijk heul leuk om een fotootje te zien van de kleine man! knapperd hoor!
  Inge onlangs geplaatst…project positief tagMy Profile

 • Reageer Marina 19 februari 2015 om 06:43

  Leuk om te lezen, wat een ontwikkelingen! En wat een leuk koppie heeft hij!

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…#Tip – Lifesum-app – mijn hulpje bij eten en bewegen!My Profile

 • Reageer Gwen 19 februari 2015 om 06:44

  Superleuk om te lezen en heel herkenbaar allemaal! Het is echt zo, een ritme kotm vanzelf. En dan wisselen ze het opeens weer wn moet je een week wennen en daarna is het weer prima 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Yankee Candle geurkaarsen + winactieMy Profile

 • Reageer Dita 19 februari 2015 om 06:46

  Wat mooi geschreven! Hele sprongen maakt zo’n kleintje dan al. Als ik dit lees vind ik het altijd best een gek idee dat ik toen die tijd nog niet eens in NL woonde bij mijn ouders. Ik was 4 maanden toen ik naar NL kwam.
  Dita onlangs geplaatst…Waar ben jij over 5 jaar?My Profile

 • Reageer Linda 19 februari 2015 om 07:18

  Van mij mag je nog uren slotkoersen hoor. Het is erg leuk en mooi te lezen wat het moederschap met je doet. Mooie foto ook!
  Linda onlangs geplaatst…Dagje uit het leven van een mama bloggerMy Profile

 • Reageer Betty 19 februari 2015 om 07:23

  Aaah wat een superleuk stukje! De liefde straalt er vanaf! Ik herken alles! En het mooie: het wordt alleen maar leuker en makkelijker allemaal!
  Betty onlangs geplaatst…Waar is mijn concentratie?My Profile

 • Reageer Annemijn 19 februari 2015 om 07:24

  Wat een lieve foto’s! En fijn dat het allemaal zo goed gaat zeg!
  Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #14 Veel geshopt, weinig gekocht.My Profile

 • Reageer Milou 19 februari 2015 om 07:30

  Zei t gisteren al op instagram: wat een mooi en lief koppie heeft hij! Jeetje, dat hij alweer 3 maanden is! Gaat zo hard…
  Milou onlangs geplaatst…Lief dagboekMy Profile

 • Reageer Petra 19 februari 2015 om 07:33

  Wat een fijn stukje & enorm schattig ventje zeg. Wat klinkt het allemaal relaxed (en toch eerlijk). Heel leuk om te lezen.

 • Reageer Roos 19 februari 2015 om 07:34

  hoe cliche ook, de tijd vliegt met zo’n kleintje 😉 fijn dat je er, ondanks de zware momenten die er helemaal bij horen, zo geniet van jullie mannetje! Heerlijk dat hij zich goed ontwikkeld en al een mooi ritme heeft! Dat heeft Kenji nog niet haha. Komt vanzelf zullen we maar denken
  Roos onlangs geplaatst…Twittercolumn #1My Profile

 • Reageer Olga 19 februari 2015 om 08:04

  Ik voel me een heel harde moeder als ik zeg dat I. al heel vaak niet bij me op de kamer slaapt. Als weer logeren slaapt hij in een andere kamer dan ik slaap, omdat het hier te koud is. Ik geloof dat hij er niks van merkt hoor en dat slapen in stikte vind ik eigenlijk best lekker 🙂
  Olga onlangs geplaatst…Plog #22My Profile

  • Reageer Olga 19 februari 2015 om 08:05

   Slapen in stilte dus, niet ‘stikte’ (arm kind).
   Olga onlangs geplaatst…Plog #22My Profile

  • Reageer Manon 19 februari 2015 om 10:01

   Hahaha oh nee hoor! Ik vind dat juist knap… Ik had Nilo eigenlijk al wel eerder op z’n eigen kamer willen leggen maar ik was een slapjanus en kon het niet hahaha. En slapen in stilte is inderdaad heeeeerlijk, ik wil hem niet meer naast me hebben slapen hoor (ja als die ziek is ofzo, maar niet voor fun).

 • Reageer Vanessa 19 februari 2015 om 08:05

  Leuk om te lezen. Wat is Nilo een mooi mannetje. Fijn dat je enkele foto’s met ons deelt!
  Vanessa onlangs geplaatst…Let’s talk | Online shoppen: yay or nay?My Profile

 • Reageer Sunseeree 19 februari 2015 om 08:50

  Wow maatje 62 en 3 maanden oud alweer! Hij groeit ook super snel hè. Echt een knap ventje. *Smelt*
  Sunseeree onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: 5 blunders van een papaMy Profile

 • Reageer PSnim 19 februari 2015 om 08:50

  Wat een mooi mannetje is het Manon! En fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat met jullie. Het is nogal een verandering… Hier ook een kindje wat met 3 maanden al in het eigen kamertje sliep om dezelfde redenen. Sliep ook meteen stukken beter beide! Geniet maar van alle mooie momenten die komen gaan :). Xx
  PSnim onlangs geplaatst…Webshop Tip #5: Bobbiño, voor kleine slaapkoppen.My Profile

 • Reageer Joyce 19 februari 2015 om 08:53

  Wat een mooi ventje Manon! En wat fijn dat je een ritme hebt gevonden. Ik was daar bij Aron ook heel bang voor (en nu weer haha!)
  Joyce onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 33My Profile

 • Reageer Jessica 19 februari 2015 om 09:00

  Ooooh wauw wat een lekker ventje. Ik geloof dat ik verliefd ben? Mocht hij vallen op oudere dames, ik heb een dochter! Whahahahahahaha. Maar jeetje, 3 maanden al… Bizar!
  Jessica onlangs geplaatst…Cheat retreatMy Profile

 • Reageer Anneleen 19 februari 2015 om 09:13

  Oh wauw wat mooi en lief om te lezen! Wat doet Nilo het goed! Jullie hebben een knap mannetje!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 4My Profile

 • Reageer Tineke 19 februari 2015 om 09:15

  Ik vind het zó leuk dat Nilo en Sofie nog geen week schelen! Je moet baby’s natuurlijk nooit vergelijken, maar volgens mij lopen ze aardig gelijk op! 🙂 leuk om te bedenken dat wat wij nu mee maken, jullie ook mee maken!

  Hier zit ik er ook aan te denken om Sofie op haar eigen kamertje te leggen, maar met vaak nog 2 nachtvoedingen vind ik het fijner als ik zelf ook in bed kan blijven liggen.. Hopelijk mag ik binnenkort ook weer eens doorslapen!

  • Reageer Manon 19 februari 2015 om 10:00

   Jaaa, ik vind het sowieso leuk dat we een “groepje” moeders hebben vooral op Twitter met allemaal baby’s die rond dezelfde tijd geboren zijn! Oh, als ik nachtvoedingen zou moeten geven nog en je wordt niet wakker van Sofie ’s nachts, dan zou ik haar lekker naast je laten slapen hoor…

 • Reageer Renee 19 februari 2015 om 09:33

  Nilo! M’n virtuele schoonzoon (?). Wat een heerlijk mannetje heb je toch. Het is inderdaad echt bijzonder om ze zo te zien groeien en ontwikkelen. Als ik nu de foto’s terug bekijk van de eerste weken (doe ik bijna dagelijks..), dan zie je zoveel verschil!

  • Reageer Manon 19 februari 2015 om 09:59

   Hahaha, goeie 😉 Ja, gaat zooooo snel he, niet normaal!

 • Reageer Judith 19 februari 2015 om 09:39

  Is het echt alweer 3 maanden geleden? Wow, de tijd gaat vlug, maar door deze updates lijkt de tijd nog sneller te gaan. Wat fijn dat Nilo (en jullie) het zo goed doen! Hij is echt een mooi mannetje en als je zo over hem vertelt dan kriebelt het bij mij alweer om voor een tweede te gaan…
  Héérlijk dat alles volgens het boekje gaat, en fijn dat je ook gewoon zo eerlijk bent en dat je soms wel even ‘gefrustreerd’ bent ofzo. Gelukkig zijn daar dan de papa’s maar ook onze eigen moederliefde, die veel kan hebben/dragen.
  Fijne dag vandaag en een boks voor de mooie Nilo 😉
  Judith onlangs geplaatst…Save this webshop: #1 Studio AiméeMy Profile

 • Reageer Miranda 19 februari 2015 om 09:51

  Aah wat een leuke foto’s:)
  Wat fijn dat jullie zo’n mooi ritme heb en gevonden, daar maak ik me ook nogal zorgen over. Hoe dat straks allemaal gaat:) dit soort verhalen stellen me een beetje gerust haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Ontdekking; Alusi kaarsenMy Profile

 • Reageer Marion 19 februari 2015 om 10:35

  Oh wat een heerlijk lachebekkie! Kan ook niet anders natuurlijk met jou als moeder! 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #21My Profile

 • Reageer Willemijn 19 februari 2015 om 10:44

  Aah wat een droppie is het! Zo’n mooi koppie!
  Willemijn onlangs geplaatst…Mijn basis boodschappenlijstMy Profile

 • Reageer Manouk 19 februari 2015 om 11:54

  Leuk om zo’n update te lezen! En dat van kleertjes die te groot lijken, maar toch passen is erg herkenbaar. Mijn zoontje was dinsdag 5 maanden en past nu maatje 62, maar 74 gaat ook al prima. Ik probeerde een blouseje van de H&M maat 74, ik dacht o nee dat komt tot zijn knieën. Maar dat was helemaal niet! Paste prima. Misschien nét iets te ruim, maar kon prima. Knap dat je Nilo op zijn eigen kamer laat slapen, ook wel begrijpelijk als hij vaak geluidjes maakt in zijn slaap. Want je slaapt als mama zijnde toch een stuk lichter vind ik. Mijn zoontje slaapt nog steeds bij mij op de kamer, maar slaapt vrij stil. En ik slaap sinds een week ook wat vaster. Ik moet me er nog steeds toe zetten om hem op zijn eigen kamertje te laten slapen, maar ik vind het voor mijzelf wel fijn zo!

 • Reageer Malou 19 februari 2015 om 12:16

  Heel leuk om te lezen, en wat een mooi kindje is het <3
  Malou onlangs geplaatst…NEW INMy Profile

 • Reageer Nesrin 19 februari 2015 om 12:38

  Wat een plaatje om te zien en de foto met sterren is gaaf! Herkenbaar verhaal, drie maanden is een mijlpaal.

  Ik ben nu bijna 7 jaar moeder en het is cliché maar zo waar de tijd vliegt voorbij, voor het weet loop je richtig het kleuterklasje. Klinkt ver weg, I know.
  Nesrin onlangs geplaatst…Battle: Yolanthe vs. Tim den BestenMy Profile

 • Reageer Sabine 19 februari 2015 om 12:39

  Ja, de tijd vliegt om en de ontwikkeling gaat echt razendsnel. Mijn kindje is nu 6 maanden en hij kan al zoveel meer dan 3 maanden geleden. Dat zal jij straks ook gaan merken. Ik ben het met je eens dat alles veel te snel gaat.

 • Reageer Kim 19 februari 2015 om 13:51

  Wat een plaatje! Heerlijk mannetje en wat gaat de tijd toch snel.
  Kim onlangs geplaatst…Primark shoplog Februari.My Profile

 • Reageer Wendy (B) 19 februari 2015 om 14:00

  Argh, Nilo is zo koddig 😀 (= schattig) !

 • Reageer Lifesabout 19 februari 2015 om 14:08

  Herkenbaar dat je wakker wordt van elk zuchtje. Hoe gezellig het ook is als je kindje op de kamer slaapt, je moet ook aan jezelf denken. Ik moest lachen toen je hem een verschrompeld rozijntje noemde haha! Hij is heerlijk uitgedeukt nu, wat een leuk mannetje!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Van Nutrilon naar Grotemensen-melkMy Profile

 • Reageer Margriet 19 februari 2015 om 15:06

  Wat een mooi kindje is Nilo!

 • Reageer Milou 19 februari 2015 om 15:51

  Ik las even: Nilo 13 maanden! Ik dacht: Ho, stop de tijd! Maar dat is natuurlijk stom om te denken/lezen hahahah. Wat is het een heerlijk kereltje, kan niet wachten om ‘m binnenkort te ontmoeten! Ik ben zo blij voor je dat het allemaal goed gaat en je lekkere nachten kunt maken. Natuurlijk zitten er ook wel eens momentjes bij, maar zoals ik het allemaal van je lees ga je daar echt super goed mee om. Je bent een top mama! 😀
  Milou onlangs geplaatst…Friday snaps: 5My Profile

 • Reageer Nicole 19 februari 2015 om 17:11

  Geschreven door een echte moeder 🙂 Heel liefdevol en ik snap het helemaal hoor dat je nog wel even kunt doorschrijven. Je eigen kind is toch het allerleukste dat er is?!
  Nicole onlangs geplaatst…De avonturen van MaxMy Profile

 • Reageer Eline 19 februari 2015 om 17:32

  Wat heerlijk om te lezen dat Nilo het zo goed doet, en jij dus ook!
  Eline onlangs geplaatst…Chili con carneMy Profile

 • Reageer denise 19 februari 2015 om 22:26

  Hey manon wat hebben jullie een mooi kereltje!!!! Wauw…

 • Reageer Isabel Cristina 19 februari 2015 om 23:36

  Wat een mooi mannetje heb je! Leuk om te lezen hoe het met hem gaat!
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…The life we create, picture perfectMy Profile

 • Reageer Saskia 20 februari 2015 om 08:49

  Mooi om zo over de ontwikkeling te lezen. En wat een onwijs lieve foto’s!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: NAÏF Quality Baby CareMy Profile

 • Reageer Amanda 20 februari 2015 om 10:33

  Hoi,
  Wat vind ik dit altijd weer leuk om te lezen. Nilo is bijna 1 maand ouder dan mijn zoon en het is zo leuk om dan de ontwikkeling te vergelijken met mijn kindje. En leuk om te lezen dat jij tegen dezelfde dingen aan loopt en hoe je er mee omgaat heb ik veel aan en kijk altijd uit naar de artikels over je kleine man.
  xx
  Amanda
  Amanda onlangs geplaatst…Wist je dat..???My Profile

 • Reageer Aanhetlijntje 20 februari 2015 om 12:22

  Wat een ongelofelijk knap, vrolijk ventje!!

 • Reageer Channah 20 februari 2015 om 20:22

  Jeetje, drie maanden alweer (originele comment I know haha), de tijd gaat zo onwijs snel. En wat een knap manneke, hij heeft echt een heel lief koppie!
  Channah onlangs geplaatst…KraampakketMy Profile

 • Reageer Janske 20 februari 2015 om 22:40

  Wat fijn dat het zo goed gaat met Nilo…en wat een mooi ventje is het! Geniet er maar lekker van 🙂
  Janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 9 maandenMy Profile

 • Reageer angelique 21 februari 2015 om 18:57

  Leuk om te lezen en wat is Nilo een schatje!
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | Ask me anything de antwoordenMy Profile

 • Reageer Manon 25 februari 2015 om 08:14

  Wat een schatje is het! Leuk om toch weer een foto te zien, lekker lachebekje en leuke update!
  Manon onlangs geplaatst…Babyupdate: 6 wekenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge