Persoonlijk

Project Positief Instagram Challenge

ProjectPositiefInstagramChallenge-1024x1024

Positieveling Dagmar heeft al eens eerder een Instagram Challenge rondom Project Positief in het leven geroepen. Dit keer leek het me leuk om mee te doen! Tien dagen moeten te overzien zijn dacht ik zo en ik heb met veel plezier de challenge gedaan. Elke dag een foto op Instagram plaatsen rondom een bepaald thema. Het leek me leuk om alles op een rijtje te zetten en nog iets over de fotootjes te vertellen.

ProjectPositief1Dag 1 was het thema: Follow your heart. Ik maakte deze foto van Nilo met een hart (lekker cheesy) en vertelde erbij dat ik mijn hart volg om thuis te blijven om voor ons kindje te zorgen. Heel veel moeders hebben deze keuze niet vanwege de financiën en dat besef ik maar al te goed! Maar het is ook heel dubbel soms… Af en toe voel ik toch de “druk” van buitenaf als men zegt: “wanneer ga je weer werken?” of “oh, wat doe je dan de hele dag?”. Andere moeders moeten er weer niet aan denken om hele dagen te zorgen en gaan weer lekker aan het werk. Zoveel mensen, zoveel keuzes. Ik volg mijn hart en probeer me niks aan te trekken van “de rest”.
Dag 2 was het thema Thankful. Ik ben voor heel veel dingen dankbaar, maar door alle nare, heftige, emotionele en angstige verhalen die de laatste tijd op social media te lezen/zien zijn ben ik toch extra dankbaar voor de gezondheid van onze zoon. Zwangerschappen die niet goed gaan en die ontzettend angstig zijn, bevallingen die heel zwaar zijn en met -gelukkig- een goede afloop, kindjes die veel te vroeg geboren worden en weken in het ziekenhuis moeten blijven terwijl papa en mama thuis zitten in angst, überhaupt kindjes die ziek zijn met alle vreselijk moeilijke gevolgen van dien… Dat soort dingen raakten mij altijd al, maar sinds ik zelf zwanger ben geweest, bevallen ben en een kind heb… Nee, ik mag heel erg in mijn handjes knijpen denk ik!

ProjectPositief2Dag 3 en 4 waren iets “luchtiger” dan de eerste twee. Dag 3 was Color your life. Ik had guitige gekleurde huissokken aan (Primark) in mijn lievelingskleuren: mint/zachtgroen en roze!
Dag 4 had het thema Friends. Die friends was natuurlijk wel heel makkelijk want mijn allerbeste vriendinnetje is natuurlijk Bibian. We kennen elkaar al vanaf de 4e klas (hier kan je onze “geschiedenis” lezen!) en vanaf dat moment zijn we eigenlijk onafscheidelijk. Toen Bibian weer hier in de buurt kwam wonen, zwanger was van River zijn we écht hechthecht geworden. Ik zeg het te weinig tegen de mensen die het er echt toe doen maar ik hou echt van mijn vriendinnetje en zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten!

ProjectPositief3Dag 5 was Home Sweet Home. Wij wonen nu 3 jaar samen in dit huis. We zitten hier voorlopig helemaal goed en ik voel me echt helemaal thuis. Wat mijn huis een thuis maakt zijn toch wel mijn drie poezenbeesten. Ze maken mij altijd aan het lachen (Balou), zorgen voor de nodige beweging (Bo) en de knuffels en kopjes (Bouli). Ik ben dol op ze en maken het zo gezellig in huis.
Dag 6 ging over Inspiration. Van een fijne vakantie knapt ieder mens volgens mij op. Deze foto is van afgelopen vakantie: in twee weken in Frankrijk. Onze laatste vakantie zonder kindje en waar ik 23/24 weken zwanger was. Zwanger zijn vond ik ook heel inspirerend en kreeg daardoor altijd een enorme boost als ik mezelf sip voelde… Een trappeltje van ongeboren baby en ik was weer happy.

ProjectPositief4Dag 7: Live your dreams sluit een beetje aan bij dag 1 vond ik. Deze foto heb ik al wel eens vaker gedeeld. Het is een foto van de bevalling, of eigenlijk daarna. Als je aan kleine Manon vroeg wat ik later wilde worden, dan kreeg je het antwoord “juf en moeder”. Nou, juf is theoretisch gezien gelukt en moeder nu ook! Mijn droom is uitgekomen met de geboorte van onze kleine pruttel.
Rise and Shine was het thema van dag 8. Dit screenshotje van mijn nacht door middel van de JawBone Up deelde ik voor die dag. Voor niet-moeders een doodnormale nacht maar alle ouders kunnen be-amen dat dit HEAVEN is haha. Nilo sliep als een roosje van ongeveer 23:00 tot 8:00 en dat doet een mens goed! Dit was het gedeelte “shine” maar ik “rise”de nog even niet, want na zo’n lange nacht zonder babeh moet er uitgebreid geknuffeld worden in bed!

ProjectPositief5De laatste twee dagen, 9 en 10 hadden als thema Enjoy Today en Be Happy and Smile! Ik vind het altijd zo leuk om Nilo in bad te doen, samen in bad te gaan of met hem te douchen. Ik was alleen thuis maar Nilo moest echt gebadderd worden en dan ga ik niet alleen met hem onder de douche (hoe doen andere moeders dat?). Na het badje is Nilo zo tevreden, ruikt zo lekker naar zichzelf en naar schone was, heerlijk!
De laatste dag plaatste ik een happy foto van mezelf in Disneyland Parijs waar ik in 2013 voor het laatst geweest ben. Daar ben ik gegarandeerd 24/7 vrolijk! Wie niet? Ik kan niet wachten om over een jaar of 3-4 met Nilo (en misschien wel broertje/zusje -op komst-) naar Disney te gaan en de ‘magie’ met ons gezinnetje te beleven.

Ik vond het heel leuk om mee te doen met de challenge en eens even na te denken over sommige stellingen en stil te staan bij de dingen die je hebt, dus ik denk dat het doel van de challenge bij mij geslaagd is! Thanks Dagmar en wie weet doe ik bij de volgende ook weer mee!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Marion 14 februari 2015 om 06:55

  Ja, wat was het leuk he?! Ik deed deze keer voor het eerst mee en het was echt supertof. Iedere dag al die mensen die foto’s plaatste met hetzelfde thema. Geweldig om te zien!
  Marion onlangs geplaatst…PestpokkepleureszooiMy Profile

 • Reageer Judith 14 februari 2015 om 07:36

  Ik zag op Instagram wat foto´tjes voorbij komen, maar nu zo in het totaal is het een erg leuke challenge! Volgens mij ben jij een heel lief mens haha. Fijne dag vandaag met al jouw loved ones ;-).
  Judith onlangs geplaatst…Mini fashion #4: Spring/summer ’15 NUNUNUMy Profile

 • Reageer Inge 14 februari 2015 om 08:07

  leuke challenge ja! als je zo allen op een rijtje zetheb je veel om dankbaar voor te zijn he.. ik vind die ‘geboortefoto’ nog erg mooi! pure emotie.. leuk om de ffoto’s nog even op een rijtje te zien!
  Inge onlangs geplaatst…Dressing the bump special {carnavalsoutfit!}My Profile

 • Reageer Kelly caresse 14 februari 2015 om 08:16

  Wat een leuke challenge dit! Ik bedacht me te laat dat ik mee wilde doen haha. Leuk ingevuld met hele liefdevolle foto’s
  Kelly caresse onlangs geplaatst…50 Shades of grey de film reviewMy Profile

 • Reageer Dita 14 februari 2015 om 08:21

  Ik vond het ook heel leuk om mee te doen. Leuke foto’s heb jij ook gepost!
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Februari #1My Profile

 • Reageer Dagmar 14 februari 2015 om 08:41

  Ik heb echt genoten van je prachtige foto’s zo mooi hoe je er een invulling aan hebt gegeven! Echt een eer dat je mee hebt gedaan, ontzettend bedankt voor alles <3 Je foto's straalden dankjewel!
  Dagmar onlangs geplaatst…Mijn winter beauty musthavesMy Profile

 • Reageer Malou 14 februari 2015 om 10:30

  Ik vond het ook echt een leuke challenge 🙂
  Malou onlangs geplaatst…WAAR JE JE ALS NEWBORN MOEDER ZORGEN OVER MAAKTMy Profile

 • Reageer Liskalife 14 februari 2015 om 11:25

  Inderdaad een erg leuke challenge!!
  Liskalife onlangs geplaatst…New in: Houten krukjesMy Profile

 • Reageer Yvette 14 februari 2015 om 12:32

  Erg leuk!
  Tip om onder de douche te gaan met je kleine als je alleen thuis bent. Een wipstoel klaarzetten met daarin een grote handdoek en omslagdoek. Kleine uitkleden tot aan de luier, in de doek en handdoek wikkelen. Zelf douchen en vervolgens de kleine erbij pakken. Na het douchen snel terug in de omslagdoek en handdoek. Zelf afdrogen en dan aan de kleine man beginnen.

 • Reageer Gwen 14 februari 2015 om 14:22

  Leuk! Enne, aankleedkussen in de badkamer en wikkeldoek enzo. Zelf eronder, baby al utgkleed op kussen onder doek laten wachten. Haren wassen etc. Baby pakken. Samen douche. Baby op aankleedkussen, Doek erover, zelf afdrogen en aankleden. Dan baby 😉 Ideaal vind ik het. En zo gezelkig. Werkt ook met extra peuter onder de douche btw.
  Gwen onlangs geplaatst…Wist je dat … (post-pregnancy editie)My Profile

 • Reageer Sabine 14 februari 2015 om 18:09

  Ik vond jouw antwoorden leuk om te lezen. Ook dat stukje over ‘follow your heart’…doe wat voor jou het beste voelt. Als jij fulltime voor Nilo wilt zorgen, dan moet je dat doen. Lekker van genieten!!

 • Reageer anouk 14 februari 2015 om 21:04

  Wat een mooie foto’s heb je uitgekozen voor deze challenge!
  anouk onlangs geplaatst…Plog #1 uitslapen, harsbehandeling en bloggen.My Profile

 • Reageer Milou 14 februari 2015 om 21:13

  Oh, zo leuk! Ik deel ze morgen in mijn geluksmomentjes ook. Jij hebt wel echt foto’s waar ik ‘jaloers’ op ben (op een lieve manier hoor 😉 ) zoals de foto’s van Nilo. Hopelijk kan ik zulke foto’s volgend jaar delen. 😀
  Je hebt echt leuke foto’s gedeeld en ik heb met veel plezier jouw tien dagen gevolgd. Bracht een een lach op mijn gezicht. Dank je!
  Milou onlangs geplaatst…Dingen die je kunt doen als je niet van Valentijnsdag houdtMy Profile

 • Reageer Anneleen 15 februari 2015 om 13:26

  Ik vond het heel leuk om jouw invulling van dit projectje te volgen! 🙂 ik vind die foto van jou en Nilo op je buik zoveel liefde uitstralen! Je hebt heel mooie foto’s uitgekozen!
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag MallorcaMy Profile

 • Reageer Manon 15 februari 2015 om 19:59

  Leuke tag met leuke foto’s! Jammer dat ik het begin gemist had ik had best mee willen doen 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Babyupdate: 6 wekenMy Profile

 • Reageer Eline 16 februari 2015 om 11:39

  Leuk om te zien manon!
  Eline onlangs geplaatst…Marije viel ruim 50 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge