Persoonlijk, Tags

TAG: It’s a coffee/tea

coffeeIk reageerde laatst op een foto van een Dolce Gusto apparaat op Instagram van Milou. Ze vond dat ik ook de It’s a coffee tag moest invullen! Ik las dat het oorspronkelijk een thee-tag was en ik ben wel van beide drankjes dus ik maak er gewoon een combinatie van! (De originele tag komt hiervandaan!) Trouwens, “gewone” koffie lust ik echt niet. Dus met ‘een lekker bakkie’ hoef je bij mij niet aan te komen haha, een cappuccino, latte macchiato en koffies met heel veel melk/suiker/siroopjes juist wel.

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Heel fout en dom misschien, maar heel vroegah, toen ik nog een jaar of 4? 5? 6? ofzo was, dronk ik wel eens koffie! Ik, mijn zusje en mijn nichtje vonden het toen heel geinig om uit een flesje (van een baby…) te drinken en bij onze oma en opa mocht alles. Dus oma had babyflesjes gekocht voor ons en wij dronken dan daar voor de lol uit (ha ha?). Soms kregen we dan ook koffie (hoe stoer!?!?!?!?). Nouja koffie… 95% halfvolle melk en 5% koffie. En lekker dat we het vonden!

2. Met wie drink je graag koffie?
Uhm, met mensen die ik lief vind denk ik?

3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?
Sinds ik een baby heb drink ik vaak ’s morgens een lekker koffietje uit onze Dolce Gusto: een latte macchiato (en dan het liefst de vanille of caramel versie). Soms ’s middags nog een kopje en de rest van de dag drink ik tegenwoordig (kaneel/chai)thee (iets met kilo’s afvallen).

image

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart…)?
Zoals ik al zei: koffies met veel melk/suiker/siroopjes! Starbucks zal onder de echte koffieliefhebbers wel vieze koffie zijn maar ik word wel blij van een Starbucksje hoor. Een ijskoffie gaat er ook wel goed in… Qua thee vind ik kruidige/warme thee lekker zoals chai, kaneel, herfstthee…

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Dolce Gusto’tjes voor thuis en een Starbucks voor “uit”. Mijn favo thee-merk is dan denk ik Pickwick, men zegt dat dat “afval”thee is maar ik vind het prima te nassen.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Qua thee probeer ik alles wel uit, ik lust alle thee behalve met munt, baaaah!
Koffie probeer ik ook wel, doe eens gek met een pompje hazelnoot, caramel of een andere topping…

20140415_105522
7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?
Als we veel visite krijgen (verjaardagen en tijdens de kraamperiode) hadden we onze oude Senseo staan. Ik vind mijn gasten hartstikke lief maar Dolce Gusto is niet goedkoop en in zo’n kraamweek gingen er heel wat kopjes koffie doorheen… Ook heb ik groene thee in huis, vooral voor mijn zusje, ik vind groene thee niet zo heel erg lekker.

8. Waar koop jij je koffie?
Dolce Gusto is in Duitsland iets goedkoper en we kopen vaak online. Je hebt dan vaak een aanbieding van Dolce Gusto zelf: koop 5 doosjes en je krijgt de 6e gratis. Thee koop ik gewoon in de Albert Heijn.

20140321_183034
9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
’s Morgens bijna altijd een latte macchiato (al dan niet de caramel versie) en vaak zet ik nog een thermoskan thee (chai, kaneel…) die ik in de ochtend opdrink. Ik drink te weinig en als ik het klaar zet dan gaat het wel.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Een flink stuk Tony Chocoloney Zeezout/Caramel. Of chocoladetaart. Of een chocolate-chip-cookie. Of koek(jes)… Oke, you get the point haha.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Nooit meer thee. Mijn ijskoffies, caramelsmaakjes en het romige van de koffiedrankjes vind ik lekkerder dan thee!

Hou jij ook zo van smaakjeskoffies?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Dita 17 februari 2015 om 06:42

  Heerlijk een bakje koffie of thee. Ik drink vooral thee en soms eens een bakje koffie, maar altijd wel met smaakje of een latte
  Dita onlangs geplaatst…Bestelling koetjes en kaartjesMy Profile

 • Reageer Marion 17 februari 2015 om 06:45

  Tot voor kort dronk ik alleen maar koffie en koffie moet bij mij zwart zijn. Puur, zonder melk, zonder suiker. Dat geldt overigens ook voor mijn thee. Die keuze is echt niet te maken nooit meer koffie of nooit meer thee.
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: Keep It SimpleMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 17 februari 2015 om 07:24

  Doe mij maar thee! Haha, ik ben niet zon koffiedrinker!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Alles over Instagram, mijn favoriete foto, filter en hashtagMy Profile

 • Reageer Inge 17 februari 2015 om 07:37

  Ik ben van de thee! drink ook wel cappuchino of een latte (ook lekker veel melk) maar het liefst drink ik allerlei smaaktjes thee.. die haal ik bij theespeciaalzaken zoals Simon Levelt, vind ik echt genieten! verder drink ik ook eigenlik niks.. (geen sap/frisdrank oid)
  Inge onlangs geplaatst…verbouwing || de slaapkamer, previewMy Profile

 • Reageer Desiree 17 februari 2015 om 08:16

  Ik ben gek op koffie maar koffie moet voor mij wel echt koffie zijn. Dus zonder melk, suiker, siroop, smaakjes, (slag)room of wat mensen dan ook maar in de koffie doen om hem te verpesten (haha).
  Thuis drink ik altijd nespresso, beetje afhankelijk van het moment van de dag of ik een espresso of een lungo drink.

  Thee drink ik eigenlijk alleen om aan voldoende vocht te komen. Ik drink nl. niets anders dan koffie, thee en water. Theesmaken die ik drink vind zijn rooibos, earl grey en op het moment ook herfststorm en winterglow.

  De keuze tussen nooit meer koffie of nooit meer thee is makkelijk: nooit meer thee.

 • Reageer Annemijn. 17 februari 2015 om 09:22

  Leuke tag zeg, wat grappig dat je muntthee niet lekker vindt. Dat is nou juist één van mijn favorieten! Maar ik lust dan weer geen koffie. Verschil moet er zijn 😉
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #14 Veel geshopt, weinig gekocht.My Profile

 • Reageer Sabine 17 februari 2015 om 09:23

  Ik drink onwijs veel thee. Groene thee met een citroen smaak of rooibosthee. Maar ‘smorgens drink ik wel altijd rond een uur of 8 (op t werk) /9 (thuis) koffie. Maar als ik echt een keuze zou moeten maken tussen koffie of thee is mijn keuze echt niet moeilijk. Dan kies ik echt voor thee.

 • Reageer Lifesabout 17 februari 2015 om 10:23

  Ik ga een kopje koffie zetten, krijg er zin in na deze tag
  Lifesabout onlangs geplaatst…Inspirerend persoon. Laura Maaskant.My Profile

 • Reageer Malou 17 februari 2015 om 10:48

  Leuk om te lezen! Zelf hou ik niet van koffie, maar ik zou echt niet zonder thee kunnen.
  Malou onlangs geplaatst…DRIE MAAND BORSTVOEDING; MIJN ERVARINGMy Profile

 • Reageer zomersproetje 17 februari 2015 om 11:33

  Leuk dat je er een combinatie-tag van hebt gemaakt ;-). Milou heeft er met mijn toestemming een koffietag van gemaakt. De originele tea-tag heb ik bedacht. Ik zou het erg lief en fijn vinden als jullie mij dan ook vernoemen met een link erbij :https://zomersproetje7.wordpress.com/2015/01/12/its-a-tea-tag/. Dankjewel alvast :-). Liefs, Marij
  zomersproetje onlangs geplaatst…Brief aan onze lieve meidMy Profile

  • Reageer Manon 17 februari 2015 om 11:52

   Ga ik even doen!!!

  • Reageer Milou 17 februari 2015 om 15:06

   Oh shoot, dat had ik er even bij moeten zeggen misschien. Ik heb het bij iedereen die ik heb getagd, erbij gezegd, maar op die leuke reactie op Instagram heb ik het niet vermeld uit enthousiasme denk ik. Sorry Marij!
   Milou onlangs geplaatst…Less is moreMy Profile

 • Reageer Silke 17 februari 2015 om 11:48

  Leuk om te lezen, qua koffie komen we aardig overheen: koffie met caramel, melk of slagroom: ALLEMAAL GOED! En inderdaad, koffie van de starbucks vind ik ook altijd een traktatie 🙂

  We hebben sinds kort een Nespresso met aparte melkopschuimer… dat is ook echt nommie!

 • Reageer Renee 17 februari 2015 om 11:49

  Een flink stuk Tony Chocoloney, eh.. doe mij maar een hele reep! Haha. Ik drink wel af en toe koffie, en dan vindt in net als jij de koffies met smaakjes het lekkerste. Thuis hebben wij nog het oude filter koffiezetapparaat van mijn ouders staan. Die gebruikten wij tijdens de kraamperiode, omdat de Senseo kapot was. Ideaal. Gewoon een grote pot koffie zetten en klaar. Hij staat er nog, en ik heb toevallig vorige week mokka koffie gekocht, dus drink elke dag wel een kopje.

  • Reageer Manon 17 februari 2015 om 13:42

   Hahahaha ja een hele reep kan ik ook met gemak 😛 sssst!

 • Reageer Eline 17 februari 2015 om 12:07

  Ik vind koffie superlekker ruiken maar niet lekker smaken, drink het dus nooit! Thee daarentegen werk ik met liters tegelijk weg!
  Eline onlangs geplaatst…Marije viel ruim 50 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Reageer Milou 17 februari 2015 om 13:28

  Ik drink (bijna) iedere ochtend een cappuccino van mijn Nespresso apparaat, heerlijk! Het liefst met een smaakje of een lekkere siroop er op, maar hier moet ik misschien maar in minderen. :p Ik heb ook een Dolce Gusto gehad en die koffie vond ik ook heel lekker! Ik was helemaal verliefd op Nespresso geworden door het apparaat van m’n ouders en kon van iemand het apparaat voor een prikkie overkopen, dus zei ik gedag tegen mijn Dolce Gusto na een half jaar.. haha! Qua thee drink ik alleen maar groene thee of van die zoete troep van Pickwick: Caramelised pear, applepie etc. yum!
  Milou onlangs geplaatst…Friday snaps: 5My Profile

 • Reageer Milou 17 februari 2015 om 14:04

  Wat leuk dat je hem ingevuld hebt zeg!! Ik kom zeker eens een bakkie bij jou halen, want jij hebt alleen maar lekkere bakkies als ik het zo lees.
  Milou onlangs geplaatst…Less is moreMy Profile

 • Reageer A mother 17 februari 2015 om 14:48

  Grappig om te lezen. Op het werk drink ik ook altijd thee, omdat ik gewone koffie echt niet weg krijg. Maar een caramel macchiato van starbucks sla ik echt niet af! Hmm jammie!
  A mother onlangs geplaatst…Box gekocht!My Profile

 • Reageer Lieke 17 februari 2015 om 19:53

  Grappig! Ik drink nu ik zwanger ben veel minder koffie dan voorheen, maar een lekkere cappuccino of een ijskoffie kan ik nog steeds niet laten staan! 🙂

  Liefs Lieke

  Lieke onlangs geplaatst…Jarig! | Winactie!My Profile

 • Reageer Mama van Jenthe (Kelly) 17 februari 2015 om 21:24

  Ik drink geen koffie maar ben wel een echte theeleut. Met mijn zwangerschap kon ik lang geen thee verdragen. Koffie wel ooit is een slokje genomen toen ik kind was, geen pure maar met koffiemelk. Gelukkig was het wel Caff vrije koffie haha.
  Mama van Jenthe (Kelly) onlangs geplaatst…Nieuwe uitdaging Project 365 – week 07My Profile

 • Reageer milou 18 februari 2015 om 12:27

  Mij werd het al gevoerd toen ik net een jaar was. Ik ben helemaal verslaafd aan de ice frappé mokka van de macdonalds. Heerlijk!

 • Reageer Manouk 19 februari 2015 om 11:48

  Ik vind koffie echt heel erg vies. Als ik maar iets eet/drink met een lichte smaak van koffie dan lust ik het al niet meer. Thee vind ik dan lekkerder, maar drink ik niet vaak. Zou ik wel vaker moeten doen. Ik pak ook meestal thee van pickwick, vooral forest fruit (geloof dat ie zo heet) vind ik erg lekker. En rooibos met honing is ook erg lekker! Ontdekt tijdens mijn zwangerschap, omdat daar geen theïne in zat.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge