Moeder zijn, Persoonlijk

Wist je dat…

wistjedat♦ ik nog steeds met mijn voedingskussen slaap? Niet alleen tijdens het geven van de fles als steun onder mijn arm, maar ook gewoon voor mezelf: tussen m’n benen als ik slaap

♦ ik al 10x begonnen ben aan: “en nu stop ik met snaaien”. Maar als ik dan weer een emo-dag gehad heb (met een baby heb je die dagen regelmatig), dan eindigt mijn dag toch weer met chocola. Hoezo emo-eter?

♦ ik het moeilijk vind om Nilo ’s middags boven in z’n bedje te leggen? Hij doet zijn slaapjes dus vaak in de kinderwagen beneden (als hij mij niet als bed gebruikt).

♦ ik ’s morgens met Nilo altijd nog even in bed knuffel en kroel. In de ochtend is hij toch wel op zijn aller-allerliefst!

♦ ik “akkoord” ben met het geven van de fles. Ik zie er heeeeel veel voordelen van maar soms baal ik er wel van. Vooral als hij verdrietig is en ik wil hem troosten, dan zou ik zo zo zo graag borstvoeding geven… Troosten met de fles kan niet…

♦ ik nooit weet wat we ’s avonds moeten eten. Vaak heb ik ook nergens zin in? Die normale eetlust is sinds de bevalling nog niet terug…

♦ ik sinds het moment dat Nilo bij me op de borst werd gelegd 10 levensjaren minder heb? En 100 extra grijze haren? Wat een zorgen heb je over zo’n klein manneke zeg!

Herken jij jezelf in een van mijn opgebiechte stukjes?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Marion 7 februari 2015 om 07:44

  Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik op internet ook gezocht heb naar een voedingskussen. Om mee te slapen dus….
  Marion onlangs geplaatst…Lucky MeMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 7 februari 2015 om 08:11

  Voedingskussens zijn goddelijk! Ik heb de mijne weggegeven (weet al niet meer aan wie en waarom haha) maar mocht ik ooit weer zwanger zijn schaf ik die snel weer aan, voor mezelf :p
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Huishoudelijk: Structuur in het huishouden?My Profile

 • Reageer Jessica 7 februari 2015 om 08:14

  Hahahahaha lekker herkenbaar allemaal hoor! Hier sliep mijn dochter de eerste vier maanden overdag gewoon in de box. Ik was toch alleen met haar thuis en dan hoefde ik niet iedere keer die trap op en af.
  Jessica onlangs geplaatst…Domme vragen bestaan…!My Profile

 • Reageer Tineke 7 februari 2015 om 08:18

  Oh, dat snaaien! Vreselijk, hier ook last van :’)

 • Reageer Dagmar 7 februari 2015 om 08:59

  Ik heb nog geen kindje waardoor ik mij er niet in kan herkennen, maarrr ik kan het mij wel goed voorstellen dat je bovenstaande ervaart. Superleuk om te lezen en wat heb ik toch onwijs veel bewondering voor jullie! Dat groeit nog elke dag hoor, wauw prachtige powervrouwenmama’s <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Back in time – Mijn bloghelden, lay-outs en eerste artikelMy Profile

 • Reageer Annemijn 7 februari 2015 om 09:03

  Net als Dagmar nog geen kind op de wereld gezet. Maar ik vind het wel een heel leuk artikel! En ik kan me sommige punten wel heel goed voorstellen.
  Annemijn onlangs geplaatst…Shop(v)log Den BoschMy Profile

 • Reageer Anouk 7 februari 2015 om 09:05

  Ik vind het echt een hele lieve blogpost! En ik moest erg lachen om je voedingskussen. Ik heb geen kindje maar zou best zo’n kussen willen hebben, lijkt me heerlijk slapen. Denk wel dat mijn vriend me met kussen en al het bed uit gooit hahah
  Anouk onlangs geplaatst…What’s in my bag?My Profile

 • Reageer angelique 7 februari 2015 om 09:08

  Heel erg herkenbaar! Voedingskussen heb ik ook heel lang mee geslapen. En waarom je kleintje smiddags boven? lekker bij je houden beneden!
  angelique onlangs geplaatst…Review | Catrice OmbreMy Profile

 • Reageer Joyce 7 februari 2015 om 09:18

  Ik snap niet dat mensen slapen met die voedingskussen dat ligt voor geen meter haha! Verder lag Aron in het begin ook veel in de box te slapen en zal ons meisje dat straks ook doen. Lekker dichtbij <3
  Joyce onlangs geplaatst…DIY: Love birds slingerMy Profile

 • Reageer Dita 7 februari 2015 om 09:26

  De meeste punten herken ik niet maar dat snaaien wel 😉
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Risotto met champignons en paprikaMy Profile

 • Reageer Danielle 7 februari 2015 om 09:32

  Ohhhh voedingskussen slaap ik ook nog elke nacht mee hoor na 8mnd. En geen eetlust (op de momenten dat je hoort te eten, want snaaaien js hier ook geen probleem) en niet weten wat te koken is hier ook aan de orde verschrikkelijk!

 • Reageer Michelle 7 februari 2015 om 10:51

  Ik heb geen kinderen maar ik slaap wel elke avond met een zijligkussen aka voedingskussen. Heerlijk voor als ik op mijn zij lig, voor extra ondersteuning. Ik kan niet meer zonder!

 • Reageer Manon 7 februari 2015 om 11:01

  Haha, ik ben nog niet zwanger en heb geen kinderen, maar slaap altijd met een voedingskussen. Heerlijk ding!

 • Reageer Eline 7 februari 2015 om 11:17

  voedingskussens zijn geniaal om mee te slapen, ook als je niet zwanger bent (of überhaupt kinderen hebt :D)
  Eline onlangs geplaatst…PaprikadipMy Profile

 • Reageer Sunseeree 7 februari 2015 om 12:07

  Haha ja hier ook een tijdje gehad dat we inspiratieloos waren wat eten betreft. En mijn vader heeft mijn voedingskussen ingenomen. Hij vind het de beste uitvinding ooit haha. 😛
  Sunseeree onlangs geplaatst…Ik wil je wat vertellen!!My Profile

 • Reageer Lifesabout 7 februari 2015 om 12:36

  Nummer 1….guilty. Sarah is bijna 1 maar ik slaap nog steeds met de voedingskussen, mijn beste vriend. Mijn partner voelt zich lichtelijk buitengesloten maar het slaapt zo lekker haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 1 – 7 februariMy Profile

 • Reageer Lisanne 7 februari 2015 om 12:37

  Hihi, heerlijk weer. 😉 Ik slaap ook al met mijn voedingskussen sinds ik dat ding heb, wat een genot, haha.
  Lisanne onlangs geplaatst…Zaterdag Mamadag | Een meisje of een jongen? ♥ Old Wives TalesMy Profile

 • Reageer Laura 7 februari 2015 om 12:39

  Haha, ik vind dit een heel schattig lijstje! Ik ben zelf (nog) geen moeder, maar ik hoor van andere moeders om me heen ook nog steeds verhalen over het voedingskussen, haha.
  Laura onlangs geplaatst…Been there, done that #1My Profile

 • Reageer Maai 7 februari 2015 om 16:58

  Oh die eetlust. Ik vroeg het me al af, ik heb dat ook. Kan dus nog wel even duren? En snaaien, uhmmm… Haha
  Maai onlangs geplaatst…Even voorstellen; Siem, mijn kleinste wonderMy Profile

 • Reageer Sabine 7 februari 2015 om 17:23

  Ik slaap ook nog steeds met mijn voedingskussen….en ik ben 6 maanden geleden bevallen. Mijn kindje wilde echt niet in de box of kinderwagen gaan slapen, echt alleen in zijn eigen bed! Ik snap wel heel goed dat jij Nilo lekker beneden houdt. Als hij daar gewoon lekker slaapt, waarom niet.

 • Reageer Wendy 7 februari 2015 om 19:46

  Ik ben nu bijna een maand gestopt met het geven van borstvoeding en heb er nog weleens moeite mee, dit komt volgens manlief door de hormonen ik denk dat hij gelijk heeft. En het voedingskussen ligt hier ook nog ‘gezellig’ in bed.
  Wendy onlangs geplaatst…DIY: FlockfolieMy Profile

 • Reageer Renee 9 februari 2015 om 09:28

  En of ik me herken.. Ik stop met snaaien.. Dat zeg ik elke dag. Elke maandag avond naar WW, vervolgens gaan de dinsdag, woensdag en donderdag top. Donderdag avond begint het weer.. Haha. Ik heb een vier maanden abonnement (actie), dus ik moet wel!

 • Reageer Olga 9 februari 2015 om 19:58

  Troosten gaat ook als je je baby lekker tegen je borst aandrukt joh. Als Nilo je warmte en liefde maar voelt en dat doet hij zeker 🙂
  Olga onlangs geplaatst…Fit Friday: Yes I can!My Profile

 • Reageer Manouk 10 februari 2015 om 12:50

  Haha ja sommige dingen zijn zeker herkenbaar. Mijn zoontje ligt overdag ook altijd lekker in de wandelwagen te slapen haha en als ik aan het schoonmaken ben dan zet ik de wandelwagen gewoon even op de gang. En ’s nachts ligt hij ook direct naast me. Zijn ledikantje staat namelijk naast mijn bed haha. Ben er nog niet aan toe om hem op zijn eigen kamertje te leggen, dan doe ik denk geen oog dicht.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge