Lifestyle, Persoonlijk

Zijn beste vriendinnen jaloers?

jaloers3Zijn beste vriendinnen jaloers? Soms zie of lees je wel eens in tijdschriften of op het internet dat goede vriendinnen jaloers kunnen zijn. Jaloers op elkaar, op elkaars vriendje of omdat ze kleding na-apen. Manon en ik zijn totaal niet jaloers op elkaar. We kwamen er laatst achter dat het ons vrij weinig deed toen het volgende zich voor deed:

Manon: “Bieeb ik heb geshopt, wil je het zien?!”
Bibian: “Jaa, show me, show me!”

Na enkele seconden kwam er een vloedgolf aan geweldige items voorbij in mijn WhatsApp. Twee dingen sprongen er gelijk uit, de geweldige zomerjas van de Primark in het roze en die hate it or love it panterschoenen.
Bibian: “Waaauw die jas en die schoenen, ik vind ze geweldig, gaaf uberleuk.”
Manon: “Jaa echt he, die jas van de Primark en de schoenen waren kei afgeprijsd bij de Costes!”

jaloers2

Photoshop skills he 😉 hahaha
 

Het weekend daarna liep ik met mijn vriend voor de stad. “Even naar de Primark, ik moet toch even die jas zien”, zei ik tegen mijn vriend. Manon vertelde al dat ze hem ook in het mintgroen hadden, en hij hing er nog. Ik paste hem, en hij stond zo leuk dus hup naar de kassa. Hij was ook zo goedkoop en dus besloot ik hem gewoon te halen. Nadat ik buiten stond appte ik Manon: “Ik heb de jas ook gekocht, in het mintgroen!” Waarop ik een app terug kreeg: “Koop die schoenen dan ook haha”. Ik dacht, waarom ook niet en dus vervolgde ik het pad naar de Costes en nam ik de schoenen ook mee.

’s Avonds appten we nog eens heen en weer. Wat boeit het eigenlijk dat je dezelfde kleren koopt. Daar heeft niemand last van, en het betekent eigenlijk alleen maar dat je de kleren van elkaar oprecht leuk vindt. Vroeger was dat nog wel eens anders, dan vond je het echt niet leuk als je vriendin hetzelfde kocht. Maar Manon en ik hebben daar eigenlijk nooit echt last van gehad. Op de middelbare school hadden we al dezelfde schoenen, dezelfde MP3-speler met dezelfde liedjes en ga zo maar door. We zorgen er alleen wel voor dat als we samen op stap gaan, dat we dan niet allebei dezelfde schoenen aantrekken, dat vinden we wel een beetje dom/kinderachtig haha.

jaloers

Het kan natuurlijk zo zijn dat er wel jaloersheid bij komt kijken. Ik surfte wat op het internet en het komt vaker voor dan dat je denkt. Het gaat niet alleen om kleding of spullen. Maar ook om de andere standaard dingen als: teveel met een vriendje doen, alles van jou afkraken (terwijl ze stiekem juist alles wat ze aan het afkraken is zelf dol graag wil hebben) en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Gelukkig kennen Manon en ik elkaar goed, hebben we nooit ruzie, zijn we niet jaloers en kunnen we ontzettend veel van elkaar hebben. Staan we altijd voor elkaar klaar, en dat is eigenlijk waar je beste vriendinnen voor bent.

Zijn jullie wel eens jaloers op je beste vriendin, of ben je dat vroeger wel eens geweest? Of vind jij het wel erg dat je vriendin dezelfde kleren koopt als jij?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

35 reacties

 • Reageer Inge 3 februari 2015 om 06:28

  ik koop soms ‘per ongeluk’ een zelfde kledingstuk als een goede vriendin, of andersom.. dat is juist super grappig! je hebt dus dezelfde smaak.. alleen precies hetzelfde tegelijkertijd aantrekken… daat ben ik toch niet helemaal voor.
  Inge onlangs geplaatst…snelle tip! MyDressing appMy Profile

 • Reageer Wendy (B) 3 februari 2015 om 06:34

  De jas is inderdaad heel leuk!

 • Reageer Dita 3 februari 2015 om 06:45

  Erg leuk die jas en schoenen! Zelf koop ik bijna nooit iets hetzelfde als een vriendin, vooral omdat we qua kleding wat een andere stijl hebben. Verder ben ik ook nooit jaloers op ze. Sowieso, het gras bij anderen lijkt vaak groener maar is zeker niet zo!
  Dita onlangs geplaatst…Look out the windowMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 3 februari 2015 om 06:58

  Wat een super leuk artikel, die jassen zijn heel leuk. Ik vind het ook altijd een compliment en leuk als een goede vriendin dezelfde kleding koopt, wat maakt het uit denk ik dan 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Valentijn winactie: Win 10 x €100 bij Groupon voor je valentijnMy Profile

 • Reageer Gwen 3 februari 2015 om 07:06

  Die jas
  Gwen onlangs geplaatst…Bath Time #27My Profile

 • Reageer Judith 3 februari 2015 om 07:07

  Wauw, de jassen zijn tof! Erg mooie kleurtjes ook :-).
  Judith onlangs geplaatst…Challenge 2015 Buy less, buy better: aankoop JanuariMy Profile

 • Reageer Anneleen 3 februari 2015 om 07:43

  Die mintgroene kleur van jas staat je heel goed, Bibian! Grappige foto’s ook! Leuk om te lezen dat jullie zo’n goede vriendinnen zijn zonder jaloezie, ruzie, …
  Anneleen onlangs geplaatst…Studiereis naar MallorcaMy Profile

 • Reageer milou 3 februari 2015 om 08:12

  Ik heb wel een vrienden die jaloers is.
  Als ik even met mijn beste vriendin praat, tevens ook haar beste vriendin, probeert ze er meteen tussen te komen enzovoort. Ik probeer me er zo weinig mogelijk van aan te trekken. Maar soms zou ik er wat van willen zeggen.. Ik kan toch de beste vriendin van dat meisje zijn? En dan heeft zij toch geen reden ons uit elkaar te drijven?

  Groetjes, Milou.

 • Reageer Milou 3 februari 2015 om 08:15

  Haha wat een leuk artikel! De jas en de schoenen staan jullie allebei erg goed! Helaas heb ik een goede vriendin waarbij het contact erg is verminderd sinds ik een relatie heb. Ik heb een tijd lang expres veel proberen af te spreken met haar omdat ik niet de vriendin wilde zijn ‘die haar vriendinnen laat vallen voor haar vriend’. Maar aangezien alles wel veranderd leek te zijn en het maar vanuit één kant kwam had ik daar geen zin meer in. Ik zit nu vier weken thuis met gezondheidsproblemen en ik heb haar nog geen enkele keer gezien. Niet leuk, maar ben nog steeds van mening dat hierbij jaloezie toch een grote rol speelt en ons contact daarom niet meer is wat het was. Ik dacht dat wij elkaar ook goed kende (we waren al jarenlang vriendinnen) maar blijkbaar toch niet! Ach, soms gaat ieder weer een eigen pad in denk ik dan maar…
  Milou onlangs geplaatst…1 februariMy Profile

 • Reageer Daantje 3 februari 2015 om 08:17

  Haha, grappig joh 😀

  Ligt er ook een beetje aan of datgene wat je koopt in de mode is of niet… Vroeger was ik gothic, had ik een leuke gothicjurk gekocht, liep een vriendin van me een week later in precies diezelfde jurk. Toen baalde ik wel.

  Maar met dingen van de Primark of dingen die in de mode zijn heb ik er veel minder moeite mee, want dan valt het sowieso al minder op 🙂
  Daantje onlangs geplaatst…Waar gaan we heen op vakantie?!My Profile

 • Reageer Anouk 3 februari 2015 om 08:27

  Super leuke jassen! Beide kleuren vind ik mooi. Gelukkig zijn jullie niet jaloers, dan word het ook wel erg lastig om je blog samen te onderhouden denk ik
  Anouk onlangs geplaatst…New: Sale H&M en XenosMy Profile

 • Reageer Laura 3 februari 2015 om 08:45

  Ik heb ook zo’n beste vriendin, en wij hebben het wel eens over het feit dat lang niet iedereen gezegend is met een betrouwbare, leuke BESTE vriendin, haha. Dat merken wij in onze omgeving ook heel erg. Jaloersheid speelt bij ons totaal geen rol, en daar ben ik hartstikke blij om.
  Laura onlangs geplaatst…BATTLE | NAKED BASICS VS. NAKED2 BASICSMy Profile

 • Reageer Tamarah 3 februari 2015 om 09:17

  Haha leuk zo’n spontane reactie. Ik vond het vroeger ook heel vervelend als iemand hetzelfde aan had als mij. Maar nu maakt het me niet meer zoveel uit. Mijn zus en ik hebben heel erg dezelfde smaak en kopen regelmatig bij de H&M. En zonder dat we het van elkaar weten hebben we hetzelfde gekocht. Dat vind ik zelfs wel grappig! En ik denk dat als je echt origineel wilt zijn, dan je zelf kleding moet gaan maken 😉 .
  Tamarah onlangs geplaatst…Picture Diary #Januari 2015My Profile

 • Reageer Eline 3 februari 2015 om 10:08

  Ik heb een totaal andere smaak dan mijnv riendinnen, op dat gebied dus nooit enige jaloezie. Ik kan wel jaloers zijn om de fantastische baan die een vriendin heeft. Ik misgun het haar absoluut niet, maar zou die baan zelf ook wel willen, dat meer 🙂 Dus ja er is soms wat jaloezie maar niet op een nare misgunnende manier!
  Eline onlangs geplaatst…Sonja viel 45,8 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Reageer Janske 3 februari 2015 om 10:10

  Ik vind jaloezie echt een van de vervelendste eigenschappen die een mens kan hebben…zo zonde van je energie…ik begrijp dat vaak ook niet…gelukkig ben ik zelf totaal niet jaloers aangelegd…lijkt me erg vermoeiend 😉

 • Reageer Marion 3 februari 2015 om 10:20

  Ik zit even te denken, maar nee, ik kan me niet voorstellen dat ik jaloers zou zijn of ooit ben geweest op mijn beste vriendin. Als beste vriendinnen gun je elkaar toch de wereld en wil je alleen het beste voor elkaar? Tenminste, zo werkt het bij ons wel. En bij jullie dus ook. Mooi hè?
  Marion onlangs geplaatst…Depressief: You Live You LearnMy Profile

 • Reageer Lifesabout 3 februari 2015 om 10:22

  Als je echt hele goede vrienden bent, dan is er vaak geen jaloezie en gun je elkaar alles. Ik heb het zelf nooit meegemaakt dat ik of een vriendin jaloers was. Bijzonder om te zien dat jullie zo close zijn!

 • Reageer Britt 3 februari 2015 om 10:24

  Ik vind het leuk om te zien hoe jullie daarmee omgaan! Ik heb niet zozeer moeite om te zien dat iemand dezelfde dingen koopt als mij. Er is alleen wel een iemand in mijn omgeving die elke keer precies dezelfde dingen koopt, heel toevallig vlak nadat we elkaar gezien hebben (en ik dat kledingstuk/die kledingstukken aanhad), en dat ze vervolgens zegt dat ‘we dezelfde smaak hebben’ als zij dat kledingstuk ook ‘heel toevallig’ daarna gekocht heeft. Dat vind ik dan wel weer een beetje flauw en dit is echt meerdere keren gebeurd. Geef dan een compliment over de kleding, in plaats van stiekem hetzelfde te zoeken. Stiekem heb ik dan wel moeite met het feit dat zij dezelfde dingen koopt. Als ze gewoon ter plekke een compliment geeft en daarna hetzelfde koopt heb ik daar geen enkele moeite mee!

  • Reageer Manon 3 februari 2015 om 18:52

   Ja dat is een beetje vreemd! Ik zou het ook anders vinden als Bibian “zomaar”, zonder te zeggen dezelfde schoenen zou kopen. Wij vragen het toch ook altijd eerst aan elkaar of we het erg vinden!

 • Reageer Simone 3 februari 2015 om 10:33

  Het viel mij laatst op dat ik een beetje baalde/jaloers was dat een vriendin een mooi, groot huis gekocht had terwijl wij nog van ons appartement af moeten en daarna pas kunnen gaan kopen. Dat was even een enorm baal moment, maar ik gun het haar natuurlijk enorm.

 • Reageer Miranda 3 februari 2015 om 10:36

  Ik vind jullie jassen echt heel gaaf. Mooi. Ik kan niet eens kiezen welke kleur mijn favoriet is. Vind ze beide even tof.

  Ik heb dat met mijn zus, zij is mijn allerbeste vriendin en soms kopen we hetzelfde. Meestal wanneer de ander het al had en we het dan zo mooi vinden dat we het zelf ook kopen. Leuk juist! Maar idd… We doen het nooit tegelijk aan:)
  Miranda onlangs geplaatst…Januari in foto’sMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 3 februari 2015 om 10:45

  Je kunt het natuurlijk ook inspiratie noemen! Dat je niet jaloers op iemand bent, maar er door geïnspireerd raakt!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Beppie: de belangrijkste klant van de Albert HeijnMy Profile

 • Reageer Marieke 3 februari 2015 om 11:14

  Ik heb dat ook met een vriendin van me. We zijn nog niet eens heel lang vriendinnen, maar toch hebben we zó veel hetzelfde. En vaak niet eens bewust. Komen we allebei thuis van een dagje winkelen (apart van elkaar), hebben we precies dezelfde kleren gekocht, maar dan in een andere kleur ofzo haha. Wij kunnen daar ook eigenlijk juist alleen maar om lachen en vinden het totaal niet erg. Eigenlijk precies hetzelfde als jullie, als je maar niet tegelijk hetzelfde aandoet: prima! Vaak appen we toch wel van tevoren wat we aan doen, dus dan is er niets aan de hand. Ik zie het ook maar gewoon als een compliment!

 • Reageer Sabine 3 februari 2015 om 12:44

  Ik vind het alleen maar leuk dat je dezelfde smaak hebt. Ik heb het een keer gehad met het kopen voor een cadeautje voor mijn BFF. We hadden precies hetzelfde voor elkaar gekocht. We gaven het elkaar tijdens een high-tea. We wisten het niet van elkaar.

 • Reageer Diana Carlton 3 februari 2015 om 13:50

  Wat een super toffe jas meiden! Nu wil ik hem ook!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Wat je nog niet over mij wist..My Profile

 • Reageer rachel 3 februari 2015 om 14:37

  super leuk om te lezen en leuke jassen!

 • Reageer Annemijn. 3 februari 2015 om 16:18

  Haha die foto’s zijn echt geweldig. Fijn dat jullie dit elkaar gunnen! Met jaloezie schiet je ook niks op!
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #12 Lekker vrijMy Profile

 • Reageer Cindy 3 februari 2015 om 16:59

  Wat een leuke jassen, erg vrolijk! Ik ben wel eens jaloers geweest op een vriendin, maar ik denk andersom misschien ook wel.. Alhoewel ik nu geen vriendin meer met haar ben, nu gun ik mijn vriendinnen alles 🙂
  Cindy onlangs geplaatst…Happy Tuesday!My Profile

 • Reageer Milou 3 februari 2015 om 19:53

  Jeetje wat veel Milou’s reageren er! Ik ben al de derde… Ik vind die jas echt superleuk! Ik zou dan de variant van Manon kopen. Ben gek op dat zacht/oud roze. In mijn vriendinnengroepje is er weinig jaloezie denk ik, of ik heb het niet door. Ben nogal naïef dus dat zou best kunnen. Als mijn vriendinnen iets van kleding zó leuk vinden dat ze het ook willen, dan zie ik dat alleen maar als compliment!
  Milou onlangs geplaatst…De verbouwing #11: van prutbak tot ‘Garden of Eden’.My Profile

 • Reageer Miriam 3 februari 2015 om 19:55

  Leuk artikel! Ik herinner me op de middelbare school dat er herfstvakantie was en na de vakantie hadden een vriendin en ik hetzelfde vest aan. Dat was dus echt puur toeval. Had zij dat vest weg gegeven omdat ze niet hetzelfde wilde. Hoezo overdreven, hahaha!

 • Reageer Jess 4 februari 2015 om 09:18

  Wat heerlijk dat jullie zulke goede vriendinnen zijn. Ik had vroeger een vriendin die het verschrikkelijk vond dat ik bijna dezelfde All Stars had gekocht want die wilde zij het jaar daarop kopen en nu had ik ze. Het waren overigens witte, hoe origineel haha 😉 Dat is dus geen vriendin meer want dat ging met van alles en nog wat zo.
  Jess onlangs geplaatst…Gonna beat the cokeMy Profile

 • Reageer iooon 4 februari 2015 om 14:37

  Ik kan wel jaloers zijn hoor. Maar niet op bepaalde kleding. Eerder omdat zij wel een baan heeft en ik niet, of dat zij wel een groot huis heeft en ik niet. Maar dat is dan niet zo dat ik het haar niet gun, meer dat ik hoop dat dat ook voor ons gaat komen. 😀
  iooon onlangs geplaatst…Met de Tula op stapMy Profile

 • Reageer Manouk 5 februari 2015 om 08:33

  Echt jaloers zijn heb ik nog nooit meegemaakt. Wel dat een goede vriendin een kledingstuk aan had, dat ik ook graag wilde hebben. Maar dit overlegde ik dan altijd. Ik denk wel dat sommigen dat gevoel, iets willen hebben wat de ander heeft, als jaloers zijn zien. Terwijl dat helemaal niet het geval is gelukkig! En ik zal ook vast wel eens een keer iets hebben aan gehad dat een ander ook graag wilde hebben.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge