Lifestyle, Organizen, Wonen

Domestic Goddess TAG – This or That

domesticgoddestagEr zijn een heleboel tags in blogland, wij misten nog een tag over het huishouden! Lekker kneuterig, burgerlijk en een tikje fout maar geef toe: iédereen is nieuwsgierig hoe een ander thuis de boel regelt! We hebben zelf de Domestic Goddess TAG – This or That bedacht met keuzes die betrekking hebben op het huishouden! Here we go:

imageDe was
droger/aan de waslijn
Manon: Beide! Goede kleding gaat op de waslijn. Handdoeken, ondergoed, sokken, hydrofiele luiers, pyjama’s etc. gaan in de droger.
Bibian: Ook allebei, al hoewel er sinds we een droger hebben toch echt meer in dat apparaat gemikt wordt dan eigenlijk de bedoeling is!
sorteren/alles bij elkaar
Manon: Sorteren, maar met mate. Ik heb 4 wasmanden: handdoeken, witte was, was wat in de droger mag en was wat op de waslijn gaat.
Bibian: Sinds ik in dit huis woon en Manon me 3 wasmanden heeft aangesmeerd, sorteer ik zowaar gekleurd en wit. Verder gooi ik alles bij elkaar. O,nee, Mikes werkkleding gaat ook apart.
een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
Manon: Alleen de witte was krijgt een ander wasmiddeltje, ik weet alleen niet of dat nou écht nut heeft?
Bibian: Ik heb voor de gekleurde was en voor de witte was een wasmiddel.
een wasdag/elke dag een wasje
Manon: Sinds ik een baby heb doe ik iedere dag wel een wasje. Voorheen, toen we nog met z’n tweeën waren, had ik een wasdag.
Bibian: Uhh, elke dag wasdag. En ik ben er giga slecht in. Wassen en drogen kan ik prima. Maar dat vouwen en terug leggen in de kast, oh lord.
kleding strijken: ja/nee
Manon: Nope. Heel af en toe komt er een overhemd van mijn vriend in de was maar die geef ik mee aan mijn moeder -schaam-.
Bibian: De strijkplank staat in een hoekje op zolder met daarvoor allemaal kratten, dozen, zooi. Dus nee, er wordt niet gestreken hier.

20141006_172916Koken
makkelijk/culinair
Manon: Makkelijk! Ik ben echt geen culinair type en kook vaak heel erg makkelijk, soms een beetje té makkelijk…
Bibian: Makkelijk, ik sta niet graag 2 uur in de keuken als het binnen 10 minuten opgeschranst wordt!
weekboodschappen/meerdere keren per week
Manon: Wij laten om de week de Albert Heijn komen haha en de andere week gaan we zelf boodschappen doen. Vaak ga ik zelf nog wel één keer per week lopend naar de supermarkt, als iets op is of als we iets vergeten zijn.
Bibian: Meestal de weekboodschappen en dan ga ik tussendoor voor wat groente en fruit of melk.
vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
Manon: Wij hebben wel onze standaard menu’s. Af en toe proberen we wel iets nieuws en als ons dat aanstaat dan eten we dat ook regelmatig. Maar ik sta echt niet iedere week een keer in de keuken om iets nieuws te proberen. Saai? Ja. Maar ik ben een beetje het type: wat een boer niet kent 😉
Bibian: Meestal hetzelfde maar ben ook wel van het uitproberen. Niet te vaak maar als ik wat zie wat mij lekker lijkt wil ik best een poging wagen.
eten bewaren/weggooien
Manon: Ja, zo erg maar ik gooi het weg. Ik heb echt al vaak geprobeerd om nasi/macaroni in te vriezen met het eindresultaat dat ik het 7 maanden later met bakje en al weggooi…
Bibian: Ik sluit me volledig aan bij Manon.
aan tafel eten/op de bank eten
Manon: 50/50. Als Nilo in de kinderstoel kan zitten dan willen we wel echt aan tafel gaan eten! Want zo hoort het en dat willen we hem wel meegeven.
Bibian: Sinds River mee eet, eten we aan tafel. Met 1 uitzondering: frietjes eten we bij de televisie.

20140604_100756Poetsen
stofzuiger/swiffer
Manon: Stofzuiger! Met de katten in huis is de stofzuiger echt een MUST! Een swiffer kan al die haren niet aan haha.
Bibian: Stofzuiger, ideaal zo’n ding kan alles!
kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Manon: Voor snelsnel schoonmaken heb ik van die kant en klare doekjes, vooral op de badkamer vind ik die makkelijk. Ik gebruik het meest zo’n spray voor oppervlakken en als ik echt de smaak te pakken heb maar ik een sopje.
Bibian: Ik heb meestal een spray en een doekje waarmee ik mezelf door het huis heen swabber.
zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Manon: Mijn lieve moedertje komt hier altijd de ramen wassen, zo fijn! Alle ramen doet mama behalve de twee ramen boven aan de voorkant van ons huis, dat doet de glazenwasser 3 keer per jaar. (De rest van de ramen wel wat vaker!)
Bibian: Zelf, al doe ik het eigenlijk veel te weinig.

Foto 07-03-15 11 12 29Overig
iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Manon: Elke ochtend maak ik ons bed op, en niet snel dichtgooien maar echt netjes opschudden en opmaken. Een rare tic misschien maar ik vind het niet lekker om in een ‘vies’ bed te stappen ’s avonds.
Bibian: Uhh, ik stap dus in een vies bed haha. Ik laat het soms voor wat het is!
met de hand afwassen/vaatwasser
Manon: VAATWASSER! Ik kan niet zonder hoor.
Bibian: Met de hand afwassen. Ik heb wel een vaatwasser maar die is nog niet aangesloten, dat moet nog gebeuren haha.
opgeruimd huis/rommelig huis
Manon: Opgeruimd. Iedere avond voordat we naar bed gaan ruimen we alles beneden even op. We kunnen ook niet veel troepjes laten slingeren want dan gaan de katten er mee aan de haal.
Bibian: Opgeruimd, voor zo ver het kan met een kind.
wie doet het huishouden: jij/partner
Manon: Ik denk dat onze verdeling 80/20 is. 80% door mij, 20% door mijn vriend. Dit is wel zo eerlijk want ik ben thuis dus vind ik het niet meer dan normaal dat ik voor de was etc. zorg. Mijn vriend helpt wel regelmatig mee om de handdoeken op te vouwen, te koken als ik met Nilo bezig ben, de vuilnis aan de weg te zetten (dat is toch zogenaamd een mannentaak?) en soms hebben we samen een schoonmaakochtendje als het echt heel erg is hahaha.
Bibian: Ik doe het grootste deel van het huishouden, en Mike helpt me her en der en dan vooral met de was omdat ik daar zo’n hekel aan heb.

Dat was onze huishoudtag alweer, wij hopen dat jullie hem leuk vonden! Uiteraard taggen we ook wat mensen! Martine en Willemijn van 2wmn en Kelly, toch wel de 3 mensen bij uitstek die ook heerlijk kunnen keutelen over het huishouden haha. Mocht je de tag zelf willen overnemen dan mag dat uiteraard, laat je dan wel even weten dat hij van ons af komt? Dat zouden we leuk vinden!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

37 reacties

 • Reageer Marion 19 maart 2015 om 06:42

  Oh Manon, sorry maar echt? Komt je moeder ramen lappen bij jullie? Hier heb ik zo hard om gelachen! Dat vind ik echt briljant. Ik moet trouwens niet te hard lachen, want mijn schoonmoeder biedt dat ook altijd aan als ze hier is. Ik doe de ramen trouwens met glassex en een droge doek. Mocht je moeder een keer niet kunnen, TIP! Zo gepiept. En Bibian met haar vaatwasser. Oh heerlijk. Dat zou bij ons ook gebeuren. Een vaatwasser hebben maar ‘m niet aansluiten. Heerlijk tag.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Woensdag 18/3My Profile

 • Reageer Dita 19 maart 2015 om 06:50

  Wat een heerlijke tag! Deze ga ik zeker overmenen. Uiterraard met een link naar jullie.
  Dita onlangs geplaatst…Lente foto’s 1e echte lentedag 2015My Profile

 • Reageer Tineke 19 maart 2015 om 06:54

  Ahh, deze tag vind ik ook leuk! Onthoud ik even 😉 Hier word alle afwas met de hand gedaan (jank) want geen ruimte voor een vaatwasser.. (Of nouja, moest kiezen tussen een wasmachine en vaatwasser, dan weet je het wel!)

 • Reageer amanda 19 maart 2015 om 07:04

  Wat een super leuke tag ga hem zeker overnemen voor de blog samen met mijn zusje…en leuke antwoorden…xx
  amanda onlangs geplaatst…Wat te doen tegen verkleurde nagelsMy Profile

 • Reageer Laura 19 maart 2015 om 07:17

  Haha wat een leuke tag! Ik denk dat ik het met het meeste wel met jullie eens ben! Bed opschudden is hier ook een tik, vind ik heerlijk!
  Laura onlangs geplaatst…Ik wil een hoed!My Profile

 • Reageer Inge 19 maart 2015 om 07:23

  leuke tag! altijd leuk om te zien hoe andere mensen hun huishouden doen 🙂 maare… eten weggooien, dat vind ik zoooo zonde! Hier gaat alles gelabeld de diepvries in. (twijfelde of ik er in mn comment over moest beginnen, maar ik kan het niet laten!) Ben hier nogal fanatiek in, mijn man komt uit Afrika en ik heb teveel gezien hoe slecht sommige gezinnen het hebben.. en de wetenschap dat uberhaupt voedsel zo slecht verdeeld is over de hele wereld (bevolking).. wij leven in een bijna te gekke luxepositie! En n hele simpele tip:plakbandje op het bakje en met watervaste stift datum en inhoud erop (kost niks) en als je geen zin hebt om te koken haal je er een paak bakjes uit! verder super leuke tag :-)Mijn moeder komt ook helpen met grotere huishoudelijk taken! En ik heb een man die uit zichzelf ziet wat er moet gebeuren en het gewoon doet! heerlijk.. die bestaan niet veel volgens mij ;-P
  Inge onlangs geplaatst…mijn capsule wardrobe < lente > *preview/ waarom een capsule wardrobe zo FIJN is*My Profile

 • Reageer Jess 19 maart 2015 om 07:32

  Ik geloof dat ik me een hoekje heel hard moet gaan schamen. Ik ben werkelijk zo’n huishoudelijke ramp, haha. Gelukkig heb ik een superhuishoudelijke schoonmoeder die eens per week komt helpen en verder klooi ik wat aan. Ik experimenteer wel graag in de keuken, dat dan weer wel.
  Jess onlangs geplaatst…Time-outMy Profile

 • Reageer Betty 19 maart 2015 om 07:32

  Geweldige tag! Ik denk dat ik hem ga overnemen!
  Betty onlangs geplaatst…Babyvoeding: zo suikervrij mogelijk?My Profile

 • Reageer Anneleen 19 maart 2015 om 08:08

  Oh wat een leuk bedachte tag! Leuk om te lezen! Ik probeer ook iedere ochtend mijn bed op te dekken, geeft toch wat een meer fris gevoel vind ik 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

 • Reageer Miranda 19 maart 2015 om 08:33

  Wat een leuke tag! Die ga ik even onthouden:) altijd leuk om kneuterige dingen over het huishouden te lezen;)
  Miranda onlangs geplaatst…Pasen; nailart met een tandenborstelMy Profile

 • Reageer Sunseeree 19 maart 2015 om 08:40

  Leuk dat jullie deze tag hebben bedacht! Ik moest zo lachen over dat stukje met het eten. Wat een boer niet kent 😛 hahaha
  Sunseeree onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: Is papa zijn echt zo zwaar?!My Profile

 • Reageer Lifesabout 19 maart 2015 om 08:47

  Ik wil ook iemand die mijn ramen lapt haha. Laat mijn moeder het nou net een rotklusje vinden. Op het moment dat ik twijfel of het mistig is buiten, zeem ik de ramen. En dan ben ik er zo blij mee dat ik mijzelf voorneem om het elke maand te doen. Tot het weer mistig is…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Update Sarah. Van baby naar dreumes.My Profile

 • Reageer Seline 19 maart 2015 om 09:21

  wat een leuke tag hebben jullie bedacht! Ik heb ook zo een verschrikkelijke hekel aan de was!
  Seline onlangs geplaatst…Instagram Diary #2My Profile

 • Reageer Milou 19 maart 2015 om 09:23

  Is het gek dat ik dit leuk vind om te lezen? Hahaha. Ik herken me heel erg in veel dingen die jullie zeggen! Ramen zemen ben ik ook niet zo goed in. Of ja, wel goed in (heb zo’n window vac dus dat is kei makkelijk) alleen ik doe het echt maar 1 keer per jaar ofzo. :’) En ik heb hier echt super veel ramen, helemaal tot de grond hahaha.
  Milou onlangs geplaatst…Dinsdag 17 maartMy Profile

 • Reageer Tamara 19 maart 2015 om 09:42

  Wat een ontzettend leuke en herkenbare Tag! Ik denk dat ik hem ook overneem! Vind hem echt leuk bedacht!
  Tamara onlangs geplaatst…Top 5 vreselijke kinderprogramma’sMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 19 maart 2015 om 10:48

  Wat een super leuke tag dames! Ik kan me hier natuurlijk helemaal in vinden haha, na mijn vakantie ga ik hem invullen 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…KC PLOG: Bloggen, beautydream en sporten!My Profile

 • Reageer Shirley 19 maart 2015 om 10:52

  Superleuk om te lezen! Hier heb ik een hele lieve moeder die me wekelijks helpt met de grote schoonmaak en strijkwerk en de rest van de week doe ik zelf wat kleinere dingen zoals de stofzuiger er doorheen, de was, beetje stoffen etc. Gewoon om het netjes en bij te houden. Misschien dat ik de tag ook wel invul! Leuk idee 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…H&M springcollectieMy Profile

 • Reageer Vanessa 19 maart 2015 om 10:57

  Leuk om te lezen! Ik vind het ook zonde om twee uur in de keuken te staan als het nadien in tien minuten wordt opgegeten. Verder heb ik ook een hekel aan de ramen wassen en daardoor doe ik het veel te weinig!
  Vanessa onlangs geplaatst…Essence All About Nude EyeshadowMy Profile

 • Reageer Eline 19 maart 2015 om 11:06

  Ik vind ramen lappen wel een leuk klusje eigenlijk. Doe het bijna nooit dus dan is het extra goed zichtbaar als ik wel doe 😀 Geeft zo’n lekker bevredigend gevoel 😀
  Eline onlangs geplaatst…100% sapjesMy Profile

 • Reageer Odile 19 maart 2015 om 11:26

  Wat een leuke tag! Ik vraag me zo vaak af :”Hoe vaak doet een ander nou…?”. Ik ga hem een keer overnemen! Ik ben trouwens een kei in ramen zemen doordat ik als bijbaan heb schoongemaakt. Lichtelijk perfectionistisch in! Maar zou het toch wel fijn vinden als mijn moeder het zou doen hoor haha!
  Odile onlangs geplaatst…TAG: Would you rather… (mommy style)My Profile

 • Reageer Malou 19 maart 2015 om 15:04

  Wat een leuke tag, ik ga hem overnemen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…WEER AAN HET WERK; HOE BEVALT HET?My Profile

 • Reageer mariska 19 maart 2015 om 15:42

  Wij hebben een schoonmaakster, dus dat scheelt heel erg! En ramen aan de voorkant worden maandelijks door glazenwasser gedaan. Ramen achterkant door mijzelf, zo eens in de 3 maanden ofzo… Eten weggooien doe ik eigenlijk nooit. Gewoon goed afgepast koken scheelt een hoop 🙂 en vaak maak ik juist voor 2 keer, lekker handig voor de volgende dag. Strijken doet mijn vriend zelf (zijn overhemden). En de was doe ik. Alleen beddengoed en handdoeken gaan in de droger hier. Rest wordt opgehangen.

 • Reageer angelique 19 maart 2015 om 21:15

  Leuke tag! Ik heb hem opgeslagen
  angelique onlangs geplaatst…Blogs | Mijn favoriete mama blogs maart 2015My Profile

 • Reageer Martine 20 maart 2015 om 09:10

  Whaha superleuk, ik houd van dit soort geneuzel!
  Martine onlangs geplaatst…ChaosMy Profile

 • Reageer Milou 20 maart 2015 om 15:33

  Leuke tag zeg! Ik ga m zeker overnemen met vermelding. 😉 Ik vul de laatste tijd alleen een beetje veel tags in, haha!
  Milou onlangs geplaatst…Eindstand afvallen: van dikkie dik naar “Marilyn Monroe”-figuur?My Profile

 • Reageer Babs 21 maart 2015 om 12:43

  Wat een ontzettende leuke tag, echt grappig! Jullie hebben een hele leuke blog. Ik heb even flink rond gekeken. Gelukkig ben ik nog een studentje en heb ik dit gedoe nog niet, hihi.

 • Reageer Manon 22 maart 2015 om 08:57

  Leuk om te lezen, bij ons thuis is het ook redelijk te vergelijken. Stiekem denk ik dat niemand zijn huishouden perfect bijhoud 😉
  Manon onlangs geplaatst…ZomerhaarMy Profile

 • Reageer Domestic Goddess Tag - 2WMN 28 maart 2015 om 06:00

  […] Tag op jouw blog in te vullen, doe dat dan zeker en vergeet Manon en Bibian niet te vermelden. Lees hier de tag ingevuld (en bedacht) door Manon en […]

 • Reageer Daily Cup of Bla Bla Bla » Domestic Goddess tag (alles over het huishouden in mi casa) 9 april 2015 om 05:02

  […] zijn mijn antwoorden  voor de Domestic Goddess tag verzonnen door Mirjam & Bibian van Little Wonder World. Wil jij de tag overnemen vergeet M&B dan niet te […]

 • Reageer Tag – Domestic Tag | Just Raisa 10 april 2015 om 05:01

  […] Domestic Tag tegen. Een leuke tag over het huishouden en hoe de taken verdeeld zijn, bedacht door Manon en Bibian. Vandaag vul ik hem in! […]

 • Reageer Morgaine 28 april 2015 om 11:00

  Bij deze dames, elders gevonden, weet niet meer waar, maar uiteindelijk is het meer belangrijk dat jullie het weten, hahaha Heel veel plezier!
  https://mymorgaine.wordpress.com/2015/04/28/de-domestic-goddess-tag-this-or-that/
  Morgaine onlangs geplaatst…de Domestic Goddess TAG – This or ThatMy Profile

 • Reageer Ben ik een Domestic Goddess? - Everyday-Life 30 maart 2016 om 06:35

  […] Deze tag is van de meiden van Little Wonder World. […]

 • Reageer De Domestic Goddess TAG ~This of That - Veusteveul.nl 1 april 2016 om 06:07

  […] hobby! Er zijn veel meer leukere dingen als stofzuigen, koken, opruimen, poetsen en wassen. Op Little Wonder World kwam ik een leuke tag tegen, de Domestic Goddess TAG – This or That.  Door deze tag kom je wat […]

 • Reageer marianne 15 september 2016 om 21:06

  Wat een leuke tag! Ik heb hem van je overgenomen en ingevuld. Morgen komt hij online op onze blog!
  Liefs, Marianne
  marianne onlangs geplaatst…De dag van de leidster 2016My Profile

 • Reageer Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst 5 november 2016 om 21:15

  […] Domestic Godess; this or that tag – Manon & Bibian […]

 • Reageer Tag - Domestic Goddes tag - Ballontraebay 13 december 2016 om 06:16

  […] domestic goddess tag kwam ik tegen  op Little Wonder World en vond ik gelijk geniaal. En het past ook nog eens bij de onderwerpen op Ballontraebay! Ik geef […]

 • Reageer Domestic godess-tag – Mama's met thee 16 juli 2017 om 07:41

  […] wat langer rond in bloggersland, maar wij hadden hem nog niet ingevuld. Bedacht door de dames van LWW en dan nu eindelijk ook een kijkje in het huishouden van de Mama’s met […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge