Lifestyle, Persoonlijk, Wonen

Inspiratie – Grote jongenskamer

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je iets gewoonweg zat bent. Nou dat heb ik met Rivers kamer. Toen ik zwanger was van River hebben we lang zitten nadenken over het behang. Voor een meisje hadden we alles al helemaal uitgedacht maar voor een jongen vonden we het toch wat lastiger. Toen Mike met het idee kwam om steigerhout behang te kiezen was ik dol enthousiast. Ik bezocht wat webshops en al gauw was behang besteld. Nadat alles erop zat kregen we onwijs veel complimentjes. Toen we vorige jaar verhuisden besloot ik gewoon weer hetzelfde behang (iets goedkopere versie, ik ken mezelf) te nemen. Maar nu River bijna 2 jaar wordt, ben ik het steigerhouten behang meer dan zat.

Ik ging een beetje op Pinterest neuzen voor een ander leuk behangetje. Ik stuitte al gauw op een heel stoer donkerblauw behang met hele grote sterren. Ik was er heilig van overtuigd dat dat het zou worden. Tot ik in mijn hoofd de rest van de kamer aan het inrichten was. Ik appte wat heen en weer met Manon, sprak met Mike en kwamen tot de conclusie dat dat een beetje te druk werd. Dus opzoek naar wat anders. En toen stuitte ik op wit behang met zwarte/grijze stippen. Niet te druk, want zijn speelgoed is al druk zat. Dus die staat op het verlanglijstje.

wit behang

Zo het behang zit er op (in mijn gedachten dan hè). Jullie zullen wel denken, waarom blauw behang met sterren druk? Omdat ik geen dichte kledingkast wil maar mooie witte stellingkasten. Daarin wil ik gewoon wat ijzeren mandjes plaatsen waar bijvoorbeeld de sokken in kunnen en zijn boxershorts. Verder kunnen in de stellingkasten gewoon wat stapeltjes kleren. Ik weet dat dit wat meer stofwerk op gaat leveren maar ik heb het er graag voor over. En ik zal River leren dat hij van de stapeltjes kleding af moet blijven hahaha.
kamer idee

Verder zag ik op verschillende webshops hele leuke kledingrekken. Helaas heb ik geen onwijs budget omdat we het nou eenmaal niet zo breed hebben. Gelukkig heb ik wel een hele handige Mike en vriend die dat voor mijn met alle liefde willen maken. Mike heeft onwijs veel afvalhout dus dit gaat me alleen wat vriend-is-weg-uren kosten en ik ga hem zelf wit schilderen zodat hij mooi op de rest van de kamer aansluit.
DresserVerder wil ik eigenlijk nog een speelgoedkist. Ik heb een hele mooie die een goede vriend van mij heeft gemaakt. Maar die staat in de woonkamer zodat ik ’s avonds niet op de bank aan het chillen ben in een groot speelgoedparadijs. Ik moet dus nog wat verzinnen voor de speelgoed in River zijn kamer. Ook heb ik al een houten witte plank waar zijn boeken op staan, daar wil ik er misschien nog 1 onder maar moet nog even kijken hoe dat staat. Verder heb ik lichtblauwe gordijnen, die ik gewoon wil laten hangen. Ik heb nu even geen geld om dat te vervangen dus leek het me leuk om de aankleding in de kamer gewoon verder lichtblauw te maken. Dan komt het blauw van de gordijnen gewoon weer terug in zijn kamertje. River heeft al een peuterbedje van de Ikea (links) maar als ik ooit genoeg gespaard heb wil ik voor River graag zo’n bedje (rechts). Deze komt van de Leen Bakker en is van de Lief! collectie.
bed

Dat is op het moment even mijn idee over de kamer van River. Ik wil dan de commode en de kledingkast eruit doen en er echt een mooie ruime speel- en slaapkamer voor River van maken. De commode neemt toch wel heel veel plaats in en ik gebruik heb eigenlijk alleen maar voor het aankleden terwijl dat ook wel op de grond gedaan kan worden.

Wanneer hebben jullie een grote kamer gerealiseerd voor jullie kleine? Ik weet nog niet precies wanneer ik eraan ga beginnen maar de ideeën die zijn er gelukkig al!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Tineke 15 maart 2015 om 07:27

  Wat een leuk behang! Ik wilde in eerste instantie ook zoiets, maar dan gekleurde stippen.. Was niet te vinden of achterlijk duur 🙁 ben benieuwd hoe het wordt, ideevan de stellingkasten is leuk!

 • Reageer Inge 15 maart 2015 om 07:36

  goed om af te wegen dat als je drukkere dingen in de kamer zet, je de basis wat rustiger houdt! lijkt me heerlijk om er een grote jongens kamer van te maken! en het stippen behang vind ik heel cool… kan ook bijna niet anders dan een open kledingkast voor die stylisch River, haha.. ben al benieuwd naar het resultaat!
  Inge onlangs geplaatst…~DIY~ jeans- vloerkleedje op de babykamerMy Profile

 • Reageer Saskia 15 maart 2015 om 08:16

  Het stipjesbehang vind ik echt super leuk! Wij hadden voor onze zoon in de babykamer veel antraciet met witte stippen print. Nu voor de baby willen we roze met witte stippen.
  Saskia onlangs geplaatst…Prenatale depressie: Behandeling (therapie & medicatie)My Profile

 • Reageer Marion 15 maart 2015 om 08:22

  Oh mijn god! Ik had gisteren een grote schoonmaak in bloglovin’land en ik had jullie gewoon ontvolgd! Ik zag maar geen artikel online komen in mijn rijtje…. Geen idee wat ik gedaan heb! Mijn welgemeende excuses. Pfiew. De commode vind ik ik erg leuk. Met die sterretjes in de deurtjes!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #32My Profile

 • Reageer Pauline 15 maart 2015 om 08:30

  Haha in mijn hoofd is Nim zijn kamer ook al helemaal anders ingericht ;). Leuke ideeen heb je voor River zijn kamer, ben benieuwd al naar het eindresultaat!
  Trouwens, misschien zijn muurstickers van zwarte stippen een leuk alternatief voor behang? Dan kun je het zelfs nog eens veranderen 😉
  Pauline onlangs geplaatst…In de kast van Nim: Lente!My Profile

 • Reageer Lifesabout 15 maart 2015 om 08:58

  Phoe het lijkt mij een hele uitdaging om voor een twee jarig kereltje iets moois te maken wat weer een paar jaar mee kan. Een speelgoedkist is altijd handig en staat leuk. Het witte behang met de stipjes ziet er ook hee stoer uit. Echt een ‘River’ behang!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Drie keer een zoutarm ontbijt.My Profile

 • Reageer angelique 15 maart 2015 om 09:07

  dat word vast een prachtig kamertje mijn zoontje heeft door omstandigheden pas sinds vorig jaar september een eigen kamer dus die zijn we nu nog vorm aan het geven.
  angelique onlangs geplaatst…Tag | 15 random questionsMy Profile

 • Reageer Monique 15 maart 2015 om 09:57

  Pinterest is zooo handig om leuke ideetjes op te doen!
  Erg leuk dat stippenbehang! Ben benieuwd naar hoe het uiteindelijk gaat worden 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Smoothies, lekker bakken en mijn Blond Amsterdam verzameling!My Profile

 • Reageer Tamara 15 maart 2015 om 10:07

  Wat een leuke blog en ontzettend leuke ideeën! Dat stippen behang vind ik ook erg gaaf, zal het onthouden, alleen denk ik dat die boefjes hier zo het behang er weer afpulken! Haha!

  Die lief bedstee vind ik ook zo ontzettend leuk! Denk dat ze nooit meer uit bed zouden willen!
  Tamara onlangs geplaatst…Mini h&m shoplog positiekleding!My Profile

 • Reageer Monique 15 maart 2015 om 10:20

  Dat stippenbehang is super zeg! Ik ben stiekem ook al aan het fantaseren over een ‘nieuwe’ kamer voor Lise, maar dat is nu nog niet aan de orde. Veel ruimte om lekker te kunnen spelen is inderdaad belangrijk!
  Monique onlangs geplaatst…Snapshot Sunday – 2 keer theaterMy Profile

 • Reageer Anneleen 15 maart 2015 om 10:24

  Wat een leuke ideetjes! Dat stippenbehang lijkt me erg leuk!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

 • Reageer Manon 15 maart 2015 om 11:29

  Leuke inspiratie! Ik denk inderdaad dat een commode steeds onbelangrijker wordt hoe ouder River wordt dus een nieuwe zou ik persoonlijk niet doen en als de oude commode er echt uit kan heb je weer lekker wat ruimte extra!
  Manon onlangs geplaatst…Diary: week 12My Profile

 • Reageer Janneke 15 maart 2015 om 13:43

  Leuk behang! Je zou ook 1 muur met stippenbehang kunnen doen en de overige muren met effenbehang. Dat maakt het wat minder druk.

 • Reageer Dita 15 maart 2015 om 14:30

  Pinterest is zo fijn! Ik ben er echt dol op. En ja dat heb ik soms ook, dat ik iets helemaal zat ben en wat anders wil.
  Dita onlangs geplaatst…My Life- Maart 2015 #1My Profile

 • Reageer Lieke 15 maart 2015 om 15:42

  Leuke ideeën heb je voor River zijn kamertje! Je kan ook zeker even op Marktplaats e.d. kijken voor de meubeltjes. Wij hebben de hele babykamer tweedehands gekocht en het is juist zo leuk om het zo goedkoop mogelijk te doen en er helemaal je eigen draai aan te geven.

  Succes ermee! 🙂

  Liefs Lieke
  Lieke onlangs geplaatst…Broekje bestempelen | DIYMy Profile

 • Reageer Mirella 15 maart 2015 om 20:06

  Dat behang is leuk zeg, bed heeft mijn dochter ook gehad 😀
  Bij ons ging het automatisch toen de volgende kwam ging de ander naar het grote bed.
  Mirella onlangs geplaatst…Stel je vraag!My Profile

 • Reageer Eline 16 maart 2015 om 17:33

  Dat stippenbehang is leuk! Al vind ik dat steigerhouten behang wat er nu op zit ook nog steeds heel leuk 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Sharon viel 47 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Reageer Odile 17 maart 2015 om 01:13

  Ik vind het stipjes behang erg leuk!
  Ik heb de laatste tijd ook regelmatig dat ik zijn kamer ‘zat’ ben. Ik wacht nog wel even met veranderen als hij een ander bed e.d. moet. Ik merk wel dat ik met heel mijn huis steeds meer naar basic en clean nijg met minder kleuren. Misschien omdat dat mij ook wat meer rust geeft ofzo? Haha
  Odile onlangs geplaatst…Van nachtbraker naar degelijke slaperMy Profile

 • Reageer FASHION – New in | Little Wonder World 18 maart 2015 om 06:00

  […] kocht ik deze A-4 Poster, alvast voor Rivers grote jongenskamer. Ik vond de tekst onwijs leuk, en ik wil wat leuke kaarten en posters op zijn kamer hangen. Ik […]

 • Reageer houten opbergrek 28 mei 2016 om 08:51

  Ik ken de witte speelgoed kist ook! Alleen het zijn er nu onderhand meerdere geworden en maak gebruik van inplaats 1 plank nu een heel houten opbergrek omdat het anders niet past! Speelgoed paradijs! 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge