Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Nilo wordt groot…

imageMijn baby is nu echt geen newborn meer en wordt echt groot… Hij is al 4 maanden oud en groeit en ontwikkelt als kool.

♥ Hij slaapt al zo’n twee maanden op zijn eigen kamer, in zijn eigen bedje. Het wiegje heeft nog best lang op onze slaapkamer gestaan want “misschien wilt hij toch nog niet op zijn kamer” (lees: mama vindt het zo moeilijk om hem alleen te laten). Maar vanaf nacht één slaapt hij heel goed in zijn eigen bed en hebben we er allemaal meer rust door. Het wiegje staat dus nu écht op zolder, klaar voor baby 2 in de familie.

♥ De eerste 4 maanden kreeg hij alleen maar melk, cupasoup Nutrilon 1 flavour ;). Drie dagen voordat hij 4 maanden werd besloten we om met pap te gaan beginnen. Aan de ene kant vind ik die rijstebloem onzin want ja, het is eigenlijk vulmiddel en waarom zou ik mijn kind ‘vullen’ met loos voer. Maar aan de andere kant: kartonsmaak en de structuur van de melk lijkt me ook vervelen op een gegeven moment dus ach… Het is geen vergif en de vanillesmaak lijkt Nilo errrrrg lekker te vinden! Doorslapen doet hij er niet door dus daarvoor gebruiken we het niet.

♥ De babycook, ijsblokjesvormen, BPA vrije bakjes en de lepeltjes zijn allemaal klaar voor gebruik! We wilden eigenlijk beginnen met groentehapjes toen Nilo 4 maanden oud was, maar hij kreeg een beetje last van krampjes door de pap dus we besloten om hem eerst even aan de pap te laten wennen voordat we met de groente gaan beginnen. Ready for the next step! Mijn baby gaat écht eten eten.

♥ Kledingmaatjes 50 en 56 zitten nu echt allemaal in plastic boxen, klaar om naar zolder te gaan voor een eventuele volgende baby. Maat 62 zit hem als gegoten en maat 68 van de Zara past meneertje ook al perfect…

♥ Hetzelfde verhaal voor de luiers… Maat 0, 1 en 2 zijn allemaal weggegeven. Hij zit alweer een tijdje in luiermaat 3. Dikke babybillen!

♥ De laatste tijd wilt kleine Uk alles zien en meemaken. Als we naar buiten gingen met de kinderwagen werd hij een soort van boos omdat hij natuurlijk niet alles kan zien, behalve de lucht en wat bomen die langskomen. We hebben laatst dus maar de volgende bak/stoel op de kinderwagen gezet zodat hij wel om zich heen kan kijken. Gelukkig kan onze kinderwagen in de buggystand ook helemaal plat, dus hij kan ook gewoon lekker slapen in de wagen. Echt rechtop zitten gaat nog niet dus we doen hem een standje rechter op dan helemaal liggend en dat vindt hij helemaal geweldig!

♥ Hij ontwikkelt zich ook zo snel… Hij probeert te zitten, wil altijd staan, grijpt en pakt alles wat er om hem heen ligt, maakt steeds meer soorten geluidjes en wordt iedere dag een stukje wijzer.

Kleine baby’s worden groot…

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

39 reacties

 • Reageer Martina 24 maart 2015 om 06:18

  Jeetje wat gaat dit ontzettend snel zeg…..
  Martina onlangs geplaatst…23 Maart 2015 – Foto’s van het momentMy Profile

 • Reageer Sabine 24 maart 2015 om 06:21

  Och och….ik weet er alles van. Toevallig zei ik vanmorgen nog tegen mijn vriend dat we echt van elk moment moeten genieten want het gaat zooooo snel!!!!

 • Reageer Dita 24 maart 2015 om 06:40

  Jeetje, 4 maanden alweer. Wat gaat de tijd toch snel!
  Dita onlangs geplaatst…TAG: DOMESTIC GODDESS TAG – THIS OR THATMy Profile

 • Reageer Anouk 24 maart 2015 om 06:41

  Wat heerlijk om de ontwikkeling zo te zien. Hij klinkt als een gezond nieuwsgierig jongetje, schattig!
  Anouk onlangs geplaatst…Get your freak on – TAGMy Profile

 • Reageer Wendy (B) 24 maart 2015 om 07:42

  Nilo is zo leuk 😀

  • Reageer Manon 24 maart 2015 om 08:25

   Hihi, vind ik ook 😀

 • Reageer Marion 24 maart 2015 om 07:53

  Ik dacht: WAT? Cup a soup??? Zag het al helemaal voor me. Vier uur cup a soup! Dat zouden meer mensen moeten doen. Maar het gaat hard, Manon. Prachtig, wat een ontwikkeling.
  Marion onlangs geplaatst…Just BreatheMy Profile

 • Reageer Lifesabout 24 maart 2015 om 07:53

  Zo leuk die ontwikkelingen! Eerst vond ik het te snel gaan maar echt….het wordt alleen maar leuker en leuker!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mens, wanneer ben je gelukkig?My Profile

 • Reageer Miranda 24 maart 2015 om 07:56

  Oh wat lijkt me dat toch gaaf om mee te maken al die ontwikkelingen, ik kan niet wachten!
  Leuk om te lezen dat het met baby Nilo zo goed gaat allemaal!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Pasen; paastak decoreren met washi tapeMy Profile

 • Reageer Inge 24 maart 2015 om 08:00

  wat gaat het snel he! geniet er maar lekker van 🙂 lruk om deze update te lezen en fijn dat alles goed gaat met Nilo!
  Inge onlangs geplaatst…Dressing the bump OOTDMy Profile

 • Reageer Tineke 24 maart 2015 om 08:21

  Jank, het gaat zo ha-ha-haaaaard :'(

  Hij heeft Soof ingehaald! Die past nog in sommige maatjes 56 en 62 en 68 zijn vooral nog heel groot :’) Hoop dat ze daar toch ook snel inpast, want ik word er echt rete onzeker van. ‘T is wat, dat moederschap :p

  • Reageer Manon 24 maart 2015 om 08:25

   Hahaha wooow! Ja het is een jongetje die zijn vaak groter (toch?). En alleen in de Zara 68 hoor, Hema 68 is nog te groot! Ik word zo onzeker dat hij nog niet kan rollen -_- en op Instagram word ik doodgegooid met die kaartjes “vandaag rolde ik voor het eerst om” en dan is die baby 2,5 maand ofzo. Zucht. Is natuurlijk helemaal nergens voor nodig maar I feel you!

   • Reageer aranka 24 maart 2015 om 08:35

    Iedere baby op z’n eigen tempo 🙂
    Maar kan mij er iets bij voorstellen dat je onzeker wordt.. bij alles!
    Nilo gaat vast ook wel een keer leren rollen:)

   • Reageer Olga 24 maart 2015 om 08:35

    Houd je er lekker aan vast dat het maar een kledingmaat is en dat die net als bij de kleding voor volwassenen ook per stuk en merk verschilt.

    Mijn kind rolt ook niet om en kan helaas nog steeds niet praten en autorijden en ik berust me erin dat het gewoon goed komt. Het heeft helemaal geen zin om je met spookverhalen bang te maken, want het zijn baby’s en geen robotten.

    I. slaapt al een tijd in zijn wieg op zijn eigen kamer en dat gaat prima. Ik ben al begonnen met een paar lepels pap en ik houd er een breed lachend kind aan over en alleen maar plat liggen bevalt hier ook niet meer, dus ik zit tegenwoordig met een rondkijkende baby op schoot te eten, omdat hij zich anders het zieligste jongetje van de hele wereld vindt.. :’)
    Olga onlangs geplaatst…Tag: Blog(in)spiratieMy Profile

    • Reageer Manon 24 maart 2015 om 08:48

     Ja is ook zo haha. Vaak denk ik dat even 5 seconden en daarna is die onzekere gedachte al weer weg!
     Hier gaat de pap ook goed, geen krampen meer dus we gaan dit weekend beginnen met groente :D. Leuk he, die grote lach als ze wat anders te eten krijgen dan die eeuwige saaie fles hahaha.

     • Manouk 30 maart 2015 om 09:00

      Vaak, niet altijd, als baby’s al in hun vroege maanden omrollen doen ze dit een paar keer en daarna een hele tijd niet meer. Mijn zoontje draaide met 5 maanden en 1 week van rug naar buik en 2 weken later van buik naar rug. Volgens het consultatiebureau was dit al rap! Elk baby’tje volgt zijn eigen tempo, ze kunnen het vanzelf gelukkig.

   • Reageer Jess 24 maart 2015 om 08:43

    Sam rolde pas met 7/8 maanden en nu loopt hij voor in zijn motoriek. Helemaal goed gekomen. Te goed zelfs, haha. Klimgeit!
    Jess onlangs geplaatst…Throw back time tagMy Profile

 • Reageer Jess 24 maart 2015 om 08:41

  Bizar herkenbaar dit! Jim en Nilo gaan behoorlijk gelijk op. Afgezien van het feit dat Jim een half jaar is maar dat vergeten we ff voor het gemak, haha. Jim gaat vanavond voor het eerst in z’n ledikant want hij past echt niet meer in de wieg. Ik twijfel nog ove de kinderwagenbak. Hij ligt er nog in maar vindt het niet meer zo leuk. Onze wandelwageninzet kan echter alleen maar vooruit kijken en ik twijfel of dat niet teveel prikkels zijn. Geloof dat ik er binnenkort toch aan moet geloven want als niet gaat slapen, begint hij te huilen na een kwartier.
  Jess onlangs geplaatst…Throw back time tagMy Profile

  • Reageer Manon 24 maart 2015 om 08:46

   Ik vind het ook altijd zo leuk om jouw stukjes over Jim te lezen, inderdaad omdat ze gelijk op gaan 😀 Ze zijn eigenlijk ook een soort van even oud toch! Alleen Jim mag al wat langer op aarde vertoeven. Ik heb trouwens bij de Albert Heijn bestelling van vandaag die thee van Hipp gekocht! Ben benieuwd 😀

   • Reageer Renee 24 maart 2015 om 10:48

    Thee, Hipp? Voor de kleine? Wil ik meer over weten! ;p

    • Reageer Manon 24 maart 2015 om 15:00

     Jaa deze: http://www.ah.nl/producten/product/wi224773/hipp-biologisch-venkel-thee
     Las het bij Jess (www.inaflowaroundtheworld.nl) dat ze Jim dat wel eens geeft tussendoor voor de dorst! Helpt ook tegen krampjes enzo en Nilo had een beetje last van kramp bij de pap dus dit leek me wel iets om te proberen. En soms is Nilo een beetje jammerig tussen 2 flessen door dus misschien heeft hij dan wel gewoon dorst! Ik ga het iig proberen 😀

 • Reageer Jennifer 24 maart 2015 om 08:42

  Aah Manon, het gaat ook gewoon veel te hard. Ik was gisteren retetrots toen Melle tegen een opwindmuziekding lag aan te meppen en er toen muziek uit kwam en er een grijns van oor tot oor verscheen, en vanochtend deed hij hetzelfde tegen een Ikea poesje – geen toeval dus, hij is echt al zo ver in zijn ontwikkeling –> gevolg: ik in tranen. Elke ontwikkeling is weer cool en dan ben ik weer apetrots. Maar ook is elke ontwikkeling weer een stapje dichterbij het grote mensen leven en aaah, nee die baby is nog veel te leuk. Kom maar op met dat grote gezin 🙂 !
  Jennifer onlangs geplaatst…Leven na een babyMy Profile

  • Reageer Manon 24 maart 2015 om 08:44

   Hahaha ah ja, ik weet ook nog dat Nilo ineens dingen ging aanraken enzo. Nu pakt hij al bewust speelgoed en och ik ben dan ook zo trots als een pauw! En inderdaad: kom maar door met 4 kinderen ofzo 😉

 • Reageer Saskia 24 maart 2015 om 08:49

  Wauw wat gaat dat snel. En het is zo leuk als kindjes echt voedsel gaan eten! 🙂

 • Reageer Eline 24 maart 2015 om 08:55

  Jeetje zeg wat gaat dat snel, en wat een lekker hummeltje is het toch!
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde chocoladetaartMy Profile

 • Reageer Annemijn. 24 maart 2015 om 09:43

  Wat gaat dat toch weer snel zeg! Ik weet nog dat ik zo genoot van je zwangerschapsupdates en nu is het al een heel mannetje! Leuk zeg!
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #17My Profile

 • Reageer José - Geluk is eenvoudig 24 maart 2015 om 09:45

  Oh, wat leuk om te lezen! De tijd gaat zo verschrikkelijk snel inderdaad! Mijn dochtertje is nog wat jonger, dus ben benieuwd hoe zij zich verder ontwikkelt! Voor nu al heeeel trots dat dochterlief veel lacht en geluidjes begint te maken!

  Geniet lekker van Nilo!

 • Reageer Mariëlle 24 maart 2015 om 10:26

  Wat leuk om te lezen! Mijn zoontje Jari is geboren op 22 november 2014 en ze gaan gelijk op. Afgelopen weekend begonnen met wortelhapje, zo leuk om te geven.

  Oh en dat rollen komt vanzelf! Jari is druk aan het proberen, maar het wil hem ook nog niet echt lukken haha.

 • Reageer Marloes 24 maart 2015 om 10:42

  Wow, wat gaat dat hard allemaal. En wat een prachtige foto!

 • Reageer Renee 24 maart 2015 om 10:47

  Jeej, een Nilo update! Ik vind het zó leuk om te lezen. Nilo is 2,5 week ouder en als ik zie/lees dat hij iets nieuws kan, sta ik al te popelen haha. Alicia kan ook nog niet rollen hoor. Ze is wel heel wild en denk dat het snel gaat gebeuren, maar dat maakt mij echt nog niet uit. Alicia kan al staan in de box haha. Als we haar neerzetten, handjes op de rand, en loslaten, blijft ze gewoon 10 sec staan. We doen het niet te vaak, want dat schijnt weer niet goed te zijn ofzo. Maar niet normaal hoe sterk ze is! Wij zijn vorige week begonnen met vanillepap. Ik merk niet echt verschil met slapen, maar lijkt alsof ze het wel lekker vindt. We geven in de laatste fles 180/6 en 2 schepjes pap. Dan drinkt ze in totaal meestal 150/170. Ik zit wel een beetje te kloten met de fles. Wij gebruiken altijd Dr. Brown, maar de pap is daar wat te dik voor. Heb de Avent fles met 3 standen gekocht, maar dat gaat weer te hard.. Lastig! Ik heb dezelfde blender/stomer als Betty gekocht. We gaan dit weekend verhuizen en als we over zijn, wil ik beginnen met hapjes maken. Zoveel zin in! 

 • Reageer Milou 24 maart 2015 om 10:56

  Ahhh Nilobaby wat ga je hard! Kun je al wel mijn Zara broekies aan, yaaay! <3 Ga zo door, echt een mijlpaal. 🙂 Zo trots! xxxxx poezentante Milou in het zuiden van het land
  Milou onlangs geplaatst…Goedkope interieur accessoires #4My Profile

  • Reageer Manon 24 maart 2015 om 14:58

   Hahaha wat een leuke comment ^^ lief! Ja we gaan de mijlpalen vieren he lieverd!

 • Reageer Betty 24 maart 2015 om 11:41

  Jaaa hij wordt al zo groot! Lekker mannetje is het <3

  Oh en dat onzeker voelen hoort erbij hoor! Maar probeer het te relativeren: alles gebeurt wanneer het kind er aan toe is. Of die nu al rolt met 2,5 maand of pas met 8 maanden, op de lange termijn maakt het helemaal niks uit! Geniet lekker van ieder stapje, voor je het weet sta je hem uit te zwaaien als de rijschoolinstructeur hem op komt halen 😉
  Betty onlangs geplaatst…Gewoon Nederlands-tagMy Profile

 • Reageer Malou 24 maart 2015 om 12:19

  Leuk om te lezen, en erg herkenbaar!
  Malou onlangs geplaatst…BABYVERZORGINGSPRODUCTEN VAN PETIT & JOLIEMy Profile

 • Reageer janske 24 maart 2015 om 16:00

  Wat fijn dat het zo goed gaat met Nilo…en wat groeit ie hard. Leuk he al die ontwikkelingen van je kindje…ieder nieuw ding verdiend een klein feestje 🙂
  janske onlangs geplaatst…Feel Good & Shop Event Review & ShoplogMy Profile

 • Reageer Anneleen 24 maart 2015 om 19:30

  Wat mooi om te lezen! Baby’s worden inderdaad groot… geniet er dus maar volop van! Prachtige foto trouwens, van Nilo. Die oogjes… <3
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto maart #1My Profile

 • Reageer Manon 25 maart 2015 om 09:14

  Wat gaat het hard! Hier ook eentje die liever om zich heen kijkt dan in de bak ligt, maar met net 12 weken moet ze echt nog even wachten en naar de binnenkant van de bak kijken.
  Manon onlangs geplaatst…Diary: week 14. Big spender!My Profile

 • Reageer Vanessa 25 maart 2015 om 09:41

  Leuk om te lezen. Kleine baby’s worden inderdaad groot. Wat gaat de tijd snel zeg! Ik kan me nog zo herinneren dat Nilo net geboren was en ondertussen is hij al zo groot. Fijn dat hij zo goed in zijn kamertje slaapt!
  Vanessa onlangs geplaatst…Plog: Weekendje Amsterdam | WestCord City Centre HotelMy Profile

 • Reageer Milou 25 maart 2015 om 18:01

  Die foto… wat een heerlijk ventje!
  Milou onlangs geplaatst…Tag: de gelukstag. Zes interessante levensvragenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge