Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Precies een jaar geleden…

Ik weet het nog als de dag van gisteren… 10 maart 2014. Er was een mogelijkheid dat ik zwanger zou kunnen zijn, maar wie wordt er zwanger na een eerste poging? Ergens voelde ik me anders, maar ja, ik dacht dat dat tussen de oren zat omdat ik zo graag wilde! Ik kon niet wachten totdat mijn menstruatie zou komen dus maandagochtend stond ik te trappelen om uit bed te gaan en in een bekertje te piesen.
Nadat ik zelf in een bekertje gepiest had (inclusief knoeien), deed ik de zwangerschapstest in het bekertje en toen begon dat irritante zandlopertje te draaien.

clearblue2De ochtend van de test.

Mijn vriend zat op het toilet (op een dichte wc hoor ;)) en ik stond de springen van de zenuwen. Het zandlopertje bleef maar draaien en ik zei al: “dat zal wel niks zijn als we zo lang moeten wachten”. Even later sprak het gezicht van mijn vriend boekdelen. “Je bent zwanger”. “Niet.” “Wel, kijk maar.” En ja hoor daar stond toch echt “ZWANGER”. Een moment later kwam er mooi te staan 1-2 weken. Van gekkigheid wisten we niet wat we moesten doen… Allebei ontzettend blij maar ook een beetje van “oke…”.

clearblueDaar ligt ie dan… Op de badrand

Hier kun je nog eens het stukje lezen wat ik die ochtend getypt heb. Zo gek om terug te lezen… Het is eigenlijk ook echt bijzonder dat er binnen 9 maanden een volledig mensje groeit. In 9 maanden wordt er soms nog niet eens een heel huis gebouwd door een heel bouwvakkersteam, maar wij vrouwen kunnen in ons eentje gewoon in 9 maanden een compleet mensje maken met alles erop en eraan… Stomme vergelijking misschien maar you get the point. Een jaar na het doen van de test heb ik gewoon een klein jongetje naast me zitten, die speelt in zijn schommelstoeltje, die naar me lacht, die zoveel geleerd heeft in die 3,5 maand dat hij op aarde is!

Ik maak er geen geheim van dat ik graag nog meer kindjes wil krijgen, als ons dat gegund is. Voorlopig even niet hoor, we willen sowieso wachten totdat Nilo één jaar is. Ik heb echt genoten van het zwanger zijn, maar het échte moederschap vind ik nog vele malen leuker. Leuker dan ik voorheen had gedacht!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

30 reacties

 • Reageer Jennifer 10 maart 2015 om 06:20

  Zo herkenbaar!! Ons wondertje is nu 6 dagen.. Zo bijzonder hoe zo’n klein mensje al die tijd in je buik gegroeid heeft! 🙂

 • Reageer Marion 10 maart 2015 om 06:31

  Wat een bijzondere dag! En ja, ongelooflijk dat er nu een jaar later zo’n lief klein ventje naast je ligt. Echt een wondertje! 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Inspirational Quotes #5My Profile

 • Reageer Dita 10 maart 2015 om 06:41

  Inderdaad echt een wonder! Mooi om te lezen. Lijkt me heel bijzonder.
  Dita onlangs geplaatst…Een zusje uit het vliegtuigMy Profile

 • Reageer Anouk 10 maart 2015 om 06:47

  Bijzonder dat het een jaar geleden is dat je erachter kwam dat je zwanger was en nu een mini mensje hebt. Maar hoe gaaf dat een vrouwenlichaam dat even voor elkaar boxt!
  Anouk onlangs geplaatst…Kleine geluksmomentjesMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 10 maart 2015 om 06:47

  Ahh zo leuk om te lezen! En het is zo speciaal wat er in een jaar kan gebeuren! 15 maart is dat bij ons 2 jaar geleden, ook na 1 poging zwanger, ik kon het ook niet geloven. Heerlijk en bijzonder om mama te mogen zijn
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Vliegen met een kindje : Tips gevraagd!My Profile

 • Reageer amanda 10 maart 2015 om 06:51

  Hoi, wat grappig ik heb ook in de planing staan zo een soort artikel voor onze blogg…het blijft zo mooi een kleintje in het midden nu x
  amanda onlangs geplaatst…Dagje sauna met een vriendinMy Profile

 • Reageer Judith 10 maart 2015 om 07:25

  Bijzondere dag vandaag voor jullie. Geweldig dat jullie zo vlot zwanger zijn geworden eigenlijk :D. Fijne dag vandaag!
  Judith onlangs geplaatst…Mini fashion | Noah’s outfit #4: yellow for cool boys onlyMy Profile

 • Reageer Renee 10 maart 2015 om 07:33

  Bijzonder he? Ik herken dat gevoel van ‘oke…’ Haha. Wij deden de test op 5 april en ik kan het me nog precies herinneren!

 • Reageer Tineke 10 maart 2015 om 07:33

  Hihi, ik kreeg kippenvel! Blijft zo’n bijzonder maar bizar moment! Zo van: eh ja, en nu?! Gewoon maar verder met je dag dan.. Maar dan met een hele kleine baby in je buik <3

 • Reageer Sabine 10 maart 2015 om 07:55

  Heel herkenbaar! Ik had dat gevoel afgelopen december. Wat kan er in een jaar dan veel gebeuren en veranderen he?! Het blijft inderdaad heel wonderlijk dat een vrouwenlichaam in 9 maanden tijd van een paar cellen een mini mensje kan maken.

 • Reageer Inge 10 maart 2015 om 08:05

  leuk om te lezen Manon! Ik heb ook de foto van ons met big smiles toen we t net wisten goed bewaard! En idd maar knap van ons lichaam.. dat dat in 9 maanden gedaan is haha!
  Inge onlangs geplaatst…De makeover van de commodeMy Profile

 • Reageer Laura 10 maart 2015 om 08:08

  Ahhh, ik weet nog zo goed dat dat artikeltje online kwam! Ik volgde jullie toen echt net een week ofzo.
  Laura onlangs geplaatst…Eerste date: wanneer is iemand jouw maybe-future-boyfriend?My Profile

 • Reageer Lifesabout 10 maart 2015 om 08:27

  Leuk dat je een foto hebt gemaakt van je verraste gezicht! En wat een geluk dat het zo snel gelukt is. Blijft inderdaad een wonder dat er binnen 9 maanden een heel kindje groeit in je buik.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een week uit mijn ‘ik geniet’ boek.My Profile

 • Reageer Eline 10 maart 2015 om 09:08

  Gewoon in 1 keer raak ook echt he. Dat dat alweer een jaar geleden is joh, nu voel ik me echt zo’n oud wijf, maar wat vliegt de tijd toch!
  Eline onlangs geplaatst…Groen is geweldig van Rebecca Leffler + winactie!My Profile

 • Reageer Betty 10 maart 2015 om 09:31

  Ach wat herkenbaar. ALLES! En wat bijzonder dat het alweer een jaar geleden is. Ik heb eens even in mijn archief gekeken en het eerste mailtje van jou met dit goede nieuws, kreeg ik op 17 maart. Wauw, ook alweer bijna een jaar geleden! 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Boer zoekt vrouw – aflevering 10My Profile

  • Reageer Manon 10 maart 2015 om 10:01

   Jaaa, de tijd gaat echt zo zo zooooo snel! Vooral nu met baby. Leuk dat we elkaar “gevonden” hebben, ben ik echt heel erg blij mee ^^!

 • Reageer Sunseeree 10 maart 2015 om 09:48

  Aawh! Zit helemaal in die vibe na het lezen. Wat een spannend moment hè! En een prachtig ventje heb je nu als een kangoeroe mama bij je. Heerlijk. 🙂
  Sunseeree onlangs geplaatst…Onze droombruiloft plannenMy Profile

 • Reageer Jennifer 10 maart 2015 om 09:49

  Aah, ik hoop dat ik de volgende keer net zo mag staan springen als jij. Voor mij komt de dag van de test pas als Melle 5 maanden is, maar van die dag maken we ook gewoon een feestje. ♥ Op naar de volgende! Laat je weten wanneer? Kunnen we misschien wel weer tegelijk mikken, haha. 😉
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 41My Profile

  • Reageer Manon 10 maart 2015 om 11:02

   Hahaha, oke deal 😉 Even wachten totdat ze een jaar zijn en dan groen licht. Als we dan al willen haha.

 • Reageer Seline 10 maart 2015 om 10:45

  Ah leuk om te lezen manon! zo bijzonder dat hij een jaar naast je gewoon er opeens is.. ik had dat ook toen..
  Seline onlangs geplaatst…Persoonlijk: Hoe en wat moet ik?My Profile

 • Reageer Odile 10 maart 2015 om 10:58

  Time flies! Hier is het al bijna 2 jaar geleden en wat kijk ik soms met heimwee terug, ondanks dat er ook veel nare herinneringen aan vast zitten. Zwanger zijn is inderdaad zoiets bijzonders!
  Odile onlangs geplaatst…TAG: BlogspiratieMy Profile

 • Reageer Jess 10 maart 2015 om 12:14

  Bizar inderdaad dat het zo snel gaat. Ik was beide keren vet overtijd voordat ik eens besloot een zwangerschapstest te doen dus hier kwam de uitslag al zodra ik over dat ding heen plaste. Ik durfde ook echt niet te kijken steeds en gaf die testen aan Maarten omdat ik zo zenuwachtig was haha.
  Jess onlangs geplaatst…Sushi bowlMy Profile

 • Reageer Janske 10 maart 2015 om 16:30

  Zo zie je maar hoeveel er in één jaar kan veranderen…hoe anders jullie leven er nu uitziet…zo bijzonder allemaal!
  Janske onlangs geplaatst…Buitenbeentjes – Durf jij het aan?My Profile

 • Reageer Milou 10 maart 2015 om 17:16

  Oh wat lijkt mij dat moment spannend! Zeker als je de eerste keer gaat testen, dan ben je helemaal in de zenuwen denk ik. Of eigenlijk lijkt het mij alle keren spannend. Wel gek hoe je lichaam je geest kan foppen hè? Ik hoor van zoveel meiden die bijna alle zwangerschapstrekjes hebben, maar het toch niet zijn… Lijkt me erg lastig. Je voelt je misselijk, maar je dúrft gewoon niet te geloven dat je zwanger bent. Leuk dat het bij jullie in één keer gelukt is en wat een mooi mannetje hebben jullie er voor terug gekregen!
  Milou onlangs geplaatst…Mijn blogroll: mijn favoriete blogs 2.0My Profile

 • Reageer M 10 maart 2015 om 17:46

  Een beetje anoniem post ik deze comment, want ik mag morgen voor het eerst gaan testen dus het voelt alsof we een ‘band’ hebben haha. Wauw, wat mooi geschreven ook. Je komt over als een hele trotse en liefhebbende mama.

  • Reageer Manon 10 maart 2015 om 17:56

   Oh wauw! Wat spannend! Ik weet nog wel dat ik de avond ervoor niet kon slapen (was dus ook al om 6:00 u wakker die ochtend haha). Have fun (hopelijk!!!)

 • Reageer Lieke 10 maart 2015 om 20:03

  Super leuk om te lezen, herkenbaar! Je bent zo blij maar tegelijkertijd vraag je je ook 100 dingen af in 1 minuut. Spannende tijd inderdaad.

  Liefs Lieke
  Lieke onlangs geplaatst…Home and Hearts Zeist | Dagje wegMy Profile

 • Reageer angelique 11 maart 2015 om 07:53

  Heel herkenbaar! Mijn wondertje word alweer bijna 4 en 23 juli is het alweer 5 jaar geleden dat ik een positieve test vast hield
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | BesefMy Profile

 • Reageer Anneleen 11 maart 2015 om 09:21

  Wauw lijkt me heel bijzonder om mee te maken en een jaar later opnieuw te kunnen lezen… Wat vliegt de tijd hé! Lijkt me heel fijn om zo snel zwanger te geraken, dat is volgens mij niet iedere vrouw gegeven… Je doet dat goed, Manon!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

 • Reageer Milou 15 maart 2015 om 12:49

  Ah zo leuk! En nu hebben jullie Nilobaby gewoon al een aantal maanden bij je! <3
  Milou onlangs geplaatst…WeekendMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge