Lifestyle, Persoonlijk

10 dingen die het leven makkelijker maken

Tja, wie houdt er niet van? Dingen die het leven makkelijker maken!

Nivea Bodylotion voor onder de douche! Welke moeder heeft nou nog tijd na een douche om zich lekker in te smeren met bodylotion? Dit spul is echt ideaal. Met 10 seconden zit het goede op m’n hele lijf, even afspoelen en ik ben weer zo zacht als babybilletjes. (Tip: in Deutschland is dit grei veeeeel goedkoper dan in Holland!)

◊ Babydoekjes die fungeren als “allesdoekjes” Oeps, geef toe moeders, jullie doen dat ook (toch?)! Die doekjes liggen gewoon voor het grijpen ipv een sopje en een vaatdoek… Vlekje op tafel: billendoek, beetje geknoeid met eten: billendoek, soms – heeeeeel soms – gebruik ik een babydoekje om m’n make-up mee af te poetsen hahahaha.

Schermafbeelding 2015-01-02 om 10.34.26De Albert Heijn bezorgservice is zoiets. Voor 19 november 2014 nooit gebruik van gemaakt maar sinds de geboorte van ons kind komt de AH hier regelmatig een bezoekje brengen. Niet iedere week, maar eens in de twee weken toch wel hoor. Ideaal! In m’n eentje de weekboodschappen doen met baby zie ik niet zo zitten. De winkelwagen waar de MaxiCosi op kan vind ik maar niks, het gesjouw met kind, gesjouw met boodschappen… Noem me lui of een ziemel, dit is de uitkomst. Regelmatig ga ik even tussendoor naar de supermarkt om melk, groente, fruit, vlees of iets dergelijks te halen maar voor de basics is het echt handig. Het ‘nadeel’ is dat je voor 70 euro minimaal moet bestellen maar gooi twee pakken Nutrilon en een pak Nutriton in je winkelwagen en je zit al op 30 euro, Pampers erbij, WC-papier of keukenrol en voila, je voorraad is weer bijgevuld.

◊ Een Airfryer. Ja dit ding is ZO’N aanrader! Hij staat hier echt wel 4-5 keer per week op het aanrecht te loeien en ik gooi er alles in. Frietjes, aardappeltjes, kipschnitzels, shoarma, afbakbroodjes, vis… Je kunt er zelfs cake in bakken. Je doet je eten erin, zet de timer aan en als je PING hoor is je eten klaar: zonder boter, olie of andere vetten.

◊ Een afstandsbediening voor je lampen. Wij hebben dit op onze slaapkamer! Super handig joh. Knop A is voor de televisie, knop B voor het nachtlampje van mijn vriend en knop C voor mijn nachtlampje. Klik, klik, klik en je kunt gaan slapen. Ja, ons motto: liever lui dan moe.

Photo 21-06-14 11 21 49◊ De 2Way Fix. WOAAH, beste aankoop evuurrrr! De 2Way Fix is een onderstel voor in de auto waar je de MaxiCosi op kunt ‘klikken’. Geen gehannes met gordels enzo. Je doet de deur van de auto open, zet de MaxiCosi op dat ding, je hoort een goedkeurend piepje en er gaan drie groene lampjes branden en je baby zit veilig en wel in de auto. En jij loopt niet krom van de pijn in je rug omdat je half in de auto gedoken zit te klooien met die gordels.

◊ Machines zoals een droger en een vaatwasser. Hier hoef ik volgens mij ook niet veel over te vertellen. Ik vind het echt knap dat mensen alleen een droogrek hebben hoor… Als je alleen of met z’n tweetjes bent dan is het prima te doen, maar met baby/kind… En een vaatwasser, tja.

◊ Een baby die besluit een nachtje door te slapen. Oké, hier heb je zelf niet zoveel invloed op maar als baby dat doet maakt het de dag erna ZO-VEEL makkelijker. Alles is mooier, beter te doen en energieker met een nachtje slaap.

◊ Allemaal dezelfde sokken ipv 243 verschillende kleurtjes/patronen. Scheelt een spelletje memorie tijdens het opvouwen van de was.

 

◊ Soms de boel de boel laten. Soms kan ik zo stressen dat ‘de was zo hoog opstapelt’ of dat ‘ik al 3 dagen niet gestofzuigd heb’. Ik maak mezelf dan zo druk om stomme dingen terwijl dat nergens voor nodig is. Soms de boel de boel laten kan het leven ook een stukje makkelijker maken!

Heb jij nog dingen die het leven makkelijker maken, laat het weten! Ik ben namelijk altijd op zoek naar handige dingen!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Joy 4 april 2015 om 07:12

  Hele leuke herkenbare dingen! Sinds kort hebben een robot stofzuiger! Wij vinden hem ideaal, vooral in de periode als Luna heel veel last heeft van haren. Daarnaast stofzuig en dweil ik zelf ook nog want dat ding komt natuurlijk niet onder de bank. Maar voor extra tussendoor is het een onwijs handig ding! Ik ga er binnenkort een blogje aan wagen, misschien interessant.
  Joy onlangs geplaatst…Hoe ziet mijn werkdag eruitMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 4 april 2015 om 07:14

  Heel erg leuk artikel! Doe bodylotion onder de douche is ideaal, ik kwam er achter dat als je uit de douche komt en je je nog vochtig insmeert met normale bodylotion dat hij dan in super snelle tijd intrekt en droog is, ook ideaal haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Fashion outfits: De juiste basicsMy Profile

 • Reageer Marion 4 april 2015 om 07:24

  Ja, die bodylotion voor onder de douche! Ze zijn niet allemaal even goed, maar die van Nivea (ik had de Honey & Milk) is echt perfect! Appie bezorgservice! Heb ik ook een poos gebruik van gemaakt toen ik ziek was en mijn man door zijn rug was gegaan. Ideaal!
  Marion onlangs geplaatst…Dysthyme Stoornis SucksMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 4 april 2015 om 07:34

  Haha wat een leuk artikel! Zo’n afstandsbediening voor in bed voor de tv, playstation en het nachtlampje zou ik ook wel heel erg handig vinden! Zou zoiets ook bestaan om de kaarsjes uit te doen? 😀
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn lentewishlist: pastelrozeMy Profile

 • Reageer Saskia 4 april 2015 om 07:57

  Haha leuk om te lezen en helemaal herkenbaar! Wij hebben trouwens alleen een drooghek, 2 zelfs. En een aardig groot washok, een droger heb ik nog nooit gemist 🙂 maar misschien dat ik daar straks met twee kindjes op terug kom hoor 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Favoriete stelletjes (uit series)My Profile

 • Reageer Nicole 4 april 2015 om 08:15

  Ik heb nog nooit van de bezorgservice gebruik gemaakt, maar zou het wel willen!!
  En die niveau voor onder de douche moet ik ook nog eens uitproberen!
  Wat ik heel makkelijk vind is de diepvries, heerlijk vanalles kopen en daar alles in gooien zodat het niet bederft 😛
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom ik blog + betekenis Meisje EigenwijsjeMy Profile

 • Reageer Dita 4 april 2015 om 08:26

  Wat een leuk artikel! Die ah bezorgservice is ook heel handig ja 🙂 en dat van de babydoekjes doe ik nu zelfs
  Dita onlangs geplaatst…Plog – Zaterdag 28 maart 2015My Profile

 • Reageer Lifesabout 4 april 2015 om 09:59

  Het lukt mij gelukkig nog wel om na het douchen de bodylotion te pakken, die paar extra minuten.
  De airfryer heb ik nooit geprobeerd, maar hoor er veel goede verhalen over! Ben alleen bang dat het niet zo goed past in ons eetpatroon, omdat we amper cake, snacks en frietjes eten (wel ovenfriet).
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 29 maart – 4 april.My Profile

 • Reageer Nicetobeout 4 april 2015 om 10:04

  Slim dat van die zelfde kleur sokken! hihi
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Park vliegbasis SoesterbergMy Profile

 • Reageer Jess 4 april 2015 om 10:40

  Haha, leuk artikel! Hier geen vaatwasser en geen droger. Boehoe, maar er is prima mee te leven al staan deze apparaten wel op het verlanglijstje als we ooit eens gaan verhuizen. De boel de boel laten kan ik dan gewoon weer heel goed 😉
  Jess onlangs geplaatst…Van één naar tweeMy Profile

 • Reageer Malou 4 april 2015 om 11:23

  Wat een leuk artikel! Een tijdje geleden heb ik ook maar besloten om alleen maar zwarte sokken te kopen haha.
  Malou onlangs geplaatst…NOMI’S EERSTE HAPJESMy Profile

 • Reageer Eline 4 april 2015 om 12:25

  Allemaal dezelfde sokken, ideaal!
  Eline onlangs geplaatst…From Fat to Fit tipt!My Profile

 • Reageer Anneleen 4 april 2015 om 13:13

  Zo’n afstandsbediening voor je lampen lijkt me erg handig en fijn!
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto maart #1My Profile

 • Reageer Milou 4 april 2015 om 13:57

  Yeah… niveau bodylotion voor onder de douche. De uitvinding van de eeuw, wat mij betreft! En sokken in dezelfde kleur, goeie tip!
  Milou onlangs geplaatst…Flashback.. eh.. saturday: Pasen was veel leuker toen ik 10 wasMy Profile

 • Reageer Tamara 4 april 2015 om 14:36

  Ohhhhh die ah bezorgservice!! Waaaaaarom hebben ze die hier nou niet gewoon!!
  Die sokken zijn heel herkenbaar, ik heb serieus een la in de commode helemaal vol eenzame sokken! Haha
  Tamara onlangs geplaatst…Mijn Beauty miskopen!My Profile

 • Reageer Olga 4 april 2015 om 18:15

  Heel eerlijk? Ik heb of doe niks van dit alles. Hier is het elke dag hard ploeteren en als ik dat allemaal achter de rug heb is het tijd voor mijn eigen dingen. Mijn enige uitbesteding is het elders laten drogen van de lakens van het beddengoed, omdat ik die in huis niet kwijt kan. Ik heb dagen dat ik van 3 tot 7 slaap (’s nachts), omdat ik anders mijn werk niet af kan ronden. Dus mijn gemakkelijke tip heet ‘partner’ en ik denk dat dat onbetaalbaar is..
  Olga onlangs geplaatst…Home: Inspirerende IG-accounts (I)My Profile

 • Reageer Simone 4 april 2015 om 19:09

  Die Airfryer moet er bij mij ook maar eens komen, klinkt ideaal!
  Simone onlangs geplaatst…20 facts about meMy Profile

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 5 april 2015 om 00:45

  Leuk artikel! Alleen uh, foutje? ‘maar gooi twee pakken Nutrilon en een pak Nutriton in je winkelwagen” haha?
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Lifestyle ♥ Een Zeeuw met een Limburgse traditie? | KnotsenMy Profile

  • Reageer Manon 5 april 2015 om 06:11

   Ja? Nutriton is iets anders dan Nutrilon!

 • Reageer lisanne 5 april 2015 om 10:57

  ik geef je groot gelijk met al deze dingen!
  ik zeg altijd maar zo “waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan”!

 • Reageer Jennifer 5 april 2015 om 12:54

  Ik snap waarom je het je zo makkelijk mogelijk maakt en ik vind de reacties dat je lui en verwend zou zijn niet helemaal. Ik vind af en toe ook niet de tijd om boodschappen te doen, terwijl de supermarkt hier op de hoek zit (wel de dure supermarkt, soort campingwinkel lijkt het). Maar ik moet dan heel eerlijk zeggen dat ik het geld niet heb om een bezorgservice te laten komen, bijvoorbeeld. Of dat ik geen afstandsbediening in apparaten wil omdat die dingen stroom vreten wat ook weer geld kost. Dan maar een avond geen tv als de baby op me ligt te tukken, bespaart ook weer stroom. Ik ben er niet rouwig om dat ik dit soort dingen niet kan. Je lost het allemaal wel op, en jij doet het op je eigen manier, net zoals ik dat doe.
  Jennifer onlangs geplaatst…Nieuwe textielcollectie van IkeaMy Profile

 • Reageer Vanessa 5 april 2015 om 18:11

  Leuk artikel! Zo’n bodylotion voor onder de douche is erg handig. En sokken in dezelfde kleuren ook! Hier eet de wasmachine onze sokken op waardoor er van alles maar één kleurtje over blijft 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Lush Moederdag 2015My Profile

 • Reageer Cindy 6 april 2015 om 19:18

  Ik ben fan van het Pick up Point van Albert Heijn… Ik rij er heen, toets een code in die ik per sms heb gehad, smijt mijn kofferbak open en meneer zet het er zo in. Boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk (en snel) geweest! En die billendoekjes, die koop ik ook, voor alles. Als je op vakantie bent, aan het strand, en je hebt je lichaam ingesmeerd met zonnebrand, dan zijn die doekjes ideaal om je handen mee schoon te maken. En ik heb geen kinderen, wel een neefje die heel af en toe komt. De bodylotion onder de douche is ook echt een uitvinding zeg.
  Cindy onlangs geplaatst…Happy Spam je Blog Day!My Profile

 • Reageer Whitney ♡ WhtnysWorld 6 april 2015 om 22:16

  Ik heb helemaal niets met het thuisbezorgen, wil alles zelf uitzoeken bekijken. Ook kom ik echt niet in de buurt van 70 euro bij de AH. Een droger staat heeeel hoog op me lijstje. Meer ivm 2e kind, klein appartement en handig voor de grote dingen zoals lakens, handdoeken e.d. Hoop dat die droger snel komt!
  Whitney ♡ WhtnysWorld onlangs geplaatst…Unboxing: #voorjaarsswapMy Profile

 • Reageer Leukemoeders 16 april 2015 om 19:42

  Het belangrijkste ding voor mij die het leven makkelijker maakt is niet perfect willen zijn! Gewoon goed is goed genoeg. Scheelt een hoop tijd en stress! 🙂
  Leukemoeders onlangs geplaatst…Pandabeertjes traktatieMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge