Babypraat, Kids, Lifestyle, Moeder zijn

De WE BabyBjörn Draagzak

Toen ik zwanger was, besloot ik al dat ik wilde gaan dragen met een een draagdoek. Ik had me toen aangemeld bij zo’n Facebookgroep met draagdoekentips etc. en ik maakte al snel de beslissing voor de Little Frog doek, een goede startersdoek. Later, toen Nilo een paar maanden oud was, kocht ik een draagzak: de Tula. Ik ben fan van beide methodes: doek en zak.

Ik las altijd veel negatieve berichten over het merk BabyBjörn, het zou een niet ergonomische manier van dragen zijn en er werd niet goed over gesproken. Hun draagzakken zouden niet ergonomisch zijn omdat er geen spreidzit mogelijk was en de baby naar voren kon kijken in de draagzak. Laatst kregen we een mailtje of ik de WE BabyBjörn draagzak wilde proberen. Ze waren op zoek naar “ervaren draagmoeders” die dragen met een draagdoek om te laten zien dat een BabyBjörn óók ergonomisch is. Ze Ik was wel erg benieuwd geworden dus ik besloot terug te mailen dat ik het wel eens wilde proberen. En zo geschiedde! Ik kreeg een paar weken geleden de draagzak binnen en heb ‘m dus ook een tijdje uit kunnen proberen voordat ik mijn mening geef.

We zijn niet betaald voor het schrijven van deze review, ik heb de BabyBjörn gekregen maar dat betekent niet dat mijn mening beïnvloed wordt. Dit is een eerlijke review. Oja: ik ben ook geen draagconsulente of iets in die trant dus ik heb geen professionele achtergrond ed.

Voordat ik kon beslissen of de draagzak ergonomisch is, moest ik eerst precies weten wat dat nou eigenlijk is. Kort samengevat zijn dit wel de belangrijkste punten:
– De baby moet van knieholte tot knieholte ondersteund worden en zit dus in de zogeheten ‘kikkerpositie’. De knietjes zitten hoger dan de billetjes.
– De baby draag je altijd met het gezicht naar je toe. Andersom is het niet mogelijk om in de kikkerhouding te zitten.
– Het rugpand van de draagzak moet zacht zijn, zodat de baby zijn rugje op een natuurlijke manier kan bollen. Een verhard rugpand houdt deze natuurlijke houding tegen.

BB1Zoals je ziet is het zitvlak breed, waardoor de kikkerhouding mogelijk is. Op de foto hadden de knietjes nog iets hoger gekund en Nilo iets ‘dieper’ in de zak laten zitten maar dat is iets waar ik op moet letten.

BB3In de handleiding geeft BabyBjörn ook aan dat je je kind altijd naar je toe moet dragen, zoals het hoort. Ook zitten er aan de zak handige gespjes waardoor het erin en eruit halen heel makkelijk is.

BB2Op de foto linksboven wil ik even laten zien dat het rugpand zacht is haha.
Je kunt de draagzak thuis al aan/om doen zodat als je op pad gaat niet nog aan de gang moet met gespen en alles verstellen. De draagzak heeft een brede buikband die je aan elkaar klikt met een grote gesp en ook heel soepel strak kunt trekken.

Ik heb de BabyBjörn draagzak uitvoerig getest en moet tot de conclusie komen dat het zeker wel een goede, ergonomische draagzak is! Hij zit echt heel fijn en stevig om mijn lichaam heen, knelt niet of iets in die trant. Ook zit Nilo in de kikkerhouding omdat het zitvlak breed is, is het rugpand zacht waardoor hij zelf zijn rugje kan bollen en ik draag hem natuurlijk met het gezicht naar mij toe.
Er zit ook een ritsje in het zitje waardoor hij ook voor newborn baby’s gebruikt kan worden. Bij de Tula heb je bijvoorbeeld een losse ‘newborn insert’ waardoor je baby hoger zit, bij de BabyBjörn doe je dat dus met een ritsje: handig!

Ja, ik ben positief verrast door deze draagzak. Ik had ook het negatieve beeld van BabyBjörn omdat ik altijd slechte verhalen las maar nu ik zelf deze vernieuwde draagzak getest heb, heb ik mijn mening bijgesteld. Ik heb zelf al een doek en een Tula die ik gebruik dus Bibian kan hem mooi gebruiken voor haar tweede kindje! Zij heeft helemaal geen drager en aangezien er een baby op komst is én er een peutertje rondloopt dan kan ze haar twee handen goed gebruiken dan.

Je kunt deze draagzak kopen voor 99,90 (bij bijvoorbeeld BabyPark)

Wat vind jij van deze nieuwe draagzak van BabyBjörn?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer Alida 25 april 2015 om 05:29

  Dit ziet er al beter uit dan de ouderwetse Babybjorns, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de mening van een draagconsulent over deze zak.
  Niets ten nadele van jouw review hoor, vind dat je een duidelijk verhaal hebt geschreven! 🙂

 • Reageer Gwen 25 april 2015 om 07:10

  Wat tof dat ze eindelk normale zakken zijn gaam maken bij BB 🙂 Die baby’s in die andere hangen altijs zo zielig, al helemaal mr voren gedraaid. Been there een weekend lang met Olivia helaas. We wisten niet beter.
  Gwen onlangs geplaatst…Beginnen met vaste voedingMy Profile

  • Reageer Manon 25 april 2015 om 07:12

   Ja ik vind het ook echt een goede zet van BB! Ik wist ook niet beter, tot ik in die draaggroepen op Facebook terecht kwam haha.

 • Reageer Lifesabout 25 april 2015 om 07:16

  Wat een goede zet! Wij hebben hier de ergobaby die heel fijn in gebruik is, de Bb had ik altijd mijn bedenkingen bij in verband met de houding van het kindje.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 19 – 25 aprilMy Profile

 • Reageer Dita 25 april 2015 om 07:17

  Lijkt me.heel handig zo’n draagzak. Fijn dat je deze fijn vind.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – April 2015 #2My Profile

 • Reageer Jess 25 april 2015 om 07:19

  Deze draagzak ziet er in ieder geval al een stuk beter uit dan de oudere types. Ik heb vanaf je foto’s wel een idee dat een Wompat of Tula over het algemeen genomen een wat breder rugpand heeft. Ik kan er de vinger niet helemaal opleggen. Nilo ziet eruit alsof hij daar prima hangt by the way. Ik vind een drager bij de tweede echt onmisbaar. Zou niet weten wat ik zonder mijn doekjes en zakken moest haha.
  Jess onlangs geplaatst…Jim 7 maandenMy Profile

  • Reageer Manon 25 april 2015 om 07:53

   Ja dat bredere rugpand van de Tula dat klopt wel inderdaad! De Tula heeft alleen schouderbanden (die met een dun bandje om je schouder heen zit zeg maar) en een buikband, deze van BB heeft een bredere band die om je schouder heenloopt (snap je het nog?) dus dat ‘trekt’ het ook wel een beetje meer naar achter toe waardoor het smaller lijkt dan het is. Vaag verhaal maar hopelijk duidelijk hahaha.

  • Reageer Whitney ♡ WhtnysWorld 25 april 2015 om 07:59

   Ik ga deze ook testen! Mocht je hem willen vergelijken let me know 😉
   Whitney ♡ WhtnysWorld onlangs geplaatst…Due date: BevallingsverhaalMy Profile

 • Reageer Mandy 25 april 2015 om 07:33

  Fijne review, alleen werkt geen enkele foto ! Ik dacht, even kijken of uit de reacties blijkt dat het bij meerdere mensen zo is. Ik ben dus blijkbaar de enige. Ik zie alleen witte vlakken en als ik erop verder klik, dan geeft hij een error . Heb zowel op de WiFi als 4g geprobeerd. Nou ja, straks nog even proberen dan want ik ben wel heel benieuwd ☺️!

  • Reageer Manon 25 april 2015 om 07:51

   Ik heb de foto’s opnieuw geupload, hopelijk doen ze het nu wel!

 • Reageer Joyce 25 april 2015 om 07:49

  Hier ligt hij ook om getest te worden en ben tot dusver ook erg tevreden. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben.
  Joyce onlangs geplaatst…Sofie: Het geboortekaartjeMy Profile

 • Reageer Saskia 25 april 2015 om 07:53

  Lijkt mij erg handig en ziet er ook goed en stevig uit. Wij beginnen ook met een draagdoek maar ga deze zeker onthouden.
  Saskia onlangs geplaatst…Plogweek! Dag #5My Profile

 • Reageer janske 25 april 2015 om 08:12

  Wij hebben hier de Baby Bjorn One dots by Karin en ik ben gek op dat ding. Hij is super fijn in gebruik en ziet er ook nog eens erg mooi uit. Niets op aan te merken verder.
  janske onlangs geplaatst…Tag: This Or That Mommy EditionMy Profile

 • Reageer Monique 25 april 2015 om 08:22

  Goh dat ziet er een stuk beter uit dan BB 1.0! Zo zielig hoe de kindjes daar in bungelen met hun gezicht naar voren… Krijg altijd een steekje in m’n hart als ik dat zie, terwijl de ouders zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust zijn. Fijn dat ze bij deze zak de nodige aanpassingen hebben gedaan. Hopelijk heeft bibian er veel plezier van straks!
  Monique onlangs geplaatst…Mijn eigen MoederdagcadeauMy Profile

  • Reageer Manon 25 april 2015 om 08:33

   Ja! Dat denk ik ook altijd, soms wil ik die ouders aanspreken maar dat durf ik dan niet hahaha en het is niet aan mij om me er mee te bemoeien maar toch denk ik altijd: aiii.

 • Reageer Lisa 25 april 2015 om 08:25

  Duidelijke review, goed om te lezen dat dus niet álle BB draagzakken ‘slecht’ zijn! Wij hebben laatst de Manduca in huis gehaald en ik vind het echt een rotding. Honderd-duizend gespjes, schouderbanden die niet goed afgesteld zijn, doe mij maar een doek! 😉

 • Reageer Fleur 25 april 2015 om 09:03

  Fijn om te lezen dat ze nu ook een betere BB hebben!

  Ps; er staat ‘beïnvloedt wordt’ ipv beïnvloed wordt’ 😉

  • Reageer Manon 25 april 2015 om 09:32

   Oh thanks haha

 • Reageer Sarra 25 april 2015 om 10:17

  Wauw wat fijn dat ze ermee aan het werk zijn gegaan! Ik had bij mijn eerste de standaard bb draagzak en vond die toen al ideaal. Tot ik bij derde doorkreeg dat het niet ergonomisch was. Dit is dus een hele vooruitgang! Had ik dat eerder geweten!

 • Reageer Anne 25 april 2015 om 12:58

  Wauw Manon, wat zit je haar hier prachtig!!
  Goede review ook 🙂

  • Reageer Manon 25 april 2015 om 15:59

   Ah wat lief van je! Dankjewel ^^

 • Reageer Tamara 25 april 2015 om 15:04

  Fijn dat ze ook van dit soort zakken maken nu! Ik zie regelmatig oudere met een baby van zich af lopen en ik vind het er ontzettend sneu uit zien!
  Tamara onlangs geplaatst…Het recept voor een heerlijke luie avond!My Profile

 • Reageer Loes 25 april 2015 om 17:53

  Ik ben hier nog helemaal niet mee bezig, maar ik vind het toch wel leuk om al te lezen. En natuurlijk foto’s van baby Nilo te spotten <333
  Loes onlangs geplaatst…Foto’s en tutorial – zelfgemaakte playsuit!My Profile

 • Reageer Nesrin 25 april 2015 om 18:00

  Fijne review, erg duidelijk. Dit is een heel gevoelige topic, ik verbaas mij erover als iemand een baby verkeerd neer legt of verkeerd draagt en zo een foto (zonder zich bewust ervan te zijn) social maakt en dat de halve wereld erover heen gaat met negatieve reacties.

  Zelf ben ik nooit fan geweest van draagdoeken of zulke draagzakken, mijn rug deed al snel pijn.
  Nesrin onlangs geplaatst…Het weekend in met…(extra kilo’s minus siliconen & Serena’s Stijlgids)My Profile

 • Reageer Nicole 26 april 2015 om 11:57

  Super dat je dit getest hebt en erover schrijft. Mijn mening over BB was niet anders, maar dat kwam ook omdat ze dus inderdaad draagzakken hebben waarbij je kindje niet ergonomisch erin zit.
  Bij deze blijkt dat weer wel.. erg fijn!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn inspiratieMy Profile

 • Reageer Eline 26 april 2015 om 14:50

  Het ziet er altijd zo heerlijk knus uit, zo’n hummeltje dicht bij mama!
  Eline onlangs geplaatst…Gevulde avocadoMy Profile

 • Reageer Malou 26 april 2015 om 18:36

  Dit is zeker iets anders dan de ‘ouderwetse’ BabyBjorn draagzakken, hij lijkt me erg fijn!
  Malou onlangs geplaatst…INSPIRATIE: OMBRE HAARMy Profile

 • Reageer Sascha 4 september 2015 om 05:59

  Ik ben het niet met je eens, ik ben wel draagdoekconsulente en heb de drager ook getest qua houding. Misschien moet je je verdiepen in de optimale houding voor een baby, want ondanks de spreidzit is de houding van een babybjörn one niet optimaal. Een ergonomische houding is meer dan een spreidzit, dat betekend namelijk dat naast de spreiding de heupen ook opgetrokken zijn (knietjes hoger dan de billen, bekken gekanteld) – Dit kan niet bij de babybjorn je kan de billen niet diep genoeg steken!

  Daarnaast door het kantelen van het bekken bolt het ruggetje automatisch. Bij de BB one kan dat niet, het rugpand is gevuld met een schuim in tegenstelling van ergonomisch dragers die van een dunne laag canvas,doekenstof oid zijn. Daardoor en door het niet kunnen kantelen van het bekken word de rug niet optimaal ondersteund wat je wel wil voor een newborn baby.

  Daarnaast zei ik al dat de spreiding niet voldoende is, er is jarenlang alleen gespreid voor heupcorrectie (bij heupdysplasie), toen bleek dat die kinderen toch versleten heupen kregen kwamen ze erachter dat ook een lichte opgetrokken stand de optimale druk op de heupen geeft ter ontwikkeling van de heupen (die niet bij alle kinderen goed is bij geboorte) DR Graf zeer bekende ortopedische chirurg uit Oostenrijk gaf een uitgebreide lezing hierover op de 1st Flemish Babywearing Conference (en hij word ook niet gesponsord) meer over ideale heupstand en graden lees je hier: http://www.dragenkunjeleren.nl/draagtips/voetjes-in-of-uit-de-draagdoek/

 • Reageer Sanne 4 september 2015 om 12:09

  Graag sluit ik me aan bij Sascha. Ook ik ben draagconsulent en, ondanks dat BabyBjörn zijn best doet om de ergonomie te verbeteren, lijkt ook deze draagzak niet ergonomisch. Met een ‘zacht rugpand’ wordt niet bedoeld dat het buigbaar is en geen harde plaat, er wordt bedoeld dat het meevormt met het ruggetje van de baby. Dat doet dit rugpand op de foto’s niet. Daarnaast zit de baby weliswaar met de benen wijd, maar de kikkerhouding is er niet. Zeker naarmate de baby groter wordt zal de zit niet meer van knieholte naar knieholte ondersteund worden.
  Voor deze prijs zijn er verschillende écht ergonomische dragers te koop.
  Ik daag BabyBjörn bij deze uit om de volgende testronde de draagzakken naar draagconsulenten van de VDC te sturen, zodat er reviews geschreven kunnen worden door consulenten met een professionele achtergrond.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge