Babypraat, Kids, Lifestyle, Moeder zijn, Zwanger

Babyherinneringen bewaren

Oh my… Het begon al vanaf de eerste week dat ik zwanger was: wat ga ik met alle herinneringen doen? Foto’s, spulletjes, mijn geschreven blogjes, dvd’s van echo’s… De zwangerschap is achter de rug en ik heb alles daarvan in één plakboek gedaan. Mijn weekfoto’s met bijbehorende blogjes erbij, overige echofoto’s en dat soort zaken zitten ook achterin het boek in een envelop.

9maandenfotoboek5

Maar toen, toen werd onze meneer geboren en tijdens de bevalling hadden we al tientallen foto’s. Nou kan iedere moeder beamen dat je omkomt in de foto’s van je kind(eren). Het is ook zo makkelijk om een kiekje te maken! Onze telefoons hebben betere camera’s dan ze “vroeger” hadden, in ons tijdperk. Je kunt eindeloos foto’s schieten met de digitale camera’s en vergeet ook niet alle filmpjes die je maakt met je telefoon. Het eerste hapje gaat op film, als hij een gek hoofd trekt tijdens het poepen, schattige momenten, AL-LES WORDT VASTGELEGD.

Hartstikke leuk natuurlijk maar wat moet je in godsnaam met 300.000 foto’s en 200 filmpjes van iedere maand? Ik had al vanaf het begin het plan om het echt bij te gaan houden (…). Ik zou gewoon – makkelijk – een digitaal album bijhouden. Foto’s bestellen, knippen, plakken daar heb/had ik geen zin in en dat zou me teveel gedoe zijn. Bibian heeft van Rivers eerste jaar een supermooi digitaal fotoboek dus mijn keuze was ook al snel gemaakt.

Schermafbeelding 2015-04-20 om 15.22.48
Maar jeetje wat een klus! Ga ik van elk wissewasje een foto in het album doen? Dan heb ik straks een album van 200 bladzijdes… Wie kijkt daar in godsnaam nog naar dan? Nee, ik sprak met mezelf af dat ik echt de allerleukste foto’s uitkies en die mogen in het boek. Zo heb ik aan het eind van zijn eerste levensjaar een mooi boek, overzichtelijk, niet te groot, niet teveel bladzijdes. Op die manier blijft het behapbaar om eens door te kijken later. 300 pagina’s per jaar lijkt me een beetje teveel van het goede.

De rest van alle foto’s zet ik gewoon op een USB stickje (per maand in een mapje) en die gaat gewoon in de herinneringsdoos. Van elk jaar een USB stick, met daarop 12 mapjes… Als we dan ooit nog de foto’s daarvan terug willen kijken dan is dat mogelijk. Hetzelfde geldt voor alle filmpjes. Ik heb wederom alle filmpjes van een maand achter elkaar geplakt in Final Cut Pro en ook op de USB stick gezet. Zo kunnen we het altijd bekijken en is het denk ik ook wel georganiseerd.

album
Wat ik van Bibian meekrijg is dat zij van Rivers eerste jaar een redelijk dik fotoalbum had. Maar nu, hij wordt bijna 2, is dat album véééél dunner. Ook wel logisch… Alle “eerste” keren komen in het eerste boek: het eerste hapje, eerste stapje, eerste keer zwemmen, eerste keer dierentuin, eerste keer dit… You get the point. Zij heeft besloten om van jaar 2 en jaar 3 samen één album te maken. Ik denk ook wel dat dit bij mij gaat gebeuren. Wel denk ik dat ik nog extra losse albums ga maken. Wij hebben van onszelf ook leuke fotoalbums van diverse vakanties en dat lijkt me gewoon leuk voor erbij!

(Ik maak trouwens mijn album bij Albelli, gewoon omdat ik daar goede ervaringen mee heb. Dit is niks gesponsord of whatever.)

Hoe bewaar jij alle foto’s en video’s van jouw kind(eren)? Hebben jullie nog tips of aanbevelingen? Let me know!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Dita 23 april 2015 om 05:47

  Ik druk zo nu en dan wat foto’s af. Vooral IG foto’s om ergens op te hangen.
  Dita onlangs geplaatst…DIY: Potjes en doosjes schilderenMy Profile

 • Reageer Marion 23 april 2015 om 05:55

  Toch wel handig tegenwoordig dat dat allemaal digitaal kan. Ik heb hier nog echt van die ouderwetse fotoalbums. Al moet ik zeggen dat dat ook wel wat heeft hoor! Lijkt me een flinke klus, maar wel ontzettend leuk om mee bezig te staan.
  Marion onlangs geplaatst…TraumaverwerkingMy Profile

 • Reageer Inge 23 april 2015 om 06:04

  Je hebt inderdaad een hele verzameling en hoe leuk! Veel zal je vergeten en nu kan je alles teruglezen en terugzien! Ik heb net een geboortealbum gemaakt en dan komt er later ook per jaar een boek is het plan.. we zullen zien hoe het loopt! Die kleine is pas 3 weken maar van alle foto’s rond zijn geboorte kon ik al met gemak een album vullen!
  Inge onlangs geplaatst…De verbouwing || beneden! de zitkamerMy Profile

 • Reageer Saskia 23 april 2015 om 06:32

  Veel foto’s heb ik geplakt in een fotoboek. Blogjes over mijn zoontje heb ik laten afdrukken in een boek.
  Saskia onlangs geplaatst…Mommymail #9My Profile

 • Reageer Zoë 23 april 2015 om 07:15

  Hey,

  Onze baby is er nog onderweg maar alle het foto en filmmateriaal slaan wij tegenwoordig op een NAS. Na nieuwe toevoegingen draai ik altijd een back-up naar de back-up online cloud opdat al onze dierbare momenten goed bewaard blijven(ik er op iedere laptop/tablet etc bij kan), want USB sticks, externe schijven e.d. gaan vanzelf stuk of werken niet meer.

  Bij ons liepen we al bijna tegen “probleem” aan dat wij geen apparatuur meer hadden om dvd’s af te spelen. Dus ook hier van snel een back-up gemaakt.
  Voor tussendoor print ik een paar gekozen foto’s voor thuis uit die ik zo nu en dan wissel en voor later lijkt mij een 1e jaar/1e keer dingen boek mooi en dan voor als het 18 is om dan een mooie verzameling fotoboeken te maken. Ik heb namelijk toen ik zelf 18 werd ook drie mooie fotoboeken gekregen met foto’s door de jaren heen 😉

 • Reageer Sunseeree 23 april 2015 om 07:21

  Goed idee! Ik schaam me een beetje, want ik heb bijna niets gedaan met alle leuke herinneringen en kinderfoto’s.. Waarschijnlijk omdat alles digitaal is en je inderdaad duizenden foto’s en video’s hebt. Daarnaast kan ik geen afscheid nemen van foto’s haha. Tot die tijd sla ik ze maar op, op de harde schijf..
  Sunseeree onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: Kleine meisjes worden grootMy Profile

 • Reageer Nesrin 23 april 2015 om 07:41

  Ik ben hier zo slecht in foto’s kiezen en een album maken… Ik vind het ook niet leuk on te doen. Een USB stickje per maand klinkt als een goed oplossing.
  Nesrin onlangs geplaatst…Verlies van een baby – Elin* heaven couldn’t wait for youMy Profile

 • Reageer Maartje 23 april 2015 om 07:44

  Mijn ouders hebben tot mij 14e denk ik alles heel goed bij gehouden toen kwamen steeds meer de digitale fototoestellen en heeft mijn moeder niets meer bijgehouden.. Dat vond ze maar lastig in plaats van 28 foto’s van een rolletje moest je opeens op de computer het uitzoeken en bestellen. Deze achterstand van bijna 10 jaar heb ik nu wel laten afdrukken (voor zover die foto’s er nog zijn) maar nu moet ik ze nog allemaal inplakken, dat wordt echt een hels karwei.

 • Reageer Tamara 23 april 2015 om 08:24

  Ohhh zo erg, ik loop vreselijk achter met foto’s inplakken! Ik geloof dat ik nog steeds op de helft vab de zwangerschap van de eerste zit! Echt heel jammer!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe doen die moeders dat toch?My Profile

 • Reageer Martine 23 april 2015 om 08:37

  Oh dear god meid, wat ben jij georganiseerd! Echt ik wil je inhuren om hier de boel te regelen. Ik heb alleen van Noors eerste jaar een half boek en voor de rest duizenden foto’s, alles door elkaar, op verschillende laptops, sticks etc. I need you hahahaha
  Martine onlangs geplaatst…Gekke voornamenMy Profile

 • Reageer Lifesabout 23 april 2015 om 08:44

  Jaja….ik maakte per maand 6gb aan foto’s met mijn telefoon. *kuch* deze zetten we iedere maand over op de computer. Misschien dat ik ooit zin en energie krijg om er een album van te maken. Maar dan heb ik denk ik een groter huis nodig. Wel heel leuk dat je de blogjes erbij hebt zitten! Zal hij later fantastisch vinden!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Opvoeden. Wanneer begin je er mee?My Profile

 • Reageer Malou 23 april 2015 om 12:03

  Ik moet ook echt een keer een fotoalbum gaan maken!
  Malou onlangs geplaatst…PLOG: VOOR HET EERST BABYZWEMMENMy Profile

 • Reageer Eline 23 april 2015 om 13:25

  Hema heeft ook fijne fotoboeken, misschien is dat ook wel wat voor je, vind dat programma makkelijker werken dan die van albelli!
  Eline onlangs geplaatst…Overtollige huid (met filmpjes!)My Profile

 • Reageer Jess 23 april 2015 om 13:38

  Ik moet dat van allebei nog doen. Oeps! Inmiddels is de berg foto’s opgelopen tot 10.000 ofzo. Oh my!
  Jess onlangs geplaatst…Een bril is GEEN modeaccessoire!!!My Profile

 • Reageer Tamarah 23 april 2015 om 15:48

  Leuk om te lezen en ik kan me voorstellen dat je tig foto’s van alles hebt. Ik denk dat het belangrijkste is om ook niet alle foto’s die je maakt te houden. Dus ook het digitaal opschonen van je foto’s. Het maken van een digitaal fotoalbum scheelt al een heleboel tijd en natuurlijk ook ruimte want echte foto’s laten afdrukken en dan inplakken zorgt ervoor dat je album veel dikker is. En ik denk dat als je inderdaad alleen de meest belangrijke momenten inplakt en dan gewoon één foto i.p.v. 3 van hetzelfde moment dat het ook nog goed te behappen is ;-).
  Tamarah onlangs geplaatst…Fris en stoer tijdschrift: Magazine MintMy Profile

 • Reageer Kimberley 23 april 2015 om 16:07

  Dit is een klusje dat ik zonder problemen naar mijn moeder heb doorgeschoven 😉
  Kimberley onlangs geplaatst…Leven met een angststoornisMy Profile

 • Reageer Manon 23 april 2015 om 17:23

  Goed bezig! Ik wil dit eigenlijk ook doen en had me ook mooi voorgenomen alle foto’s die op de computer gaan direct uit te zoeken, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht!
  Manon onlangs geplaatst…De fiets en de babyMy Profile

 • Reageer Milou 23 april 2015 om 19:37

  Ik vind dat boek met je blogjes en die leuke buikfoto’s nog steeds een superleuk idee! Mijn moeder heeft maar een paar foto’s van haar zwangerschap en in haar negenmaandenagenda staan wel aantekeningen maar niet veel boeiends. Dat vind ik best jammer, maar ook logisch. In die tijd was het niet anders! Ik wil het voor mijn kind toch wel anders doen denk ik. Meer zoals jij.
  Milou onlangs geplaatst…Juf: schoolreisje met 26 kleuters. Hoe dan?My Profile

 • Reageer janske 23 april 2015 om 21:16

  Super leuk voor later om te bewaren! Mooi hoor!
  Ik maak iedere week dezelfde foto’s van mijn dochter en schrijf haar iedere maand een brief met was ze allemaal meemaakt en geleerd heeft –> https://jansyluvzu.wordpress.com/baby-adventures/
  Voor vrienden en familie hou ik ook een persoonlijk dagboek bij met veel foto’s.
  Ik denk dat ik ze ook ga uitprinten en er een boek van ga maken 🙂
  janske onlangs geplaatst…Tag: This Or That Mommy EditionMy Profile

 • Reageer Anneleen 24 april 2015 om 13:09

  Lijkt me echt leuk, zo’n fotoalbum! Ik ben meer van het ‘klassieke’ en plak mijn foto’s liever in een boek, maar moest ik ooit een kindje hebben komt dat denk ik niet goed, want ik trek nu al van alles heel veel foto’s 😉 Zal dus ook eerder zo’n album worden die je op de computer kan maken!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer marjon 25 april 2015 om 09:19

  Wat leuk en goed hoe jij alles bijhoudt!! Ik lig echt achter hier en als ik iets maak is het een eenvoudig fotoboek.
  Niet eerlijk onze dochter heeft nog een soort van ikke boek maar bij ons 2e kindje nu hebben we dat niet bijgehouden.
  Wel heb ik voor beide ook alle felicitatie kaartjes bewaard en ingeplakt enz.

 • Reageer lore 26 april 2015 om 18:49

  Super goed idee

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge