Babypraat, Zwanger

De weg naar het zwanger worden…

Overal lees je de blije verhalen als er vrouwen weer zwanger zijn. Maar de weg er naartoe wordt meestal niet uitgebreid gedeeld. Het lijkt bij anderen altijd van een leien dakje te gaan en zo ging het bij de zwangerschap van River ook. We wilden graag voor een kindje gaan, en twee weken later had ik een positieve test. Niks geen wachten, geen teleurstellingen en al helemaal geen kopzorgen. Maar het lijkt wel alsof je onzekerheid alleen maar erger wordt als je al een keer zwanger bent geweest.

Na wat goede gesprekken met mijn vriendje en ook met Manon, besloten mijn vriend en ik voor een broertje of zusje te gaan voor River. Ik probeerde te denken dat niet elke zwangerschap gelijk goed gaat maar toch hield ik er stiekem een beetje rekening mee, bij River was het toch ook gelijk raak? De eerste maand proberen ging goed en voelde me al vrij snel zwanger. Mijn gevoel bleek waar en ik had een positieve test, gelijk de eerste maand. Ik was blij, maar niet zo blij als bij River, was dit een voorgevoel? Een paar weken later voelde ik me tijdens het avondeten niet zo prettig en ik ging naar de wc toe. Een klein beetje roze veegde ik af, ik kreeg een raar gevoel maar het hoeft niet gelijk het ergste te betekenen. Ik besloot om lekker warm te douchen, al snel moest ik weer naar de wc, en wat ik daar tegen kwam.. Ik barstte in tranen uit en riep mijn vriend. Hij belde gelijk de verloskundige. Ik heb mijn verhaal toentertijd anoniem gedeeld op de blog van Shirley, MommyToBe, klik hier als je mijn verhaal wil lezen. Ik moest het kwijt, en van me afschrijven en ik kon dat niet op mijn eigen blog dus vandaar dat ik het daar gedeeld heb!

Nadat ik van de verloskundige even rustig aan moest doen om mijn lichaam te laten opschonen besloten we het na een tijdje weer opnieuw te proberen. Ook die keer was weer gelijk raak, maar ook deze keer geen kei donkere teststreep. Maar goed, streepje is streepje.

imageDe zwangerschap bleef goed gaan en de afspraken bij de verloskundige stonden gepland. Tot weer dat gekke gevoel mij besprong en ja hoor, het tafereel in de wc sprak boekdelen (sorry maar zo is het gewoon). Was het mij nou gewoon niet gegund? Ik kon bijna niet meer huilen, het verdriet was op. Gelukkig besloot mijn lichaam alles zelf op te ruimen. Op internet las ik overal de goede verhalen van snel zwanger worden. De vrouwen met dikke buiken paradeerden overal, ik zag alleen nog maar zwangere vrouwen en baby’s om me heen. Gelukkig heb ik een mooi mannetje die me altijd weer even liet lachen. Manon en ik hebben veel gepraat en door haar zag ik de moed weer om het opnieuw te proberen.

En de poging was gelijk weer raak, dit keer een super knallende test, ik kreeg een kick. Zo donker had ik hem het afgelopen half jaar nog niet gehad. En nu ben ik gewoon alweer door de ergste gevarenzone heen…

Ik heb dus beiden mee gemaakt, het makkelijk zwanger worden, gelijk raak en geen problemen. En het lange wachten op een positieve test en dan al die tegenslagen moeten verwerken. Maar ik heb ervaren, je moet echt moed houden, het proberen los te laten hoe moeilijk het ook is. Je lichaam is een apart geval en al die factoren tellen echt mee, geen stress etc.

Wat ik wil meegeven is dat je moed moet houden… Ga niet bij de pakken neerzitten, altijd maar negatief zijn, keep your head high en blijf positief! Natuurlijk ben je ontzettend verdrietig, doet het pijn en zijn er zware momenten maar ik heb ervaren dat ik me daar niet beter door voel… Ik wilde mijn verhaal delen want de verhalen op het internet zijn niet altijd de realistische verhalen, het is niet altijd in 1 keer raak, en het gaat niet altijd in 1 keer goed, dat blijkt maar weer..
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

34 reacties

 • Reageer Willemijn 27 april 2015 om 05:49

  Mooi stuk Bibian!
  Willemijn onlangs geplaatst…2Keep a Diary: april #4My Profile

 • Reageer Marion 27 april 2015 om 05:52

  Goed dat je ook deze kant van het verhaal deelt. Denk dat dat voor heel veel vrouwen een steun is.
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #4My Profile

 • Reageer Kelly caresse 27 april 2015 om 06:15

  Wat goed dat je dit verhaal deelt, er lijkt zoveel taboe over te bestaan. Zo heftig wat je hebt moeten meemaken. Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: Vriendschappen als je moeder wordtMy Profile

 • Reageer Dita 27 april 2015 om 06:32

  Heel goed dat je dit deelt Bibian! Ik ben zoals je wellicht weet, geadopteerd. Dat is ook niet zo maar.. mijn ouders konden geen kinderen krijgen. Ook mijn oom en tante niet en mijn andere oom en tante hebben heel lang moeten wachten, net als mn neef en zijn vrouw. Dit heeft niets met familiebanden te maken want degene die dan iets heeft waardoor het niet mocht lukken of moeilijk ging was de aangetrouwde. Voor mij is het dus heel ‘gewoon’ dat het niet zomaar zou gaan. Zoals je zegt, niet opgeven! Hoe moeilijk het soms ook is..
  Dita onlangs geplaatst…Nieuwe tafeltjes in de woonkamerMy Profile

 • Reageer Saskia 27 april 2015 om 06:45

  Mooi dat je dit verhaal deelt. Lijkt mij erg verdrietig wat je meegemaakt hebt.
  Saskia onlangs geplaatst…Plogweek! Dag #7My Profile

 • Reageer Eline 27 april 2015 om 06:55

  Ik ken het zelf niet maar wel uit de verhalen van mijn moeder. Tussen mij en mijn zus zitten 6!! miskramen, waarvan meerder na 15 weken 🙁 Als ik het verdriet van mijn moeder daarover hoor kan ik niet anders dan met je meeleven!
  Eline onlangs geplaatst…Oranje boven!My Profile

 • Reageer Renee 27 april 2015 om 07:05

  Fijn en goed dat je dit bespreekbaar maakt. Bij ons was het bij de eerste ook direct raak en ik krijg steeds meer het gevoel; als we straks voor een tweede kindje willen gaan, zal het wel niet zo makkelijk gaan. Een miskraam lijkt me zo onwijs heftig. Gelukkig ben je nu de eerste 3 maanden door en kan je hopelijk lekker genieten!

 • Reageer Anneleen 27 april 2015 om 07:15

  Ik ben hier even heel stil door geworden… Lijkt me vreselijk om mee te maken, zo’n miskraam. En ik denk dat het normaal is dat dat je heel onzeker maakt vanbinnen. Gelukkig heb je je vriend en Manon waarbij je je hart kan luchten. Ik hoop dat deze zwangerschap heel vlot mag verlopen. Ik wens je dan ook een heel fijne zwangerschap toe! Zorg goed voor jezelf Bibian en natuurlijk ook voor dat ienieminie- mensje in je buik 😉 liefs!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Miranda 27 april 2015 om 07:49

  Goed dat je het deelt Bibian. En wat fijn dat alles nu goed gaat!
  Ik heb ook 2 miskramen gehad. 1 spontane na 10 weken. Maar ook 1 waarbij met 8 weken het hartje mooi klopte op de vroege echo, maar met 12 weken met de echo bleek dat het hartje gestopt was.
  De derde keer was voor ons scheepsrecht gelukkig, inmiddels 29 weken zwanger. Ik heb mijn verhaal ook gedeeld op mijn blog, gewoon om inderdaad te laten zien dat het niet altijd zo gemakkelijk gaat.
  Ik gun je een hele fijne zwangerschap en een mooi, gezond kindje. Probeer er lekker van te genieten nu!
  Miranda onlangs geplaatst…Koningsdag; NailartMy Profile

 • Reageer Anoniem 27 april 2015 om 08:15

  Pff heftig zeg! Wat fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt waarbij je je hart kunt luchten. Ik wens je een hele fijne zwangerschap.

  Helaas weet ik zelf dat zwanger worden niet vanzelfsprekend gaat. Zo makkelijk als het de eerste keer ging.. Zoveel moeite en verdriet kostte het deze keer. Net toen ik dacht, misschien moeten we even pauzeren, bleek ik zwanger. Ik ben nu 6 weken zwanger. Zo nuchter als ik normaliter ben, zo onzeker ben ik nu.. Elke keer naar de wc rennen om te kijken of ik niet toevallig bloed zie.

  Fijn dat je hier zo openlijk over schrijft! Want inderdaad het is niet altijd in 1x raak.

 • Reageer Lifesabout 27 april 2015 om 09:06

  Je leest inderdaad de rooskleurige verhalen. Ik heb daar een soort allergie voor ontwikkeld aangezien dat echt niet bij iedereen zo is. Herkenbaar die angst en onzekerheid. Voordat Sarah kwam had ik drie miskramen, al in de zesde of zevende week. Door medicijnen is het dit keer goed gegaan. Maar ik bleef ondanks de strenge controles elk uur naar de wc gaan.
  Van je afschrijven is heel goed, ook al is het anoniem. Nu lekker genieten want voor je het weet ben je bevallen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Alcohol, superfoods en een hartaandoeningMy Profile

 • Reageer Anouk 27 april 2015 om 09:07

  Jeetje het lijkt me zo moeilijk als je dit mee maakt, maar het is inderdaad wel de realiteit. Het is eigenlijk bijzonder dat zo veel mensen in een keer zwanger raken. Geniet van je zwangerschap!!
  Anouk onlangs geplaatst…DIY marble kaarsenhoudersMy Profile

 • Reageer amanda 27 april 2015 om 10:45

  Mooi verhaal…inderdaad zwanger worden is niet iets wat vanzelf sprekend us. Het is een wondertje…heb zelf ook vanaf week 12 tot en met 16 bloedverlies gehad verschrikkelijk is dat gelukkig in mijn geval goed afgelopen…masr kan me wel indenken hoe het voor je is geweest…
  amanda onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

 • Reageer Vanessa 27 april 2015 om 10:58

  Dat heb je mooi geschreven. Ik denk dat dit voor veel vrouwen een goede steun kan zijn!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s: Bioscoop, vriendenavond & Daim ijsMy Profile

 • Reageer Debbie 27 april 2015 om 11:15

  Het zal je verbazen maar het gaat vaker fout dan in 1 keer goed. Daar ben ik na mijn zwangerschap wel heel hard achter gekomen. Maar ik geef de moed niet op om toch nog een 2e kindje te mogen ontvangen.
  Debbie onlangs geplaatst…Take a look at my life 17My Profile

 • Reageer lien 27 april 2015 om 12:51

  Ik ben hier zo bang voor. Ik ben nu 8 weken zwanger en wil het liefst 4 weken slapen zodat ik die angst niet hoef te voelen. Ik ben dmv het zkhuis zwanger geworden waardoor de kans op n miskraam groter is. Met de dag groeit de angst. Vreselijk gevoel. Aan de ene kant denk ik nee joh de kans is echt klein,.zet je er over heen. Aan de andere kant denk ik alleen maar ach het zal wel mis gaan bij ons.. nog een paar weken, dan hoop ik dat ik het los kan laten..

  Ik ben heel blij dat het jullie nu gelukt is!!

 • Reageer Miranda 27 april 2015 om 13:46

  Heb ook met een brok in mijn keel je verhaal gelezen Bibian. Toen wij besloten om voor een kindje te gaan hebben we eerst ruim een jaar moeten wachten voordat ik überhaupt zwanger was. Toen was ik voor het eerst zwanger. Deze zwangerschap eindigde na 7 weken in een miskraam. Hierna heb ik nog 2 miskramen gehad voordat ik zwanger was van onze dochter. Er is bij ons wel een oorzaak gevonden voor de miskramen. Wij hebben bloedonderzoek laten doen en bij mijn vriend is een chromosoomtranslocatie ontdekt. Maar mijn 4e zwangerschap is gelukkig goed verlopen.

  En nu ben ik 25 weken zwanger van onze 2e. Het was niet de eerste ronde raak, maar de 4e volgens mij. Ik heb nu geen miskramen gehad, maar heb wel tot 15 weken ofzo niet heel erg genoten. De angst van een miskraam blijft heel erg bij je.

  Lieve Bibian, ik wil je een voorspoedige zwangerschap wensen en ik ga ‘m met heel veel plezier volgen op jullie blog!

 • Reageer Shirley 27 april 2015 om 13:53

  Ik wist het natuurlijk al eerder vanwege de publicatie op Mommytobe.nl maar moet nog steeds slikken als ik je verhaal lees. Normaal lees je alleen over ‘snel raak’ of ‘het lukt niet’ en niks daar tussenin. Dat terwijl het juist zoveel voorkomt. Vandaar dat ik erg blij was met je verhaal en met smart zat te wachten op het bericht dat je zwanger was. Ik gun het je van harte en ben blij dat het nu voorspoedig gaat! X
  Shirley onlangs geplaatst…Van twee slaapjes naar éénMy Profile

 • Reageer iooon 27 april 2015 om 14:04

  Ah heftig! Zeker ook als je weet wat je gaat missen omdat je al een kindje hebt. Natuurlijk dankbaar zijn, maar tegelijkertijd zie je continu wat had kunnen zijn.

  Gelukkig gaat het dan nu wel goed!
  iooon onlangs geplaatst…Ook vikings moeten in badMy Profile

 • Reageer Nicole 27 april 2015 om 14:18

  Poeh, wat een verhaal ook… Lijkt me echt vreselijk om mee te maken. Gelukkig kun je nu wel genieten!
  Nicole onlangs geplaatst…Persoonlijk: from fat to fit, mamafiets en meerMy Profile

 • Reageer S 27 april 2015 om 15:00

  Wat verdrietig dat je die 2 miskramen hebt moeten meemaken, het heefte cht zo veel meer impact dan mensen denken. Maar wat een geluk dat het zo snel weer gelukt is. Ik heb na mijn miskraam (eerste poging meteen raak) bijna een jaar moeten wachten op de volgende zwangerschap. Ik dacht na 10 maanden en talloze zwangerschapsaankondigingen dat ik gek werd van frustratie en verdriet, en toen was het eindelijk raak. Zo onbevangen als bij de eerste zwangerschap is het niet, maar gelukkig gaat het tot zover goed!

 • Reageer Andrea 27 april 2015 om 15:24

  Toevallig had ik het pas hierover met mijn vriend. Als mensen zwanger zijn hoor je vaak alleen iets over de weg daarnaar toe als het of in 1x raak was of het een hele moeilijke en lange weg was. Everything in between wordt niet gedeeld, waardoor voor veel vrouwen denk ik onrealistische verwachtingen schept. Knap dat je dit zo durft te delen!
  Andrea onlangs geplaatst…Barcelona bucketlist updateMy Profile

 • Reageer Loes 27 april 2015 om 16:39

  Wat naar dat je dat hebt moeten meemaken 🙁 Wat zou je adviseren aan vrienden/familie van iemand waarbij iets soortgelijks is gebeurd? Iemand die dichtbij me staat heeft vorig jaar een kindje verloren en sindsdien lukt het helemaal niet meer om zwanger te worden. Ze wordt er zo verdrietig van en praat er zo weinig over. Ik ben bang dat ze alles alleen maar opkropt en daar nog verdrietiger van wordt…
  Maar misschien is het wel gewoon iets waar je liever niet teveel over praat? I don’t know.
  Loes onlangs geplaatst…Foto’s en tutorial – zelfgemaakte playsuit!My Profile

 • Reageer Jennifer 27 april 2015 om 18:43

  Heftig Bibian! Ik mag dan nu wel een gezond zoontje hebben dat zich door een barrière van hormonen van de pil heeft weten te worstelen, maar ik besef ook heel goed dat het bij een volgende heel anders kan zijn. Mooi dat je dit met ons deelt, want een miskraam hoeft niks te zijn om je voor te schamen, sterker nog, enorm veel vrouwen maken zoiets mee, alleen stoppen het in de doofpot en praten er niet over, terwijl het helaas ‘gewoner’ is dan dat we denken. Maar des te fijner dat het nu weer hartstikke raak is en het gewoon goed gaat!
  Jennifer onlangs geplaatst…KraamtranenMy Profile

 • Reageer Nesrin 27 april 2015 om 20:28

  Och sjeetje… Heftig dit. Het lijkt mij erg moeilijk.

  Eerder vanavond heb ik het miskramen, vroeggeboortes en het overlijden van een baby enkele uren na de bevalling. Het is allemaal een verlies. Op het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt sta je als vrouw anders in het leven.
  Nesrin onlangs geplaatst…Week in Pictures – Keeping up with NesrinMy Profile

 • Reageer Kelly 27 april 2015 om 20:34

  Hee Bibian, wat goed van je dat je de blog over het zwanger worden er op hebt gezet! Er word inderdaad nooit over gesproken. Mijn man en ik zijn al 3 jaar bezig om zwanger te worden en zitten nu in het iui traject zonder een reden waarom het niet lukt. Inmiddels bezig met IUI2. Het is op de 1 of andere manier niet iets waar je te koop mee loopt, maar het is ook niet dat we ons er voor schamen.

  Ps gefeliciteerd natuurlijk met je zwangerschap!

  Groetjes Kelly (je oude klasgenoot)

 • Reageer janske 28 april 2015 om 07:23

  jeetje meid…ik begrijp heel goed dat je het nu zo spannend vindt…wat heftig zeg.
  Hopelijk kun je vanaf nu lekker genieten van je zwangerschap! Liefs!
  janske onlangs geplaatst…Van Koninginnedag vieren met een Backstreet Boy naar Koningsdag met mijn gezinMy Profile

 • Reageer Michelle 28 april 2015 om 09:10

  Wat een mooi stuk. Ik vind het erg knap dat je met ons deelt, zo’n heftige periode en dan nog zo positief kunnen blijven.. erg knap!
  Michelle onlangs geplaatst…After KingsdayMy Profile

 • Reageer Isabel Cristina 28 april 2015 om 18:23

  Wat een ontzettend moeilijke tijd hebben jullie gehad. Heb net ook het andere artikel gelezen, ook erg mooi geschreven! Ik vind het mooi dat je ondanks de pijn die je hebt dit toch wilt delen met alle lezers, samen sta je sterk! Knuffel voor jou! Geniet van je zwangerschap! X
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…Birthday Giveaway #2My Profile

 • Reageer Malou 28 april 2015 om 18:53

  Heftig zeg! Ik kan me voorstellen dat deze zwangerschap dan extra spannend is/was, en je zult vast heel blij zijn dat je de eerste 12 weken hebt gehad!
  Malou onlangs geplaatst…I’M A … TAGMy Profile

 • Reageer stef 28 april 2015 om 19:36

  Wat naar zeg ik heb dat nooit meegemaakt ik kon alleen wel moeilijk zwanger worden maar ik ben na twee jaar gelukkig met twee kids tegelijk beloond

 • Reageer Bianca 29 april 2015 om 12:15

  Ik herken je gevoel zo goed. Ik wil je vooral even een dikke knuffel geven en zeggen hoe blij ik ben dat het nu wel allemaal goed lijkt te gaan. Ik heb zelf meerdere miskramen gehad waaronder eentje na 16 weken. We wisten dat het een jongetje zou worden en we hebben hem Tom genoemd. Voor ons was dat ook het definitieve einde want na 8 jaar vruchtbaarheidsbehandelingen en vele miskramen was een kindje blijkbaar niet voor ons weggelegd. Ik ben hierdoor extra blij dat het bij anderen wel goed gaat; juist omdat ik weet hoe diep dat moedergevoel kan zijn en hoeveel pijn het doet als het niet gaat zoals je gehoopt had. xxx

 • Reageer Nicoline 29 april 2015 om 13:03

  Mooi geschreven! Ik weet helaas precies hoe het voelt om een miskraam, meerdere te hebben gehad. Ben super blij voor jullie allemaal dat het deze keer gewoon lekker goed gaat!
  Nicoline onlangs geplaatst…Koemelkallergie?My Profile

 • Reageer Dani 29 april 2015 om 18:01

  Heftig hoor, kan me je onzekerheid zo goed voorstellen! Alleen het lang wachten op een positieve test had je niet toch als je steeds direct zwanger raakte? Het bleef echter niet zitten, dan ga je je inderdaad afvragen wanneer gaat het wel goed….? Ik was bij de eerste snel zwanger maar bij de tweede bleef de positieve test lang uit, je weet dat het moet lukken omdat je al een kind hebt, maar denkt toch steeds waarom elke maand niet raak? Nu 16 weken zwanger gelukkig, ik ben weer zenuwachtig voor de 20 weken echo, daarna pas echt genieten 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge