Food, Moeder zijn, Persoonlijk

#Fitgurl Manon #1

groenesmoothie
Tijdens mijn zwangerschap ben ik zo’n 20 kilo aangekomen. Prima, boeide me niet en het maakt me nu nog steeds niks uit. Ik heb genoten van al het lekkers tijdens mijn zwangerschap en ik had er vrede mee. In het begin vond ik het nog wel moeilijk om aan te komen omdat ik net 22 kilo was afgevallen met WeightWatchers. Na mijn bevalling, zo’n dik een week later, was er al 12 kilo af en in de weken erna ging er nog zo’n 2/3 kilo af. Ik zat nog ongeveer 5/6 kilo boven mijn gewicht wat ik had voordat ik zwanger werd.

In het begin van mijn zwangerschap ben ik heel erg veel afgevallen, terwijl ik voor 10 at. Het was iets wat ‘normaal’ was volgens de verloskundige en op mijn ‘dieptepunt’ woog ik echt weinig. Te weinig naar mijn smaak en ik vond mezelf te dun (hoe kan ik dat ooit zeggen hahaha). Nee, ik vond het echt niet mooi en was blij toen ik weer zoveel woog als mijn streefgewicht.

Ik wilde altijd van die 6 kilo af maar ik had er gewoon geen zin in. En ik ken mezelf, ik kan dat wel gaan afvallen maar het zou me toch niet gaan lukken en dan word ik alleen maar down als ik elke week op de weegschaal zou gaan staan en ik zou geen resultaat zien. Tot een paar weekjes geleden. Ik vond die zogenaamde knop weer en besloot er voor te gaan. Ik was bang om op de weegschaal te staan want ik had de angst dat het gewicht omhoog was gegaan in die periode dat ik niet op mijn eten lette. Maar dat viel reuze mee! Ik was gewoon hetzelfde gewicht toen ik voor het laatst op de weegschaal stond, mooi!

Ik sprak af met mijn vriend dat ik voor die laatste paar kilo’s wilde gaan. Hij steunt mij dus doet ook met mij mee: geen snoep, chips, gesnaai, frisdrank en gewoon gezonder eten. Heb ik tussendoor honger? Dan neem ik een stuk fruit of een bakje yoghurt, geen koeken of repen chocola. Ik doe geen WeightWatchers want ik heb gewoon geen zin in punten tellen en ik snap zelf wel hoe afvallen werkt!

Het resultaat? De eerste week (eind maart) had ik een kiloknaller van 1.2 kilo eraf! De tweede week een halve kilo en afgelopen week stond er min 0,2 op de teller (ik weet hoe dat komt :-P). Woehoe, dat geeft motivatie om door te gaan. Ik hoef heus niet iedere week een kiloknaller te hebben maar lekker was het wel voor een goede boost. Ik ga lekker door met gezond(er) eten, niet snoepen en snaaien, thee en water drinken en af en toe wel wat lekkers want ik ben niet zo’n type die zonder chocola of lekker koffietje kan. Maar gewoon af en toe, that’s the key! Ook zorg ik ervoor dat ik elke dag genoeg beweeg: lekker een eind wandelen met de kinderwagen is altijd een goed uitstapje :)!

Ik zal zo af en toe een update plaatsen over hoe het gaat als daar animo voor is!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Kelly caresse 29 april 2015 om 05:44

  Ah goed bezig! Goed dat je doet wat bij jou past en waar jij je lekker bij voelt. Dat werkt denk ik ook het beste. Liever geleidelijk en blijvend afslanken dan met kiloknallers 🙂 leuke titel :p
  Kelly caresse onlangs geplaatst…KC PLOG: Wedding preps, bruidsjurk doorpassen etc.My Profile

 • Reageer Dita 29 april 2015 om 06:06

  Wat goed van je! Prima toch om zo nu en dan wat lekkers te nemen? Ik ben ook dol op lekkers dus zo af en toe neem ik door de week eens een koekje of snoepje. Al probeer ik wel grotendeels fruit te eten als ik zin heb in iets.
  Dita onlangs geplaatst…Review: Essence The Gel Nail Polish – 25 Prince Charming & 24 Indian SummerMy Profile

 • Reageer Miranda 29 april 2015 om 06:10

  Goed bezig Manon!
  Nu ik dit zo lees kriebelt het bij mij ook al om het er straks weer af te krijgen.
  Ik ben deze Zeangerschap gelukkig nog amper aangekomen, maar voor de Zeangerschap had ik al de nodige kilo’s extra, dus die gaan er straks echt wel af!
  Maar voor nu geef ik gewoon nog maar lekker even toe aan alle cravings;)
  Miranda onlangs geplaatst…Review Frogtape; werkt dat nou echt?My Profile

 • Reageer Marion 29 april 2015 om 06:25

  Als je de koeken en repen chocola weglaat ben je er denk ik zo. Jezelf zeker niet alles ontzeggen anders ga je alleen maar craven. Ik denk dat jij vrij snel bij het gewicht bent wat goed bij je past. Geen idee of dat min die 6 kilo is. Misschien maar min 4, je weet het niet. Merk je snel genoeg. Als je weinig moeite hoeft te doen om op gewicht te blijven dan zit je goed.
  Marion onlangs geplaatst…Chillen in een bubbelbadMy Profile

 • Reageer Malou 29 april 2015 om 06:47

  Goed zeg! Ik ben zeker benieuwd naar updates 🙂
  Malou onlangs geplaatst…I’M A … TAGMy Profile

 • Reageer Nicole 29 april 2015 om 07:03

  Heel goed!
  Hier ook die knop omgezet, wel met hulp van, maar toch..
  En het lijkt me echt heerlijk om het dus zelf te doen zonder dieet ofzo.
  Ook omdat ik een gezondere levensstijl wil en niet zonder bepaalde dingen wil.
  Alleen met mate he 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn ervaring met een zwangerschapsmassageMy Profile

 • Reageer Saskia 29 april 2015 om 07:05

  Heel goed bezig, toch altijd weer spannend hoe veel kilo’s er blijven na een zwangerschap.
  Saskia onlangs geplaatst…Mommymail! #10My Profile

 • Reageer joyce 29 april 2015 om 07:07

  Goed bezig manon! Het aanpassen van je levensstijl kan vaak al veel verschil maken. Succes x
  joyce onlangs geplaatst…Joyfromjoyce weekly #1My Profile

 • Reageer Tineke 29 april 2015 om 07:20

  ik doe met je mee! 😉 Nog 4 kilo te gaan tot mijn pre-zwangerschapsgewicht, maar wil er daarna eigenlijk nog wel zo’n 10 kilo af! :’)

 • Reageer Dominique 29 april 2015 om 07:22

  Wauw, super goed!!

 • Reageer Pauline 29 april 2015 om 07:22

  Wat goed dat je de knop weer gevonden hebt om de laatste kilo’s die je er graag af zou willen hebben aan te pakken! Dat komt heus goed!
  Ik had het juist andersom na de bevalling: ondergewicht. En aankomen ho maar, het gebeurde gewoon niet wat ik ook at of deed. Nu na bijna 2 jaar ben ik weer een beetje op mijn oude gewicht.. Net aan oke.
  Good luck, you can do it 😉
  Pauline onlangs geplaatst…Webshop Tip #10: MiniBoetiekMy Profile

 • Reageer Corine 29 april 2015 om 09:00

  Goed bezig hoor! Ik ben zelf ook weer begonnen met afvallen.
  Mijn tip is om het gewoon niet te kopen.
  Ik ga 1 keer in de week mijn boodschappen doen en ik haal gewoon geen chips of koek in huis. Want wat er niet is kan ik ook niet snoepen 🙂

  Succes!!

 • Reageer Vanessa 29 april 2015 om 10:41

  Goed bezig! Zo’n kiloknaller geeft idd een boost om verder te doen. Fijn dat je de knop hebt om gezet. Gezonder eten en minder snoep doet al veel, en af en toe mag je je zeker iets gunnen. Zo hou je het ook vol. Veel succes!
  Vanessa onlangs geplaatst…5 dingen waar ik bang voor benMy Profile

 • Reageer Jennifer 29 april 2015 om 10:45

  Bij mij gingen de kilo’s er na de bevalling juist iets te hard af, Melle at me gewoon op door de borstvoeding. Ik moet er nu juist tegen eten om niet af te vallen en dat is ook niet tof. Want hoewel ik dan wel weer onder mijn startgewicht zit, is mijn buik nog wel een pudding en dat zint me niet.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 45My Profile

 • Reageer Jenn 29 april 2015 om 11:14

  Goed bezig zeg!
  Jenn onlangs geplaatst…Koningsdag 2015: een impressieMy Profile

 • Reageer Lifesabout 29 april 2015 om 12:18

  Die zwangerschapsvetjes zijn zo hardnekkig, vooral de laatste kilo’s. Ik wil er nog 2 af en dan ben ik 10 kg kwijt en weer op mijn oude Geer-gewicht 🙂 Succes hoor, het komt allemaal goed als je het echt wilt!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Remember the time? Een handjevol LipsmackerMy Profile

 • Reageer Nicoline 29 april 2015 om 13:17

  Netjes! Ik moet nu na 4 maanden ook echt weer beginnen. Zit nog 2 kilo onder het startgewicht van mijn zwangerschap, niets aangekomen, maar toch! was 8 kilo kwijt na mijn bevalling en dat zit er inmiddels al wel weer aan. Dus ik doe met je mee!
  Nicoline onlangs geplaatst…Koemelkallergie?My Profile

 • Reageer Patricia 29 april 2015 om 13:35

  Heel veel succes! Weten hoe het komt en daar naar handelen is al zoveel waard. Je kunt het!
  Patricia onlangs geplaatst…Vooroordelen over leven van een bloggerMy Profile

 • Reageer Silke 29 april 2015 om 14:21

  Knap hoor, zoveel al afgevallen! :O Goed dat je ook jezelf af en toe nog verwend met iets lekkers, anders is het ook niet vol te houden denk ik.
  Wat ik me alleen af vraag he, zijn die groene smoothies nou echt lekker? Ze zien er altijd zo smerig uit, haha.
  Silke onlangs geplaatst…Een Weekendje Naar Epen, LimburgMy Profile

  • Reageer Manon 29 april 2015 om 15:16

   Nou ik ben ook geen groenteliefhebber maar deze (1 banaan, 1/2 doosje bevroren mango, wat verse sinaasappelsap en 150 gr verse spinazie) is zowaar prima te doen!!! Je proeft de spinazie eigenlijk niet…

 • Reageer Annemijn 29 april 2015 om 14:23

  Goed bezig Manon! Ik vind het altijd heerlijk wanneer ik die knop gevonden heb om gezonder te leven. Maar die knop vinden en omzetten is altijd zo lastig!
  Annemijn onlangs geplaatst…Unboxing: Beautybox April 2015My Profile

 • Reageer mariska 29 april 2015 om 14:24

  Ja leuk! Meer updates hierover!

  Ik ben nu ruim 5 maanden zwanger en 6 kilo aangekomen. Vind dat echt al veel klinken, maar ik weet eigenlijk niet wat ‘ normaal’ is. Maar na de zwangerschap moet het er ook weer af natuurlijk 🙂

 • Reageer marjon 29 april 2015 om 19:02

  Netjes hoor! Vaak zie je idd al resultaat als je net iets minder snoept en een keer extra wandelt. Wij nemen ons ook geregeld voor om minder te snoepen na het avondeten, maar tot nu toe lukt het nog niet zo goed.

 • Reageer Eline 29 april 2015 om 19:50

  Goed bezig manon! Ik was anderhalve week 1,5 kwijt en dat vond ik veel te veel voor 1 week maar ja, mijn lijf heeft nou eenmaal een eigen willetje!
  Eline onlangs geplaatst…Oranje boven!My Profile

 • Reageer Moira 2 mei 2015 om 07:38

  Ja soms is die knop er niet inderdaad. Ik volg jullie al een tijdje en ben grappig genoeg bij jullie terecht gekomen door een artikel van Weight Watchers.
  Ik doe zelf wel weight watchers maar dan in Nieuw Zeeland en ik ben inmiddels 47 kilo afgevallen. Ik zou het ook zonder die punten tellen kunnen inmiddels maar ik vind het toch lekker om naar de meetings te gaan om die extra push te kunnen krijgen. In ieder geval succes ermee het gaat je vast lukken.

  gr van Moira

 • Reageer Martina 4 mei 2015 om 20:02

  Ik ben zooooo benieuwd hoe dit mij straks af zal gaan…. Ik ben een ontzettende snoepkont en heb nooit iets voor m’n gewicht hoeven doen… Hoop dat ik straks genoeg ballen heb om weer fit te worden!
  Martina onlangs geplaatst…4 Mei 2015 – Foto’s van het momentMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge