Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Memorabele Momenten: De bevalling

bevallingBij Sanne las ik een superleuk artikel over dingen die ze nooit meer zal vergeten over haar bevalling. Ik vond dat echt leuk gevonden en ik kan ook nog wel 100 dingen opnoemen die ik nooit vergeten zal en die ik altijd blijf herinneren aan mijn bevalling dus ik besloot ook zo’n blogje te typen (alle credits gaan naar Sanne voor het bedenken van het onderwerp).

♦ ’s Morgens toen de verloskundige langs geweest was (rond 9:00u) en die bevestigd had dat de bevalling inderdaad begonnen was, bedacht ik me dat ik dan wel even iets zou moeten eten. Want ja, ik zou tenslotte vandaag bevallen en dat zou veel energie kosten. Mijn vriend maakte een wit bolletje met Nutella (ja details mensen, details), ik zat op bed mijn kleine weetjes op te vangen en nam ondertussen twee happen van mijn broodje. Ik vond het niet smaken en gaf het broodje weer terug. 1 minuut later vroeg ik of mijn vriend een emmer wilde pakken… Bah. En nét tijdens een wee, auw!

♦ Ik weet nog dat ik het ontzettend koud had in het begin toen ik nog thuis was.

♦ Ik had nog nóóit inwendig onderzoek gehad, ook geen echo of iets. Dus ik was als de dood toen de verloskundige de eerste keer ging voelen hoeveel ontsluiting ik had. Men, dat vergeet ik echt nooit meer. Die krakende plastic handschoen, die koude gel/glijmiddel/watishet? Pijn deed het trouwens niet, het was een beetje akward de eerste keer maar ach…

♦ Toen we naar het ziekenhuis gingen heb ik me eerst nog helemaal omgekleed thuis. Ik moest iedere keer ‘pauze’ houden om de weeën weg te zuchten.

♦ Ik kan me nog zo goed het uitzicht herinneren toen ik in bad lag in het ziekenhuis. Mijn vriend naast me, de verloskundige in de buurt, het warme water…

♦ In de middag kreeg mijn vriend een boterham met kaas. Die geur van die kaas tijdens de bevalling! Ik werd er misselijk van.

♦ Toen het persen van start ging was ik bang. Ik vond het doodeng om te persen en dat zei ik ook tegen mijn verloskundige. Maar ik had ’s werelds beste verloskundige en die heeft me echt gerustgesteld en is tot me doorgedrongen dat ik het echt wel kon!

♦ De baby was nog niet helemaal ingedaald dus ik moest de persweeën wegzuchten -_-. Nou dat is dus eigenlijk niet te doen. Ik mocht een klein beetje toegeven, maar men dat kan bijna niet joh!

♦ Ik vergeet ook nooit meer dat weeën opvangen op je linkerzij ook geen pretje is. Trouwens, ik weet alleen nog maar dat “het pijn deed”, ik kan de pijn niet meer terughalen zeg maar, ook de hoeveelheid pijn is me een raadsel, gelukkig maar!

♦ Het medische stukje ging echt supersnel. Ineens stonden er meerdere witte jassen in de kamer, een vrouw met zwart haar in een vlecht kwam voor mijn neus staan, ik dacht alleen maar: “hoe dan?” toen ze zeiden dat ze een draadje op het hoofdje gingen bevestigen, “hoe dan?” toen ze zeiden dat ze bloed gingen prikken bij de baby en “hoe dan?” toen ze zeiden dat ze de vacuüm gingen gebruiken.

♦ Ik vergeet ook niet meer toen ze zei: “bij de volgende week pers je zelf het lijfje eruit”.

♦ En ook niet het hoofd van mijn vriend.

♦ En al helemaal niet het moment dat hij bij mij op mijn buik gelegd werd en dat ze daarna met een enorme spuit voor de placenta aan kwamen zetten. Ik was vertrokken naar mijn babybubbel en al zeiden ze dat de wereld zou vergaan, het kon me allemaal geen reet meer schelen.

♦ Ook het moment dat ik zo trots als een pauw een uur later alleen onder de douche stond. Ik had gewoon een baby en IK heb dat allemaal maar even gedaan.

♦ En dat ik in tranen uitbarstte toen ik mijn verloskundige bedankte. Voor mijn gevoel heb ik Nilo van haar “gekregen”, mede dankzij haar (en mijn vriend natuurlijk) ben ik kalm gebleven en heb ik het zonder al te veel angst doorstaan…

Wat is iets wat jij nooit meer vergeet van jouw bevalling?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Dita 15 april 2015 om 06:02

  Wat mooi om te lezen! Lijkt me allemaal heel bijzonder
  Dita onlangs geplaatst…Colorful IndiaMy Profile

 • Reageer Marion 15 april 2015 om 06:09

  Oh mijn god, ik krijg het al Spaans benauwd als ik dit allemaal lees. En die foto! Met je handen voor je ogen. Oh god… Maar kijk nu eens. Mooie Nilo! 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Happy & SadMy Profile

 • Reageer Sabine 15 april 2015 om 06:28

  Ik vind dat jij je nog een hoop details kan ‘herinneren’. Ik zat zo in mezelf gekeerd dat ik veel ook wel een beetje kwijt ben. Ik vond het ook eng dat de verloskundige vertelde dat ik mocht gaan persen.

 • Reageer Saskia 15 april 2015 om 07:10

  Mooi om dat allemaal te blijven herinneren. Ik heb een keizersnede gehad en wat mij nog het meeste bijstaat zijn de schattige piepgeluidjes die mijn zoontje maakte toen ik hem voor het eerst zag,
  Saskia onlangs geplaatst…De Domestic Goddess TagMy Profile

 • Reageer Joyce 15 april 2015 om 07:16

  Het wegpuffen van persweeën is verschrikkelijk. Ik heb het 2 uur moeten doen 🙁
  Goed om dit soort details op te schrijven. Ik heb het ook gedaan, met behulp van de verloskundige en de verpleging. Was zelf van alles kwijt, maar moest en zou het compleet hebben in mijn hoofd haha.
  Joyce onlangs geplaatst…Winnen: Fisher-PriceMy Profile

 • Reageer Renee 15 april 2015 om 07:22

  Ik vergeet nooit meer dat ik knetter stoned was en dat ze (VK etc) allemaal in een deuk lagen om mijn opmerkingen. En dat m’n vliezen braken. Alleen maat bloed! Toch nog ff snel douchen voordat de VK kwam.. Haha Dat gevoel dat je het zelf hebt gedaan is echt geweldig he!

 • Reageer Martine 15 april 2015 om 07:23

  Whahah die spuit inderdaad voor de nageboorte! Mogen ze ook wel van te voren vertellen. Ik was verbijsterd toen ze zeiden en nu mag je persen voor de nageboorte… ‘Say whut..!’ Ik verwachte ook iets ter grote van een boterhamzakje ofzo, schrok me kapot toen er zo’n enorm unit uitkwam ;0
  Martine onlangs geplaatst…Ik zie er zwanger uit als Giselle Bundchen..My Profile

  • Reageer Manon 15 april 2015 om 07:28

   Ja he! Dat ding is echt huge :’)

 • Reageer Eline 15 april 2015 om 07:25

  wacht wat, spuit? persen voor de nageboorte?
  Eline onlangs geplaatst…Je gewicht is slechts een getalMy Profile

 • Reageer Tamara 15 april 2015 om 07:43

  Jeeeetje! Klinkt echt als een hele heftige bevalling! Wat ik me nog echt kan herinneren van mijn eerste bevalling is dat ik het persen bijna op wilde geven ( was kapot na 3 dagen) en de verloskundige toen zei dat ik maar eens moest voelen en dat ik zo het hoofdje voelde! Zoooo raar!!
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom mannen niet zoals in films zijn!My Profile

  • Reageer Manon 15 april 2015 om 07:57

   Haha ik heb het niet ervaren als een heftige bevalling hoor! Zou het zo nog een keer doen. Maar wat lijkt me dat raar als je het hoofdje kan voelen, bizarrrr!

 • Reageer Tineke 15 april 2015 om 07:46

  Op je linkerzij was verschrikkelijk! Soof moest draaien, dus ik moest, maar echt, nadat ik op m’n zij lag ging de pijn niet meer weg. En die persweeen, schrok me kapot! M’n hele lichaam probeerde uit alle macht dat kind eruit te krijgen, en de verpleegkundige en m’n vriend zeiden maar steeds dat ik nog niet moest persen… JA HOE DAN!!! En ik vergeet ook nooit meer dat de gyneacoloog na weetikveel hoeveel persweeen kwam kijken hoe ver ik was, en zei: nee, 6-7 cm. HAAL DAT KIND ER UUUUUIT!! :’) en wat ik ook nooit meer zal vergeten was het moment dat ze op m’n buik lag, vrijwel direct weggehaald werd, m’n vriend met haar mee ging, de gyneacoloog en verpleegkundige verdwenen en dat ik voor m’n gevoel helemaal alleen op dat bed lag, met alle instrumenten nog tussen m’n benen. Nee, was niet zo prettig :’)

  De details weet ik echt niks meer van, helaas! 🙁

 • Reageer Sara 15 april 2015 om 08:50

  Wat bijzonder om te lezen! Sommige delen lijken me doodeng, maarja het is het is het waard!

 • Reageer Lifesabout 15 april 2015 om 09:53

  Leuk om zo te lezen! Door een keizersnede met algehele narcose heb ik totaal geen herinneringen aan de bevalling dus vind ik dit soort artikelen interessant!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn manier van ontspannenMy Profile

 • Reageer Olga 15 april 2015 om 10:38

  Dat er eigenlijk heel veel grappige dingen gebeurd zijn tijdens het bevallen en dat het geen pijn deed. Maar dat laatste krijg ik vast wel een tweede keer terug :’)
  Olga onlangs geplaatst…Tag: Blog Top DrieMy Profile

 • Reageer Jess 15 april 2015 om 10:50

  Ik weet niet of ik bang moet zijn van de pijnlijke dingen die erin staan, of blij moet worden van de mooie dingen die ertussen staan 😉 fijn om te lezen!
  Jess onlangs geplaatst…15 week bump updateMy Profile

 • Reageer janske 15 april 2015 om 11:43

  het blijft zo bijzonder een bevalling…en bij iedereen is hij weer totaal verschillend…Ik schreef ook mijn hele bevalling op…(incl. alle details https://jansyluvzu.wordpress.com/2014/10/15/daar-ben-je-dan-mijn-bevalling-deel-1/ ) …het is nu bijna een jaar geleden, maar zoiets vergeet je echt niet…haha
  janske onlangs geplaatst…Lucky Lola Shoplog met o.a. Mini Rodini, Beau Loves, Sproet & Sprout & Zara KidsMy Profile

 • Reageer Shifra 15 april 2015 om 12:38

  Oooohhh, ik lees dit allemaal met dichtgeknepen ogen. Haha! Wat lijkt mij het allemaal eng, de weeen, de pijn, het inwendige onderzoek (yikes!). Ik houd me er voorlopig nog even ver vandaan! Maar ik vind het, zelf zonder baby-plannen, zo interessant om te lezen allemaal! Daarom, heel leuk artikel!
  Shifra onlangs geplaatst…Unicorns in de lenteMy Profile

  • Reageer Manon 15 april 2015 om 12:59

   Ik was ook doodsbang vantevoren! Maar op de een of andere manier was ik best wel rustig en kalm (op wat momenten van paniek na ;)). Je hebt geen keus :’) het kind moet er toch uit hahaha.

 • Reageer Inge 15 april 2015 om 12:44

  wat een leuk artikel! Ik ben twee weken geleden bevallennen heb net voor mezelf het hele verhaal opgeschreven. Doe details he! haha.. hoe je sommige dingen precies onthoudt en andere dingen gewoon helemaal ‘gemist’ hebt… Viel de geur van je baby jou ook zo op? dat vond ik heel bijzonder! heb echt aan em gesnoven haha
  Inge onlangs geplaatst…~DIY~ mobiel voor in de babykamerMy Profile

 • Reageer Manon 15 april 2015 om 12:57

  Heerlijk om te lezen en grotendeels ook herkenbaar!
  Manon onlangs geplaatst…Diary: Week 14 en 15My Profile

 • Reageer Milou 15 april 2015 om 13:10

  Ahh zo mooi om te lezen, vooral het laatste. Het is zo gek om het vanuit jouw ervaring te lezen. Ik heb namelijk bij veel bevallingen gestaan en de verloskundige geholpen (ik was leerling) maar eigenlijk weet je helemaal niet precies wat er bij die vrouwen in hun hoofd speelt! Het enige wat ik wel dacht op dat moment (6 jaar geleden): ik hoef voorlopig nog geen kinderen. Hahahah. Bij de eerste bevalling moest ik m’n best doen niet met open mond en een vies gezicht te gaan staren toen ze in gingen knippen :p
  Milou onlangs geplaatst…New in: Adidas Superstar Supercolor PumkinMy Profile

 • Reageer Marije 15 april 2015 om 14:46

  Bij de elfde staat week in plaats van wee! Lijkt me allemaal wel eng zo’n bevalling! Wel erg leuk om te lezen!

 • Reageer Milou 15 april 2015 om 16:46

  Dit vind ik echt de leukste blogjes van allemaal, die van jullie bevallingen! Bij Sanne vind ik dit ook zo’n leuke blogpost. Weet je nog hoe de vacuumpomp voelde? Dat lijkt me namelijk een eng gevoel…

  • Reageer Manon 15 april 2015 om 16:54

   Het inbrengen voelde ik wel, zo’n “even op je tanden bijten” gevoel. Voor de rest niks van gemerkt… De weeën zijn zoveel pijnlijker dan al die dingen eromheen!

 • Reageer Malou 15 april 2015 om 18:02

  Het moment dat Nomi bij me werd gelegd, vergeet ik ook nooit weer <3
  Malou onlangs geplaatst…NATURE’S BEST: NATUURLIJKE COSMETICAMy Profile

 • Reageer Lisanne 15 april 2015 om 21:09

  Wat heb je dit mooi geschreven. Je ‘doorzettingsvermogen’ en ‘trots’ blinken door de regels heen. Wat een heftige periode. Ik mag over 2,5 maand. Pfff, hoop dat ik er net zo ‘dankbaar’ op terug mag kijken als jij. 😉
  Lisanne onlangs geplaatst…Essence | Longlasting Lipstick Nude 03 Come Naturally en 05 Cool NudeMy Profile

 • Reageer angelique 16 april 2015 om 09:10

  Pff heel erg herkenbaar. Ik weet veel van mn bevalling niet eens meer alleen nog herinneringen dankzij mn zus die naast me stond. En persweeën weg zuchten lukt niet! Je lichaam doet waar ze voor gemaakt is.
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | Disneynature’s BEARSMy Profile

 • Reageer Nicole 16 april 2015 om 16:04

  Er komen weer dingen terug als ik dit zo lees… Fijne dingen hoor 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: 2x groot prijspakketMy Profile

 • Reageer Stephanie 17 april 2015 om 19:58

  Lijkt me een hele bijzondere gebeurtenis! Haha en om “het hoofd van mijn vriend” moest ik heel hard lachen.
  Stephanie onlangs geplaatst…Review | Fotoboek van WebprintMy Profile

 • Reageer Anneleen 18 april 2015 om 17:07

  Lijkt me een heel bijzonder moment, de geboorte van je kind!
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto #3My Profile

 • Reageer Memorabele momenten – De keizersnede | Little Wonder World 16 mei 2015 om 05:00

  […] deelde Manon haar memorabele momenten van haar bevalling. Het leek mij leuk deze ook van River te delen. Vooral nu ik weer zwanger ben, […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge