Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Vroege vogel

Foto 27-03-15 05 54 09Het is 21:00u. Ik zit knikkebollend op de bank, starend naar een slapende baby op de babyfoon. Ik zeg tegen mijn vriend dat ik naar bed ga. Hij gaat met mij mee, werkt nog wat op zijn laptop naast mij en ik val als een blok in slaap. Rond 23:00u word ik een beetje wakker omdat Nilo de laatste fles krijgt van papa. Ik murmel nog een beetje, geef mijn kind een kusje, wens hem welterusten en dommel weer in. Ik hoor op de achtergrond een flinke boer, gevolgd door “he bah, moet dat nou” (hahaha, nu heeft papa de golf melk te pakken) en gerommel want papa brengt zijn zoon weer naar bed.

Ondertussen bedenkt Balou dat het wel gezellig is in bed en komt spinnend bij mijn hoofd dansen, geeft me kopjes en ik kroel hem met mijn ogen dicht wat over zijn hoofdje. Dan komt mijn vriend naast me liggen, geeft me een kus en welterusten. De lampen gaan uit en binnen no-time zijn we beiden vertrokken naar dromenland.

3:00 u. Ik hoor wat gekir uit de kamer naast ons, kijk op de wekker en zucht een keertje. Ik hijs mezelf uit bed, warme voeten op een koude vloer en trippel naar de babykamer. Als ik de deur open doe komt er een vertrouwde geur op me af: de geur van mijn baby, zoetig en lief. Ik voel in z’n bedje naar de speen, zoek zijn mond op en hoor tevreden gesabbel en sluip zachtjes weer de babykamer uit. Terug mijn warme bed in. Wederom vinden de katjes het reuzegezellig dat er ’s nachts ook tijd is om te knuffelen (-_-‘) en worden mijn vriend en ik even liefdevol begroet door Bo en Balou. Bouli is verstandig en blijft beneden rustig tukken. Binnen 5 minuten val ik weer in slaap.

5.45 u. Ik hoor vrolijk gegil, geklets, gepruttel en gebrabbel vanuit Nilo’s kamertje. Ik doe de babyfoon aan en zie hem vrolijk lachend in de babyfoon kijken. Die lampjes en infraroodlichtjes zijn toch zo mooi! Ik zucht nog een keertje maar ook moet ik een beetje lachen. Ik doe een poging om nog héééél eventjes te blijven liggen, maar na 10 minuten van die leuke babygeluidjes geef ik het op. Ik mis mijn kind! Ik hijs mezelf uit bed, trek mijn badjas aan en dikke sokken. Wandel naar de slaapkamer, ruik die fijne geur, doe de gordijnen open en kijk in het ledikantje. Een breed lachende baby met trappelende voetjes kijkt me vrolijk aan. Klaar voor een nieuwe dag. En die rood knipperende 5:54 van mijn wekker ben ik dan al lang weer vergeten…

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Gwen 1 april 2015 om 05:23

  Ach, zes u is een hele normale kinderopstatijd 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Mama van twee kindjesMy Profile

 • Reageer Anouk 1 april 2015 om 05:46

  Wat lief geschreven!! Ik hoop dat ik dit later ook zo kan, het opstaan is niet zo’n probleem maar eerder het op tijd naar bed gaan
  Anouk onlangs geplaatst…Neon roze in ToulouseMy Profile

 • Reageer Dita 1 april 2015 om 05:50

  Aah wat leuk geschreven!
  Dita onlangs geplaatst…Collage – Outdoor loungeMy Profile

 • Reageer Laura 1 april 2015 om 06:01

  Wat een lief verhaal zeg, echte mamaliefde.
  Laura onlangs geplaatst…Dat bloggen hè, heb jij daar wel tijd voor?My Profile

 • Reageer Sabine 1 april 2015 om 06:25

  Heel herkenbaar…behalve dan dat stukje van de katten want die hebben wij niet. Het is wel leuk wakker worden als je de babyfoon aanzet en je kindje zo recht in het scherm ziet met een big smile.

 • Reageer Anneleen 1 april 2015 om 07:11

  Wat mooi om te lezen! Een trotse moeder!
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto maart #1My Profile

 • Reageer Tineke 1 april 2015 om 07:27

  Ahh, wat een blij ei, op die babyfoon foto! Gelukkig slaapt Sofie redelijk ‘uit’ tot een uur of 8, maar die komt nog wel 1-2x per nacht voor een voeding, en dan zit ik te knikkebollen op de stoel met een baby aan m’n tiet :’)

  • Reageer Manon 1 april 2015 om 19:25

   Ja, volgens mij kunnen de meeste baby’s OF uitslapen met nachtvoedingen, of vroeg wakker maar doorslapen…

 • Reageer Betty 1 april 2015 om 07:35

  Haha ja oh heel herkenbaar! Ik kan niet eens boos zijn als meneer vroeg wakker is.
  Dat blije hoofd en die trappelende voetjes <3
  Betty onlangs geplaatst…Little Frog draagdoek: mijn ervaringMy Profile

 • Reageer Marion 1 april 2015 om 07:47

  Wat een lief artikel! Super! Big smile hier.
  Marion onlangs geplaatst…Doelen: Ik durf weerMy Profile

 • Reageer Jess 1 april 2015 om 08:10

  Wat lief geschreven! Het is inderdaad niet erg om eruit te hoeven voor je baby. Ze zijn maar zo kort zo knuffelig klein <3 (Al moet ik eerlijk bekennen dat ik het heel fijn vind dat we hier van die slaapkoppen hebben…)
  Jess onlangs geplaatst…Yeah, Jim found a new friend!My Profile

 • Reageer Inge 1 april 2015 om 08:28

  ah heeeel mooi en lief! (en vroeg ja :-p) maar hoe je het beschrijft kan ik het me helemaal voorstellen!
  Inge onlangs geplaatst…gouden tip! Bacopa (Sutera)My Profile

 • Reageer Miranda 1 april 2015 om 08:29

  Wat een mooi stuk. Leuk geschreven:) lijkt me best pittig, die vroege ochtenden. Ik geniet nog maar even extra goed van mijn uitslaapochtenden, nu het nog kan!;)
  Miranda onlangs geplaatst…Zwanger; tips tegen misselijkheidMy Profile

 • Reageer Nelleke 1 april 2015 om 09:22

  Prachtig geschreven 🙂
  Nelleke onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

 • Reageer Joy 1 april 2015 om 09:47

  Op een andere manier geschreven maar heel leuk!
  Toch wel fijn dat er dan zo’n lief klein kereltje op je ligt te wachten en blij is om je te zien! Dat maakt het vroeg opstaan toch weer helemaal goed.
  Joy onlangs geplaatst…Nieuwe TasMy Profile

 • Reageer Seline 1 april 2015 om 09:48

  mooi geschreven! Hier hebben we het geluk dat Milan en Noah vaak pas om half 8 wakker worden.
  Seline onlangs geplaatst…De discussies tussen moedersMy Profile

 • Reageer Annemijn. 1 april 2015 om 10:57

  Wat heb je dat liefdevol geschreven! Om 6 uur draai ik me toch nog even om :p
  Annemijn. onlangs geplaatst…Lentekriebels Tag!My Profile

 • Reageer Malou 1 april 2015 om 11:18

  Mooi geschreven, en heel erg herkenbaar!
  Malou onlangs geplaatst…100 DAGBOEKJES; EEN TERUGBLIKMy Profile

 • Reageer Lifesabout 1 april 2015 om 13:36

  Hoe vroeg het vaak ook is en hoe moe je ook bent, die lach….die oogjes…het maakt het allemaal weer goed!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Klaar voor de lente? Go!My Profile

 • Reageer Eline 1 april 2015 om 15:00

  Maar je krijgt er zoveel voor terug en het went vanzelf toch 😉
  Eline onlangs geplaatst…ErwtensoepMy Profile

  • Reageer Manon 1 april 2015 om 19:24

   Jij snapt ’t 😉

 • Reageer Maai 1 april 2015 om 16:02

  Mooi 🙂 klinkt wel als een nacht waar ik heel veel voor over zou hebben, en niet perse vanwege baby 😉 Met name peuter zorgt voor korte nachten….
  Maai onlangs geplaatst…Lieve Siem; 2 maandenMy Profile

  • Reageer Manon 1 april 2015 om 19:23

   Slapen en kinderen is sowieso niet echt een geweldige combinatie volgens mij haha. Ooit, als ze 16 zijn gaat het vast beter!

 • Reageer marjon 1 april 2015 om 19:49

  Het vroege opstaan is hier ook… het went en heerlijk om samen in het grote bed te liggen, papa is al 4.30! uit bed ivm werken. Dus daarna komt kleine man lekker bij mij. Grote zus wordt meestal rond 6.45 wakker als wij al een uurtje geknuffeld hebben 😉

  • Reageer Manon 2 april 2015 om 05:38

   Ah ja, dat ‘kunnen’ wij niet… Papa hoeft pas rond 7:30u op te staan en hij neemt altijd de laatste fles op zich, moet de hele dag werken dus hij heeft dan recht op dat 1,5 uurtje slaap vinden wij. Ik zet gewoon voort op de bank beneden, met dekentjes en koffie 😉

 • Reageer angelique 1 april 2015 om 20:13

  Leuk geschreven! Maar jeetje goeiemorgen mama! haha
  angelique onlangs geplaatst…Keano | CadeausMy Profile

 • Reageer Inge 2 april 2015 om 20:47

  Zo mooi geschreven zeg! En inderdaad een vroege vogel, bij ons is het altijd ergens tussen 8.30 en 9u dat ons klein spookje wakker wordt 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Lente!My Profile

 • Reageer Jennifer 5 april 2015 om 13:00

  Zes uur is dan wel heel vroeg, maar als je je eigen bedtijd een beetje vervroegd dan kom je ook wel aan je 8 uur slaap. Ik merk nu dat als Melle een keer doorslaapt ik vaster slaap en veel vermoeider wakker word dan wanneer ik er ’s nachts nog een keer uit moet.
  Jennifer onlangs geplaatst…Nieuwe textielcollectie van IkeaMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge