Babypraat, Zwanger

Zwanger – Hoe heb ik het bekend gemaakt?

Toen ik van River zwanger was liep het allemaal niet zo vlekkeloos. We raakten onze baan kwijt en besloten we het gewoon te vertellen aan de telefoon. Maar bij deze zwangerschap wilde ik het wel op een speciale manier doen en dus begon ik te brainstormen.

Manon en Robert
We zouden nog een keer met Manon en Robert pizza’s bestellen bij Domino’s. Met dat in mijn achterhoofd begon ik te denken. Al gauw besloot ik een pizza van chocolade te maken. Het idee was zo uit de grond en al gauw bestelde ik de spullen op het internet. Ik maakte een melk pizza met roze en blauwe balletjes en met witte chocolade schreef ik in het midden “zwanger”. We reden langs Domino’s met de vraag of ze hem mee wilden bezorgen. Helaas ging dit niet lukken omdat ze bang waren dat hij zou smelten maar we kregen wel een doos mee. Mike en ik hadden al een plan bedacht dat als de pizza’s zouden komen hij ze in de gang zou aanpakken en de andere doos snel zou toevoegen. Zenuwachtig dat ik was, lukte het plannetje. Tot de pizza’s op tafel stonden. Nu moest Manon of Robert de doos open maken: Manon was druk bezig met Nilo en ik probeerde dat over te nemen. Toen maakte Robert de doos open en keek helemaal verbaasd, Manon zei gelijk: Echt?Echt? En toen hebben we even flink hard geknuffeld, met Manon in tranen haha. Het was echt een super leuk idee, vond ik en helemaal geslaagd!
pizza
Mijn ouders + familie en Mikes beste vriend
Omdat het bijna Pasen was, was ik al gauw in de sfeer van paaseitjes aan het denken. Ik zocht op internet maar kon niks vinden waarvan ik dacht: ja dat bedoel ik. Dus besloot ik wederom zelf in de keuken te staan om chocolade-eitjes te maken.
eitjes1Ik smolt verschillende soorten chocolade, maakte kleine briefjes met de boodschap en maakte zo “gevulde” eitjes!

eitjes2Het was een geweldig pokkewerk maar het resultaat mocht er zeker wezen. Ze vonden het super leuk toen ze het eitje op aten en ze een briefje vonden met de boodschap!

Mijn schoonouders + familie
Omdat we wisten dat de familie van Mike niet allemaal tegelijk er zou zijn besloten we niet voor de eitjes te gaan. Het staat zo stom als je ieder familie lid apart een eitje moet laten eten. Dus we gingen voor een shirtje met “Grote Broer” dat River aan deed. Je zou denken dat iedereen dat gelijk ziet, maar niets was minder waar. We kwamen binnen en River deed zijn jas uit, hij was een beetje hangerig van de autorit dus de eerste 4 minuten kon niemand het shirtje zien. Daarna kwam River los en banjerde hij door de woonkamer, niemand zag het. Oma besloot met de kids buiten te spelen dus de jassen werden weer aan gedaan (bummer). Ook toen oma de jas aan de voorkant dicht deed bij River viel het niet op. Mike appte mij: “wat een dooie boel” waarna ik terug stuurde “maak dan maar een opmerking”. Zodra ze weer binnen waren riep Mike: “Oma kijk eens naar Rivers nieuwe shirtje”. Nog drong het niet door en eindelijk na dik een half uur kwam het eruit, “Ben je zwanger?????” Hehe, jaaaaaa!
shirtje

riv2De “rest” van mijn familie, vrienden en kennissen heb ik het verteld met deze foto op social media en natuurlijk ook meteen aan onze bloglezers 😀

Hoe hebben jullie verteld dat je zwanger was?
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Marion 30 april 2015 om 05:54

  Echt superleuk! Die pizza is echt geweldig! Die eitjes ook trouwens. Ongelooflijk dat je schoonfamilie dat t-shirt van River niet zag. Ik ben zelf overigens ook niet zo van de details, maar ik kan me toch niet voorstellen dat je dat over het hoofd ziet. Leuk gedaan, Bibian!
  Marion onlangs geplaatst…Bedrijfsarts, gastblog en mediterenMy Profile

 • Reageer Martina 30 april 2015 om 06:26

  Die chocoladepizza, briljant! Leuk om te lezen 🙂
  Martina onlangs geplaatst…25 April 2015 – Outfit 29 weken zwangerMy Profile

 • Reageer Manouk 30 april 2015 om 06:40

  Wat leuk zeg hoe je het bekend hebt gemaakt en die chocolade eitjes zien er erg lekker uit haha! Ik moest wel even lachen toen niemand het truitje van River zag:’). De zwangerschap van mijn zoontje was een hele leuke verassing en omdat alles nieuw was heb ik gelijk mijn ouders gebeld en daarna mijn schoonouders, -broer en -zus. Mijn opa en oma heb ik de eerste echo laten zien. Toen we op een verjaardag waren riep mijn tante onwijs hard:” Ben jij zwanger?!” Heb het toen weggelachen en toen ik op mijn eigen verjaardag de echo liet zien aan familie en vrienden geloofde ze me niet haha!

 • Reageer anke 30 april 2015 om 06:40

  Sow wat origineel! En wat een priegelwerk die eitjes!

 • Reageer Anneleen 30 april 2015 om 06:42

  Wat ben je creatief geweest, superleuk! Die pizza en die eitjes zien er superleuk uit! 🙂 en die laatste foto met River op vind ik echt heel mooi gedaan!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer joyce 30 april 2015 om 07:02

  Aah leuk! Wij vertelden het door een shirtje. Niet zo orgineel maar ik kon gewoon niet wachten haha!
  joyce onlangs geplaatst…The happy list #6My Profile

 • Reageer Saskia 30 april 2015 om 07:30

  Wauw wat ben je geweldig creatief en wat een originele manieren om je zwangerschap bekend te maken!
  Saskia onlangs geplaatst…Ayvo Gezichtsborstel: Mijn ErvaringMy Profile

 • Reageer Annemijn. 30 april 2015 om 07:32

  Wat super origineel zeg! Echt heel tof! Alleen hiervoor zou je al zwanger willen zijn!
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #20My Profile

 • Reageer Anouk 30 april 2015 om 07:46

  Wat een originele ideetjes!! Ik vind het zo leuk dat mensen op zulke creatieve manieren bekend maken dat ze zwanger zijn
  Anouk onlangs geplaatst…De taken van een verpleegkundigeMy Profile

 • Reageer Miranda 30 april 2015 om 07:58

  Wat leuk om te zien! Heel creatief:)
  De eerste keer dat ik zwanger was hebben we voor de beide opa’s en oma’s zo’n mok bij de prenatal gekocht, waar op staat ‘de liefste oma’ ingepakt en als cadeautje gegeven. De volgende 2 keren hebben we het ‘gewoon’ vertelt. Ik vond het veel te spannend dus heb direct na de test m’n ouders en zus ingelicht:)
  We hebben nu wel werk gemaakt van de aankondiging op Facebook (ik had de termijnecho op 31 december haha dus dat was een leuke datum om het op Facebook te zetten ’s avonds)
  Miranda onlangs geplaatst…Review Frogtape; werkt dat nou echt?My Profile

 • Reageer Simone 30 april 2015 om 07:59

  Wat heb je er een werk van gemaakt zeg. Erg gaaf! Die pizza is ook super tof bedacht. Ik hoor wel vaker dat tshirtjes met teksten niet zo snel opvallen als het gaat om baby aankondigingen. Fijn dat het kwartje uiteindelijk toch nog viel ;-)!

 • Reageer Anita 30 april 2015 om 08:06

  Wat super leuk en origineel zeg met die pizza en eitjes! Zo is het idd veel leuker dan het gewoon vertellen!
  Anita onlangs geplaatst…Vroeger was het leven rustigerMy Profile

 • Reageer Sanne 30 april 2015 om 08:12

  Wat een super leuke ideeën! Gaaf die pizza en ook die foto van river met de ballonnen, erg mooi! Even onthouden voor als er hier een 2e zich aandient…. 😉
  (Voorlopig nog niet want de eerste is net 4.5maand…. :p)

  Wij kwamen er op vakantie achter dat ik zwanger was dus we hadden een foto boek gemaakt van de vakantie met op de laatste bladzijde een foto van ons met de positieve test, die hebben we aan onze ouders laten zien en aan goeie vrienden.

  De rest van de familie hebben we getrakteerd op muffins met muisjes er op en we hebben ook een foto laten maken en die op social media gedeeld en laten afdrukken op een kaart voor mijn opa’s en oma’s.
  Super leuk al die reacties die je dan krijgt!

 • Reageer Marlinde 30 april 2015 om 08:13

  Wat leuk! Wij hebben het verteld door cadeautjes in te pakken met een klein kaartje erbij ‘Eerder dan gedacht, maar met liefde verwacht. December 2015’.

 • Reageer Kim 30 april 2015 om 08:20

  Wat ontzettend creatief! Mijn zwangerschap is niet helemaal gepland dus wij besloten om het maar gewoon te vertellen om nare opmerkingen te voorkomen.
  Kim onlangs geplaatst…My spring lookbook.My Profile

 • Reageer Lifesabout 30 april 2015 om 08:26

  Wat leuk zeg en enorm creatief!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Van twee slaapjes naar één – het slaappatroon van mijn nieuwbakken dreumesMy Profile

 • Reageer Renee 30 april 2015 om 08:27

  Wat een superleuke ideeen!! Echt heel origineel en leuk. Mijn nicht had ook zo’n shirtje bij haar zoontje aangedaan. Zij wonen op een boerderij, dus iedereen zei; Hey, het staat verkeerd! Er moet toch staan; ik word een grote BOER ipv broer? Haha. Wij hadden een positieve test toen we in NY waren, dus een selfie met de test op Times Square. Een fotoboek gemaakt van de vakantie en op het laatst DE selfie. Die aan de ouders laten zien 🙂

 • Reageer ellen 30 april 2015 om 09:07

  via een shirtje en nu is siem er al een paar dagen

 • Reageer janske 30 april 2015 om 09:16

  Wat ontzettend leuk zeg die pizza’s en eitjes! Erg leuk gedaan!
  Bij onze ouders hebben we op de koffiemokken de tekst “liefste opa vd wereld” en liefste oma van de wereld” geplakt…het duurde zooooo lang voordat ze het zagen….toen zag “opa” het en moest hij zijn reactie nog even voor zich houden totdat “oma” het 5 minuten later pas ontdekte…hahaha…en ik werd gek van de zenuwen zeg!

  Met de rest van de familie en vrienden hebben we het later zo bekend gemaakt:
  https://jansyluvzu.wordpress.com/2013/11/24/a-new-life-were-so-excited/
  janske onlangs geplaatst…Lola’s Cakesmash FotoshootMy Profile

 • Reageer Vanessa 30 april 2015 om 09:21

  Dat heb je superleuk gedaan Bibian. Zo’n originele dingen! Die pizza vind ik geweldig. En grappig dat je familie het t-shirt niet zag 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Nieuw: Kneipp Beauty GeheimMy Profile

 • Reageer Marjon 30 april 2015 om 10:24

  Wat een creatieve en unieke manier om te vertellen dat je zwanger bent! En leuk dat je het op verschillende manieren hebt gedaan met de paaseitjes en de chocolade pizza. Orgineel!

 • Reageer Kim 30 april 2015 om 10:29

  Heel leuk gegaan!
  Bij Noah hadden wel het gewoon verteld. 1 April werd Noah 1 en hadden we tijdens zijn verjaardag ook een zo’n shirt aan gedaan. Ook bij ons zagen ze pas laat wat er op stond!

 • Reageer Marisca 30 april 2015 om 13:21

  wat een leuke ideeën, vooral de pizza! Voor mij is het nu ruim 5 jaar geleden en ik wilde ook iets met chocolade, maar toen ik bij de bakker kwam werd ik zo misselijk dat ik daar echt weg moest haha. Toen maar speentjes gekocht met i love opa en oma haha en zelfs toen viel het kwartje niet meteen
  Marisca onlangs geplaatst…Op de vrijmarkt, loont dat nog een beetje?My Profile

 • Reageer Silke 30 april 2015 om 13:29

  Wat super leuk en origineel gedaan! Wij konden echt niet wachten en hebben het er gewoon uitgeflapt, nog op dezelfde dag als de positieve test..

  Achteraf wel een beetje spijt van, want het is zo veel leuker om het op deze manieren te doen! Wel jammer dat niet iedereen het shirtje door had. :p
  Silke onlangs geplaatst…Winactie. €25 Shoptegoed Bij Telefoonhoesjestore.nlMy Profile

 • Reageer Dita 30 april 2015 om 15:03

  Wat een leuke manieren om het te vertellen! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #22 – Casual outfitMy Profile

 • Reageer Manon 30 april 2015 om 16:46

  Heel creatief gedaan!
  Manon onlangs geplaatst…De fiets en de babyMy Profile

 • Reageer Fem 30 april 2015 om 16:51

  Wow! Wat supercool, maar ook n klus zeg! Daar had ik toen de energie niet voor 😉

  Wij gaven de opas en omas “Het enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s” cadeau; het duurde 3 seconden: “hebben we dat nodig dan?” Hahaha! en ik had koekjes van de hema gekocht met blauwe en roze muisjes en die op mijn verjaardag voor de visite heel nonchalant op tafel gezet. 😀 Groot succes!

 • Reageer Evelien 30 april 2015 om 16:51

  Wij zijn in februari getrouwd en hebben dit laten filmen door een videograaf. Een week na de bruiloft kwamen we erachter dat nummer 2 onderweg is! We hebben direct foto’s gemaakt van ons zoontje met een bord in zijn handen: ik word grote broer! Een van die foto’s hebben we op het einde van de trouwfilm laten verwerken. Zo zaten onze ouders dus niksvermoedend de film te kijken en wij met de zenuwen door het lijf!

 • Reageer Home by Peet - Petra 1 mei 2015 om 08:02

  Wat een gave ideeën en wat jammer dat het shirtje van River niet gelijk op viel !
  Die foto met de ballonnen is echt te gaaf 😀
  Home by Peet – Petra onlangs geplaatst…Nieuwe uitdagingen + terugblikMy Profile

 • Reageer Jessica 1 mei 2015 om 10:21

  Wat een leuke ideeën. Alleen die eitjes lijkt me wel een pokkewerk. 😛
  Jessica onlangs geplaatst…Opgemaakt – Januari, februari & maart 2015My Profile

 • Reageer Milou 1 mei 2015 om 21:51

  Waaaah zo leuk die pizza! Heb ik echt nog nooit gezien inderdaad. Zo origineel! De rest heb je ook leuk verzonnen. Ik denk dat ik het ook wel op een originele manier zou vertellen als ik zwanger ben!
  Milou onlangs geplaatst…Glazen fles bij de BlokkerMy Profile

 • Reageer Malou 4 mei 2015 om 10:23

  Wat een leuke, originele manieren om het te vertellen!
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #105; KONINGSDAG, DUITSLAND EN EEN NIEUWE KINDERWAGENMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge