Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – Week 11 & 12

Week 11 was een regelrechte onzekerheidsweek. Pfoe, constant zat ik met mijn hoofd bij enge gedachten. Drie keer heb ik met mijn telefoon in mijn handen gezeten om de verloskundige te bellen voor een extra echo. Niet gedaan natuurlijk maar dat laat wel zien hoe ellendig deze week was. Je voelt niks, je ziet niks en je moet maar geloven dat je lichaam het allemaal klaar speelt. Ik besloot naar Manon te gaan om haar doppler te lenen, gewoon voor de zekerheid. Nadat ik bij Manon was geweest, reed ik naar huis en besloot ik het hartje te gaan zoeken. Nou mensen, doe dit maar gewoon niet. Het was een ramp en na een half uur ben ik er mee gestopt. Ik hoorde alleen mijn eigen hartslag maar die van de baby, ho maar. “Oké”, dacht ik nog, leg die doppler gewoon weg en laat het. Het komt allemaal goed. Geen bloed is goed.
buikieKoekkoek

Twee dagen later besloot ik toch maar weer de doppler er bij te pakken. Mike ging ondertussen douchen met River zodat ik even rustig de tijd kon nemen om het hartje te vinden. Binnen 10 minuten hoorde ik een stevig hartje kloppen. Zou dit het zijn? Met man en macht probeerde ik het geluid op te nemen en naar Manon te sturen. Die bevestigde het gelijk, “Jaa zo klonk Nilo ook!” Nog niet helemaal zeker maar wel een stukje zekerder ruimde ik de doppler weer op. Ik besloot me eraan vast te houden dat dat het hartje was en dat ik nog maar een klein weekje hoefde te wachten op de combinatietest.

Inmiddels weet iedereen dat ik zwanger ben, en wat een lieve reacties heb ik gekregen, dankjewel! Ook op het kinderdagverblijf van River weten ze het nu en daarom had River heel lief een tekening voor ons gemaakt.
river tekening
16 april was het zo ver, de dag van de echo voor de combinatietest. Ik had de afspraak ’s avonds staan en de hele dag zenuwen had ik niet zoveel zin in. Ik besloot de was eens bij te werken, het huis op te ruimen en met River naar de speeltuin te gaan. Voor ik het wist was het 18.00 uur en kon ik River naar opa en oma brengen. Mevrouwtje Kokhals sprong weer in de auto richting de praktijk. Al snel werden we geroepen, ik had het zelfde vrouwtje als Manon dus dat was wel leuk. Hoe de echo en de metingen gingen lezen jullie morgen!
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Inge 21 april 2015 om 05:14

  wat een rollercoaster he! Over de doppler heb ik ook gemengde gevoelens.. maar heel fijn dat het toch gelukt is! Ik leef echt met je mee als ik dit lees.. ondertussen ben je natuurlijk alweer wat verder, maar man man.. die onzekerheid in het begin (en met vlagen eigenlijk je hele zwangerschap) maar t komt goed deze keer! Je mag vertrouwen! Ook al blijft t een onzeker wonder..
  Inge onlangs geplaatst…De verbouwing || beneden! de zitkamerMy Profile

 • Reageer Marion 21 april 2015 om 05:29

  Oh wat een spanning moet dat voor je geweest zijn. Ik hoop dat je heel snel wat meer vertrouwen en zekerheid krijgt en ook kan gaan genieten van het zwanger zijn. Misschien doe je dat ondertussen al, maar ik kan me voorstellen dat de zorgen er blijven. Komt echt goed, meis!
  Marion onlangs geplaatst…Oproepje: Follow Your HeartMy Profile

 • Reageer Dita 21 april 2015 om 06:04

  Wat spannend allemaal! En wat leuk om je ervaringen te lezen.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Wrap lunch tipsMy Profile

 • Reageer Sunseeree 21 april 2015 om 06:37

  Uuhh Babybump helloo! Mooi om te zien. En super lief he dat River wat had gemaakt. Smelt. ^_^
  Sunseeree onlangs geplaatst…Tips en aanraders voor een Moederdag cadeauMy Profile

 • Reageer Judith 21 april 2015 om 07:07

  Het lijkt me zo vervelend dat je inderdaad je lichaam maar gewoon moet vertrouwen dat het helemaal goed zit, zeker na jouw vervelende ervaring(en). Gelukkig dat de doppler is uitgevonden, dan heb je toch iets meer zekerheid. Zo leuk dat River grote broer wordt, wil je het geslacht van jullie kindje weten trouwens? X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Moederdag | cadeau’s voor mama bij Ikbenzomooi.nl + win een kettingMy Profile

 • Reageer Saskia 21 april 2015 om 07:23

  Fijn dat je de tweede keer toch het hartje hebt kunnen vinden. Ik kan mij voorstellen dat het meer rust geeft.
  Saskia onlangs geplaatst…Nijntje Speelt Kinderset & BesteksetMy Profile

 • Reageer Annemijn. 21 april 2015 om 08:00

  Dat lijkt me ook zo spannend! Ben benieuwd naar de volgende artikelen!
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Zondag 19 april 2015My Profile

 • Reageer Sabine 21 april 2015 om 08:13

  Ik snap die onzekerheid heel erg goed hoor. Je ziet niet wat er van binnen gebeurd en of dat allemaal goed gaat. en breek me de bek niet open wat betreft mevrouwtje kokhals. Tot ruim 16 weken lopen kokhalzen enz. Wat was ik blij dat dat op een gegeven moment steeds minder werd en helemaal verdween.

 • Reageer Tamara 21 april 2015 om 08:43

  Ohhhh dat is precies de reden waarom ik geen doppler aangeschaft heb. Ik ben zo’n stresskip en als ik het hartje dan niet zou kunnen vinden… Pfff!
  Tamara onlangs geplaatst…Zwanger na verlies moeder.My Profile

 • Reageer Miranda 21 april 2015 om 08:59

  Oh wat balen he die onzekerheid! Zeker inderdaad rond die termijn, toen had ik er ook veel last van.
  Heel logisch, dat mag natuurlijk ook. Als ik deze zwangerschap iets geleerd heb dan is het dat onzekerheid, blijdschap niet uitsluit. De eerste weken mocht ik van mezelf niet eens blij zijn, zo bang was ik dat het weer fout ging. Tot ik bedacht dat onzekerheid en blijdschap naast elkaar kunnen… Daar heb ik nu nog profijt van;)
  Ik ben nu 28 weken zwanger en de onzekerheid is naar de achtergrond verdwenen. Heel soms heb ik er nog een beetje last van. Dat accepteer ik dan maar gewoon:)
  Miranda onlangs geplaatst…Alternatieven voor beschuit met muisjes!My Profile

 • Reageer Vanessa 21 april 2015 om 09:00

  Het lijkt me lastig dat je je lichaam gewoon moet vertrouwen dat alles goed gaat. Op zo’n momenten is het wel fijn om de doppler te hebben en naar het hartje te kunnen luisteren. Ben benieuwd naar morgen!
  Vanessa onlangs geplaatst…5 dingen die je pas beseft als je alleen gaat wonenMy Profile

 • Reageer Lifesabout 21 april 2015 om 09:48

  De onzekerheid is echt vreselijk. Tot ik mijn dochter kon voelen met twintig weken was ik elke dag zo bang. Een doppler heb ik nooit gebruikt, want ik had de placenta voor zitten en het niet kunnen vinden van de hartslag zou mij alleen maar meer stress geven (en ik had spookverhalen gehoord dat dopplers niet goed zijn voor de baby). Ik hoop dat je je snel zekerder voelt en volop kunt genieten!
  Lifesabout onlangs geplaatst…East coast West coast. Mommy – wars anno 2015My Profile

 • Reageer melissa093 21 april 2015 om 09:55

  Ga je ons ook nog vertellen hoe je het Manon hebt verteld dat je zwanger was en hoe ze reageerde? Of heb ik niet goed opgelet afgelopen tijd? Ik ben daar wel erg benieuwd naar 😉

  • Reageer Melanie 21 april 2015 om 14:17

   Ben ik ook erg benieuwd naar!

   • Reageer Manon 21 april 2015 om 15:05

    Dat komt nog :)! Eerst even alle ‘oude’ dagboekjes zodat we uptodate zijn met nu en dan komt de rest haha.

 • Reageer Vlijtig Liesje 21 april 2015 om 10:05

  Ik voel met je mee. Zorgen over de zwangerschap en je kindje is rot. Dat is het voordeel als je wat verder bent, dan vóel je de baby echt.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Gestresst? Lees een boekMy Profile

 • Reageer Malou 21 april 2015 om 13:34

  Verschrikkelijk ja, die onzekerheid. Wel fijn dat je uiteindelijk het hartje hebt gevonden, dat schijnt inderdaad heel moeilijk te zijn in het begin.
  Malou onlangs geplaatst…T-SHIRTJESWEER!My Profile

 • Reageer Lonneke 21 april 2015 om 18:59

  Die eerste periode is inderdaad best zenuwslopend, maar ik geloof dat ik zelf niet met zo’n Doppler aan de slag zou durven gaan. Fijn dat je het hartje gehoord hebt, dat is echt zo fijn.
  Lonneke onlangs geplaatst…In beeld: april #1My Profile

 • Reageer anouk 21 april 2015 om 19:23

  Jeetje wat een spanning! Dat lijkt me inderdaad verschrikkelijk maar gelukkig heb je jezelf gerust kunnen stellen. Super lieve tekening heeft River gemaakt!!
  anouk onlangs geplaatst…Wishlist lente #1My Profile

 • Reageer Anneleen 22 april 2015 om 06:16

  Oh die tekening van river is zo schattig en lief! Wel mooi dat ze er in het kinderdagverblijf ook aandacht aan besteden! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Nicoline 22 april 2015 om 10:23

  Ik ken die onzekerheid zo goed! Ik ben nu sinds 4 maanden moeder, ook na 2 miskramen. bij 12 weken had ik wat bloedverlies en ben nog nooit zo bang geweest. heb ook veel extra echos gehad. Bij mij bleef de onzekerheid de hele zwangerschap, maar het wordt wel makkelijker. straks kun je hem / haar lekker voelen en dat scheelt al zo veel! doe die dopler weg haha wordt je allen maar nog meer onzeker van

 • Reageer Senna 23 april 2015 om 19:33

  Ik volg al een tijdje jullie blog en voor mij als verloskundige in opleiding is het leuk om te zien wat jonge moeders zo al bezighoudt. Normaal reageer ik nooit maar toch wil ik even iets kwijt. Bij deze termijn van de zwangerschap is het ook voor een verloskundige moeilijk om de hartslag met de doptone te laten horen, niet gek dat het de eerste keer niet lukte. Gezien de miskramen in je voorgeschiedenis is de periode tot je het voelt bewegen behoorlijk spannend. Alleen zijn de meeste verloskundigen geen fan van het zelf luisteren door de cliënt omdat je er soms een conclusie aan verbindt, terwijl je beter je verloskundige kunt bellen. Het is vaak geen probleem om even tussendoor op de praktijk langs te komen om hartje te luisteren. Geniet van je zwangerschap!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge