Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – Week 6 & 7

Pfoe, week 6 was echt een regelrechte ramp. Het begon met niet zo lekker voelen tot gewoonweg belabberd in bed belanden. En dat niet voor 1 dag maar ik ben al zo’n week kapotmoe, lusteloos, energieloos, eetlust is ver te zoeken en de paracetamol en zakdoekjes zijn niet aan te slepen. Ik maak me ook onwijs zorgen of de baby dit allemaal wel trekt maar ik houd hoop. Volgende week (week 7) mogen we voor een echo en dan hoop ik dat alles goed is met de kleine spruit. Verder heb ik tijdens mijn ziektedagen onwijs zitten malen hoe ik het mijn vader (ik ga gewoon ouders zeggen, dan telkens mijn vader en zijn vrouw), hoe ik het mijn ouders, schoonouders, broertje, zus, etc. en natuurlijk Manon en Robert ga vertellen. En ik kan je vertellen, zo’n week in bed, daar krijg je best creatieve dingen ideeën van en dus ben ik tussendoor bezig geweest om het te verwezenlijken. Nieuwsgierig naar hoe ik het verteld heb? Dat lees je binnenkort!
11049200_534704796669475_294233762_nVerder zit ik onwijs te ginnegappen in mezelf als we het over kinderen hebben. Manon denkt helemaal dat ik niet zwanger ben en ik doe er steeds nog stapjes bij op als ik vertel dat ik ibuprofen slik, trachitol op de foto zet, of als ik een broodje filet fotografeer. Heerlijk, en ik kan dan ook niet wachten wat haar reactie is, mocht de echo volgende week goed zijn. Als jullie goed terug kijken naar mijn Instagram foto’s zien jullie dingen in mijn foto’s die ik eigenlijk helemaal niet mocht, maar het was gewoon even om Manon om de tuin te leiden, och wat ben ik toch een lieve vriendin. Buiten het feit dat ik gewoon de griep heb gaat het wel goed, ik maak me nog steeds zorgen elke keer als ik naar de wc ga, bekijk ik gelijk wat ik geproduceerd heb en maak van binnen een vreugde dansje als ik geen bloed zie. Ik denk dat dat voor veel vrouwen wel herkenbaar is.
Wat ben ik elke ochtend misselijk, ik ben dit van de zwangerschap van River niet gewend en heb altijd geroepen hoe heerlijk het was dat ik die misselijkheid niet had. Nou ik kom er op terug. ’s Ochtends ben ik echt een vaatdoek en kan ik niks hebben. Moet eerst naar beneden om tegen heug en meug wat te eten. Na een uurtje gaat het meestal over. Sowieso voel ik me de hele dagen gewoon niet mezelf, nergens zin in. Ik wil alleen de raarste dingen eten en als ik aan avondeten denk, begin ik spontaan te kokhalzen. Het zal jullie dan ook vast niet verbazen dat ik al dagenlang brood eet als avondeten en dat ook met moeite. Ik hoop dat dit gevoel met 12 weken weg is, want het is zo vervelend en gewoon niet leuk.
image12 maart, 11.00 uur de echo…
Kotsmisselijk, kokhalzend stapte ik de auto in. Bekenden van mij weten hoe ik functioneer als ik zenuwachtig ben. Ik probeerde mijn zenuwen de baas te zijn maar helaas lukte dat niet helemaal. Eenmaal in de wachtkamer appte ik nog wat met nietsvermoedende Manon, en toen werden we al gauw geroepen. Ik was blij te zien dat ik de verloskundige had die mij ook geholpen had toen ik de miskramen had. Ze vroeg me of ik gespannen was: jazeker. Ik moest ook erg nodig naar de wc want ik moest met volle blaas komen. We besloten gelijk maar te gaan kijken om de spanning wat af te nemen. Ik ging liggen, we spraken nog even over mijn litteken van de keizersnede en daar kwam de koude gel weer. Ondertussen speelde River rustig met het speelgoed en wij keken aandachtig naar het beeldscherm. Ik was rond de 7 weken en er zou dus een hartje te zien moeten zijn. Ik zag werkelijk waar helemaal niks, alleen een zwart vlak. Al gauw zei de verloskundige: “kijk dit is het”, en ja hoor een kloppend hartje.
Wauw, zo snel, er viel een enorme last van mijn schouders. Eindelijk na alle ellende een kloppend hartje. Toen ze tegen me zei dat ze even ging proberen of we hem ook konden horen, hoorde ik al een snel hartslagje. Onze kleine prup, wat mooi!!! Nadat we de kleine goed bekeken hadden was het tijd voor de rest van de intake. Mijn bloeddruk was heel netjes en ook mijn urine was helemaal goed. Na een uurtje stonden we opgelucht buiten en besloten we dit te vieren met een lekker broodje van de Bakker Bart. Wauw, Het hartje klopt….xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Aranka 16 april 2015 om 05:17

  Heerlijk om te lezen! Kijk uit naar al je updates 🙂 maar miskramen gehad? Wat heftig.. Lijkt me heel zwaar 🙁 gelukkig heb je het hartje horen kloppen! Fijn moet dat zijn lijkt me. Ik hoop dat je misselijkheid snel af zal nemen en dat je van je zwangerschap kunt genieten <3

 • Reageer Marion 16 april 2015 om 05:51

  Wat bijzonder lijkt me dat, om dan het hartje te zien en horen kloppen. Ik heb het allemaal nooit meegemaakt, maar ik kan me best voorstellen hoe eng en spannend het allemaal moet zijn. Maar, Bibian, het gaat nu gewoon helemaal goed! Beetje jammer van de misselijkheid, maar misschien trekt die ook weer weg binnenkort. Vertrouw in jezelf. Iedere dag een stukje meer. XX
  Marion onlangs geplaatst…Rewild Your Life: Dag 5My Profile

 • Reageer Joyce 16 april 2015 om 06:05

  Ik snap je zenuwen. Mijn miskramen maakte mij ook onwijs angstig. Gelukkig klopt het hartje van jullie wonder. Succes vanavond X
  Joyce onlangs geplaatst…Sofie 1 week oud!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 16 april 2015 om 06:08

  Heel leuk om mee te lezen en dit helemaal te volgen. Fijn dat het hartje klopt, al snap ik je onzekerheid helemaal, veel succes vanavond 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Masterclass ondernemen, bbq en zon!My Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 16 april 2015 om 06:49

  Wat is het toch bijzonder he, om zwanger te zijn. Ik gun het je van harte! Heerlijk om dit soort updates te lezen, ik hou ervan!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Keep calm en draag lenzenMy Profile

 • Reageer Sunseeree 16 april 2015 om 06:51

  Ja wat kan je je naar voelen hè! Ineens moet heel je lichaam zichzelf aanpassen om een kleine wondertje te broeden. Hopelijk voel je je snel fit en krijg je geen last van erge kwalen. x
  Sunseeree onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: Wat een geluk!My Profile

 • Reageer Eline 16 april 2015 om 07:34

  haha lekker manon voor de gek houden, leuk juist!
  Eline onlangs geplaatst…Je gewicht is slechts een getalMy Profile

 • Reageer Jess 16 april 2015 om 07:38

  Bij het lezen van dit blogje kan ik dat gevoel van spanning tijdens de eerste drie maanden zo weer terughalen. En idd, iedere keer checken na een toiletbezoek. Ben nu wel heel benieuwd hoe je het je vader en Manon hebt verteld.
  Jess onlangs geplaatst…Je weet dat je twee kinderen hebt als…My Profile

 • Reageer Saskia 16 april 2015 om 07:55

  Haha wat knap dat je het zo goed verborgen hebt kunnen houden! Ik kan dat nooit zo goed 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mommymail #8My Profile

 • Reageer Esli 16 april 2015 om 08:06

  Ik reageer normaal eigenlijk nooit, maar ik wil hier toch even op reageren. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik voelde al aan je manier van schrijven dat het allemaal niet vanzelf was gegaan. Ik ben ook bekend met herhaalde miskramen en ik heb nog nooit een voldragen zwangerschap gehad. Ik snap hoe spannend het voor je geweest moet zijn en nog steeds is waarschijnlijk. Probeer te genieten van deze bijzondere tijd.. Ook al is dat soms moeilijk! Leuk om deze updates te lezen en ik ben ontzettend blij voor jullie!

 • Reageer Colinda 16 april 2015 om 08:15

  Die spanning van de eerste 12 weken is zo vervelend altijd, ik herken het checken heel erg zeker tot de eerste echo. En wat een opluchting dan als het hartje klopt. Ik hoop dat nu je de 12 weken bent gepasseerd de spanning van je is afgevallen.
  En het lijkt me heftig om miskramen mee te maken.
  Colinda onlangs geplaatst…Peuter jaloezieMy Profile

 • Reageer Marieke 16 april 2015 om 08:17

  Ik heb weer genoten van je update. Hopelijk ben je niet meer misselijk!

 • Reageer Tamara 16 april 2015 om 08:18

  Wat een geruststelling he zo’n klein knipperlichtje!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe doen die moeders dat toch? De thuismoeder.My Profile

 • Reageer Miranda 16 april 2015 om 08:31

  Oh wat een herkenbaar verhaal zeg! Die spanning na de miskramen kan ik me nog zo goed voor de geest halen. Sterker nog, nu ik ruim 27 weken zwanger ben, heb ik er nog steeds een beetje last van af en toe.
  Maar wat een mooie echo, wat fijn dat alles goed is. Geniet er lekker van!
  Miranda onlangs geplaatst…Winacties; de uitslagenMy Profile

 • Reageer angelique 16 april 2015 om 08:36

  Zo leuk om dit te lezen! En leuk dat je het voor Manon zo goed vol hield, ik zou dat echt niet kunnen!
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | Disneynature’s BEARSMy Profile

 • Reageer Renee 16 april 2015 om 08:44

  Ik blijf het zeggen, maar ik vind het zo leuk om te lezen. Vooral het mensen misleiden, het kokhalzen bij het idee van avondeten, ik herken het allemaal! Ben nu alweer benieuwd naar je volgende update. Kom maar doorrrr! 🙂

 • Reageer Vanessa 16 april 2015 om 09:21

  Mooi om te lezen Bibian! Zo’n echo lijkt me erg geruststellend, alsof je zorgen van je schouders vallen. Fijn dat alles in orde is!
  Vanessa onlangs geplaatst…Pupa Like A Doll Luminys Blush 107My Profile

 • Reageer Manon 16 april 2015 om 09:54

  Wat mooi!
  Manon onlangs geplaatst…Diary: Week 14 en 15My Profile

 • Reageer Martina 16 april 2015 om 09:57

  Die spanning voor de eerste check, ik kon alleen maar denken aan een kloppend hartje… Mooi om te lezen!
  Martina onlangs geplaatst…29 Maart 2015 – Een dagje mee op stap!My Profile

 • Reageer Lifesabout 16 april 2015 om 10:00

  Man man ik ging wel 20x per dag naar de wc om alles te checken…en dat tot ik de baby voelde bewegen met 20 weken. Na 3 miskramen vertrouwde ik mijn lijf voor geen meter.
  Wat heb je het mooi en eerlijk geschreven!
  Lifesabout onlangs geplaatst…En toen….stond er geen box meerMy Profile

 • Reageer Malou 16 april 2015 om 11:16

  Weer heel leuk om te lezen 🙂 En ik ben ook nog nooit zo zenuwachtig geweest als voor de eerste echo!
  Malou onlangs geplaatst…THROWBACK THURSDAY #2My Profile

 • Reageer amanda 16 april 2015 om 11:40

  Leuk om die updates te lezen en echt grappig hoe je iedereen om te tuin hebt geleid.. ik moest dit vorig jaar ook doen en op mijn werk maar tampons in mijn tas mee en doen alsof etc…erg grappig of de smoes nee het lijnen gaat niet zo lekker helaas hahah….Ben ook erg benieuwd naar de rest van de updates…xx
  amanda onlangs geplaatst…Top 5 kookboeken van AmandaMy Profile

 • Reageer Inge 16 april 2015 om 13:48

  he wat fijn! ik voelde de spanning helemaal met je mee tijdens het lezen..
  Inge onlangs geplaatst…~DIY~ mobiel voor in de babykamerMy Profile

 • Reageer Miranda 16 april 2015 om 15:22

  Wat een leuke update!
  Miranda onlangs geplaatst…Instagram #72My Profile

 • Reageer Dita 16 april 2015 om 15:36

  Wat mooi om te lezen Bibian. Wat heftig dat je miskramen hebt gehad. Lijkt me een heel fijn gevoel als je het hartje hoort.

 • Reageer Nicole 16 april 2015 om 15:53

  Wat is dit leuk om te lezen allemaal zeg.. En super slim om gewoon dat soort foto’s te posten enzo! Lekker iedereen om te tuin leiden 😀
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: 2x groot prijspakketMy Profile

 • Reageer Manouk 16 april 2015 om 16:01

  Jouw zwangerschapssymptonen lijken precies op de mijne toen ik zwanger was van mijn zoontje. Ik ben tot de 21 weken voor voornamelijk ’s ochtends erg misselijk geweest. Wat erg goed helpt zijn bananen! Ik had zo rond week 5 ook de griep, pfoe wat voelde ik me toen beroerd. Maar daarentegen voelde ik me ook echt zwanger. Ik wil je heel veel geluk wensen in deze zwangerschap!

 • Reageer Kimberley 16 april 2015 om 16:37

  Wat mooi om te lezen! En zo’n vriendin ben ik ook, haha. Lekker nog niks door laten schemeren, te grappig! Ben benieuwd hoe je het hebt verteld!
  Kimberley onlangs geplaatst…Storiesandforever.com staat online!My Profile

 • Reageer Annemijn. 16 april 2015 om 17:13

  Wauw wat blijft het bijzonder om dit te lezen. En geweldig hoe je Manon om de tuin hebt kunnen leiden!
  Annemijn. onlangs geplaatst…Geshopt: Mac lipstickMy Profile

 • Reageer Isabel Cristina 16 april 2015 om 23:48

  Wat mooi geschreven! Ik kan mij overigens goed voorstellen dat je Manon zo om de tuin leidde haha;-) Fijn om te horen dat je het hartje van jullie wondertje hebt kunnen zien en horen, ik kan mij voorstellen dat het na miskramen erg spannend en zenuwslopend is. X
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…My Colombia photo albumMy Profile

 • Reageer Anneleen 17 april 2015 om 18:12

  Lijkt me heel heftig om een miskraam mee te maken, maakt je volgens mij dubbel zo onzeker en angstig… Gelukkig gaat alles goed nu, met jullie kleintje! Prachtige foto, die echo!
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto #3My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge