Lifestyle, Persoonlijk

10x dingen die je alleen met je beste vriendin doet

IMG_3256Er zijn dingen die je echt maar alleen met je allerbeste vriendin kunt doen…

Voor de deur staan in je gore pyjama, geen schoenen aan maar dikke slofsokken, vet haar in een knot, geen make-up en geen haan die daarom kraait.

Als er mensen over de vloer komen dan ga je even met de Franse slag door het huis heen. Alle troepjes worden in een kast gestopt, even met je voeten de ergste kruimels onder de bank schuiven en alle baby/kinderzooi wordt in de box gedaan onder het mom “opgeruimd staat netjes”. Behalve als je BFF komt. “Let niet op de troep” is het eerste wat je zegt en je krijgt terug: “Heb je het bij mij thuis gezien?”

Praten over rare en vieze lichamelijke kwalen. Vooral erg leuk tijdens een zwangerschap en na een bevalling.

Om daar op aan te sluiten: praten over seks. Geen verbloemde, geromantiseerde verhalen, nee, gewoon de rauwe uncut versie.

Je hebt werkelijk geen enkel geheim voor elkaar. Laatst was Bibians telefoon naar de mallemoeren en ze kon zolang een telefoon van mij gebruiken. Op die telefoon kon ze gewoon in mijn mail, in mijn Facebook, allerlei oude foto’s bekijken, zelfs oude WhatsApp-gesprekken… Bij een ander zou ik eerst die telefoon helemaal resetten en leeghalen maar ach, Bibian weet toch alles al.

bibian manon Je kunt 24/7 met elkaar kletsen. Via tekstberichtjes op WhatsApp, soms via geluidsfragmenten, via de Facebook chat en al helemaal in real life. Het spraakwater lijkt nooit op met je BFF!

Klagen dat je baalt hoe dik, zwaar, vet, vies je bent terwijl jullie samen een zak Red Band leeg vreten. Sowieso samen klagen zijn jullie goed in.

Jullie hebben jullie eigen “code”. Lastig uit te leggen maar diegene met een goede vriendin weten vast wat ik bedoel. Dingen die een soort van afgesproken zijn zonder het er over te hebben. Bijvoorbeeld: als wij gaan winkelen dan gaan we niet zij-aan-zij de rekken door. Nee, we trekken ons eigen plan en dan zien we elkaar vanzelf wel weer ergens in de winkel of roepen elkaar als we elkaars mening nodig hebben.

No shame. Plassen met de deur op een kier zodat je verder kunt kletsen, “ik moet effe poepen hoor” en gênante verhalen, foto’s en video’s zijn geen geheim.

Oude klasgenoten opzoeken op Facebook, mensen begluren op Instagram en intensief roddelen over alles en iedereen.

Wat zijn dingen die jij alleen met je beste vriendin doet?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Willemijn 25 mei 2015 om 05:31

  Hahaha zo leuk! En herkenbaar!
  Willemijn onlangs geplaatst…2Keep a Diary: mei #3My Profile

 • Reageer Thea van Galen 25 mei 2015 om 07:11

  hahaha geweldige blog en heerlijk herkenbaar!
  Thea van Galen onlangs geplaatst…5x gewerkt aan mezelfMy Profile

 • Reageer Nicole 25 mei 2015 om 07:12

  Mijn beste vriendin en ik maken altijd overal foto’s van.. Inderdaad ook op wc’s en dergelijke.. Ik weet niet alles van haar maar wel de diepste geheimen..
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn obsessie met frisdrankMy Profile

 • Reageer Dita 25 mei 2015 om 07:47

  Haha geweldig! Ik heb niet echt 1 beste vriendin maar 3 bestevriendinnen en nog 2 collega vriendinnen. Voor mij dus niet heel herkenbaar maar leuk om te lezen
  Dita onlangs geplaatst…Persoonlijke update – Mei 2015My Profile

 • Reageer Anneleen 25 mei 2015 om 08:04

  Haha grappig om te lezen en jullie hebben een mooie vriendschap!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Ikram 25 mei 2015 om 08:14

  Hihi zo leuk om te lezen 🙂 Net zussen! 😉

 • Reageer Marion 25 mei 2015 om 08:21

  Heerlijk is dat, zo’n vriendschap. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet meer heb. Mijn beste vriendin van vroeger … Oh nevermind. Te lang verhaal. Ik hoop dat ik ooit weer iemand tegenkom waar het zo mee klikt en waar ik me zo vertrouwd bij voel. Is één van de mooiste dingen die er is.
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #8My Profile

 • Reageer Saskia 25 mei 2015 om 08:25

  Ik heb ook zo’n vriendin met wie ik alles kan delen, zo fijn en bijzonder is dat <3
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 21) Spelletjes & veel etenMy Profile

 • Reageer Roeline 25 mei 2015 om 08:36

  Wat een heerlijke en leuke dingen allemaal! En dan blijkt dat jullie échte BFF’s zijn want wat jullie allemaal delen, geweldig!! Dan merk ik wel dat ik een beste vriendin mis! Heb er 2 gehad maar bij de tweede was het toch niet zoals het zou moeten van haar kant, helaas……..

 • Reageer Tamara 25 mei 2015 om 08:52

  Hahaha superleuk! Ja dat mis ik dan af en toe wel!
  Tamara onlangs geplaatst…A sunny sunday!My Profile

 • Reageer Sophie 25 mei 2015 om 09:11

  leeuukkkk.
  Maar Bibian zou jij misschien ook foto’s bij zwangerschaps updates kunnen doen van je buik. Of bijvoorbeeld elke week of om de week een zwangerschapsupdate in een filmpje op jullie youtubekanaal willen doen oo een bepaalde dag ofzo 🙂

 • Reageer Lifesabout 25 mei 2015 om 09:51

  Hahaha geweldig! En heel herkenbaar inderdaad. Alhoewel ik veel punten ook kan opnoemen die ik gerust met mijn man doe…lekker klagen, kletsen, rondlopen in pyjama en ongegeneerd vreten.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Patiënt aan het woord. Het verhaal van Rosalinde Krieger.My Profile

 • Reageer Cherieke 25 mei 2015 om 10:03

  Super dat jullie zo’n mooie vriendschap hebben!

 • Reageer Malou 25 mei 2015 om 10:24

  Haha, heel leuk om te lezen!
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #108; KRAAMVISITE, SPRONGETJE EN EEN VERDWAALDE KATMy Profile

 • Reageer Nesrin 25 mei 2015 om 11:12

  Ahh dit is geweldig om te lezen en hoe leuk is jullie vriendschap!
  Nesrin onlangs geplaatst…Ik haat sporten & 24 km hardlopenMy Profile

 • Reageer Jennifer 25 mei 2015 om 12:19

  Haha, ja leuk van die dingen die je alleen met je beste vriendin hebt. Nu ik borstvoeding geef en zij mijn tiet al meerdere malen heeft gezien is het hek helemaal van de dam.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 47My Profile

 • Reageer janske 25 mei 2015 om 12:58

  whahahahaha..heerlijk toch…zo als vriendinnen onder elkaar…ik hou er van!
  janske onlangs geplaatst…Lola’s eerste verjaardag – Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!My Profile

 • Reageer sophie 25 mei 2015 om 14:53

  Aah wat een super leuk spontaan artikel!
  dit soort blogjes vind ik het allerleukst maar de laatste tijd komen er steeds meer gesponserde blogjes online. Die vind ik een stuk minder spontaan en forcerend overkomen 🙁

  • Reageer Manon 25 mei 2015 om 16:45

   Op onze “over ons” pagina kun je lezen waarom we af en toe een advertorial plaatsen… We hebben hooguit 2 advertorials per week! Met spulletjes die we krijgen maken we ook altijd persoonlijke stukjes etc!

 • Reageer Nicoline 25 mei 2015 om 15:12

  haha leuke blog! jullie zijn een leuk stel vriendinnetjes samen! En het is inderdaad heel herkenbaar.
  Nicoline onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverhaal – Deel 2My Profile

 • Reageer angelique 25 mei 2015 om 16:22

  Amen!
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | Een jaar voorbijMy Profile

 • Reageer Eline 25 mei 2015 om 21:14

  Herkenbaar! Ik hou niet van rodeelen en doe dat dus ook niet. Behalve met mijn beste vriendinnen, daarmee bespreek ik iedereen en alles. Heerlijk!
  Eline onlangs geplaatst…Wall sit – thuis sporten #4My Profile

 • Reageer Bianca 26 mei 2015 om 09:47

  Heel erg leuk geschreven en ook nog eens super herkenbaar haha x
  Bianca onlangs geplaatst…URBAN DECAY NAKED BASICSMy Profile

 • Reageer Anne 26 mei 2015 om 20:19

  Hahaha, ja heel herkenbaar. Ik praat ook altijd over de meest onzinnige onderwerpen met mijn vriendinnen en op de een of andere manier lijkt het alsof het altijd een logisch verband met de rest heeft. Ik kan niet uitgepraat zijn met die meiden, heerlijk!
  Anne onlangs geplaatst…Nah! Ben jij d’r ook nog?My Profile

 • Reageer Sam 27 mei 2015 om 13:01

  Hoi meiden. Jullie dagelijkse bezigheden zijn best verschillend. Bibian werkt en Manon werkt niet. Zelf werk ik op dit moment ook niet, maar ik ben best wel een beetje benieuwd wat voor jullie de voor en nadelen zijn? Is dat misschien leuk voor in een blogje? X

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge