Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Geslachtsbepalende echo – Hoe gaat dat nou?

Bij River heb ik geen geslachtsbepaling gedaan en kwamen we er met de 20 weken echo achter dat het een jongetje zou zijn. Deze zwangerschap wilden we het wel graag eerder weten en daarom besloten we naar hetzelfde echobureau te gaan als waar Manon met Nilo heen was gegaan. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, ja ze kijken naar het geslacht maar verder? Daarom leek het me leuk om mijn ervaring met jullie te delen.

We hadden om 14.00 uur een afspraak bij Echowonder in Velp. Er zijn meerdere vestigingen van Echowonder maar deze was het dichtst bij. We kwamen binnen en konden plaats nemen in een grote wachtkamer waar tevens ook genoeg speelgoed was als je andere kinderen mee zou nemen. Iets na tweeën werden we geroepen. Ik mocht gaan liggen op de bank en naast mij stond een stoel waar Mike mocht gaan zitten. Aan de ander kant nam de echoscopiste plaats. Ik kreeg wat gel op mijn buik en ze begon te kijken naar het kindje. We hadden gekozen voor alleen een geslachtsbepaling en deze zou ongeveer 15 minuten duren. Je kan ook andere pakketten kopen maar dat hoefde van ons niet. Nadat ze ons kindje bekeken had en had laten zien hoe het lag begon ze te zoeken naar het geslacht. Ze gaan dus tussen de beentjes kijken, ze vertelde dat ze gewoon op de helft van het kindje gingen staan met het apparaat en dan naar beneden gericht gingen kijken. Al gauw zagen we een U-vorm die de beentjes aangeeft. Als er tussen de beentjes een “piemeltje” zit duidt dit op een jongen:
geslachtjongenAls er niks te zien is tussen de beentjes en je 3 streepjes ziet betekent dit een meisje (een hamburgertje noemen ze het ook wel maar het zijn natuurlijk de schaamlipjes). Nadat ze bij ons gekeken had zei ze, jullie krijgen een meisje!
meisjeIk moest even slikken, wow een meisje. Ze typte er nog even “meisje” bij en drukte de foto af. Ik ben altijd nog best onzeker, wat nou als ze het verkeerd gezien hebben en het toch een jongen blijkt te zijn. Uit zichzelf begon ze verder te zoeken. Ik vroeg waar ze naar aan het kijken was. Ze bekeek de nub, de nub is een botje die bij een meisje anders groeit als bij een jongetje. (Stiekem hadden ze bij de combinatietest met 12 weken ook gekeken naar de nub en vertelde de mevrouw toentertijd dat ze een vermoeden had aan de hand van de nub dat het een meisje zou zijn). Ook de nub stond in de stand van een meisje. Ik kreeg al een wat geruster gevoel. Twee keer bevestigd, een meisje dan zal het toch goed zijn. 

Het kwartier was nog niet om en dus probeerde ze nog een mooie foto voor ons te maken. Door mijn dikke placenta kon ze er niet heel goed bij en ons meisje lag er heerlijk me te knuffelen dus een mooie foto van de contouren lukte bijna niet. Ze vroeg me op de zij te gaan liggen zodat de baby misschien wat anders ging liggen, uiteindelijk lukte het haar om een mooie foto voor ons te maken.

IMG-20150508-WA0036Nadat de gel van mijn buik gehaald was mochten we aan een tafeltje gaan zitten. Ze legde de foto nog even uit en ze werden in een mooi mapje gedaan om mee te kunnen nemen. Mike vroeg nog, kan het echt geen jongetje meer zijn? Ze moest lachen en zei: “als het een jongetje is vreet ik mijn schoen op”. Ik haalde mijn pinpas door het apparaat en na 15 minuten stonden we weer buiten, met een grijns op ons gezicht en een dochter rijker.

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Marion 31 mei 2015 om 06:15

  Wauw, wat bijzonder. Het is dus eigenlijk inderdaad gewoon kijken of je een piemeltje kan vinden, maar toch…. Wauw, wat een moment. ♥
  Marion onlangs geplaatst…Happy Stuff #6My Profile

 • Reageer Kelly caresse 31 mei 2015 om 06:46

  Wat leuk om je ervaringen te lezen. Wij lieten ook bij 16 weken die echo maken, ik was toen ook helemaal verrast dat het een meisje is. Ik vond dat een hele leuke echo 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…DIY Schoonmaakmiddel + 5 favorieten van mijn huishoudelijke routineMy Profile

 • Reageer Saskia 31 mei 2015 om 06:59

  Mooi geschreven! Wij hebben geen speciale echo laten doen maar konden het goed zien met de 20 weken echo. Toch vond ik het ook spannend hoor of het wel echt een meisje zou zijn. Maar ze is vrijdag geboren en een echte meid 😉
  Saskia onlangs geplaatst…How to: omgaan met inpakdilemma’sMy Profile

 • Reageer Liset - Beautydagboek 31 mei 2015 om 07:30

  Wat leuk dat je laat zien hoe zoiets gaat! Ik heb bij mijn twee zwangerschappen geen vervroegde geslachtsbepaling gedaan. Het was niet zo dat ik het niet meer kon houden van de nieuwgierigheid, haha. Desondanks wel heel erg leuk dat er zo’n ‘consult’ voor de pret bestaat. Kan me voorstellen dat het heel leuk is om te doen. En gefeliciteerd met jullie meisje :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Hoe ik 20 kilo afviel na mijn zwangerschapMy Profile

 • Reageer Miranda 31 mei 2015 om 07:33

  Leuk hè zo’n extra echo! Wij zijn ook bij echowonder geweest, ze namen goed de tijd voor ons en lieten ons kindje goed zien. Heel anders dan een ‘medische echo’ vind ik.
  Onze dochter wilde het de eerste keer niet laten zien, hoe ik ook draaide, sprong, liep of bewoog, ze hield haar beentje er voor haha! Daarom mochten we 2 weken later nog eens terug komen (gratis bij echowonder) en kregen we weer dezelfde echo. Toen wilde ze het gelukkig wel laten zien;)
  Miranda onlangs geplaatst…Raamfolie aanbrengen; DIYMy Profile

 • Reageer Dita 31 mei 2015 om 07:39

  Wat leuk om te lezen. Lijkt mij best fijn om te weten wat het gaat worden 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Fluitenkruid en interieur kiekjesMy Profile

 • Reageer Roeline 31 mei 2015 om 07:45

  Nog nooit eerder zo gezien op een echo! Wij wilden het niet weten hoewel ik met kleertjes kopen wel een keer riep dat het handig zou zijn om te weten wat het zou zijn maar mijn man wilde sowieso niet en ik vond het ook niet erg. Het was met de keizersnede gewoon een verrassing wat erg leuk was helemaal toen het een meisje bleek te zijn! De geslachtbepalende echo zou naast de normale echo’s en 20 weken echo nog wat voor ons zijn maar verder zullen we nooit gaan, geen andere testen omdat het kindje bij ons toch nooit weggehaald zou worden! En de testen echt op je baby gaan wat ik niet nodig vind.

 • Reageer Anne 31 mei 2015 om 08:02

  Oh, wat leuk om te lezen! Het is dus echt zo simpel als het klinkt :D. Wij zijn nog een beetje aan het twijfelen of we zo’n extra echo zullen doen – aan de ene kant ben ik zoooo benieuwd, maar ergens vind ik dan ook weer dat ik gewoon geduldig moet zijn. Haha!

 • Reageer joyce 31 mei 2015 om 08:21

  Ik vond de pretecho ook heel bijzonder. En helemaal toen ik zag dat het een meisje was. Bij een eventuele derde wil ik het weer 😀
  joyce onlangs geplaatst…The happy list #7My Profile

 • Reageer Renee 31 mei 2015 om 08:25

  Ik begon te lezen en ineens dacht ik; Noooo, ik wil dit niet weten! Haha. Wij wisten het geslacht niet en werden verrast door een dochter. Super leuk. Bij een eventuele volgende zwangerschap willen we het weer niet weten. Ik was al bang dat ik het op een gewone echo zou kunnen zien (hoewel dat helemaal niet zo hoeft te zijn :p)

 • Reageer Olga 31 mei 2015 om 08:50

  Ik voel nu weer die blijdschap die je hebt als je een echo hebt laten maken en je met een foto thuiskomt. Geen idee wat ik er mee ga doen, want nu liggen ze nog in de boekenkast, maar het is de bedoeling dat ik er nog een mooie lijst voor ga kopen of ze een plek in het album ga geven. (Het album dat ik ook nog niet gemaakt heb, maar goed..) X
  Olga onlangs geplaatst…Blog: Four favorites (IV)My Profile

 • Reageer Lifesabout 31 mei 2015 om 09:15

  Ik weet het nog goed ja, het moment dat de gynaecoloog een hamburgertje zag 😉 ook al hadden we geen voorkeur, we vonden het hartstikke leuk. Na vier kleinzonen kregen mijn ouders er een kleindochter bij! Drie musketiers en een jonkvrouw.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Super simpele chili con carne (zoutarm)My Profile

 • Reageer Jess 31 mei 2015 om 09:20

  Wij weten het nu ook! Ik heb ook denk ik 4 keer gevraagd of hij zeker was. Ik wil absoluut later niet voor verassingen te komen staan 🙂
  Hij zei als hij fout was een keer ging komen babysitten, dus ik denk dat hij 100% zeker was.
  Jess onlangs geplaatst…Het is een …..My Profile

 • Reageer Vanessa 31 mei 2015 om 10:00

  Fijn om te lezen. Toch wel bijzonder hoe ze tegenwoordig zoveel kunnen. Leuk dat je een mooie foto mee kreeg!
  Vanessa onlangs geplaatst…WIN een beautypakket t.w.v. € 180!My Profile

 • Reageer janske 31 mei 2015 om 11:44

  met een grijns op ons gezicht en een dochter rijker…hihi leuk!

  Wat een luxe met de techniek van tegenwoordig dat we vooraf al weten wat het wordt…mooi!
  janske onlangs geplaatst…Lola’s zomer outfits voor 2015 – Pastel MadnessMy Profile

 • Reageer Anouk 31 mei 2015 om 12:23

  Lijkt me echt super spannend als ze gaan kijken naar het geslacht.
  Anouk onlangs geplaatst…DIY fruitwater + ijsklontjesMy Profile

 • Reageer Bonita 31 mei 2015 om 12:25

  Mag ik vragen waarom dat hartje daar staat ge-edit? Wat hoort daaronder te staan?

  Liefs

 • Reageer Nesrin 31 mei 2015 om 14:30

  Zo een echo blijft bijzonder.

  Ik moest huilen bij de tweede zwangerschap de echo deed ik in Turkije en toen ze pipi zei dacht iehhh er groeit een kleine piemel in mij. Hahaha
  Nesrin onlangs geplaatst…Stijl en Klasse met Nesrin 😉My Profile

 • Reageer Malou 31 mei 2015 om 15:09

  Leuk om het verschil te zien!

  Ik ben tot het laatste moment bang geweest dat Nomi toch een jongen zou zijn haha. Daarom had ik ook best veel unisex kleertjes gekocht. Niet dat ik het erg had gevonden om een zoontje te krijgen hoor, maar het zou zo lullig zijn als hij in een roze kamertje zou moeten slapen haha.
  Malou onlangs geplaatst…ONS BABYHAPJES AVONTUURMy Profile

 • Reageer Tamara 31 mei 2015 om 15:58

  Superleuk om te lezen! Ik vind het altijd wel bijzonder dat ze dat gewoon helemaal al kunnen zien zo vroeg! En ook zo duidelijk! Hier 3x tot de 20 weken echo gewacht.
  Tamara onlangs geplaatst…Babykamerinspiratie met CarlijnQMy Profile

 • Reageer Anneleen 31 mei 2015 om 16:06

  Lijkt me een heel bijzonder moment!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Channah 31 mei 2015 om 16:30

  Leuk artikel! Ik heb bij 14 weken een geslachtsbepaling gehad, en alhoewel iedereen dacht dat het een jongetje zou zijn, was het toch echt een meisje.
  Channah onlangs geplaatst…Where it begins..My Profile

 • Reageer Samantha 25 juli 2015 om 05:57

  Wat leuk zeg! Leek net of ik naar mijn eigen verhaal zat te lezen bij ons ging het precies zo ook met de vraag of het echt een meisje werd dit keer..
  Leuk een jongen en een meisje daar mogen wij in december ook naar uit kijken..
  Geniet er nog even van.

  Liefs, Samantha

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge