Babypraat, Persoonlijk

Memorabele momenten – De keizersnede

geboorteLaatst deelde Manon haar memorabele momenten van haar bevalling. Het leek mij leuk deze ook van River te delen. Vooral nu ik weer zwanger ben, gewoon om even terug te kijken wat ik allemaal nog weet.

♥ Ik weet nog goed dat ik met 41,5 weken door Didam liep nadat ik al een dag in het ziekenhuis had gelegen om ingeleid te worden. Ik heb toen nog een droogrek gekocht voor in de tuin en een wasmand voor op de babykamer.
♥ Toen ik met 42 weken weer naar het ziekenhuis moest heb ik op de parkeerplaats overgegeven van de spanning, het leek ook allemaal een eeuwigheid te duren.
♥ Nadat ik eindelijk weeën kreeg door het infuus ben ik gaan douchen. Er was toen net wisseling van de verloskundigen en er kwam een vrouwtje die heel boers praatte. Mijn vriend en zijn moeder moesten daar heel hard om lachen (waarschijnlijk ook van de spanning) en kwamen steeds in de douche om te ginnegappen.
♥ Net voor ik de ruggenprik kreeg, kwam mijn vader even langs. Ik weet nog zo goed dat ik tegen hem zei: “pap, ik heb zo’n pijn”.
♥ Ik had het gevoel dat ik ineens binnen 10 seconden op de operatiekamer lag en dat ik onwijs misselijk was (hallo spanning) ik heb toen in mezelf zitten praten dat ik rustig moest blijven en ik niet moest gaan kotsen.
♥ Toen de verpleegkundige foto’s wilden maken van de keizersnede was het kaartje vol, ze heeft toen nog gauw een nieuw kaartje erin gedaan. Net op tijd!
♥  Ik werd ineens bij mijn armen en benen vastgebonden met een soort touw, heel beangstigend want je kan geen kant meer op.
♥  Nadat River meegenomen was, lag ik daar nog om dichtgenaaid te worden. Ik had onwijze jeuk van de medicijnen en de verpleegkundige die naast mij stond heb ik telkens gevraagd om op mijn hoofd te krabben.
♥  De gynaecoloog praatte steeds tegen mij omdat ik de hele tijd in slaap viel, zo moe was ik. Hij vroeg telkens hoe mijn zoontje heette, maar hij kon het niet verstaan. Toen heb ik eruit gefloept: Rivier maar dan in het Engels!
♥  Ik had het onwijs koud en toen kreeg ik op de OK allemaal heel erg lekkere warme dekens over mij heen, die warmte vergeet ik nooit meer!
♥  Nadat iedereen weg was lagen we samen op een kamertje, doodstil want het was al 1 uur ’s nachts. Ik was trots, moe maar wilde vooral mijn kind showen. Jammer dat ik dat vond want we moesten gewoon gaan slapen.

Dit zijn de meeste memorabele momenten van de keizersnede van River, deze dingen spoken nog vaak door mijn hoofd en zal ik ook niet snel vergeten!

Wat is jullie meest memorabele moment?
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 16 mei 2015 om 05:40

  Oh die warme dekens op de OK! Die waren heerlijk. Ik ging na de keizersnede ook heel erg trillen, kreeg een soort na-shock (was niets om me druk om te maken, aldus de anasthesist). En dat gekke getrek van de artsen aan mijn buik, ondanks de verdoving, herinner ik me ook heel goed. Pff, vond het toch wel heftig hoor zo’n keizersnede. Ben er nog niet aan toe om het op papier te zetten, hoewel dat eigenlijk wel goed zou zijn misschien, maar het is natuurlijk ook nog maar kort geleden . ‘Prettig’ om wat herkenbare dingen te lezen bij jou. Thanks voor het delen daarom meis! Xxx
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…Friday favourite film: YouTube editie (I)My Profile

  • Reageer Inge 16 mei 2015 om 06:10

   oo dat getrek en gerommel in je buik!! ik vond dat heel eng.. en heb ook nog een uur liggen rrillen na de operatie..
   Inge onlangs geplaatst…keukenstyling inspiratieMy Profile

 • Reageer Karen Mee 16 mei 2015 om 06:03

  Hmmm, dat ze met me gingen rennen naar de OK en ik me plotseling herinnerde wat mijn vriend ooit zei: pas als de artsen gaan rennen is het écht spoed en gevaarlijk. Ik hád het niet meer toen! Was zo kwaad op alles
  Karen Mee onlangs geplaatst…Eerste schooldagMy Profile

 • Reageer Gwen 16 mei 2015 om 06:29

  Zo bizar dat je vastgebonden werd … hier alleen mn infuusarm, zodat het goed door kom blijven stromen ofzo. Verder was alles los en had ik gewoon joost en later de meiden vast met mn andere hand. Wil je dit x gewoon weer natuurlijk proberen trouwens?
  Gwen onlangs geplaatst…8x hoe blijf ik naast mama een leuke partnerMy Profile

 • Reageer Marion 16 mei 2015 om 06:58

  Oh brrr, ik krijg een beetje de rillingen van het idee dat ze… oh nevermind! Dat vastbinden, ik had dat ook! Oké, met mijn blinde darm, ietsje anders, maar er moest ook wat uit. Ik vond dat zo raar!
  Marion onlangs geplaatst…Bevrijdingsdag 2015 WageningenMy Profile

 • Reageer Anneleen 16 mei 2015 om 07:01

  Lijkt me best heftig om zo vastgebonden te worden…
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Thea van Galen 16 mei 2015 om 07:35

  Heb ik nog niet…helaas.
  Hopelijk binnen nu en een jaar!
  Thea van Galen onlangs geplaatst…Een bijzondere boswandelingMy Profile

 • Reageer Saskia 16 mei 2015 om 07:46

  Heel herkenbaar! Ik had die jeuk ook zo erg, vreselijk zeg! Dat vastbinden gebeurde niet bij mij, lijkt mij ook echt niets. Waarom deden ze dat?
  Saskia onlangs geplaatst…Plog! Donderdag 14 mei 2015My Profile

 • Reageer Dita 16 mei 2015 om 07:57

  Dat vastbinden lijkt me echt niet fijn. Moet je eigenlijk lang herstellen na een keizersnee?
  Dita onlangs geplaatst…Instaswap 2015 Spring editionMy Profile

 • Reageer Sara 16 mei 2015 om 08:07

  Klinkt heel heftig zo de keizersnede, van dat vastbinden wist ik niet, al is het heel logisch natuurlijk! Interessant om te lezen hoe het ging en wat je dacht. Bedankt voor het delen,

 • Reageer Nicole 16 mei 2015 om 08:33

  Mocht je vriend niet blijven? Wel paar mooie en grappige herinneringen die je hebt!
  Nicole onlangs geplaatst…Getest: Nescafé ShakissimoMy Profile

 • Reageer Evita 16 mei 2015 om 08:49

  Heel herkenbaar. Bij mijn tweede weer een keizersnede gehad, maar nu een geplande en een “natuurlijke” keizersnede. Zo anders als in een spoed situatie en kijk daar echt op terug als iets heel moois en bijzonder. Niet vast gebonden, partner hele tijd vlak bij mij en baby gelijk bij mij op de borst. Echt een aanrader als je weer voor een keizersnede zou moeten. Succes met je zwangerschap.

 • Reageer Roeline 16 mei 2015 om 08:57

  Bij mij waren de warme dekens op! Koud dat ik het had! Maar door de gedachten dat ik een meisje had gekregen kon ik soms warm worden! Tijdens de keizersnede had ik extra zuurstof nodig omdat ik na de ruggenprik wat benauwd werd. Het moment dat ze er was en ik haar even te zien kreeg doordat ze naast mijn hoofd werd gehouden, ik kon har nauwelijks zien en maar met 1 vinger aanraken. De placenta heb ik ook nog aangeraakt omdat op de Cursus Samen Bevallen werd verteld dat die erg zacht was, maar ik moest een handschoen aan dus dat heb ik niet echt kunnen voelen. Ontzettend veel mensen in de operatiekamer, dat viel me echt op! Iets van vastbinden kan ik me niet zoveel herinneren, mijn armen wel maar benen niet omdat ik daar natuurlijk niets van voelde, wel logisch dat ze het doen. In de voorbereiding met alle mensen die ook op een operatie wachtten ben jij de enige met een leuke operatie! Bij mij was het een geplande keizersnede, bij jou dus niet?Dat is echt heftig!

  • Reageer Roeline 16 mei 2015 om 09:00

   Volgens mij zat alleen mijn infuusarm maar vast! Verder weet ik niets zeker over vastbinden.

 • Reageer Malou 16 mei 2015 om 09:09

  Vond je het niet naar dat River werd meegenomen toen je werd gehecht? Nomi mocht (gelukkig ) de hele tijd bij me blijven 🙂

  Ik schreef laatst een soortgelijk artikel, maar doordat mijn keizersnee gepland was, was het toch best anders.
  Malou onlangs geplaatst…SUMMER BUCKET LISTMy Profile

 • Reageer Lieke 16 mei 2015 om 09:20

  Het herstel na de keizersnede lijkt me veel langer te duren.. ik denk dat het voor mij het moment was dat die er echt uitkwam. Dat gevoel van ja ik heb het geflikt en hij is van mij waren zo mooi!
  Lieke onlangs geplaatst…Stoere wipstoel van Charlie Crane Paris| Baby & HuisjeMy Profile

 • Reageer Sylvie 16 mei 2015 om 19:16

  Heftig om te lezen! Het lijkt me heel vreemd om een keizersnede bewust mee te maken, en ik kan me voorstellen dat die herinneringen best emotioneel zijn.

  Wat betreft mijn memorabele moment: Ik moest na mijn natuurlijke bevalling naar de OK omdat de nageboorte niet vanzelf ging: de placenta moest manueel verwijderd worden. Ze vroegen of ik van mijn bevalbed op de operatietafel wou hupsen, maar mijn buikspieren fladderden ergens in mijn zij, dus dat lukte niet. Toen werd ik over een plank gerold, ik voelde me net een walvis die terug de zee in gerold wordt.
  Sylvie onlangs geplaatst…Mooi plekje: LeenderbosMy Profile

 • Reageer Lifesabout 16 mei 2015 om 21:19

  Ik weet het ook nog ja…vastgebonden worden en het was heel koud. Die warme dekens weet ik niet omdat ik onder volledige narcose moest. Gek dat je de kleinste dingen vaak nog goed weet…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 10- 16 mei.My Profile

 • Reageer Joyce 16 mei 2015 om 21:31

  Ik heb gelukkig geen keizersnede gehad. Net op het nippertje lukte het me toch nog zelf, al stonden ze op de OK al klaar om me op te vangen.
  En dat je nog een droogrek bent gaan kopen hahaha!

  Mijn meest memorabele moment is vooral het moment dat de VK zei dat ik eindelijk mocht persen en mijn moeder direct een vreugdedansje ging doen naast me :’)
  Joyce onlangs geplaatst…Gastblog: Het ging mis met de ruggenprikMy Profile

 • Reageer Tamara 17 mei 2015 om 08:47

  Oh een keizersnede lijkt me zo verschrikkelijk heftig! Wat eng ook dat je vastgebonden werd!
  Tamara onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 37!My Profile

 • Reageer Lisa 17 mei 2015 om 09:04

  Heftig hoor, ik kan mij die spanning zo goed voorstellen! Je zit maar te wachten en die spanning bouwt zich op.. Bij mij werd het tijdens de bevalling medisch en ik vergeet nooit meer dat de gyneacoloog een of andere assistent belde terwijl ik had aangegeven dat ik dat niet wou. Zegt ze ‘Heb hier een natuurlijke bevalling is wel LEUK voor je!!’ Lag ik dan met heftige pijn, heb echt keihard geroepen dat het helemaal niet zo LEUK was.. Hahah.

 • Reageer Eline 17 mei 2015 om 18:55

  Die warme dekens zijn na iedere operatie een genot <3
  Eline onlangs geplaatst…WINACTIE || Win kaarten voor het Better Event!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge