Babypraat, Kids, Lifestyle, Moeder zijn

Met je kind onder de zon

vision6In samenwerking met Vision

Een tijdje terug was het voor het eerst een echt mooie zonnige dag, de zon scheen lekker hard en het was heerlijk warm buiten. Manon lag met Nilo op een groot kleed buiten op het gras en Bibian en River waren lekker aan het spelen in de tuin. Nu zijn wij nooit zo heel consequent in het smeren van zonnebrandcrème bij onszelf als we gewoon op een terrasje zitten of op de fiets zitten, maar we vinden het wel belangrijk dat we onze kinderen goed insmeren en beschermen tegen de zon. Want met dit lekkere weer ben je veel buiten en kom je veel met de zon in aanraking. Ongemerkt zit je toch veel in de zon: op het terras of op de fiets zoals we al benoemden. Je bent tijdens een wandeling met de kinderwagen of een dagje naar de dierentuin ook aan het zonnen eigenlijk! En dat is wat Vision ons wil laten zien met hun campagne #OnderDeZon
vision5

River heeft van zichzelf een hele lichte huid en is daarom een uitstekende kandidaat om te verbranden in de zon. Vorig jaar schafte Bibian al UV-zwemkleding voor hem aan en naast deze kleding smeert ze hem altijd goed in als hij naar buiten gaat. Ook op het kinderdagverblijf smeren ze al bij de eerste lente zonnestralen.

Tips om jezelf en je kind te beschermen
Naast insmeren met een goede kids-proof zonnebrandcrème (deze die wij gebruiken van Vision Sun bevat geen parfum en is waterproof, ideaal voor kinderen dus) zijn er nog een aantal andere makkelijke tips voor het beschermd zonnen van jezelf en je kind.
– Voor kleine kinderen kun je dus UV kleding aanschaffen (ze verkopen tegenwoordig hele hippe setjes!).
– Speel/zit/lig zoveel mogelijk in de schaduw: zet de zandbak in de schaduw, zet een parasol boven het speelkleed of span een hoeslaken over een campingbedje in de tuin voor de allerkleinste. Zo zijn ze meteen beschermd tegen ongedierte.
– Drink genoeg. Bied je kind ook extra water (afgekoelde thee) of desnoods een gezond waterijsje (zelfgemaakt!) aan. Alle extra beetjes vocht zijn mooi meegenomen. Dit helpt niet echt tegen verbranden maar is natuurlijk wel erg belangrijk op warme dagen!
– Ga tijdens de felste zonuren niet in de volle zon zitten. Wederom: creëer schaduw of houd gewoon een siësta binnen in huis!

vision3
Om te laten zien dat je ongemerkt toch veel in de zon komt, heeft Vision Sun een campagne opgestart: #OnderDeZon. Hierin laten ze zien dat je toch eigenlijk meer met de zon in aanraking komt dan je eigenlijk denkt. Ze hebben samengewerkt met een aantal bekende mensen. Deze bekende mensen (zoals Krystlen Jelka van Houten) hebben ze een dag lang gevolgd en op leuke wijze vastgelegd hoeveel je eigenlijk in de zon komt, zonder dat je het eigenlijk door hebt.

Schermafbeelding 2015-05-20 om 16.00.54

Onderstaand filmpje is van een blogster: Rachel Siwaletti. Het heeft ons laten inzien dat je op zonnige dagen waarbij je veel buiten komt jezelf (en je kind!!!) goed moet beschermen tegen de zon. De kleine meeneemtubetjes van Vision (€2,00) zijn ontzettend handig om mee te nemen in de luiertas, je handtas of zelfs in de rugzak van je kind. Zo heb je altijd goede zonbescherming bij je en kun je beschermd van de zon genieten!

Wat doen jullie allemaal om je kind (maar ook jezelf) te beschermen tegen de zon?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Dita 27 mei 2015 om 05:40

  Ik smeer de kinderen op het werk altijd goed in. Zelf smeer ik ook maar gelukkig.word ik vaak alleen bruiner en niet rood
  Dita onlangs geplaatst…Instagram favorieten #5My Profile

 • Reageer Roeline 27 mei 2015 om 06:01

  Omdat ik zonnebrand vieze vette troep vind smeer ik niet zo snel, voeg daar een zanderige speeltuin aan toe en je weet het wel. Mijn motto is ‘zoveel mogelijk in de schaduw blijven en als het echt niet anders kan dan smeren!’. Als mijn dochtertje echt lange tijd blootgesteld zou worden aan de zon dan zou ik wel smeren, maar als er ook veel schaduw is en daar blijft ze zoveel mogelijk, dan smeer ik niet. Ze is nog nooit verbrand!

 • Reageer Malou 27 mei 2015 om 06:45

  Als de zon maar een beetje schijnt, smeer ik Nomi al in met factor 50 haha.
  Malou onlangs geplaatst…‘GEEF JE NOU NOG STEEDS BORSTVOEDING?’My Profile

 • Reageer Nesrin 27 mei 2015 om 06:52

  Insmeren tegen de zon is belangrijk maar toch vraag ik mij af hoe het nu zit met de opname van vitamine D en insmeren. Blokkeer je dit als je je insmeert?

  Research is on going here 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Beslist, domweg, ronduit, simpelweg, makkelijke courgettesoepMy Profile

  • Reageer Anneli 27 mei 2015 om 12:09

   Insmeren blokkeert inderdaad de aanmaak van vitamine D. Het is trouwens zo dat je vitamine D niet opneemt uit de zon oid maar dat je huid het zelf aanmaakt onder invloed van de uv-b straling uit zonlicht. en die uv-b is nou juist de straling waar zonnebrand oa tegen beschermt. Maar ik zou gewoon smeren hoor want de huid heeft maar heel kort (10-15 min) nodig om voldoende zonlicht voor vitamine d aanmaak te ontvangen. Dus tegen de tijd dat je jezelf weer bedenkt je te moeten insmeren heb je al genoeg zonlicht ontvangen 😉

 • Reageer Jess 27 mei 2015 om 07:36

  Het eerste jaar smeerde ik Sam in met factor 50. Vorig jaar ben ik hem gaan insmeren met factor 30 omdat ik toen hoorde dat wanneer kinderen daar niet mee verbranden dit beter is voor de vitamine-D opname. Ik zorg wel voor petjes en Bandana’s over de hoofdjes. Gelukkig lijkt Sam ondanks dat hij erg licht is toch niet supersnel te verbranden gelukkig. Combinatie van mijn en papa’s huid. Jim is wat donkerder dus denk dat ik hem dik ga insmeren met factor 30 en ga kijken hoe het gaat. Aangezien hij nog zo klein is, is hij toch zelden in de felle zon.
  Jess onlangs geplaatst…Wat ze je niet vertellen over een prematuur…My Profile

 • Reageer Jennifer 27 mei 2015 om 11:17

  Wij smeren hier ook factor 50. Mijn vriend heeft dat echt nodig en ik vind het onnodig om meer zonnebrand in huis te halen omdat ik een lagere factor aan kan. Zo’n fles gaat toch niet binnen een seizoen leeg en je moet toch ieder jaar nieuwe zonnebrandcrème kopen omdat de werking eruit gaat als het zo lang in de kast staat.
  Jennifer onlangs geplaatst…InterieurdromenMy Profile

 • Reageer zomersproetje 27 mei 2015 om 12:51

  Onze dochter heeft gelukkig een niet al te lichte huid, dus ze verbrandt ook niet snel. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we haar niet insmeren. Maar dit doen we pas als de zon echt fel en warm (en er een sneaky windje staat) is en dus niet wanneer we maar kwartiertje wandelen (en het maar 16 graden met licht zonnetje is). Bij wandelen ook vaak zonneklep omlaag en voor de zomer kopen we nog een uv-pakje. En dan krijgt ze een zonnehoedje op. Bij onszelf zijn we wat nonchalanter om eerlijk te zijn maar als we dan verbranden is het onze eigen schuld.
  zomersproetje onlangs geplaatst…Onrust en leuke nieuwtjesMy Profile

 • Reageer Lieke 27 mei 2015 om 12:52

  Heel goed artikel, het is namelijk echt belangrijk. Helaas zelf al te vaak meegemaakt dat het echt fout is gegaan dus Mason gaat echt de zon niet in zonder factoor 50! 🙂
  Lieke onlangs geplaatst…Commode kamer Mason | Baby, Huisje & DIYMy Profile

 • Reageer Eline 27 mei 2015 om 17:55

  Smeren is zo ontzettend belangrijk!

  MAARRRR

  Het is ook belangrijk om af en toe zonder bescherming naar buiten te gaan voor je vitamine D inname. Het liefste voor 1 uur en dan 20 minuutjes. Na 4en kan ook 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Een dagje uit mijn leven!My Profile

 • Reageer marjon 27 mei 2015 om 20:13

  Ik heb standaard onder de lounge tafel een flesje zonnebrand staan. Anders vergeet ik het ook wel eens… maar zo blijf ik eraan herinnert om de kinderen in te smeren. Tijdens de zomervakantie in het buitenland zorg ik ook altijd dat er een petje / hoedje op de hoofdjes van de kinderen is.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge