Babypraat, Moeder zijn, Zwanger

Mijn Wishlist voor Baby Nr. 2

Zodra je zwanger bent van een tweede, zegt iedereen, “oh gelukkig heb je alles al”. Maar zo is het natuurlijk niet altijd… Soms ben je in je eerste zwangerschap tegen dingen aangelopen wat je bij een tweede anders zou doen. Zo heb ik ook wat dingetjes die ik graag voor Baby 2 wel zou willen aanschaffen, kijken jullie mee?

1. Babyfoon met camera
babyfoonEen babyfoon met camera. Voor River hadden we een gewone simpele babyfoon. Helaas kreeg ik daar niet genoeg rust mee. Want was hij nou wakker? Had hij zich omgedraaid? Lag hij niet op zijn buik? Doodeng allemaal als je het mij vraagt. Nu ik gezien heb bij Manon hoe fijn zo’n babyfoon is, wil ik er graag ook 1 voor baby 2. Ik moet me er nog even in verdiepen welke het gaat worden maar dat hij er komt dat staat vast. Ook omdat de baby vanaf het eerste moment in zijn eigen kamertje gaat slapen omdat wij helaas geen ruimte hebben op de slaapkamer voor een wiegje. Met zo’n babyfoon ben je toch een beetje bij de baby en kan je gemakkelijk ingrijpen waar nodig.

2. Kinderwagen
kinderwagen
Nu zul je denken, waarom een kinderwagen die heb je toch? Ja, ik heb er eentje die ik gekregen heb van mijn ouders. Omdat wij zelf geen geld hadden hebben ze er 1 voor me op de kop getikt. Nu ik zwanger ben van nummer 2 wil ik gewoon zelf graag een mooie wagen uitkiezen. Misschien zal je het niet helemaal begrijpen maar ik denk dat de moeders mij wel zullen snappen. Ik ben er nog niet helemaal uit welke ik zou willen. Het wordt wel gewoon een tweedehandsje hoor. Ik zit een beetje te twijfelen tussen de Mima, Joolz, Stokke etc. Lastig lastig.

3. Maxi Cosi
maxicose

De Maxi-Cosi die we voor River hadden, hadden we tweedehands gekregen. Een goede Maxi-Cosi waar niks mis mee was. Maar na bijna een jaar gebruik zag je toch echt dat deze aan vernieuwing toe was. Ik moet even kijken of we deze nieuw halen of via bekende tweedehands. Je kan er altijd zelf een leuke hoes omheen doen. Als ik een meisje krijg komt er sowieso wat meer roze, voor een jongetje is blauw altijd goed!

4. Een box
box

Tijdens de babyshower van River kreeg ik van al mijn vriendjes en familie een mooie witte box cadeau. Helaas is de plaat waar de baby op ligt tot 2 keer toe doorgezakt. (No worries, River is nooit op de grond gevallen en de fabrikant is erover ingelicht.) Je snapt natuurlijk dat ik dan zeker een nieuwe box moet aanschaffen. Mijn vader heeft nog een bruine box op zolder staan dus ik denk dat ik die wit ga spuiten, scheelt weer een boel centjes die ik weer voor andere dingen kan gebruiken.

Dan heb ik verder natuurlijk ook nog kleertjes nodig. Deze baby wordt in oktober geboren en is dus een winter kindje. River was geboren in juni dus de kleren lopen niet ‘gelijk’. Mocht ik een jongetje krijgen kan ik natuurlijk sommige dingen makkelijk hergebruiken. Bij een meisje ligt dat natuurlijk anders maar dat zien we tegen die tijd wel. Rompertjes enz. zijn altijd te gebruiken of ze nou voor een jongen zijn of een meisje.

Wat heb jij bij je tweede kindje nog aangeschaft? Heb je misschien nog dingen waar ik niet aan denk, laat het dan weten in de comments.

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Saskia 9 mei 2015 om 05:18

  Veel spulletjes hadden we al en we hoefden dus aan veel minder te denken bij ons tweede kindje. Wel heb ik dit keer veel meer roze gekocht zoals beddengoed en kleding, omdat we een meisje krijgen. Rompers indd kunnen allemaal nog een ronde mee.
  Saskia onlangs geplaatst…Simpele Look met Budget ProductenMy Profile

 • Reageer Tineke 9 mei 2015 om 05:55

  He! Dat is dezelfde maxi cosi als dat wij hebben! 🙂

 • Reageer Nicole 9 mei 2015 om 06:26

  Er zullen altijd dingen zijn die je aan moet schaffen! Als je een auto hebt bijv een tweede autostoel (later) en inderdaad ligt het ook nog aan het geslacht…

  Ben overigens zooooo benieuwd, maar jij vast meer hihi 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Ode aan mijn lijfMy Profile

 • Reageer Thea van Galen 9 mei 2015 om 06:29

  hier nog geen kindje
  maar het lijken me logische dingen, ook voor een tweede. je hebt er goede redenen voor.
  Thea van Galen onlangs geplaatst…niet weer!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 9 mei 2015 om 06:39

  Wat leuk om daarvoor rond te kijken en te shoppen en je hebt groot gelijk dat je wat nieuwe spulletjes wil aanschaffen, zelf ben ik echt fan van de joolz kinderwagen
  Kelly caresse onlangs geplaatst…10 food confessions tag : De neurotische eterMy Profile

 • Reageer Sunseeree 9 mei 2015 om 06:49

  Babyfoon met camera is echt ideaal! Wij konden ‘m bij ons tweede kindje gewoon opnieuw gebruiken. Hij valt wel uit elkaar, maar doet het nog steeds haha. Oja, de family fix van Maxicosi is echt een aanrader.
  Sunseeree onlangs geplaatst…Me time als je moeder bentMy Profile

 • Reageer joyce 9 mei 2015 om 07:01

  Wij hebben voornamelijk de kleertjes opnieuw moeten kopen. Sofie is een lente kindje en Aron was wen winter kindje. En ik kocht een heleboel roze items haha het is toch een meisje en in mijn ogen heeft elk meisje roze nodig haha
  joyce onlangs geplaatst…Sofie 1 maand oud!My Profile

 • Reageer Dita 9 mei 2015 om 07:34

  Dit zijn zeker must haves voor kleintjes. Ben erg benieuwd wat het gaat worden.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2015 #1My Profile

 • Reageer Marion 9 mei 2015 om 07:40

  Ik snap heel goed dat je ook dingen zelf wilt uitkiezen en wilt aanschaffen. Peter en ik hebben het best lang financieel slecht gehad. Zo hebben we de koelkast van mijn ouders gekregen, de wasmachine van mijn zus, het bed van mijn schoonouders. Als je dan eindelijk iets zelf kan kopen (de gordijnen, de tv) dan is dat zo’n fijn gevoel. En ik denk dat dat gevoel nóg sterker is als het voor je eigen kindje is. Wellicht kan je voor een aantal dingen een deal maken met Manon. Tegen de tijd dat jij gaat bevallen is Nilo alweer wat groter!
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Vrijdag 8 MeiMy Profile

 • Reageer Miranda 9 mei 2015 om 07:52

  Wat heerlijk he om alvast lekker rond te neuzen zo:) wij hebben ook een babyfoon met camera gekozen. Hier ook geen plek voor een wiegje op de slaapkamer, dus de baby gaat straks direct in haar eigen bedje. Fijn gevoel dat ik d’r dan een beetje in de gaten kan houden:)
  Miranda onlangs geplaatst…En de award voor het meest nutteloze babyproduct gaat naar…….My Profile

 • Reageer Joyce 9 mei 2015 om 08:05

  Leuke spullen allemaal! Ik zou niet heel veel dingen nieuw of anders willen. Met de kinderwagen (een mutsy die we voor € 80 overnamen) ben ik nog steeds erg blij. De maxicosi is nog mooi (was ook tweedehands) en eigenlijk was alles tweedehands, behalve wat kleding en de kinderkamer. Maar die haalden we bij Ikea.

  We geven niet zoveel om dure of nieuwe spullen. Als het maar degelijk en schoon is 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Gastblog: Mijn ruggenprik is verkeerd gezetMy Profile

 • Reageer Lifesabout 9 mei 2015 om 08:31

  Een babyfoon met camera is echt heel handig, hebben we hier met Sarah ook. Is zowel praktisch als vermakelijk (vooral als ze op een gegeven moment gaan spelen in bed).
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 3-9 meiMy Profile

 • Reageer Kim 9 mei 2015 om 08:50

  Wat is dat schrikken zeg als de bodem van de box inzakt! Ik wil zelf een bopita box die vind ik zo mooi!
  Kim onlangs geplaatst…Essence Cinderella Highlighter.My Profile

 • Reageer Evelien 9 mei 2015 om 08:51

  Wij hebben wij de eerste een nieuwe mutsy gekocht, toen heel erg blij mee maar zou nu wel weer een nieuwe willen. Er is zoveel veranderd in 4,5 jaar! Alles lijkt wel hipper geworden voor die kids!
  Denk je bij de box er wel om dat de kleintjes aan de spijlen gaan zitten met hun mond? Als dan de verflaag loslaat en in hun mondje komt, kunnen ze vergiftigd raken door de verf!

  • Reageer Nathalie 10 mei 2015 om 21:51

   Waarom zou dat giftig zijn? Vroeger zaten er dingen in verf en was die inderdaad soms schadelijk voor de gezondheid. Tegenwoordig mag dat allemaal niet meer en is de verf gewoon veilig.

   Verf op waterbasis is prima voor een box of ledikantje.

 • Reageer Malou 9 mei 2015 om 08:56

  Logisch dat je een nieuwe box wilt, die oude zou ik niet meer vertrouwen nu.. En kleertjes kopen is natuurlijk ook altijd leuk 🙂 Ik denk dat ik ook wel een aantal dingen van Nomi opnieuw zou gebruiken.
  Malou onlangs geplaatst…1 JAAR GETROUWD!My Profile

 • Reageer Anouk 9 mei 2015 om 09:58

  Oehh shoppen voor babykleertjes, dat lijkt me zo leuk!!
  Anouk onlangs geplaatst…10 Random favorietenMy Profile

 • Reageer Whitney ♡ Whtnysworld 9 mei 2015 om 13:50

  Wij hebben tot nu toe alleen kleding gekocht en dan vooral roze items om aan te vullen. Heb ook dat onze zoon van de winter was en dochter is ny bijna 4 weken. Al vind ik het echt koud haha.. verder wil ik een andere wipstoel, die van me zoon gekregen maar niet praktisch. Ach we houden ook gewoon van shoppen. Al moet ik me inhouden aan gezien we binnenkort een kraamfeest geven.
  Whitney ♡ Whtnysworld onlangs geplaatst…5 dingen die ik vergeten was..My Profile

 • Reageer Josy 9 mei 2015 om 13:50

  Hier nu ook twee jongens, maar ook verschillende jaargetijden.
  Sem gaat nu naar 68/74 en toen Tom deze maat paste werd het herfst :s dus best wel wat nieuwe dingen nodig nu (helemaal niet erg ;))
  Ook heb ik een nieuw wippertje gekocht, want ik was niet zo netjes met de zitting en die was niet meer schoon te krijgen. En een nieuwe kinderstoel, want de andere gebruikt Tom nu nog (meegroeistoel)
  Qua speelgoed heb ik denk ik niet veel nodig, daar is nog genoeg van en dekentjes/lakentjes en zo gebruik ik ook weer. Alleen met slaapzakken ook weer het seizoenenverhaal, kan Sem nu niet in een winterslaapzak leggen 😉

 • Reageer Tamara 9 mei 2015 om 15:28

  Leuke spulletjes! Bij de prenatal is nu de maxi cosi pebble in de aanbieding! Scheelt de helft!

  Ik zit ook te twijfelen om voor de derde weer een nieuwe kinderwagen te kopen. Ik heb bij de oudste een quinny buzz nieuw gekocht, maar ik vind de Joolz toch wel heel erg gaaf!

  Verder thermometers! Die vergat ik bij de tweede opnieuw te kopen maar tweedehands zijn kennelijk niet goed ofzo!
  Tamara onlangs geplaatst…Waar ik heeel goed in zou willen zijn!My Profile

 • Reageer Eline 9 mei 2015 om 17:20

  Genoeg nog te shoppen dus :-)! Aanrader wat betreft de kinderwagen is de Joolz; ben er zelf superblij mee!
  Eline onlangs geplaatst…Sophie de GirafMy Profile

 • Reageer Lieke 9 mei 2015 om 17:52

  Leuk om allemaal uit te zoeken zeg!! Juist zo leuk om weer opnieuw dingen uit te gaan zoeken en inderdaad een babyfoon met camera zou ik achteraf ook wel willen hebben..

  Succes met shoppen!

 • Reageer Jennifer 9 mei 2015 om 22:53

  Dat van die wagen kan ik wel begrijpen. Wij hebben een mooie hoge Mutsy kunnen kopen voor een leuk bedrag, maar dat ook vooral omdat die voor een leuk prijsje op ons pad kwam. Later hebben we nog een Quinny gekregen – die minder handig is – en die staat bij onze ouders/shoonouders. Maar bij een volgend kindje hoop ik toch zelf een keuze te kunnen maken en ik denk dus ook dat we ons wagenpark wel weer gaan verkopen zodra Melle te groot is. Ik hoef geen mode-wagen, maar inderdaad vooral het idee dat ik een volgende zwangerschap wel de kans krijg om zelf meer keuzes te maken.
  Jennifer onlangs geplaatst…Jip en Janneke sturen een kaartjeMy Profile

 • Reageer Nathalie 10 mei 2015 om 21:52

  Ik snap wel dat je lekker opnieuw dingen aan wilt schaffen.

  Ik had ook een gekregen oude wandelwagen maar in de kraamweek leverde dat lelijke ding zoveel kraamtranen op na de eerste keer wandelen dat ik van mijn moeder een nieuwe kreeg.

 • Reageer Inge 11 mei 2015 om 10:12

  Wij hebben een kinderwagen van ICandy, heel tevreden van… Toonzaalmodel gekocht, dat scheelde ook weer 450 euro in aankoopprijs! Misschien een tip, wie weet 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Dringend weer tijdMy Profile

 • Reageer Manouk 12 mei 2015 om 12:23

  Bij de geboorte van mijn zoontje heb ik ook gekeken op marktplaats voor een tweedehandse Stokke, Joolz of Bugaboo. Uiteindelijk hebben we voor een Mutsy gekozen, echt een superwagen en goed qua kwaliteit! Hebben we gewoon nieuw goed en vond hem wat betreft de prijs-kwaliteit verhouding een goede prijs hebben.

 • Reageer Kim 14 mei 2015 om 07:27

  Ik snap het heel goed dat je nu een nieuwe kinderwagen wilt kopen.
  Wij hebben toen een tweedehands gehaakt, helemaal niks mis mee hoor, maar
  een jaar later had ik wel spijt, hij deed het prima hoor maar mooi vond ik hem
  eerlijk gezegd niet meer. Als wij ooit voor een tweede gaan wil ik ook een andere
  halen ( waarschijnlijk weer tweedehands maar dan ben ik wel kieskeuriger..)
  Wij hebben trouwens een babyfoon en een aparte camera gekocht, geen officiële
  Camera voor een babyfoon maar een bewakingscamera via coolblue, werkt perfect, je kan je baby op je telefoon, iPad, computer, noem het maar op zien, echt een heel fijn gevoel.
  Geniet van je zwangerschap 🙂
  Gr. Kim

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge