Babypraat, Moeder zijn

Miskopen van de babyuitzet

Even een klein berichtje vooraf: wij wensen alle mama’s een heeeeele leuke, gezellige, liefdevolle moederdag! Kus 🙂

Wat koop je toch veel meuk als je net zwanger bent van je eerste kindje. Onze babyuitzet hebben we zorgvuldig uitgekozen en we maken van alle ‘grote’ (lees: dure) spullen veel gebruik. Van deze aankopen heb ik nergens ‘spijt’ van en kunnen we goede aankopen noemen. Maar er zijn ook kleinere spullen die een beetje stof liggen te vangen en die ik dus niet echt meer zou aanschaffen, mocht ik het opnieuw doen.

De luieremmer is hier een beetje een miskoop. Hij zat ‘gratis’ bij ons badsetje en tijdens de kraamweek werd hij intensief gebruikt (en geleegd door de kraamhulp) maar in de week erna vergat ik steeds om die bak te legen dus hing er een vieze lucht op de bovenverdieping. Die emmer ligt dus nu in de garage en heeft een andere functie gekregen. Wat wij met vieze luiers doen? Overdag verzamelen we ze bij de achterdeur en als er een stapeltje (3/4 stuks) ligt dan gooi ik ze meteen in de kliko. Luiers die boven verschoond worden leg ik heel subtiel voor de trap neer zodat we die niet vergeten als wenaar beneden gaan. Poepluiers gaan in zo’n luierzakje dus dat ruik je niet als die even in huis ligt.

babykledingcapuchonDan in de categorie kleding: kleding met capuchon en vestjes. Baby’s die in maat 50, 56, 62 (68) zitten kunnen nog niet echt zitten, in ieder geval mijn baby niet. Zo’n capuchon moet dat of op z’n hoofd (te warm) of als een buul in z’n nek. Nou dat zit vast lekker.
Dan vestjes. Ook zo leuk op de hanger en op de paspop (van baby’s die kunnen staan!) maar ook weer niet handig vind ik. Zo’n rits gaat bol staan als je snapt wat ik bedoel en kruipt helemaal omhoog tegen de kin aan. Wederom: dat zit vast lekker, zo’n stuk metaal tegen je snoet.

Dan blijven we nog even in dezelfde categorie met slofjes/schoentjes in mini maatjes. Nilo draagt nu eigenlijk nog niet echt schoenen. Laatst gingen we met de draagzak op pad en ik vond het toen iets te fris om alleen sokken aan te doen dus deden we schoentjes aan die we van Bibian hadden gekregen. Super leuk en schattig! Maar als hij onder een dekentje ligt of in de voetenzak dan zijn schoentjes niet heel handig en binnenshuis ben ik ook niet zo’n fan van schoenen. Maar nu het mooier weer wordt en de voetenzak langzaam gaat verdwijnen (YES) kan z’n schoenencollectie uitgebreid worden. Maar de schoentjes en slofjes liggen ongebruikt in de doos “te klein”.

zitzakbabyDe zitzak is ook zo’n ding. Hartstikke leuk zo’n zitzak maar we hebben ‘m misschien 1 of 2 keer gebruikt onder het mom tja, laten we hem maar eens gebruiken. Nu fungeert ie als dekentjesopslagplaats en liggen de poezen erop te snoozen… Misschien is het wél een leuk ding als Nilo wat groter is en op dat ding kan chillen voor de tv. Ofzo. Ik denk er maar niet aan hoeveel die gekost heeft.

Tot slot is de flessenwarmer een onding hier. Toen we met flesjes begonnen kocht mijn vriend zo’n ding. Nadat hij een keer z’n hand verbrand had (vraag me niet hoe?) en de magnetron toch sneller en makkelijker was verhuisde de flessenwarmer naar de bovenste schap in onze trappenkast en staat daar nu nog steeds. Een keer gebruikt, zonde maar ja you learn the hard way…

Dingen waar ik wel heel blij mee ben? De babycook, onze wipstoel van Nuna, de Tripp Trapp babyset (al kan die binnenkort vervangen worden door de stoelverkleiner en de magnetronsterilisator. Ik schreef trouwens ook een blogje over producten waar ik blij mee ben!

Heb jij nog miskopen gedaan tijdens het shoppen voor je baby?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Kelly caresse 10 mei 2015 om 05:30

  Herkenbaar! Die luieremmer hadden we nog niet gekocht maar ook geen spijt van, wij hebben het wippertje weinig gebruikt, en schoentjes droeg Lana ook vrijwel nooit. Jullie ook een fijne moederdag gewenst
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Even stilstaan bij moederdagMy Profile

 • Reageer Celine 10 mei 2015 om 05:35

  De flessenwarmer is wel heel handig voor moeders die borstvoeding geven. Het opwarmen van moedermelk moet namelijk au bain Marie en dat vind ik persoonlijk heel irritant. *mag niet in magnetron. Het flesje wordt warm terwijl de melk nooit echt de juiste temperatuur krijgt. Kortom voor ons is de flessenwarmer echt een uitkomst.

  Miskopen? Nee niet echt. Veel gekocht na de bevalling.

 • Reageer Sunseeree 10 mei 2015 om 05:38

  Wat jammer dat de luieremmer een miskoop was. Hier hebben we zelfs bij de tweede er veel plezier van. Mike z’n taak is het vuilnis hier dus ook de luieremmer haha. Ik kan me het best voorstellen van die zitzak.. Ondingen.. Misschien voor Robert om te gamen? 😛
  Sunseeree onlangs geplaatst…Me time als je moeder bentMy Profile

 • Reageer Gwen 10 mei 2015 om 06:01

  Die zitzak had ik voor Olivia v Marktplaats omdat ze dooe haar spreidbrowk niet in de wipstoel kon. En zelfs toen amper gebruikt en weer verkocht. Mis hem nu dus ook niet. En die kleding ook heel herkenbaar! Voor Quinn wist ik nu precies wat fijn en handig was, scheelt echt bij een tweede haha.
  Gwen onlangs geplaatst…Ode aan mijn moederMy Profile

 • Reageer joyce 10 mei 2015 om 06:02

  Wij gebruiken onze luierenmer als Timmy ideaal! Ze vindt het zoveel lekkerder dan een badje. Verder niet echt miskopen gedaan gelukkig
  joyce onlangs geplaatst…Sofie 1 maand oud!My Profile

 • Reageer marjon 10 mei 2015 om 06:18

  De emmer luier is inderdaad een stink ding. Helemaal mee een. Ook de flessen verwarmer hebben wij ook maar max 5 keer gebruikt. Verder hier gelukkig geen miskopen…

 • Reageer Thea van Galen 10 mei 2015 om 07:43

  ik (nog) niet
  Maar in mijn werk als gastouder kwam ik ergens terecht waar ze een babygym hadden gekocht, heel leuk met mziek. Alleen dat was vrij hard dus de baby schrok er elke keer van. Hij kon niet zachter dus… Werd hij uiteindelijk al bang als hij dat ding zag.
  En de luieremmer herken ik ook wel, net als de vestjes en slofjes
  Thea van Galen onlangs geplaatst…mijn MoederdagMy Profile

 • Reageer Miranda 10 mei 2015 om 07:49

  Oh ja babykleding met capuchon… Ik snap niet waarom ze dat maken! Ik was er gelukkig op allerlei blogs voor gewaarschuwd dus heb 0 capuchons en 0 vestjes in huis:)
  Miranda onlangs geplaatst…En de award voor het meest nutteloze babyproduct gaat naar…….My Profile

 • Reageer Saskia 10 mei 2015 om 08:09

  Ooh schoentjes zijn in het begin van die ondingen. Bij de eerste hebben we wel wat miskopen gedaan door te veel te kopen.
  Saskia onlangs geplaatst…Ik & mijn zoon..My Profile

 • Reageer Danielle 10 mei 2015 om 09:27

  Bijna allemaal herkenbaar! Alleen wordt de luieremmer hier wel intensief gebruikt, maar wij hebben niet zo’n ‘gewone’ emmer maar 1 van diaper champ ideaal ding!
  En die doomoo zitzak is hier wel een succes vooral bij de oudste maar ook Finley ligt er in zijn fles te drinken omdat hij niet meer bij mij wil drinken dan gaat ie spelen met zijn fles..

 • Reageer Lifesabout 10 mei 2015 om 11:10

  Hier wordt de luieremmer wel veel gebruikt, zo’n ding dat luchtjes voorkomt. De wipstoel was een succes, maar de flessenwarmer inderdaad weer niet. Dat ding zit nog in een gesloten verpakking, haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zoutarme pesto en tomatentapenadeMy Profile

 • Reageer Malou 10 mei 2015 om 12:50

  Onze zitzak staat nu boven en Nomi heeft er nog bijna nooit ingezeten. Vestjes met een capuchon zijn inderdaad ook niet handig, alleen als we naar buiten gaan doen ik ze wel eens aan bij Nomi.
  Malou onlangs geplaatst…NOMI IS EEN HALF JAAR!My Profile

 • Reageer Anouk 10 mei 2015 om 14:16

  Volgens mij is het heel lastig om te bedenken wat je wel en niet echt nodig hebt. Toch een kwestie van uitproberen
  Anouk onlangs geplaatst…10 Random favorietenMy Profile

 • Reageer Sylvie 10 mei 2015 om 17:22

  Hier wordt de luieremmer ook veel gebruikt, we hebben hem gekregen, maar ik had ‘m anders niet zelf aangeschaft omdat ik al had gelezen dat het geen noodzakelijkheid was. In dat geval hadden we het waarschijnlijk hetzelfde als jullie aangepakt. Ik heb verder eigenlijk weinig miskopen gedaan, al zijn de lakens van wieg en ledikant weinig gebruikt omdat Ivar vrij snel in een slaapzak is gaan slapen!

 • Reageer Maai 10 mei 2015 om 18:24

  Ja die luieremmer, tot twee toe zelfs, wat een stink dingen. Wij doen het hetzelfde als jullie. Naveldoekjes, nooit gebruikt, ook de kraam niet, staat nog steeds op veel baby uitzet lijstjes. Schoentjes, gekregen, nooit aan gehad inderdaad. Parapluutje voor op de wagen. Je blijft verplaatsen omdat je nooit alleen maar rechtdoor rijdt, of het waait, ondingen. Heb me bij de eerste ook zo’ aerosleepmatras aan laten praten. Vrij snel afgehaald omdat baby toch niet kon rollen en om allemaal kleine gaatjes moest slapen. Pfff even denken hoor….
  Maai onlangs geplaatst…Een beetje positieve energie verspreidenMy Profile

 • Reageer Kim 10 mei 2015 om 20:03

  Wat een ontzettende handige tips! Hier ga ik rekening mee houden.
  Kim onlangs geplaatst…Een bijzonder buffet.My Profile

 • Reageer Tamara 11 mei 2015 om 08:57

  Hahaha, ik had zo’n luieremmer met casettes. Alleen die krengen zijn wel zo duur dat ik het nu gewoon van een dag verzamel in een oude boodschappentas ( hebben die ook weer een finctie) en na het naar bed brengen in de kliko gooi.

  Zo’n luieremmer waar vuilniszakken in moeten lijkt me dan wel weer ideaal. Maar pff! Wat een prijs!
  Tamara onlangs geplaatst…Help! Mijn vrouw slaapt met voedingskussen!My Profile

 • Reageer Inge 11 mei 2015 om 10:08

  Flessenwarmer hebben wij niet gekocht, en ben blij te lezen dat het dus ook niet nodig was. Idem voor zo een zitzak dinges, mijn nicht had mij hiervoor gewaarschuwd 🙂
  Vestjes met capuchons heb ik dan weer wel, en die worden ook wel gedregen, ja, idd als ze neerliggen moet dat wel mooi plat, maar voor in de draagdoek vond ik dit wel heel handig.
  Hmm spijt heb ik wel van jurkjes in maatje 56, op die leeftijd vind ik dat dus echt niet mooi, op de kapstok perfect, maar aan, nah…
  Inge onlangs geplaatst…Dringend weer tijdMy Profile

 • Reageer Nicoline 11 mei 2015 om 10:57

  Herkenbaar, vooral de vestjes in kleine maatjes. Voor Elisa heb ik ook een aantal vestjes met knoopjes, heel schattig natuurlijk, maar dat kruipt helemaal op in haar nekje. Zit voor geen meter. De luieremmer was bij ons gelukkig wel een succes.
  Nicoline onlangs geplaatst…Three Things TagMy Profile

 • Reageer Stef 12 mei 2015 om 21:38

  Ik gebruik de luieremmer alleen voor het badje te vullen niet voor luiers dus, schoentjes idd weinig gekocht doe ik toch weinig aan,vind dompers lange mouw ook niks omdat ik er shirt overheen doe dus vind t te warm, ik heb zin om me stokke steps kinderstoel te gaan gebruiken, pakjes uiteen met voetjes zou ik ook niet meer snel kopen heb lange kids dus t past vaak niet, en idd kleren met capuchon. Had ik al niet

 • Reageer Nicole 14 mei 2015 om 21:58

  Haha! Herkenbaar! Hier was ook de flesverwarmer geen succes. Serieus ,wat moet je met zo’n traag ding!? De magnetron is veel handiger! Ook de magnetronsterilisator is hier nooit gebruikt. Wij koken alles uit in een pan.
  Kleertjes met capuchons, nog zoiets. Alsof een baby zin heeft de hele tijd op een hobbel te liggen. Geld overigens ook voor vestjes. Wanneer trek je je kind nou een vestje aan? Ach ja…. Leren we van voor de tweede 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Kijktip van de week: White CollarMy Profile

 • Reageer Roeline 15 mei 2015 om 18:46

  Een capuchon aan babykleding snap ik helemaal niks van! Elk weldenkend mens snapt toch dat dit niet bepaald fijn en lekker ligt!? Je moet vooral logisch nadenken en niet van alles aanschaffen omdat ‘ze’ vinden dat je het nodig hebt.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge