Babypraat, Persoonlijk, Tags, Zwanger

Pregnancy Questions #1

Toen Manon zwanger was heeft ze een paar keer de pregnancy questions ingevuld. En dus leek het me leuk deze ook in te vullen. Nu met 17 weken, met 27 weken en 37 weken (als we dat halen natuurlijk!). Lezen jullie mee naar mijn antwoorden over de aangekomen kilo’s, mijn lievelingseten en kwalen!
Als je het leuk vindt, mag je de lijst natuurlijk overnemen voor je eigen blog.

Hoe ver ben je nu?
17 weken en 5 dagen, bijna 18 dus.

Hoeveel ben je aangekomen/wat is je omvang?
Ik was met River heel erg veel aangekomen en ik hoopte dat bij deze zwangerschap een beetje te kunnen vermijden. Je hebt het natuurlijk ook zelf een beetje in de hand. Voordat ik zwanger raakte was ik al wat aangekomen (helaas) vanwege de miskramen, ik ben gewoon een emotie-eter maar ik heb mezelf voorgenomen het na deze zwangerschap weer op te pakken en een slanke moeder te worden. Oké, terug naar het antwoord, op dit moment ben ik precies 1,5 kilo aangekomen wat ik onwijs netjes vind.

Zwangerschapskleding?
Ja zeker, ik kon al heel vroeg mijn broeken niet meer dicht krijgen. Ik heb daarom nu 1 zwangerschapsspijkerbroek van mijn vorige zwangerschap en toevallig vorige week een leuke donkergroene besteld bij de H&M. Verder draag ik zwangerschapsboxershort die ik dan combineer met van die lekkere flodderbroeken. Een leuk t-shirtje erop en ready to go!

Striae?
Ja, nog niet van deze zwangerschap maar van River heb ik een maanlandschap overgehouden.

Slaap?
Slapen gaat eigenlijk prima, ik lig er vaak wel erg vroeg in en kijk dan wat tv op ik zit op de iPad. Wel ben ik ’s ochtends onwijs vroeg wakker terwijl ik voorheen altijd heerlijk kon uitslapen.

Beste moment van deze week?
Dat we erachter kwamen dat we in verwachting waren van een meisje en dat we nu lekker kunnen shoppen en dus ook doen! Brainstormen voor de babykamer…

Slechtste moment van deze week?
Dat ik ontzettend onzeker en een beetje bang was geworden omdat ik de baby nog steeds niet voel… Gelukkig stelde een belletje aan de verloskundige me gerust.

Mis je iets?
100% filet americain. Ik ben het nu al beu, ik at altijd broodjes filet en nu kan ik uren voor het koelvak staan en lijk ik niks lekker te vinden, bah.
wwfavo2Bewegingen?
Nee, nog helemaal niet. Ik heb een vrij dikke placenta die ook nog eens voor ligt dus de verloskundige zei ook dat ik de baby waarschijnlijk wat later ga voelen.

Food Cravings?
Naturel chips. Als je me dit een half jaar geleden zou zeggen had ik je vierkant uitgelachen. Ik maakte mijn vader altijd belachelijk dat naturel chips geen chips was, dat er geen smaak aan zat en dat paprika 10 maal lekkerder was. En nu, ligt er altijd een zak naturel chips in de boodschappenkar…

Iets dat je misselijk of bleh maakt?
De poepluiers van River, echt tot kokhalzen aan toe. Hij kan er natuurlijk niks aan doen maar poeh. Gelukkig doet Mike deze altijd als hij thuis is, dus dat scheelt weer.

Geslacht?
Een meisje!
geslachtKwaaltjes?
Ochtendmisselijkheid, af en toe door de dag heen kokhalzen en een enorme droge huid.

Navel in of uit?
Hij zit er nog gewoon in, bij River is hij er ook nooit uitgeplopt dus ik verwacht dat bij deze zwangerschap eigenlijk ook niet.

Blij of chagrijnig?
Soms echt wel chagrijnig om niks (sorry Mike) maar natuurlijk ook heel vaak blij!

Waar kijk je naar uit?
Ik kijk uit naar de eerste plopjes, het shoppen van winterkleertjes, het klaar maken van de babykamer. Oh ik kan niet stoppen met al deze leuke gedachten, oh yeah!

 

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Joyce 24 mei 2015 om 05:32

  Leuk om te lezen! Een dikke placenta en ook nog aan de voorkant lijkt me heel vervelend. Ik hoop dat jij je meisje snel mag voelen 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Voor het eerst naar het consultatiebureauMy Profile

 • Reageer Jess 24 mei 2015 om 05:52

  Ohhhh filet americain. Ik verbood het Maarten zelfs te kopen toen ik zwanger was van Jim. Hij heeft het een keer toch gedaan en toen was ik zo pissig dat hij van mij dat hele bakje in een keer moest opeten. In de keuken!!!
  Jess onlangs geplaatst…Pita pizza tonnoMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 24 mei 2015 om 06:42

  Haha dat van die filet American is wel vervelend inderdaad, en grappig dat je ineens dol bent op naturel chips, fijn dat het allemaal voorspoedig gaat
  Kelly caresse onlangs geplaatst…6 tips voor je vakantie met een kindMy Profile

 • Reageer Inge 24 mei 2015 om 06:50

  leuk om zo mee te kunnen genieten Bibian! en fijn dat het laatste lijstje zo groot is. Lekker genieten!
  Inge onlangs geplaatst…keukenstyling inspiratieMy Profile

 • Reageer Saskia 24 mei 2015 om 07:38

  Ooh ja de filet american mis ik ook zo en ook carpaccio!
  Saskia onlangs geplaatst…Prenatale Depressie: Na de bevallingMy Profile

 • Reageer Lifesabout 24 mei 2015 om 08:34

  Mijn placenta lag ook voor en bij 20 weken begon ik wat te voelen. Lijkt een eeuwigheid te duren inderdaad….nog even geduld!
  Bijzonder om te lezen dat alle zwangerschappen weer anders zijn.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zelfgemaakt zoutbeperkt noodlesoepjeMy Profile

 • Reageer Dita 24 mei 2015 om 09:08

  Erg leuk om te lezen
  Dita onlangs geplaatst…Persoonlijke update – Mei 2015My Profile

 • Reageer Laura 24 mei 2015 om 09:28

  Wellicht heb ik een tip voor de filet americain: je hebt bij de AH ook vegetarische filet americain, smaakt natuurlijk wel iets anders maar heeft dezelfde textuur/hetzelfde idee als normale filet americain. Het ligt bij de leverworst en ander broodbeleg, misschien het proberen waard? 🙂

 • Reageer Anouk 24 mei 2015 om 09:55

  Super leuk om te lezen!! Ik kan me helemaal voorstellen hoe fijn het is om nu gericht te kunnen gaan shoppen, dat is met cadeautjes al fijn laat staat voor je eigen kindje
  Anouk onlangs geplaatst…Movietime #2: Into the woods, The Equalizer, Gone girlMy Profile

 • Reageer Malou 24 mei 2015 om 10:33

  Die striae heb ik ook, echt heel veel.

  Heel leuk om te lezen trouwens, hopelijk ga je je meisjes binnenkort voelen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…AFTER WEDDING TAGMy Profile

 • Reageer Andrea 24 mei 2015 om 10:34

  Wat leuk om te lezen! Ik hoop dat je haar snel gaat voelen zodat er een stukje onzekerheid weg is.
  Andrea onlangs geplaatst…Op zoek naar must read blogsMy Profile

 • Reageer Vanessa 24 mei 2015 om 11:38

  Leuk om te lezen. Ik hoop dat je je meisje snel mag voelen zodat je minder bang en onzeker bent!
  Vanessa onlangs geplaatst…10 grappige weetjes over mijMy Profile

 • Reageer Nicoline 24 mei 2015 om 11:48

  Leuk om te lezen! Ik miste filet ook enorm. Na dat ik bevallen was, was dat het eerste wat ik at. Mijn moeder had verse broodjes en filet met ui meegenomen. Het lekkerste broodje ooit!

 • Reageer Hores in the life 24 mei 2015 om 14:31

  Super om te horen!

 • Reageer Anneleen 24 mei 2015 om 14:34

  Ik hoop ook dat jullie jullie meisje snel mogen voelen, stelt je toch weer extra gerust denk ik 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Josan 24 mei 2015 om 15:28

  Leuk om te lezen, Ben blij dat ik sinds deze week aan de andere kant zit. Succes nog met de laatste loodjes.
  Josan onlangs geplaatst…De naam ChloéMy Profile

 • Reageer Evelien 24 mei 2015 om 15:42

  Heel herkenbaar die filet american! Daarnaast mis ik carpaccio en (vooral met dit mooie weer) een glas wijn! Niet dat ik normaal veel drink maar nu kan ik er opeens trek in krijgen!
  Op dit moment ben ik 17 weken 6 dagen zwanger en voel de kleine sinds 2 weken af en toe. Heb het geluk dat mijn placenta achter ligt. Maar ook dat maakt mij wel eens onzeker hoor, als ik de kleine een hele ochtend nog niet gevoeld heb bijvoorbeeld!
  Als de beeb maar goed groeit dan kun je haar lekker elke dag voelen!

 • Reageer Tamara 24 mei 2015 om 15:45

  Ik had bij mijn eerste ook een placenta aan de voorkant! Ik voelde hem voor de eerste keer op de dag van de 20 weken echo! Zo bijzonder! Ik snap wel dat nog niks voelen onzeker maakt, je hebt dan eigenlijk alleen echo’s als bewijs dat er iets groeit!
  Tamara onlangs geplaatst…Zwangerschaps cravings deel 2!My Profile

 • Reageer Eline 25 mei 2015 om 21:03

  iS DE VEGATERISCHE FILET VAN DE VEGASLAGER NIKS VOOR JE? iS NIET PRECIES HETZELFDE QUA SMAAK MAAR KOMT WEL IN DE BUURT!
  Eline onlangs geplaatst…Wall sit – thuis sporten #4My Profile

 • Reageer Manouk 26 mei 2015 om 11:21

  Grappig hé, hoe een zwangerschap ook een invloed kan hebben op je eetgewoonten. Ik at voor mijn zwangerschap al nooit filet americain en had er tijdens ook niet echt zin in. Heb wel gehoord dat de vegetarische variant dicht in de buurt komt, misschien het proberen waard? Ik werkte tijdens mijn zwangerschap vlak bij het station en haalde dan sushi (met alleen komkommer en krab) bij de AH to go en friet bij de friettent er naast haha. Vond het toen geen rare combinatie, maar nu ik terug denk wel een beetje. Was wel lekker haha.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge