Kids, Lifestyle

REVIEW: BoBike kinderzitjes voor op de fiets

In samenwerking met BoBike
Nu River bijna 2 is (ja het gaat hard) werd het tijd om op de fiets een ander stoeltje te zetten. River zat tot nu toe altijd nog in het voorzitje maar het begon wel erg zwaar te worden. Hij is natuurlijk best groot voor zijn leeftijd en zo’n gewicht voor op de fiets is best pittig.

Ik kreeg van Bobike een fietsstoeltje voor achterop. Het voorstoeltje is ook van Bobike en deze beviel mij erg goed dus had ook geen twijfels dat deze me niet zou bevallen. We kozen voor een leuke lichtblauwe versie. Een echte jongenskleur, voor een echte jongen. Ik was heel benieuwd hoe River zou reageren om nou juist achter op de fiets te zitten.

Allereerst haalde ik mijn vriend erbij om het stoeltje te bevestigen. Ik heb 2 linkerhanden maar mijn vriend ook haha. Samen begonnen we stap voor stap en binnen no time zat het stoeltje op zijn plek. Super dat hij zo handig te monteren is, geen gekke fratsen, daar houd ik van.
bobike
Het fietsstoeltje heeft voetsteunen waar ik zelf enorm voorstander van ben, geen voetjes of beentjes tussen de spaken, een veilig gevoel voor mij en voor River. Je kunt de voetjes ook vastzetten met een bandje, River is nog iets te klein maar als ik het bandje strak trek zit hij toch goed vast. Verder zit er een handige sluiting aan de fietsstoel die gemakkelijk groter en kleiner te maken is.
bobike2

River zit goed in zijn stoeltje dus tijd om de fiets op te stappen. Wat heerlijk dat ik niet meer zo’n gewicht aan mijn stuur heb zitten. Achterop voel je het toch minder en ook River zat helemaal in zijn element. Fietsen vindt hij sowieso erg leuk maar nu was het dolle pret.
bobike4

Kortom, het fietsstoeltje ziet er geweldig modern uit. Makkelijk te monteren voor mensen met twee linker handen en ook nog eens super veilig en stevig. River en ik zijn er ontzettend blij mee en gaan zeker deze zomer nog vele ritjes maken. Het voorstoeltje van Bobike laat ik voor nu gewoon zitten, altijd handig als Manon met Nilo op visite komt of voor als onze kleine meid er straks is. Ik kan niet wachten om samen met mijn twee kids de fiets op te stappen!

Trouwens… Houd onze blog in de gaten voor een leuke winactie binnenkort 😉

Wanneer deden jullie je kind in een stoeltje achterop? En hebben jullie ook een fietsstoeltje van Bobike?
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Mendy 23 mei 2015 om 06:00

  Wat zijn de kinderzitjes van Bobike stevig geworden zeg. Mooi met die schouderbanden die wat breder zijn. Ik kan niet wachten tot ik met mijn kleine spruit kan fietsen! Hopelijk deze zomer!!

 • Reageer Kelly caresse 23 mei 2015 om 06:24

  Wij hebben ook dit stoeltje van bobike en het vooropzitje, echt zo heerlijk om op de fiets te gaan met Lana.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Musthave voor mini en inimini + WinMy Profile

 • Reageer Gwen 23 mei 2015 om 06:24

  Zie hem zitten, zo wijs! Zodra Quinn kan zittem gaat Olivia ook naar achter. We pakken nu vootal dr bakfiets, maar ik moet naar mijn werk altijd de fietsen omruilen omdat een halfuur bakfietsen onnodig zwaar is naar mijn werk. Wordt ook een Bobike achterop trouwens, net als voor.
  Gwen onlangs geplaatst…Bath Time #29My Profile

 • Reageer Dita 23 mei 2015 om 06:28

  Wat een mooi zitje! Klinkt ook erg fijn
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2015 #2My Profile

 • Reageer Jessica 23 mei 2015 om 07:13

  Hier moet ik ook op zoek naar een ander stoeltje, want Juul zit steeds aan mijn versnellingen te draaien hahaha. Deze ziet er goed uit, weten jullie hoe duur ‘ie is?
  Jessica onlangs geplaatst…KinderuitsprakenMy Profile

  • Reageer Manon 23 mei 2015 om 08:34

   Volgens mij tussen de 70/90€, ligt er een beetje aan waar je ‘m koopt!

 • Reageer Roeline 23 mei 2015 om 07:18

  Mooi zitje! Volgens mij hadden we voor en achter van Bobike maar ik weet niet meer wanneer mijn dochtertje naar achter verhuiste, maar het moest, ze zat met haar knietjes tegen het stuur. Ik vond het maar niks gezellig! Nu zit ze ook niet meer in het achterzitje, was wel een ander dan van jullie, en heeft ze zo’n eenvoudig ding met vierkant zacht zitje en een leuning. Ze kan allang zelf fietsen maar ik durf dat niet, de weg naar school is een ontzettend drukke weg met erg veel scholieren die totaal de verkeersregels niet weten of aan hun laars lappen, geeft me echt stress als zij zelf zou fietsen.

 • Reageer Saskia 23 mei 2015 om 07:40

  Mijn zoontje zit al best lang achter, ik denk ongeveer vanaf twee jaar.. Mooi stoeltje, erg leuk dat blauw.
  Saskia onlangs geplaatst…Peuterpraat: Grappige uitspraken van mijn lieve zoontje!My Profile

 • Reageer Lieke 23 mei 2015 om 08:51

  Leuk! Zijn inderdaad hele mooie zitjes van bobike! Lekker genieten zo fietsen met je kleine man!
  Lieke onlangs geplaatst…Bedje kamer Mason | Baby & HuisjeMy Profile

 • Reageer Lifesabout 23 mei 2015 om 08:54

  Wij hebben de Yepp…ook een heel fijn stoeltje. Nog even en Sarah kan achterop. Dan ga ik zeker Bobike overwegen. Ziet er stevig en comfortabel uit!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 17 – 23 meiMy Profile

 • Reageer Malou 23 mei 2015 om 09:01

  Leuke review 🙂
  Wij hebben een zitje voor voorop van Bobike, maar Nomi is er nog iets te klein voor.
  Malou onlangs geplaatst…20 DINGEN DIE IEDERE MOEDER WEL EENS DENKTMy Profile

 • Reageer Pauline 23 mei 2015 om 09:12

  Toevallig ondervond ik afgelopen week dat het voorop zitje ook hier niet meer zo prettig is met een 2-jarige. Wat word dat zwaar! Ben reuze benieuwd hoe de overgang van voor naar achter hier zal gaan… Het stoeltje van Bobike ziet er wel erg tof uit met het kleurtje zo!
  Pauline onlangs geplaatst…Come and See #1: Goodie Goodness!My Profile

 • Reageer zomersproetje 23 mei 2015 om 10:17

  Ons voorzitje is ook van bobike. We zijn hier heel tevreden mee. Mijn dochter zit er lekker in en de gordel kan goed strak zodat ze veilig zit. Heerlijk ook fietsen samen!
  zomersproetje onlangs geplaatst…Happy #12My Profile

 • Reageer Priscilla 23 mei 2015 om 15:32

  Wij hebben Bobike als voorstoeltje gehad maar zijn over gestapt op de voor en achter stoeltjes van Yepp. Wij vonden die toen een stuk fijner maar zo te zien zijn de bobike stoeltjes weer veranderd. Hier vinden ze voor op zitten nog steeds het leukste, zien ze meer haha maar het is inderdaad zwaar zo’n gewicht aan je stuur.

 • Reageer Fenna 23 mei 2015 om 16:26

  En ik kan niet wachten tot jullie meisje is geboren. Ben benieuwd hoe ze gaat heten!

 • Reageer Jennifer 24 mei 2015 om 11:42

  Aah, ik kan ook niet wachten om lekker met Melle rond te kunnen fietsen, maar eerst maar eens voorop hoor!
  Jennifer onlangs geplaatst…Mijn droombaan, toekomstbeeld en het moederschapMy Profile

 • Reageer Manouk 26 mei 2015 om 11:17

  Mijn zoontje is pas 8 maanden, dus ik wacht nog even met fietsen. Maar heb al wel een voorzitje van BoBike, wel de oudere versie! Maar deze voor achter ziet er erg leuk uit vind ik! Klopt het nou dat hij ook wat meer in een ligstand kan? (lijkt zo op de foto).

 • Reageer WINACTIE: Bobike fietsstoeltje | Little Wonder World 24 juni 2015 om 05:00

  […] poosje geleden schreef Bibian een blogje over haar Bobike fietsstoeltje. Nu hebben wij iets leuks want wij mogen ook een fietsstoeltje van Bobike weggeven! Hoe tof is dat? […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge