Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – Week 15

We zijn alweer in week 16 aan gekomen, wat gaat dat snel. Hoe week 15 ging dat ga ik jullie vertellen.
Het was een hele drukke week, het was meivakantie en dat betekent voor mij meer werken. En ja dat heb ik geweten. Ik werkte maar liefst 8 dagen achter elkaar en was zo blij dat ik het weekend lekker vrij had. Donderdag 7 mei had ik weer een controle bij de verloskundige. Waar ik bij River ontzettend aan kwam, kilo op kilo op kilo, Bleef het deze keer bij 1 ons. Wat betekent dat het + aantal kilo’s nu op 1.5 staat. Ik ben daar erg blij mee persoonlijk. Verder was mijn bloeddruk ook zeer netjes, 120/65 en dat vond ik ook wel fijn om te horen. Ik had erg veel hoofdpijn gehad en dat wil soms wel eens duidden op een te hoge bloeddruk, maar dat viel gelukkig mee.
Na alle checks mocht ik weer gaan liggen, we zochten het hartje en het was mooi snel gevonden, altijd weer een geruststelling. Daarna deed ze het echo apparaat weer aan, wat een bofkont ben ik weer. Ik heb al zoveel echo’s gehad, en ik krijg er geen genoeg van.
15weken De baby was al ongeveer 11 cm groot (zonder beentjes), dat vind ik echt groot al!

Allereerst bekeek ze weer even hoe het lag, het lag met het hoofdje omhoog en billetjes naar beneden. Verder even gekeken naar de placenta, die lekker dik is en voor ligt dus ik ga de baby nog eventjes niet voelen helaas. Aan het einde van de echo gaf ze me een dvd waar alle beelden opstonden, bewegend en al. Hoe gaaf is dat. Ik heb een klein filmpje van het filmpje van gemaakt. Mocht je die nog niet gezien hebben, hij staat op mijn instagram @bibianislief.

Verder ben ik volop bezig met oriënteren naar de babyuitzet. We hebben natuurlijk bijna alles al maar er zijn nog een paar kleine dingen die we nodig hebben. As we speak ben ik bezig met een mooie deal via marktplaats voor een mooie wagen, maar dat is nog even afwachten. We zijn druk aan het bedenken wat we met de babykamer willen en natuurlijk de kamer van River want de meubels gaan naar de baby en River krijgt een “nieuwe” kamer.

Ik zeg natuurlijk nu de hele tijd baby en het, maar ik typ dit de hele week een beetje door en aan het begin wist ik natuurlijk nog niet dat er een klein meisje in mijn buik zit. Maar nu ik dat weet kan ik natuurlijk gewoon met ze, zij, meisje praten. Hoe leuk is dat. Afgelopen zaterdag heb ik al lekker gewinkeld met mijn vriend maar wat moet ik wennen zeg. Ik heb altijd kwijlend naar de meisjescollecties zitten kijken, maar nu ik daadwerkelijk op die afdeling mag rond struinen kan ik het niet zo goed vinden. Een kwestie van tijd en wennen denk ik. Er hangt nu natuurlijk ook volop zomerkleding terwijl ons meisje geboren wordt in oktober. Wachten op de herfst en wintercollectie dus.
meisje
Verder heb ik op dit moment nog niet heel veel te vertellen, het gaat z’n gangetje. Ik ga jullie ook binnenkort laten zien wat mijn gedachten en inspiratie is voor de babykamer. Hebben jullie nog leuke tips?
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Annemijn. 12 mei 2015 om 05:19

  Wat klinkt dat lekker ‘ons meisje’! Fijn dat alles goed gaat met jullie.
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #22My Profile

 • Reageer joyce 12 mei 2015 om 05:47

  Ik moest ook wennen aan de meisjes kleding haha! Het is opeens zo anders, gelukkig went het snel en moet ik nu zorgen dat ik niet teveel koop haha!
  joyce onlangs geplaatst…Sofie 1 maand oud!My Profile

 • Reageer Dita 12 mei 2015 om 05:47

  Wat fijn dat alles goed gaat!
  Dita onlangs geplaatst…Home is where you can be youMy Profile

 • Reageer Marion 12 mei 2015 om 05:56

  Fijn om te horen dat het zo goed gaat. Lekker van genieten en lekker blijven kwijlen bij alles 😀
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #6My Profile

 • Reageer Kelly caresse 12 mei 2015 om 06:03

  Ah heerlijk dat je nu gewoon over je meisje kan praten en heel gericht kunt gaan shoppen. Ik loop op de feiten vooruit hoor maar ben nu al zo nieuwsgierig naar de naam, in combi met River! Nog een aantal maanden wachten 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Hoeveel make-up draag jij?My Profile

 • Reageer Lieke 12 mei 2015 om 06:17

  Fijn dat alles goed gaat! Heerlijk lijkt me dat na een jongen, een meisje! Bijzonder. Ben erg benieuwd naar je keuzes voor de kleding van je dochtertje.
  Lieke onlangs geplaatst…Aankoop knappe Gans | Shopping & BabyMy Profile

 • Reageer Saskia 12 mei 2015 om 06:47

  Leuk dat je nu leuk kunt shoppen voor een meisje. Ik vond het ook erg wennen hoor, maar het wendt uiteindelijk snel genoeg 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Dr. Hauschka Nacht SerumMy Profile

 • Reageer Sunseeree 12 mei 2015 om 07:03

  Ben heel benieuwd hoe de babykamer zal worden! 😀 Ik gok iets met roze
  Sunseeree onlangs geplaatst…Smashbox Halo Warm Lights bronzerMy Profile

 • Reageer Anneleen 12 mei 2015 om 07:11

  Wat fijn dat je nu gewoon kan/mag vertellen over “jullie meisje”! Geniet er van!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Lifesabout 12 mei 2015 om 07:46

  Gek idee he dat het kindje al zo groot is. Ik wens je veel shopplezier!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn dochter is een clowntje.My Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 12 mei 2015 om 07:50

  Heerlijk om je verhalen te lezen. 11 cm klinkt inderdaad al groot! Ben benieuwd wanneer je de baby gaat voelen, lag je placenta bij River ook voor? En bij welke week voelde je hem toen? 8 dagen achter elkaar werken, hoe hield je het vol!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Hoe shoppen met je baby echt gaatMy Profile

 • Reageer Kim 12 mei 2015 om 08:40

  Wat fijn om eindelijk het geslacht van je kindje te weten! Ik vind het ook ontzettend moeilijk kleding te vinden. Ik ben zelf 7 September uitgerekend dus dat is net de overgang van zomer op herfst.
  Kim onlangs geplaatst…Hoe ik goede inspiratie krijg voor een artikel.My Profile

 • Reageer Olga 12 mei 2015 om 09:22

  Ik denk dat je net als alle andere moeders op Pinterest het best kunt scoren wat inspiratie betreft 🙂
  Olga onlangs geplaatst…Blog: 5 beginnersfoutenMy Profile

 • Reageer Vanessa 12 mei 2015 om 09:27

  Fijn dat je nu over je meisje kan praten en gericht kan gaan shoppen. Lijkt me zo leuk om meisjes spulletjes te kopen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Kneipp Douche Foam Morning KissMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 12 mei 2015 om 09:45

  Fijn dat alles voorspoedig verloopt. Ik vond meisjeskleding altijd leuker dan jongenskleding moet ik zeggen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…12 natuurlijke methodes om te ontstressenMy Profile

 • Reageer sleepy mom 12 mei 2015 om 09:53

  Wat een leuke post! Helemaal vrolijk! Je moet eens kijken bij het pip behang. Ik weet niet of je er van houdt maar ze hebben hele lieve en vrolijke printjes! Echt iets voor een meisje dus!

  • Reageer Bibian 12 mei 2015 om 15:04

   Ik wilde heel graag 1 muur pip, al toen ik nog niet zwanger was van River. Alleen nu bekeek ik het even en blijk ik bijna 4 rollen nodig te hebben. En ik vind €200,00 voor een beetje behang een beetje te gek, ik ben nu op zoek naar een alternatief.

   Liefs

 • Reageer Tamara 12 mei 2015 om 10:07

  Zo leuk die meisjes kleertjes! Geniet ervan!
  Tamara onlangs geplaatst…Ontmoeting tussen twee broertjes.My Profile

 • Reageer martina 12 mei 2015 om 10:23

  leuk dat je de beelden mee naar huis kreeg!
  martina onlangs geplaatst…11 Mei 2014 – Outfit 32 weken zwangerMy Profile

 • Reageer Eline 12 mei 2015 om 10:34

  Alles heeft kant en frutsels en strikjes enzo he. Jongens kleding is veels impeler!
  Eline onlangs geplaatst…Food confessions!My Profile

 • Reageer Desiree 12 mei 2015 om 11:41

  Mooi dat alles goed gaat. Wat gaat het trouwens snel! Ik ben benieuwd naar je shoplogs voor jullie meisje.
  Desiree onlangs geplaatst…In de keuken: WortelcakeMy Profile

 • Reageer Nicoline 12 mei 2015 om 12:34

  Fijn dat het zo goed gaat. Ik had ook een voorliggende placenta, maar op een gegeven moment ga je haar echt wel voelen hoor! Komt vanzelf 🙂
  Nicoline onlangs geplaatst…Een kijkje in de commode van Elisa.My Profile

 • Reageer Mariska 12 mei 2015 om 12:43

  Wat ik een schattige stylle vind voor een babykamer zijn de konijntjes van “raad eens hoeveel ik van je hou?” Die verhalen alleen al zijn zo aandoenlijk !

 • Reageer Eline 12 mei 2015 om 12:57

  Wat goed om te horen dat alles goed gaat en de kleine meid goed groeit! Geniet ervan!
  Eline onlangs geplaatst…Mijn favoriete jurkjes van H&M KidsMy Profile

 • Reageer Jilte 12 mei 2015 om 15:11

  Bibian misschien kan je even kijken op http://www.kinderbehangshop.nl misschien zit er iets leuks voor je tussen zit.

 • Reageer anna 12 mei 2015 om 15:45

  Hartje aan de muur!!! ❤

 • Reageer Lisa 13 mei 2015 om 05:30

  Wat gaat het snel! Acht dagen werken.. Poehh, wat knap. Lijkt me heerlijk zoveel echo’s!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge