Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – Week 16

Vandaag ben ik alweer 17 weken, wow 17 nog drie en ik ben gewoon al op de helft van mijn zwangerschap. Week 16 was wel een beetje saai te noemen. Ik had geen leuke echo’s of controles en ik voel mijn kleine meisje ook nog niet. Het maakt me nog steeds onzeker, hoe weet ik nou hoe het met haar gaat? Ik heb de doppler van Manon natuurlijk, maar sinds de eerste keer dat ik het hartje niet kon vinden durf ik gewoon niet meer zo goed.

Het was daarentegen wel een leuke week, iedereen weet nu dat we een meisje krijgen en de reacties waren zo leuk! Ik heb natuurlijk ook van alles gekregen maar dat had ik afgelopen week al laten zien in de shoplog. Hoe gaaf is het dat iedereen nu aan komt met roze, bloemetjes, hartjes en strikjes. Oh ik ben er helemaal verliefd op. Ik kan dan ook niet wachten tot de wintercollecties er hangen want dan kan ik eigenlijk pas echt gaan winkelen.

Ik kan van een lieve vriendin een Maxi Cosi krijgen, weliswaar geen meisjeskleur maar daar hebben verschillende webshops natuurlijk van alles op bedacht. Van Manon mag ik een leuke Maxi Cosi hoes uitzoeken, maar degene die ik graag wil is niet op voorraad. De webshop is helaas met vakantie dus ik zou nog even geduld moeten hebben of deze nog terugkomt. Als jullie nog aanraders hebben waar ik leuke roze met print hoes kan vinden laat het me dan zeker even weten!
billendoekmanVerder ben ik in mijn gedachten al flink bezig met de babykamer, ik heb mijn gedachtes daarover natuurlijk op papier gezet en als ik mijn babykamer in mijn hoofd helemaal af heb dan deel ik dat natuurlijk met jullie, bereid je voor op veel roze en bloemen hahaha.

Ook kan ik uren staren naar de geslachtsbepalende echofoto, is het echt een meisje? Hebben ze zich niet vergist? Is het wel duidelijk? Ik denk dat sommige van jullie jezelf daar wel in herkennen. Er zijn natuurlijk altijd verhalen op het internet te vinden dat het bij de geboorte toch een ander geslacht bleek te zijn, ohh jooo.

meisjeIk zal binnenkort nog een stukje schrijven hoe zo’n geslachtsecho in zijn werking gaat, misschien is dat wel leuk voor de mensen die twijfelen om een geslachtsbepaling te laten doen!

Meer heb ik eigenlijk van deze week niet te vertellen, ik heb aanstaande donderdag een gesprek met de gynaecoloog om de bevalling van River door te spreken en die van ons meisje, ik ben heel benieuwd wat daar uit gaat komen.

Ik wens jullie allemaal een fijne week en tot de volgende update!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

37 reacties

 • Reageer amanda 19 mei 2015 om 05:05

  Altijd leuk om te lezen deze updates….en moet ook even wennen bij jouw een meisje zo gewend die jongens…xx
  amanda onlangs geplaatst…Cambridge Weightplan 500 aanraden of niet na 5 weken?My Profile

 • Reageer Joyce 19 mei 2015 om 05:14

  Wat gaat het snel! Ben benieuwd hoe haar kamertje gaat worden.
  Joyce onlangs geplaatst…Joyfromjoyce weekly #4My Profile

 • Reageer Willemijn 19 mei 2015 om 05:15

  Sjeminee jij gaat als een speer zeg! Maar iedere keer bedenk ik me dan dat je maar een kleine 4 weken verder bent en het bij mij nu ook opeens heel hard gaat. 😀 Mooi buikje al Bieb! 😀
  Willemijn onlangs geplaatst…Huisje, boompje, Saar en… een BABY!My Profile

  • Reageer blaab123 19 mei 2015 om 13:38

   dit nieuws had ik nog niet gehoord! Gefeliciteerd Willemijn!

  • Reageer Lilian 19 mei 2015 om 13:43

   Ik zie altijd jouw comments hier (of bij ikvrouwvanjou) en je hebt dus al die tijd je mond moeten houden! Wat moet dat lastig geweest zijn!

 • Reageer Saskia 19 mei 2015 om 05:15

  Heel herkenbaar om af te vragen of ze het geslacht wel goed hebben. Wij hebben zo veel roze dat het nu wel echt een meisje moet zijn 🙂 Bij mijn zus hebben ze het mis gehad, ipv een meisje is het toch echt een heel lief jongetje!
  Saskia onlangs geplaatst…Miskopen!My Profile

 • Reageer Lisa 19 mei 2015 om 05:27

  Wat gaat het snel zeg, wauw! Ik had tot op de dag van mijn bevalling nog twijfels over het geslacht, ook al was het 2 x bevestigd, haha. Bleek toch echt een meisje te zijn!

 • Reageer Marion 19 mei 2015 om 06:19

  Gunst, wat gaat het rap! Al bijna op de helft! Spannend hoor. Succes donderdag!
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: OverwhelmingMy Profile

 • Reageer Lieke 19 mei 2015 om 06:20

  Ik vond het ook eng hoor. Je hoort van die verhalen!
  Lieke onlangs geplaatst…Outfit of the day #2 | Shopping & BabyMy Profile

 • Reageer Miranda 19 mei 2015 om 06:33

  Wauw wat gaat het snel he! 16 weken alweer:)
  Zo herkenbaar dat je ‘bang’ bent dat ze het geslacht fout hebben. Élke echo vraag ik of ze het nog even willen controleren haha! Tot nu toe is het nog steeds een meisje;)
  Miranda onlangs geplaatst…Raamfolie aanbrengen; DIYMy Profile

 • Reageer Anouk 19 mei 2015 om 06:47

  Leuk om zoveel enthousiastme te lezen! Ik ga je shoplog eens bekijken, ik ben gek op babykleertjes en spulletjes hihi
  Anouk onlangs geplaatst…MUA: Sweet sheen lip balmMy Profile

 • Reageer Dita 19 mei 2015 om 06:48

  Erg leuk weer om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Toetje van donuts met monchouMy Profile

 • Reageer Judith 19 mei 2015 om 07:04

  Het lijkt me ook erg leuk als de volgende een meisje zou zijn, zeker al die kleertjes (bij de Hema alleen al <3). Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die geslachtsbepalende echo! Ben ook benieuwd hoe je de babykamer gaat maken/stylen, veel roze klinkt al goed. Fijne nieuwe week! X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Musthave voor mama’s | The Birth PosterMy Profile

 • Reageer Anneleen 19 mei 2015 om 07:19

  Leuk om zo’n update te lezen! Hou je goed, Bibian!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Milou 19 mei 2015 om 07:21

  Lijkt mij ook spannend. Een jongetje is niet te missen, maar een meisje… Z’n piemeltje zal maar nét even niet in beeld zijn! Haha nee hoor… Ik denk dat de medische wereld inmiddels echt wel met veel zekerheid kan zeggen wat het wordt en misschien dat 1 op de 1000 baby’s toch een jongetje is ofzo. Mijn broertje was (uiteraard) ook een jongetje maar kreeg voor zijn verjaardag barbie’s en poppen en wilde doornroosje zijn. Maakt niks uit joh, dat roze kamertje. 😉
  Milou onlangs geplaatst…Waar was jij…My Profile

  • Reageer Sylvie 19 mei 2015 om 19:42

   Haha nou een collega van mijn moeder zou ook een jongetje krijgen… Ze hadden een mooie babykamer ingericht met een blauwe wand, autobehang, de hele ritsras. Was het toch een meisje! (Ik vraag me ook nog steeds af wat ze dan voor piemeltje hebben aangezien…)
   Sylvie onlangs geplaatst…Hoe ik een Mini Cooper won!My Profile

 • Reageer Joyce 19 mei 2015 om 07:21

  Wat dat betreft twijfel je er volgens mij minder aan als het een jongen is, dat zie je duidelijker 😉
  Hopelijk ga je jullie meisje snel voelen. Dat neemt vast wat onzekerheid weg 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…5x favoriete peuterboekjesMy Profile

 • Reageer Nicole 19 mei 2015 om 07:33

  Ik vond dat ook eng hoor, dadelijk hebben ze het geslacht fout haha. Gebeurd wel vaker. Maar goed, alles komt goed.
  Qua hoes weet ik niets, ik heb zelf een roze maxicosi hihi. Wel handig dat die hoezen bestaan! Scheelt weer…
  Nicole onlangs geplaatst…7 redenen waarom ik de babytijd misMy Profile

 • Reageer Liset - Beautydagboek 19 mei 2015 om 07:47

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Erg leuk om te weten dat je een meisje krijgt, dan kun je lekker van alles voorbereiden :). En wat lief dat je een Maxi Cosi van een vriendin mag hebben, gewoon even pimpen met een hoes en hij is weer nieuw!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Wat heb je als moeder echt nodig en moet je weten als je baby er is?My Profile

 • Reageer manon 19 mei 2015 om 08:20

  kijk eens op fb bij snoezigbyg ofzoiets die hebben alles om je maxicosi om te toveren!

 • Reageer Lifesabout 19 mei 2015 om 08:29

  Gek dat het in het begin zo langzaam gaat en als je op een gegeven moment zekerheid hebt en kunt genieten de tijd vliegt…dussuh…geniet nog even ; )
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mama dilemma’sMy Profile

 • Reageer Vanessa 19 mei 2015 om 08:37

  Leuk om te lezen! Het lijkt me echt fijn om een meisje te krijgen en allemaal roze spulletjes te kunnen kopen. Toen mijn mama zwanger was van mij, dan wisten ze niet of ik een jongen of een meisje zou zijn. Tijdens de echos lag mijn beentje er altijd voor. Haha! 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn favoriete Andrélon productenMy Profile

 • Reageer CJ 19 mei 2015 om 08:44

  Gaat ineens snel he?! Alweer bijna op de helft! Hier alweer 26 en 3x gehoord het is een jongetje (hebben al een meisje) maar ben nog steeds voorzichtig met kopen! Vrienden hadden het ook en die hoorde pas met week 28 het is een meisje ipv jongen?! Daar ben ik ook beetje bang voor! Niet dat het uitmaakt maar zit ik dan met al het blauw haha

 • Reageer Kim 19 mei 2015 om 09:08

  Ik herken mezelf zo erg in de verhalen die je verteld. Mijn lichaam heeft mij in het verleden flink in de steek gelaten en bij elk pijntje denk je dat er iets gaat gebeuren.
  Kim onlangs geplaatst…Victoria’s Secret: Body Splashes.My Profile

 • Reageer Mendy 19 mei 2015 om 09:34

  Leuk om te lezen zeg. Wat gaat het alweer snel! Ik vind sowieso dat jij/jullie boffen met de vele echo’s. In mijn regio krijg je 1 termijnecho en 1 20 weken echo. Dat is het. Voor de rest is het alleen luisteren naar het hartje en advies van de verloskundige. Dus geniet er lekker van!

 • Reageer Eline 19 mei 2015 om 09:57

  Gefeliciteerd, gaat snel he! Maak je geen zorgen als je je kindje (nog) niet voelt. Bij mij duurde het ook tot week 20-22 aangezien de placenta voor ligt.
  En heel herkenbaar; ik heb al 3x gehoord dat het een meisje wordt, maar blijf het voor de zekerheid toch elke keer vragen. Je weet immers maar nooit haha 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Nieuw: Gap baby- en kinderkleding bij ZalandoMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 19 mei 2015 om 10:02

  LOL. Ik dacht eerst: ‘Hé wat een leuk bloemetjeskussen!’ en toen keek ik beter en zag dat het je buik was. Een leuk shirt heb je aan!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Cremeren en dan een boom worden?My Profile

 • Reageer Jennifer 19 mei 2015 om 10:51

  Nou, als ik mij de enorme ballen herinner die ik op mijn echo heb gezien, dan kan ik toch echt beamen dat er op die foto ‘iets’ mist om het een jongetje te laten zijn. 😉
  Jennifer onlangs geplaatst…Wat je meegeeftMy Profile

 • Reageer marjon 19 mei 2015 om 11:02

  Wat leuk om te lezen dat je al druk bezig bent de spulletjes en de baby kamer. Het gaat vast goed komen met die roze wolk 😉

 • Reageer Nesrin 19 mei 2015 om 11:20

  Het gaat inderdaad snel! Leuk om zo een update te lezen.

  Bizar he dat ze soms mis kunnen hebben na zo veel echo’s.
  Ik wacht met smart op al het roze en bloemenspul!
  Nesrin onlangs geplaatst…Hammam & Ayurveda Albert Heijn (en dus niet van Rituals)My Profile

 • Reageer Malou 19 mei 2015 om 11:48

  Herkenbaar hoor, die twijfel of het echt wel een meisje is. Ik keek ook telkens weer naar de echo haha. En voor de zekerheid kocht ik wat unisex kleertjes. Veel plezier met de babykamer, ik vond het heerlijk om ermee bezig te zijn!
  Malou onlangs geplaatst…10 DINGEN DIE JE NIET MOET VERGETEN IN JE VLUCHTKOFFER TE DOENMy Profile

 • Reageer Tamara 19 mei 2015 om 12:33

  Gaat echt snel! Vind je het erg wennen een meisje krijgen na een jongen?
  Tamara onlangs geplaatst…Team Pink or Team blue?My Profile

 • Reageer Stef 19 mei 2015 om 20:29

  Ik voelde me tweeling ook heel laat niet te druk om maken jut en Juul is een lleuke site

 • Reageer Stef 19 mei 2015 om 20:30

  Ik twijfelde ook hihi zal t echt wel zijn wat ze zeggen en telkens weer vragen

 • Reageer Eline 19 mei 2015 om 20:35

  17 weken alweer, wat gaat dat snel! Super zeg!
  Eline onlangs geplaatst…Eetdagboekje #1My Profile

 • Reageer myrte 20 mei 2015 om 07:25

  House of Jamie heeft ook verschillende dingen voor de maxi cosi, kinderwagen etc! X

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge