Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – Week 17

Vandaag ben ik alweer 18 weken zwanger en gaan we week 19 alweer in. Hoe was week 17? Een week vol onzekerheid wederom. Jullie zullen wel denken wat een onzekerheid maar nu nam het weer de overhand. Ik besloot de doppler van Manon er weer bij te pakken. De laatste keer dat ik die gebruikt had was met 10 weken zwangerschap. Een half uur heb ik lopen zoeken, maar niks wees op een hartje van de kleine. Ik probeerde mezelf niet gek te maken en appte met Manon, die probeerde me gerust te stellen maar dat werkte natuurlijk niet. Ik probeerde het ’s avonds laat in bed nog eens maar weer niks, tranen over mijn wangen.

De volgende ochtend was ik nog steeds bezorgd, ik had de doppler alweer ver weg in de kast gelegd maar toch greep me dat angstige gevoel weer toe. Ik besloot de verloskundige te bellen omdat ik dit gevoel niet nog geens twee weken wilden voelen. Ik begon bijna te huilen aan de telefoon toen ik mijn verhaal deed. Ze vroeg waarom ik me zo voelde maar ik kon me gewoon niet verwoorden. Ik mocht diezelfde ochtend langskomen maar ik moest werken, volgende dag ook maar die avond kon ik wel.
image
De volgende dag moest ik voor het werken langs de gynaecoloog om de bevalling te bespreken. Nadat mijn bloeddruk was gemeten mocht ik eerst weer terug naar de wachtkamer. Het liep onwijs uit en een half uur na de afgesproken tijd mocht ik naar binnen. We bespraken de bevalling van River en die van ons meisje. Het gaat voor nu een vaginale bevalling worden en als alles mee zit word ik sowieso na 41 weken ingeleid omdat ik pertinent niet tot 42 weken meer wilde wachten. Daarna begon ze erover dat ze gehoord had van de verloskundige dat ik bezorgd was en ze besloot eventjes, heel eventjes een echo te maken om mij gerust te stellen.
Ze lag enorm raar met der gezicht, handen en voeten naar de binnenkant van mijn rug en met der rug tegen mijn buik aan, daarom voel ik dus ook niks en is het hartje ook niet zo gemakkelijk te vinden. Ik was enorm opgelucht en heb daarna gelijk de verloskundige gemaild dat ik de avond niet meer hoefde langs te komen.

Verder is de week goed verlopen, ik ben nog verwend door wat lieve mensen, wat ik gekregen heb kan je zien op mijn instagram account @bibianislief

Weer op naar de volgende week, nog even en ik ben alweer op de helft, wat gaat het enorm snel!
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer joyce 26 mei 2015 om 05:29

  Ik snap je bezorgdheid goed. Fijn dat de gyn even wilde kijken.
  joyce onlangs geplaatst…Joyfromjoyce weekly #5My Profile

 • Reageer Marion 26 mei 2015 om 05:40

  Oh meis toch… Ik heb zo met je te doen als ik dit lees. Ik ben nog nooit zwanger geweest, maar ik weet wel hoe het voelt als de angst het overneemt. Laat staan in jouw situatie. Goed dat je gewoon gebeld hebt. Kan jou het schelen. Had ze maar geen verloskundige moeten worden. Buiten dat, ze begrijpt je echt wel. Het komt allemaal goed deze keer. Echt waar. Ik hoop dat je je meisje snel beter kan voelen, zodat het jou ook wat rust geeft.
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #8My Profile

 • Reageer Anouk 26 mei 2015 om 05:59

  Jeetje wat lijkt me dat moeilijk!! Gelukkig heb je kunnen zien dat alles goed is. Probeer het los te laten dat er iets mis gaat, dan heb je minder stress en onzekerheid en kun je al die energie gebruiken om te genieten
  Anouk onlangs geplaatst…Movietime #2: Into the woods, The Equalizer, Gone girlMy Profile

 • Reageer Roeline 26 mei 2015 om 06:03

  Joh wat naar die bezorgdheid!! Dat heeft echt met je 2 miskramen te maken denk? Hopen op snel wat voelbare beweging van je meisje! Sterkte ermee, niet fijn. Maar hopelijk heb je ook je geniet momentjes? Ik weet ook nog dat ik mijn dochtertje ineens niet meer voelde, nou dat beheerst je dan volkomen, je bent alleen maar daar mee bezig tot het moment dat je weer wat voelt. Maar dat duurde best lang, wel binnen een dag. Geloof ik….. Het is ook al weer lang geleden, in sep. wordt ze 6!

 • Reageer Dita 26 mei 2015 om 06:31

  Wat goed dat.je gebeld hebt. Gelukkig konden ze je gerust stellen
  Dita onlangs geplaatst…Instagram favorieten #5My Profile

 • Reageer Femke 26 mei 2015 om 06:52

  Wat naar als je jezelf zo’n zorgen maakt.. maar gelukkig weet je dat het nu verder in orde is. Je bent al bijna op de helft van je zwangerschap, vliegt de tijd?!
  Femke onlangs geplaatst…Shoppen!My Profile

 • Reageer Nicole 26 mei 2015 om 07:32

  Goed dat je die onzekerheid gewoon aangaf, want anders had je jezelf nog langer gek gemaakt! Zij zijn er ook om die onzekerheid bij je weg te nemen dus heel fijn dat ze dit ook gedaan hebben!
  Nicole onlangs geplaatst…Gezond eten tijdens de vakantieMy Profile

 • Reageer Lifesabout 26 mei 2015 om 07:47

  Wat lief zeg dat ze even een echo maakte! Dopllers brengen in het begin meer onzekerheid dan onzekerheid. En tegen de tijd dat je het goed hoort voel je je kindje bewegen haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Masker af. Geloof je het selfie?My Profile

 • Reageer Inez 26 mei 2015 om 07:49

  En juist daarom heb ik geen doppler gekocht!
  Ik zou helemaal gek worden als ik geen hartje hoor.
  Maar in jouw geval snap ik je zoektocht naar bevestiging of alles nog goed is.
  Gelukkig dat alles goed gaat met jullie kleine meisje!

 • Reageer sleepy mom 26 mei 2015 om 07:57

  Ach bibian! Het blijft toch altijd een onzekere tijd hè! Gelukkig was alles goed! Ik hoop dat je haar snel gaat voelen! Laat je maar lekker verwennen!
  sleepy mom onlangs geplaatst…Pick your battleMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 26 mei 2015 om 08:28

  Fijn dat ze je gerust konden stellen. Als je zo ongerust bent, is dat echt heel naar! Super als ze dan even tijd voor je maken zodat die angst kan worden weggenomen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoeveel tijd besteed jij per dag aan koken?My Profile

 • Reageer Daniëlle 26 mei 2015 om 08:31

  Ik kan me voorstellen dat je zo onzeker bent hoor! Het is ook niet niks. Gelukkig was alles goed met jullie meisje.
  Daniëlle onlangs geplaatst…HAPPY MONDAY #3 – EERSTE ERVARING MET KAYLA ITSINESMy Profile

 • Reageer angelique 26 mei 2015 om 09:19

  Wat fijn dat j in ieder geval iets meer gerust bent
  angelique onlangs geplaatst…Interieur | Veranderingen #2My Profile

 • Reageer Nesrin 26 mei 2015 om 09:19

  Wat vervelend dat je je zo onzeker kunt voelen wat begrijpelijk is.

  Ik hoop dat je nu met een lekker gevoel kunt zitten. Jullie meisje heeft het goed daar binnen 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary – Keeping up with NesrinMy Profile

 • Reageer Vanessa 26 mei 2015 om 09:39

  Vervelend dat je zo onzeker en bang bent, maar ook heel begrijpelijk. Ik ben nog niet zwanger geweest maar denk dat ik ook bezorgd zou zijn als ik niets voel. Gelukkig ben je weer gerustgesteld. En ja, bijna op de helft. Dat gaat snel zeg!
  Vanessa onlangs geplaatst…Rimmel BB Cream: geschikt voor de lichte huid?My Profile

 • Reageer Kim 26 mei 2015 om 10:52

  Ik begrijp heel goed dat je zo onzeker bent. Heel veel sterkte!

  Liefs
  Kim
  Kim onlangs geplaatst…Dagelijks vloggen!?My Profile

 • Reageer Malou 26 mei 2015 om 11:08

  Wat fijn dat de gynaecoloog even een echo heeft gemaakt! Hopelijk ga je je meisje snel voelen, dan wordt de onzekerheid vast ook wat minder 🙂
  Malou onlangs geplaatst…8 BABYSPULLEN DIE IK NOOIT GEBRUIKMy Profile

 • Reageer Olga 26 mei 2015 om 11:26

  Hier alweer bijna een jaar geleden dat ik voor het eerst in mijn leven op pad ging voor zo’n echo en me afvroeg of ik niet stiekem gewoon gek was geworden en dat er helemaal geen baby in me groeide 😛
  Olga onlangs geplaatst…Home: Inspirerende IG-accounts (II)My Profile

 • Reageer Lisa 26 mei 2015 om 13:34

  Ahh wat vervelend, dat onzekere gevoel! Als je dat eenmaal hebt is het moeilijk weer uit zo’n moment te komen dus heeeel goed dat je hebt gebeld. Hopelijk ga je haar snel voelen!

 • Reageer Eline 26 mei 2015 om 16:09

  Ach meid die bezorgdheid moet killing zijn! Fijn dat je nu weer even gerustgesteld bent 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Een dagje uit mijn leven!My Profile

 • Reageer Jennifer 26 mei 2015 om 17:02

  Pff, ik kan me die eerste onzekere momenten ook nog zo goed voor de geest halen en welke angst dat veroorzaakt. Goed dat je wel gebeld hebt, want daar zijn die mensen gewoon voor hoor!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 47My Profile

 • Reageer saskia 26 mei 2015 om 20:06

  Wat heerlijk dat je al bijna op de helft bent! Ook erg fijn dat de gynaecoloog je zo heeft kunnen geruststellen!
  saskia onlangs geplaatst…Review: Dior Pore MinimizerMy Profile

 • Reageer Renate 26 mei 2015 om 20:49

  Ik vind het tof dat je zo eerlijk verteld over je onzekerheid. Fijn dat de gynaecoloog je gerust heeft kunnen stellen! Ik hoop dat je alsnog lekker van de zwangerschap kunt genieten!

 • Reageer janske 26 mei 2015 om 22:12

  moppie toch…jezelf niet zo gek maken hoor…fijn dat alles goed is met de kleine meid…lekker genieten van je kleintje in je buik 🙂
  janske onlangs geplaatst…Lieve Lola – 12 maanden in 12 dezelfde foto’sMy Profile

 • Reageer Anneleen 28 mei 2015 om 07:09

  Die onzekerheden lijken me zo vervelend… Wel goed dat je even gebeld hebt en dat de gynaecoloog je serieus nam!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Nicoline 29 mei 2015 om 10:58

  Ik herken mezelf zo goed in je onzekerheid. Ik ben ook zo bang geweest. Het maakte niet uit dat ik steeds verder in mijn zwangerschap kwam. Ik ben ook echt een aantal keer, ook laat in de avond en midden in de nacht, naar het ziekenhuis geweest omdat ik zo in paniek was. Gelukkig was ik wel elke keer weer gerust gesteld. Het komt allemaal goed!
  Nicoline onlangs geplaatst…Un Petit Plog #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge