Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

10 dingen die anders zijn bij een 2e zwangerschap

Zwangerschappen zijn nooit hetzelfde, vandaag deel ik 10 dingen die anders zijn bij een 1e zwangerschap dan bij een 2e zwangerschap. Neem sommige dingen natuurlijk wel met een flinke korrel zout!

1. Bij een eerste zwangerschap tilt de postbode zich een breuk met alle felicitatiekaarten, bij een tweede mag je hopen dat de postbode je huis nog weet te vinden.

2. Bij een eerste zwangerschap weet je op de dag af hoelang je zwanger bent, bij een tweede moet je even flink graven, hoe ver was ik ook alweer? 16, 17 of toch 18 weken?
27wekenzwanger3. Bij de eerste zwangerschap maakt het geslacht totaal niet uit. Bij een tweede als een jongen hebt denk je: “meisje meisje meisje” en als je al een meisje hebt denkt je vast maar één ding “een jongen!!!”

4. Als je bij de eerste zwangerschap niet misselijk bent geweest ben je dat vast bij een tweede ook niet, toch? …Help waar is de WC, ik ben misselijk!!!!!?

5. Nee, mag ik niet. Salami? Nee dankje! Softijsje? Nee, dankjewel. Bij een tweede ben je toch een klein tikkeltje makkelijker.. “Wanneer gaan we naar de Mc Donalds, ik wil zo graag die nieuwe Mc Flurry rocky road, aahh toeeee”
pizza26. Een rustige kraamweek, daarna nog lekker een week in bed vertoeven. Helaas, helaas gaat dit hem niet meer worden. Je andere kindje wil ook aandacht, spelen, eten, naar buiten. Oh oh…

7. Bij een eerste kan je niet wachten tot je je in de wereld mag wanen van de positiebroeken, truitjes, voedingsbh’s etc. Bij een tweede trek je gewoon een maatje groter uit de kast, past best!

8. Als je voor het eerst zwanger bent, zwijmel je weg bij al het moois wat er te vinden is, bij een tweede heb je alles eigenlijk al. Geen nieuwe wagen, kamertje, maxi cosi…

9. Je eerste zwangerschap kan je wel een boek schrijven. Hele verslagen, buikfoto’s een gipsbuik, bellypaint, verzin het niet maar je hebt het gedaan. Bij een tweede mag je blij wezen dat je tijd hebt om je 9 maandenboek in te vullen.
9maand10. Tot slot ben je bij een eerste pietje precies, alles moet pico bello in orde. Alles netjes gewassen en gestreken in de kast. Alles wat op de baby uitzetlijst staat, staat te pronken in het kamertje. Bij een tweede heb je alle onzin dingen van de babyuitzetlijst verbannen en is het kamertje gewoon lekker praktisch ingericht!

Zo dat waren mijn ervaringen, hebben jullie nog dingen die anders zijn bij een tweede zwangerschap, laat het me weten in de comments.

xoxo

 

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Minke 18 juni 2015 om 05:26

  Grappig om te lezen! Wilde ook zo’n artikel maken voor mijn blog, al had ik wel wat andere punten haha. En softijs van de mac is heel verantwoord, bij de eerste wist ik niet eens dat t niet mag. Maar kans op ziek worden is minimaal, bij kleine toko waar 1 keer per maand softijs wordt verkocht wel vermijden haha.
  Minke onlangs geplaatst…Hello, is it me you looking for?My Profile

 • Reageer joyce 18 juni 2015 om 05:26

  Voor mij waren geel veel dingen wel nieuw dus dit lijstje gaat niet helemaal op, maar kan het wel begrijpen dat het zo gaat.
  joyce onlangs geplaatst…Review: MultilindMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 18 juni 2015 om 05:33

  Wat een leuk lijstje om te lezen! En ik kan me het best voorstellen, ik ben benoeuwd hoe dat (later) zal zijn
  Kelly caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Today is Patrick’s day 😉My Profile

 • Reageer Dita 18 juni 2015 om 05:55

  Dat van softijs wist ik niet trouwens. Leuk om te lezen.
  Dita onlangs geplaatst…VT Wonen Celebrate QuotesMy Profile

 • Reageer Roeline 18 juni 2015 om 06:00

  Hihi leuk! Kan me dingen wel voorstellen ja. Ik heb een meisje maar bij mij klopt het niet dat ik als tweede een jongetje zou willen, nee, weer een meisje!! Als ik nu een jongetje had zou ik wel graag een meisje willen, dat wel.

 • Reageer Tamara 18 juni 2015 om 06:07

  Haha, nou ik was bij alle drie heel streng met het eten. Achteraf had ik best een softijsje kunnen eten toen het zoooo warm was.
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe doen die moeders dat toch?My Profile

 • Reageer Jess 18 juni 2015 om 06:36

  Haha, heel herkenbaar. Ik was bij de eerste op en top zwanger en de tweede keer vergat ik het steeds. Oh ja, er zit een baby in m’n buik. Hoewel ik stiekem hoopte op nog een jongen omdat ik dacht: help, ik houd niet van roze! Maar een een meisje was net zo welkom geweest hoor.
  Jess onlangs geplaatst…Friesland wat ben je mooi #1My Profile

 • Reageer Lifesabout 18 juni 2015 om 07:03

  Bijzonder om te lezen. Ik kan mij er geen voorstelling bij maken en dit zal ook nooit gebeuren (helaas) dus daarom leuk om te lezen om mij een beetje in te kunnen beelden.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Confessions van een meisjes-mamaMy Profile

 • Reageer Saskia 18 juni 2015 om 07:04

  Haha leuk om te lezen. Herkenbaar ook, bij de tweede zwangerschap was ik met eten ook een stuk makkelijker.
  Saskia onlangs geplaatst…Kneipp Beauty Geheim HuidolieMy Profile

 • Reageer Miranda 18 juni 2015 om 07:11

  Haha, grappig om te lezen. Dit is mijn eerste zwangerschap dus ik heb hier geen ervaring mee;) Maar kan me bij sommige punten wel wat voorstellen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Babykamer; de foto’sMy Profile

 • Reageer Olga 18 juni 2015 om 07:14

  Dat is nog een ver van mijn bed show, maar over een paar jaar zal ik hier vast m of eens aan terugdenken 🙂
  Olga onlangs geplaatst…Pictures: Oh no, you didn’t! 5 fashionblog poses.My Profile

 • Reageer Koalabeautymama 18 juni 2015 om 07:28

  Heel herkenbaar met dat 9 maanden boekje. Bij Ayumi kon ik er elke dag wel wat in schrijven en bij Masato vergat ik het steeds….
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: Was ik maar een vrouwMy Profile

 • Reageer Madelaine 18 juni 2015 om 07:30

  Leuk lijstje! Heb van m’n verloskundige nog niet gehoord dat softijs niet mag, ben voor het eerst zwanger maar gelukkig even nuchter zoals sommige dingen in dit lijstje. Maat groter kan prima, lees op veel blogs wat je níét moet kopen en probeer elke week echt iets op te schrijven *uhm als het lukt*.
  Madelaine onlangs geplaatst…BIKES – Why I ride.My Profile

 • Reageer Joyce 18 juni 2015 om 07:47

  Leuk lijstje! Voorlopig hier nog niet aan de orde, maar kan me helemaal voorstellen dat je veel dingen herkent of er nu helemaal niet meer bij stil staat.
  Joyce onlangs geplaatst…Nieuwe layoutMy Profile

 • Reageer Denice 18 juni 2015 om 08:00

  Hier was de kraamweek van de tweede juist heel relax! Qua visite leken mensen een tweede toch minder interessant te vinden, dus hadden we veel meer rust! En we hadden een stagiaire die de oudste de hele dag vermaakte! Ik heb van de tweede veel meer genoten dan van de eerste! Ik was een stuk minder onzeker!

 • Reageer Joy 18 juni 2015 om 08:47

  Ontzettend leuk om te lezen wat grappig eigenlijk he dat het zo van elkaar verschild? Terwijl je er net zo blij/gelukkig mee bent.
  Joy onlangs geplaatst…Mijn Huisje Boompje Beestje #10My Profile

 • Reageer Danielle 18 juni 2015 om 08:50

  Haha leuk om te lezen! Ondanks dat ik zelf nog geen kinderen heb klinkt het als iets dat mij ook zou overkomen 😉
  Danielle onlangs geplaatst…New in – Roze sneakers & Fringe bikiniMy Profile

 • Reageer Malou 18 juni 2015 om 09:13

  Leuk geschreven, en ik kan me goed voorstellen dat dit soort dingen bij de tweede zwangerschap anders zijn.
  Malou onlangs geplaatst…FILMS DIE JE GEZIEN MOET HEBBENMy Profile

 • Reageer Lisa 18 juni 2015 om 09:37

  Grappig dit, zie het echt helemaal gebeuren bij mijzelf mocht er ooit een 2e kindje komen. Je maakt je bij een eerste ook zo druk om ‘niks’ eigenlijk. Ik zat steeds te stressen om het eten!
  Lisa onlangs geplaatst…Jojo Queen • de chaos van het crash dieetMy Profile

 • Reageer Sylvie 18 juni 2015 om 10:31

  Leuk lijstje! Ik was halverwege m’n zwangerschap al klaar met positiekleding (vooral die hoge broekband tijdens een snikhete zomer), en kocht gewoon wat superstretch dingen, ook prima!
  Sylvie onlangs geplaatst…Review: De geweven draagdoek van By KayMy Profile

 • Reageer Anneleen 18 juni 2015 om 10:44

  Haha leuk om te lezen! Wel jammer van die felicitatiekaarten, want kaartjes krijgen blijft leuk!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge