Lifestyle

Bliksem en Donder gaan de uitdaging aan!

Advertisement

poezenZoals jullie weten heeft Manon drie katten: Bouli, Balou en Bo, waar ze helemaal dol op is en het zijn eigenlijk ook een soort van haar kindjes. Zo dol zelfs dat ze er samen met Milou een hele blog aan geweid heeft: PAWsome.nl
Als je huisdieren hebt, heb je natuurlijk het beste met ze voor. Je wil dat ze een lang, gelukkig en vooral gezond leven hebben. Verzorging is erg belangrijk als het gaat om de gezondheid van je kat. Ook voeding speelt een grote rol als het om dit onderwerp gaat.

ONE_LG_FB_1200x900_0142_03Wij werden benaderd door Purina ONE om de 21 dagen test aan te gaan. Manon was heel erg enthousiast om het eens te proberen maar aangezien Balou blaasgruis heeft gehad zit hij op speciaal dieetvoer van de dierenarts. Balou zou sowieso niet mee kunnen doen aan deze test ze kan dus niet zomaar de bakjes voer van Bo en Bouli omwisselen met de Purina versie want dan gaat Balou daar ook van eten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig hebben we een ander testpanel gevonden die wel in staat is om de 21 dagen test aan te gaan! Namelijk Donder en Bliksem: de twee katten van de ouders van Bibian.

_DSC6311Even voorstellen: Donder en Bliksem zijn twee lieve zwarte katjes, broer en zus van elkaar en wonen al een poosje bij de ouders van Bibian. Toen we aan de vader van Bibian en zijn vrouw vroegen of ze mee wilden doen aan deze test vonden ze dat een heel leuk idee. Hij en zijn vrouw en natuurlijk de poezenbeesten zijn altijd wel in voor zoiets leuks!

_DSC6308De bedoeling van deze 21 dagen test is het volgende: de katten krijgen dus zoals gezegd 21 dagen het voer van Purina ONE. Omdat Donder en Bliksem twee binnenkatjes zijn, krijgen ze de INDOOR versie, rijk aan kalkoen. Na 21 dagen moet blijken dat de katten aanzienlijk beter in hun vel zitten. Ze hebben een gezondere, glanzende vacht, een gezond gebit, meer energie, een betere spijsvertering, minder haarballen en extra fijn voor de baasjes: minder vieze geurtjes bij de kattenbak.
De voeding is samengesteld door dierenartsen en voedingsdeskundigen en is een uitgebalanceerde voeding voor de kat. Het is dus erg voedzaam voor de beestjes maar ook erg lekker!

DSCN0202Zoals gezegd: Donder en Bliksem gaan de uitdaging aan en de komende weken zullen we jullie op de hoogte houden of er veranderingen te zien zijn bij deze twee lieve katjes.
Wil jij ook de 21 dagen test aangaan? Dat kan! Schrijf je in op de website en doe mee!

Wil je weten waarom wij advertorials schrijven?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

10 reacties

 • Reageer Marion 23 juni 2015 om 15:16

  Oh, daar ben ik wel benieuwd naar. Ik vraag me altijd af of dat duurdere voer nou echt zoveel beter is dan die goedkope(re) droge harde brokken!
  Marion onlangs geplaatst…Behandeling Angst-Sociale Fobie: Dag 1My Profile

 • Reageer Nicetobeout 23 juni 2015 om 15:30

  Mijn moeilijke eter eet altijd de sensitive variant van Purina. Snap alleen nog steeds niet hoe het zit met Balou zijn voer. Wij hebben ook een kater met dieet vanwege blaasgruis, maar onze poes eet zelf gewoon apart Purina. Je gezonde kat mag toch niet ook dieetvoer eten.
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Been there, done that tagMy Profile

  • Reageer Manon 23 juni 2015 om 15:38

   Balou krijgt Urinary Care voeding, mijn andere twee poezen mogen dit ook gewoon hebben!

 • Reageer Simone 23 juni 2015 om 16:13

  Ik ben benieuwd of ze hiervan opknappen! Het klinkt in elk geval goed!
  Simone onlangs geplaatst…Hoe maak je je eigen zeepvrije gezichtsverzorging?My Profile

 • Reageer Kimberly 23 juni 2015 om 17:13

  Grappig artikel zeg! Alleen een vraagje, had dit niet beter op PAWsome.nl gepast?
  Kimberly onlangs geplaatst…OUTFIT: FashionshowMy Profile

 • Reageer Wendy 23 juni 2015 om 20:26

  Wat leuk! Ik heb ook al een keer de Purina 21 dagen test gedaan met onze twee schooiers. Ze vonden het heerlijk!
  Wendy onlangs geplaatst…De (drukke) week van mijn verjaardagMy Profile

 • Reageer willy cats 23 juni 2015 om 20:46

  Ik wissel de sensitive van purina af met een ander merk. Mijn oudste kat heeft duidelijk voorkeur: eerlijk gezegd juist voor het andere merk….

 • Reageer Nathalie 23 juni 2015 om 20:53

  Onze kat is een grootverbruiker van Purina 😉
  Dat zijn dus echt de enige brokjes die mevrouw moet hebben (toen we haar zo’n 3 weken hadden puur toevallig bij uitgekomen omdat ik een staaltje gekregen had met de post en ze de purina brokjes echt naar binnen wolfde ipv niks aan te raken van de eerdere 3 merken die we toen al geprobeerd hadden).
  De favoriet hier is de Sterilcat, soms wisselen we eens af met de Indoor maar die wordt toch echt minder enthousiast onthaald.

 • Reageer Eline 25 juni 2015 om 10:57

  Mijn kat wordt superziek van purina one, spugen en poepen, echt heel zielig 🙁
  Eline onlangs geplaatst…RucolapestoMy Profile

 • Reageer Jaleen 29 juni 2015 om 04:21

  Ik heb voor urinary care uitgelegd wat erin zit op de site pawsome. Dit zal ik herhalen voor Purina one indoor.

  kalkoen (17%), tarwe, maisglutenmeel, gedroogd gevogelteproteine, mais, dierlijk vet, gedroogde bietenpulp, erwtenproteïneconcentraat, gedroogde cichoreiwortel (2%), mineraalstoffen, autolysaat, gist (1%), visolie.

  Kalkoen – er zit inderdaad 17% procent kalkoen in, alhoewel dit niet veel is is het beter dan gevogelte. Maar er staat niet bij dat het gehydreerd is, dit houd in dat het puur het vlees is. van deze kalkoen kunnen we uitgaan dat hij de shredder in is gegaan en hij met botten, darmen, maag en alles in uw voer zit verwerkt.
  tarwe – het energrootste ingredient is tarwe, katten hebben hier niets aan omdat hun lichaam dit niet kan vertere, dit zullen zij dan ook uitpoepen, hiervoor kan men een uur rekenen voor elk meter maagdarmkanaal. hetzelfde geldt voor tarwe.
  vetbron- de vetbron die word gebruikt is dierlijk vet, dit is carkensvet wat verzadigde vetten zijn en de kat niet kan verteren.

  Begrijp me niet verkeerd, je kat gaat er niet dood van maar kan gaan stinken de vacht kan lelijk worden bovendien heeft je huisdier veel meer eten nodig dan als je de kat echt vlees te eten krijgt.
  Je betaald geen hoofdprijs voor purina one en het is vaak in de supermarkt verkrijgbaar. Alle merken in de supermarkt bevatten veel granen en afval. Dierenartsen worden gesponsord door sommige merken zoals royal canin en hills in zijn opleiding krijgt een dierenarts maar een bepaalde tijd en informatie over voeding.

  profine, planetpet, natural health, nutram en orijen zijn allemaal merken waarvan ik zeker weet dat ze goed zijn de laatste drie gebruiken scharrelkip van profine en planetpet is dit niet zeker. Wel gebruiken ze een goede vetbron en bevat het voer veel vlees. De graanvrije versies van natural health en nutram zijn het best.
  In de andere zakken zul je een klein beetje rijst tegenkomen, het eerst genoemde merk het meest en de laatste het minst (heb ze op kwaliteit gesorteerd).
  (bruine rijst is een langzame koolhydraat, ondanks het feit dat het niet ideaal is heeft de kat hier meer aan dan gewone witte rijst.)

  Ik heb dit geleerd van een man die al 40 jaar in het vak zit en een dierenwinkel heeft in zoetermeer. Dierenexpert Benji.

  Van nutram is ook een urinary versie.
  dit verhaal geld ook voor honden, zij zijn ook vleeseters.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge