Babypraat, Persoonlijk, Tags, Zwanger

De bijna-mama tag

Toen Manon zwanger was had ze de bijna-mama tag ingevuld die verzonnen is door Betty . Nu ik ook weer bijna-mama word (voor de tweede keer), besloot ik deze tag ook in te vullen.
Oja, als je ‘m over wilt nemen, vernoem er dan ook even bij dat ie van Betty afkomstig is!

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?
Wij wilden altijd 2 kinderen, ik eigenlijk 3 maar Mike vond twee ook dikke prima. Ik wilde altijd al jong moeder worden en dus werd ik op mijn 23e zwanger van River die nu 2 is. Toen River 1,5 was besloten wij voor een tweede kindje te gaan, dit ging niet zonder slag of stoot maar ben nu onwijs blij dat er een kleine frummel in mij groeit.

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?
Over deze zwangerschap niet echt. Ik dacht dat ik vast net als bij River er fluitend door heen zou gaan maar dat is nu toch wel even anders. Ik werk nu, ik heb een peuter rondrennen, een huishouden. En ik heb ook veel meer kwaaltjes bij deze zwangerschap dan bij die van River wat ik nooit had verwacht, ik dacht eerder dat het een gelijke zwangerschap zou zijn.

image
3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Echt van alles, ik was blij, onzeker, angstig. Ik kan het niet goed omschrijven. Ik was de dag van de positieve test jarig en ik voelde me ook die dag zeker wel extra gelukkig en blij.

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?
Er heerst hier en taboe over lijkt het wel maar ik heb altijd gedroomd van een dochtertje. Toen River een jongetje bleek te zijn was ik intens gelukkig, duhuh. Maar bij deze zwangerschap had ik wederom een kleine voorkeur voor een meisje. Hoe leuk is het als je van allebei de geslachten 1 hebt. En mijn droom wordt werkelijkheid. Als ze het goed gezegd hebben natuurlijk he!

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?
Ik wilde deze zwangerschap heel graag zelf een kinderwagen uitzoeken. Geen nieuwe, dat hoeft van mij echt niet. Maar wel een tweedehandse waar ik intens gelukkig van zou worden. Manon en ik hebben hard geblogd en ook wat centjes verdiend en van dat geld heb ik een hele mooie wagen gekocht. Verder wilde ik graag PIP behang. Helaas kwam ik erachter dat we voor het kleine muurtje maar liefst 4 rollen nodig zouden hebben (domme ik dacht dat we het met één wel zouden redden) en dus werd mij dat teveel van het goede, aangezien zo’n rol €50,- kost. Nu zijn we op zoek naar een alternatief.

6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Ik zit nu een beetje in de fase van: Is ze nou zo dik of is ze zwanger? Een vervelende fase waar je even doorheen moet. Ik vind een dikke buik fantastisch maar vraag het me over 20 weken nog eens, dan praat ik waarschijnlijk wel anders haha.
buik7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?
Ja, enorm. Veel meer als bij River. Ik floot bij River door de bevalling alsof het niets was. Nu heb ik alleen maar zorgen. Doet ze het nog wel, zou het wel goed gaan. Wat nou als?

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?
Nee, ik heb afgelopen week een gesprek met de gynaecoloog gehad omtrent de bevalling en verder wacht ik het gewoon af. Bij River ging het allemaal niet zoals gewoon en dus weet ik nu dat er niks voor te bereiden valt.

9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?
Het moment dat ons meisje uit mijn buik komt en bij mij wordt gelegd, dat is zo’n magisch gevoel niet te omschrijven.

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?
Het valt op zich wel mee, ik heb wat meer zorgen maar buiten het misselijk zijn om heb ik nog niet veel te klagen. Ik weet dat er kwaaltjes bij horen en daar hoor je me dus ook niet over.

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Gwen 16 juni 2015 om 06:20

  Leuk om jouw antwoorden te lezen meis! Ik heb hem ook gewoon ingevuld de tweede keer, je wordt toch gewoon weer mama vind ik 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Babyspeelgoed, wat is leuk?My Profile

 • Reageer Dita 16 juni 2015 om 06:26

  Leuk om je antwoorden te lezen.
  Dita onlangs geplaatst…VT Wonen Celebrate QuotesMy Profile

 • Reageer Sunseeree 16 juni 2015 om 06:45

  Ben je nou dik of zwanger? Ik vond dat zelf zo’n vervelende buikfase haha. Ik wou zo’n shirt laten maken met de tekst: i’m not fat, i’m pregnant. 😛
  Sunseeree onlangs geplaatst…Ik kies voor een borstvergroting!My Profile

 • Reageer Miranda 16 juni 2015 om 06:54

  Oh ja die fase van dik of zwanger was hier ook, toen kon ik niet wachten op een mooie bolle buik… En nu… Nu ben ik hem zat:) haha! Maar goed, nog even volhouden 😉

  Leuke tag, misschien gebruik ik hem ook nog gauw, haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate; 36 wekenMy Profile

 • Reageer Paola 16 juni 2015 om 07:06

  Wat een leuke tag! Ik kan me bij de te dik of zwanger fase wel voorstellen dat dat niet prettig is!
  Paola onlangs geplaatst…Stamppot andijvie met shoarmaMy Profile

 • Reageer Saskia 16 juni 2015 om 07:38

  Jammer dat het pip behang zo duur is, hopelijk vind je iets anders leuks.
  Saskia onlangs geplaatst…Micellair Water: Nivea vs KruidvatMy Profile

 • Reageer Tamara 16 juni 2015 om 08:41

  Jammer dat er zo’n taboe heerst op het een voorkeur hebben voor een geslacht. Ik ben ook heel blij om een dochter te hebben gekregen na 2 zoons! Is toch ook gewoon superleuk!
  Tamara onlangs geplaatst…Life after kraamzorg..My Profile

 • Reageer Malou 16 juni 2015 om 09:38

  Heel leuk om te lezen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…FAVORIETEN VAN MAISON SCOTCHMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 16 juni 2015 om 09:40

  Balen dat dat Pip behang zo duur is inderdaad. Is het niet toevallig goedkoper verkrijgbaar op marktplaats of zo?
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Basiscursus schoonmaakmiddelenMy Profile

 • Reageer Joy 16 juni 2015 om 09:54

  Wat leuk om te lezen. Wat vervelend dat je je zo onzeker voelt tijdens de zwangerschap. Voor je het weet heb je je kleine meisje in je armen!
  Joy onlangs geplaatst…Wishlist homeMy Profile

 • Reageer Lifesabout 16 juni 2015 om 10:25

  Tuurlijk mag en kun je een voorkeur hebben! Al is alles uiteindelijk heel welkom. Geniet nog even!
  Lifesabout onlangs geplaatst…The three things TAGMy Profile

 • Reageer Nesrin 16 juni 2015 om 11:01

  Jammer van het behang, misschien komt het nog op tijd een keer in de aanbieding.

  Leuke tag!
  Nesrin onlangs geplaatst…DadeltaartMy Profile

 • Reageer Eline 16 juni 2015 om 13:40

  oh de dik of zwanger fase lijkt me lastig! Als je mensen dan ziet kijken wil je volgens mij het liefste roepen IK BEN ZWANGER HOOR 😀
  Eline onlangs geplaatst…Dumping na een gastric bypassMy Profile

 • Reageer Betty 16 juni 2015 om 16:12

  Aah superleuk dat je hem hebt ingevuld! En ik snap je voorkeur best hoor! Na zoon 1 zou ik heel blij zijn met nog een zoon, maar het lijkt me toch ook wel super tof om een koningskoppel te krijgen ooit! Ah wie weet…
  Betty onlangs geplaatst…Sta baby, sta!My Profile

 • Reageer Sylvie 16 juni 2015 om 18:12

  Wat leuk om te lezen! Ik hoop dat ik deze tag zelf ook nog ooit in kan vullen 🙂 Volgens mij moet bij punt 7 zwangerschap ipv bevalling staan?
  Sylvie onlangs geplaatst…Giveaway: €50,- shoptegoed voor PIXERS.nl muurdecoratieMy Profile

 • Reageer Evelien 16 juni 2015 om 23:35

  Leuke tag! Heb je al andere ideeen qua behang nu? Je kan Pip behang ook op de helft van het kamertje doen, als lambrisering zeg maar. Of 1 muur, of tussen een andere behangetje in, een effen kleur en dan Pip behang ertussen en op die plek de commode of het bedje? En met restjes de binnenkant van de kledingkast of andere accesoires beplakken.

 • Reageer Anneleen 19 juni 2015 om 20:23

  Ik vind je buikje toch al erg mooi en rond hoor! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge