Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

MAMA ZIJN – De eerste weken VS nu

mamazijnWat kan er veel veranderen in een korte periode. Mijn hulpeloze baby is veranderd in een klein kereltje wat al zoveel meer kan dan 7 maanden geleden. Ook ik ben veranderd in het moeder zijn…

De eerste weken -VS- Nu

♦ Hij heeft pas 2 uur en 35 minuten geleden zijn flesje op, er moet minimaal 3 uur tussen zitten! En hij heeft al zoveel melk gehad vandaag, hij mag niet zoveel melk!- Oh, hij heeft vast honger. Plop, fles erin.

♦ Hij slaapt wel erg lang… – Ah, nu al weer wakker?

♦ Nee, we kunnen nu nog niet weg gaan, hij kan elk moment komen voor z’n fles en hij heeft een hangdag en ik ben bang dat hij gaat huilen. – Spullen pakken en wegwezen, zien we dan wel weer als hij honger krijgt.

♦ *Jengelende baby in de box* “Ah, zo zielig.” Ik kan hem niet alleen laten hoor om even te ontbijten, dat is zo zielig. – *Jengelende baby in de box* “Ja sorry kind, mama moet ook even ontbijten, wacht jij maar even, je komt niks te kort.”

kiekje2

♦ “Hebben we schone luiers, doekjes, luierzakjes, billencrème, zonnebrandcrème, schone kleren, schone sokken, speentje, speelgoed, hydrofiele doek, thermosfles, water, melk, speenkoord, …, …, mee?” – “Oeps, er zitten geen luiers meer in de luiertas…”

♦ “Ik heb vandaag nog niet de flessen uitgekookt, moet ik zo nog even doen als ik het schema van zijn flesjes, poepluiers, plasluiers en slaapjes heb ingevuld.” – Flessen uitkoken? Oh, ja, dat moeten we ook maar weer eens doen…

♦ Alleen thuis zijn met de baby? Nee, dat kan ik niet, dat durf ik niet hoor… Wat als hij gaat huilen? Wat als… – Oh, is papa nu al weer thuis?

♦ Draagdoek knopen op de buik: “Kan jij hem even vasthouden, ik ben zo bang dat hij valt.” – “Zit hij wel goed?” – “Moet het niet strakker?” – “Zitten zijn billetjes wel lager dan zijn knietjes?” – Draagzak op de rug vastmaken: Klikklik, zwiep en zwaai. “Oh z’n armpje zit niet helemaal goed, nouja dat zal, het lost zichzelf wel weer op.”

♦ Baby aankleden: 25 minuten (per kledingstuk) inclusief bloed, zweet en tranen – Baby aankleden: 5 minuten (in totaal) terwijl je je WhatsAppjes bekijkt.

♦ “Moet hij geen mutsje op?” – “Moet hij een romper met lange of korte mouwen onder zijn shirt aan?” – “Zit zijn luier wel goed?” – *Trekt wat uit de kast en we zien wel wat voor weer het is.*

Dit artikeltje is natuurlijk met een klein korreltje zout geschreven, al zit er overal wel een kern van waarheid in! Herkennen de mama’s onder ons zich hierin? Vertel, wat is er bij jou allemaal veranderd?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Irena 25 juni 2015 om 05:26

  Heel herkenbaar stuk, zelfs met dat korreltje zout! Het is nu gewoon meer ‘go with the flow’ ofzo ;-). Dit merk ik ook nu E. 6,5 maand is.

 • Reageer Kelly caresse 25 juni 2015 om 05:52

  Hahah heel herkenbaar! Luiers vergeten, het uitkoken van materialen, voedingstijden, allemaal op de bonnefooi na een tijdje

 • Reageer Nesrin 25 juni 2015 om 06:05

  Oh ja zo was het….

  Herkenbaar en de tijd vliegt… Het lijkt voor mij zo lang geleden allemaal met twee kinderen van 7 en 3.
  Nesrin onlangs geplaatst…Klaar met detox (-6,1 kilo én -32,4 cm!!)My Profile

 • Reageer Olga 25 juni 2015 om 06:15

  Hij sliep in het begin bij me op de kamer en dat vond ik zo fijn. Nu trek ik dat niet meer met het gekraai en gewoel. Maar ergens vind ik het wel jammer dat het samen slapen er niet meer in zit nu. Misschien als hij weer wat ouder is..
  Olga onlangs geplaatst…Home: Kitchen tour, part 2My Profile

  • Reageer Manon 25 juni 2015 om 06:48

   Hier precies zo! Ik vond het vreselijk dat hij op z’n eigen kamer ging… Maar hij woelde en snurkte en ademde zo hard dat ik er niet door kon slapen. Inderdaad, over een poosje komen ze vast weer bij ons in bed liggen <3

 • Reageer Dita 25 juni 2015 om 06:15

  Wat leuk om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Bananenbrood/cakeMy Profile

 • Reageer Paola 25 juni 2015 om 06:36

  Ik ben benieuwd hoe ik dit straks ga ervaren! De dingen van als je net mama bent zie ik mezelf in elk geval al wel doen!
  Paola onlangs geplaatst…Nikki beach Private party eau de toiletteMy Profile

 • Reageer Mendy 25 juni 2015 om 06:40

  Heel herkenbaar! Ik weet nog dat ik in m’n kraamweek van voeding naar voeding leefde en dat ik het zo erg vond als hij dan kwam. Nu denk ik; ohh…hij zal wel honger hebben. Ff genieten, een momentje voor ons twee!

 • Reageer Saskia 25 juni 2015 om 06:48

  Ooh ja hoor heel herkenbaar! Nu met een newborn merk ik ook dat ik veel makkelijker ben geworden.
  Saskia onlangs geplaatst…Favoriete High End & Budget MerkenMy Profile

 • Reageer Martina 25 juni 2015 om 07:24

  Heeeeel herkenbaar de eerste weken!

 • Reageer Anneleen 25 juni 2015 om 07:49

  Haha leuk geschreven! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Joy 25 juni 2015 om 08:09

  Dit hebben jullie leuk geschreven! Ik kan er nog niet over mee praten maar het klinkt allemaal heel erg logisch.
  Joy onlangs geplaatst…Mijn Huisje Boompje Beestje #11My Profile

 • Reageer janske 25 juni 2015 om 08:27

  zoooo herkenbaar….het moederschap is een levenslange fulltime baan waar we helaas geen inwerktijd voor krijgen…dus het is logisch dat we in het begin erg moeten wennen hoe alles precies moet en wat jouw kindje fijn vindt.
  Erg leuk geschreven!
  janske onlangs geplaatst…Voor het eerst met de pot mee etenMy Profile

 • Reageer Nicoline 25 juni 2015 om 08:34

  Heel leuk geschreven en heel erg herkenbaar. Die eerste weken ben je zo precies, nu na 6 maanden merk ik ook dat ik zoveel makkelijk ben geworden! grappig hoe zich dat ontwikkeld.
  Nicoline onlangs geplaatst…Elisa’s kledingkastMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 25 juni 2015 om 08:44

  hehe grappig. En ik zeg ook (vééél te vaak) “Oeps, er zitten geen luiers meer in de tas…”. Sterker nog, ik neem ze gewoon niet eens mee. Hoe kun je dat na 2 jr nog steeds vergeten?!
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Wil je ook Biologisch Vlees? WINACTIE Gras Grazers!My Profile

 • Reageer Malou 25 juni 2015 om 09:02

  Hahaha, heel leuk geschreven en erg herkenbaar!
  Malou onlangs geplaatst…LISETTE VERTELT; IK VIEL 54 KILO AFMy Profile

 • Reageer Marion 25 juni 2015 om 09:07

  Hihihi, dit is erg leuk om te lezen. Geen herkenning, maar ik kan het me heel goed voorstellen!
  Marion onlangs geplaatst…Tag Someone Who Inspires YouMy Profile

 • Reageer Maike 25 juni 2015 om 10:24

  Heel leuk geschreven! Voor mij ook nog niet herkenbaar, maar kan t me wel voorstellen!

 • Reageer Eline 25 juni 2015 om 10:38

  haha leuk geschreven Manon 😀
  Eline onlangs geplaatst…RucolapestoMy Profile

 • Reageer Inge 25 juni 2015 om 14:55

  Super herkenbaar! Zoals de eerste keer in bad, wat een onderneming, en nu… fun fun fun!
  Inge onlangs geplaatst…Bijna 6 maanden!My Profile

  • Reageer Manon 25 juni 2015 om 16:10

   Jaaaa!!! Ook die hoort erbij hahaha.

 • Reageer Betty 25 juni 2015 om 15:00

  Hahaha geweldig! En heel, heel herkenbaar!
  Betty onlangs geplaatst…Mijn laatst gelezen boekenMy Profile

 • Reageer Josy 25 juni 2015 om 19:34

  Leuk!! Zeker heel herkenbaar…. vooral die 2 uur en 35 minuten 😉 En ook echt niet eerder geven in het begin hè, haha! Dat is nu (en bij een 2e zeker) wel heel anders.
  Ook het naar bed brengen was bij de eerste een heel ritueel waar ik minstens een half uur mee bezig was, nu met een kleuter beneden ben ik zo klaar en ook nu gaat de kleine muppet gewoon slapen 😉

 • Reageer Sylvie 25 juni 2015 om 19:40

  Oooh wat leuk! Weet je dat ik tot het lezen van dit stukje dacht dat Ivar in alles gemakkelijker is geworden? Geen moment in me opgekomen dat ik er zelf misschien ook wat anders insta 🙂
  Sylvie onlangs geplaatst…Review: Babybjörn One babydrager (Limited Ice Cream Collection)My Profile

 • Reageer Nicole 25 juni 2015 om 20:40

  Oh ja echt wel.. Eerst was ik een enorme freak, maar nu vergeet ik regelmatig iets en ben ik ook niet meer zo bang aangelegd qua kleding enzo..
  Nicole onlangs geplaatst…Update: een gezonde keuzeMy Profile

 • Reageer Aranka 28 juni 2015 om 15:15

  hahaha! heerlijk geschreven.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge