Babypraat, Kids, Lifestyle

REVIEW: De Cocobelt

cocobelt2Ik denk dat iedere ouder het wel herkent: het gesjouw met de Maxi Cosi. Als je baby pasgeboren is, is het nog wel te doen. Maar zodra ze boven die 5 kilo uitkomen begin het. Je kunt ervoor kiezen om de Maxi Cosi in de auto te laten staan en je baby er elke keer in en uit te tillen en op de arm mee naar binnen nemen, maar hoe vaak komt het voor dat je baby nét in slaap is gevallen tijdens het autorijden? Juist, bijna altijd dus. Je hebt verschillende opties: 1. je houdt de Maxi Cosi in je hand vast, je leunt de andere kant op zodat je in een soort van evenwicht blijft en als je drie stappen gezet hebt is je baby alweer wakker door het geknal tegen je knieën en de buitenkant van je been is ondertussen blauw. Optie 2 is om de Maxi Cosi met de beugel om je arm te hangen, daar zo in de ‘knik’ bij je elleboog. Resultaat: ook een halve rugbreuk, een lamme arm en een rode arm.

cocobelt1Manon Corts had een geniaal idee (tja, what’s in a name ;)) en besloot een oplossing te bedenken voor het Maxi Cosi geweld: de CocoBelt (vernoemd naar haar zoontje Colin Corts, leuk!). Wij kregen een CocoBelt opgestuurd om te proberen. Manon kan hem nu goed gebruiken, maar in oktober/november als de baby van Bibian zich aandient zit Nilo bijna wel in een gewone autostoel en kan de CocoBelt naar Bibian, en als Bibian klaar is met de Maxi Cosi kan de accessoire misschien wel weer richting Manon. Hoezo WeCycle? We kozen daarom voor een zwarte belt, geschikt voor jongens en meisjes én leek ons het meest praktisch qua viezigheid. Je kunt ook nog kiezen uit een leuke mintgroene (net zoals de zwarte 19,95) of een met een aztekprintje (24,95).

cocobelt3Ik ‘installeerde’ de Cocobelt meteen en probeerde hem uit. Nou, écht, wat een verademing. Het is geen magisch ding wat ineens zorgt dat het tillen van de Maxi Cosi vederlicht maakt, maar wat een verschil. Het gewicht hangt niet aan je arm maar rust op je schouders en dat scheelt een heleboel. Ook klappert/schokt de Maxi Cosi niet tegen je benen aan wat er voor zorgt dat je baby lekker rustig kan blijven slapen (en daar doen we het voor toch? ;)). Ik vind het een ideaal ding!

Op de site staat een uitgebreide beschrijving hoe je hoe je de belt moet “installeren” (klik hier). De CocoBelt is beschikbaar tot 13 kilo en kan gebruikt worden voor de autostoeltjes categorie 0+.

Wat vind jij van deze uitvinding?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Kelly caresse 7 juni 2015 om 06:03

  Wat een geniaal ding! Ik vond die Maxi cosi zo’n gesjouw inderdaad, zwaar ding en pijnlijk voor m’n armen. Handig dat ze dit erop gevonden hebben
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Actieve peuter Ayden test Pampers active fit luiersMy Profile

 • Reageer Dita 7 juni 2015 om 06:41

  Wat handig. Die maxi cosi’s zijn altijd zo zwaar en onhandig.
  Dita onlangs geplaatst…Nieuwe lay out!My Profile

 • Reageer Joyce 7 juni 2015 om 06:47

  En daarom….. vind ik jullie blog zo leuk om te lezen!! Mijn zoontje is nu 6 maanden, dus ik denk voor nu niet echt meer de moeite om hem aan te schaffen. Ik verplaats nu de maxi cosi gewoon altijd met het onderstel van de kinderwagen. Maar mocht er een tweede komen, dan is dit ding handig om te onthouden als kraamkado 🙂 Goede tip!

 • Reageer Roeline 7 juni 2015 om 06:52

  Ja als ik moeders ermee zie lopen, vreselijk! Ik zelf heb dat nooit gedaan/hoeven doen. We lieten dat ding in de auto als we op visite gingen en hielden Hadassa gewoon lekker bij ons of op de grond. Ook deed ik veel lopend met de kinderwagen waar ze lekker lag. Met de Maxicosi sjouwen ken ik dus niet. Maar wat handig dat ze wat op verzonnen hebben, zal allicht bijdragen!

 • Reageer Saskia 7 juni 2015 om 08:00

  Dit lijkt mij ontzettend handig! Onze baby is nu nog klein maar over een paar maanden mooi dit ook iets voor ons kunnen zijn.
  Saskia onlangs geplaatst…The Unsuccessful Adulting Tag (kinderprogramma’s en vieze gewoonte)My Profile

 • Reageer Sabine 7 juni 2015 om 08:02

  Wat een topuitvinding!!!

 • Reageer Saskia 7 juni 2015 om 09:02

  Wat een uitvinding! Jammer dat dit er een jaar geleden nog niet was.

 • Reageer Malou 7 juni 2015 om 09:14

  Wat handig zeg!
  Malou onlangs geplaatst…UNSUCCESSFUL ADULTING TAGMy Profile

 • Reageer Monique | WritingMonique 7 juni 2015 om 10:34

  Wat handig! Klinkt super!

 • Reageer Lifesabout 7 juni 2015 om 11:16

  Goh dat ziet er hamdig uit! Een maxicosi is inderdaad onhandig zwaar. Dit lijkt mij een goede oplossing, zal zou het voor mijn schouders niet ideaal zijn, die zijn vaak heel pijnlijk. Maar topuitvinding!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Recept voor NachoschotelMy Profile

 • Reageer Madeleine 7 juni 2015 om 11:43

  Ik heb hem zelf een week geleden aangeschaft maar nog niet geprobeerd (pas in november uitgerekend). Leuk om er nu over te kunnen lezen en foto’s te zien van echt gebruik.

  Bij mijn eerste (nu inmiddels 1,5 jaar) miste ik echt zoiets. Wij woonden 3 trappen omhoog zonder lift. Verder een flinke zoon van 9 pond bij de geboorte. Dus voor mij was de maxi-cosi snel te zwaar. Na veel rug/schouder klachten van het scheef lopen (en blauwe benen!) toch verschillende oplossingen bedacht zoals draagzak naar beneden en maxi-cosi in auto laten staan. Dit was erg omslachtig. Daarnaast werd mijn man gek dat hij elke keer de maxi-cosi moest tillen.

  Dus hopelijk geeft dit voor ons de oplossing!

 • Reageer Sylvie 7 juni 2015 om 12:34

  Wat handig! Ik sjouw me inderdaad een breuk. Gauw nog ff aanschaffen voor we op vakantie gaan!
  Sylvie onlangs geplaatst…Giveaway Travel Buddy: Ivar trekt een lootje!My Profile

 • Reageer janske 7 juni 2015 om 14:35

  ik zie hem bij meerdere bloggers voorbij komen, maar wat een uitvinding…eigenlijk is dit gewoon een must-have voor iedere ouder…hij zou gewoon standaard bij de Maxi Cosi geleverd moeten worden 😉
  janske onlangs geplaatst…Personal | Mommy TagMy Profile

 • Reageer Joy 7 juni 2015 om 15:36

  Mochten wij een kindje krijgen dan is dit zeker een ding dat op mijn uitzetlijst komt. Het lijkt me zo ideaal. Mijn oppaskindjes zijn nu gelukkig allemaal ouder dus geen gesleep meer met maxi cosi, maar die dingen zijn echt niet leuk om te tillen.
  Joy onlangs geplaatst…Schoonmaak Favorieten #1My Profile

 • Reageer Nicoline 8 juni 2015 om 07:28

  Ik had hem al voorbij zien komen! Wat een geweldig ding! Nu jouw review ga ik hem denk ik ook maar aanschaffen.
  Nicoline onlangs geplaatst…Shoplog Summer StyleMy Profile

 • Reageer Jennifer 8 juni 2015 om 15:22

  Wij nemen Melle wel eens in de maxi cosi mee als we met het OV naar onze ouders gaan en ze ons ergens moeten oppikken omdat de bussen niet verder rijden in het weekend. Ook telkens zo’n gesjouw. Mijn ouders hebben nu maar een eigen stoeltje via marktplaats opgescharreld zodat Melle in de draagdoek mee kan in de bus zodat we de maxicosi niet hoeven te tillen. Dat is toch wel een hele klus nu hij de 5 kilo gepasseerd is!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 49My Profile

  • Reageer Olga 11 juni 2015 om 07:38

   Nog erger met die van mij :’) ik heb dus serieus een blauw bot ‘ergens’ opgelopen omdat die MC er zo hard tegenaan klapte. En toen ik er laatst 15 minuten mee heb rond moeten sjouwen en de volgende dag van die zure armen had vond ik het ook wel even genoeg.
   Olga onlangs geplaatst…Fashion: Klein, dus ik ben. (Ergens.)My Profile

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge