Babypraat, Moeder zijn

Waarom zijn (kinder)kledingmaten zo idioot?

Foto 11-06-15 11 55 14“Welke maat heeft jouw zoon?”
“Uhm ja, van Zara broekjes draagt hij al 74, maar Zara shirtjes zijn 68. De rompers van de Hema heeft hij nog 62/68 aan maar soms ook al wel 74/80, sokjes 0-6 maanden, maar hij past ook al 6-12 maanden sokjes. Oja, van de H&M draagt hij een broekje in maat 62 en hij heeft ook nog een leuke romper van Fresk in maat 6-12 maanden die hij past. Shirtjes van de Hema 62/68 zijn nog veel te groot.”

Bovenstaande t-shirtjes zijn allebei maat 68… #wtf

Die kinderkledingmaten, het is me toch wat! Het slaat werkelijk nergens meer op. Ik weet soms gewoon niet welke maat ik moet bestellen als ik een online bestelling plaats. Ik doe eigenlijk geen online bestellingen meer voor kleding die hij nu zou moeten passen, gewoonweg omdat je niet weet hoe het valt. Als ik online kleding bestel voor Nilo dan koop ik altijd een maat groter, zo weet ik zeker dat hij het sowieso nog wel aan kan. In de winkel houd ik het vaak even voor me of als hij mee is leg ik het een beetje op z’n lijf zodat ik kan zien of het ongeveer past.

Ze zeggen ook altijd dat de lengte van je baby/kind overeenkomt met de maat… Nou, ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar toen Nilo pas geboren was (49/50 cm) zwóm hij in maatje 50. Nu (zo’n 66/67) cm lang en maat 68 begint krap te worden. Ik zie het ook bij River, de kleine grote man heeft ook een assorti aan maten in zijn kast hangen.

Ook voor mezelf, de damesmaten… Ik kom gewoon niet meer bij de Zara want ik word echt niet gelukkig als ik maat 44 van broek aan moet en dat ik deze nog niet fatsoenlijk dicht krijg. Of wat denk je dan van Divided bij de H&M? Waar ik normaliter een maat 36/38 van bovenkant heb, heb ik bij Divided al gauw 42. Kom je bij de Miss Etam of de MS, dan pas ik met gemak in een XSje. Ja, ook voor mezelf hangt er een groot assortiment aan maten in mijn kast, van maat XS tot aan XL, en alles past gewoon…

Wij zullen vast niet de enige zijn die hier tegenaan lopen! Herken jij dit probleem?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer amanda 15 juni 2015 om 05:53

  Ja verschrikkelijk he die maten…koop ook maatjes groter dan komt het altijdbgoed…xx
  amanda onlangs geplaatst…Essence oogschaduw reviewMy Profile

 • Reageer Roeline 15 juni 2015 om 06:43

  Ja het matenprobleem…….. Erg frustrerend! Waar ik vooral tegenaan loop is dat mijn dochtertje dan een maatje groter nodig heeft voor een broek omdat het te kort is geworden, maar wat is het dan vervolgens, de broek is langer maar ook meteen breder!! Dus gigantisch knoopelastiek aantrekken waardoor ze belachelijk grote lussen krijgt die vervolgens niet lekker zitten. Kinderen worden langer en niet dikker, althans dat is niet de bedoeling, mijn dochtertje is gemiddeld dus niks geks aan! Heel irritant!!!

 • Reageer Saskia 15 juni 2015 om 07:36

  Ja herkenbaar, mijn zoontje heeft ook een kast vol verschillende maten.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Dyson & muziek Sophia (week 24)My Profile

 • Reageer Miranda 15 juni 2015 om 08:30

  Jaaaa! Nu al herkenbaar:) vooral de bovenste foto.. Wanneer ik dingen van dezelfde maat op elkaar leg en dan een wereld van verschil zie.
  Ik vind het zo moeilijk, dit wordt onze eerste dus we hebben ook nog geen ervaring met al die maten haha! Ik heb gewoon maar van alles wat gekocht, allerlei merken en allerlei maten, dan past er vast wel wat;)
  Miranda onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate; 36 wekenMy Profile

 • Reageer Nicoline 15 juni 2015 om 08:33

  Kindermaten zijn echt een drama! Elisa heeft nu broekje maatje 68 en past soms nog in een truitje van maatje 56. Het verschilt zo erg per winkel, maar ook per kledingstuk. Ik kijk gewoon niet meer naar de maat, het is maar net hoe het valt bij haar.
  Nicoline onlangs geplaatst…Un petit Plog #3My Profile

 • Reageer Kim 15 juni 2015 om 08:46

  Dit komt mij heel bekend voor. Een pakje van Primark in maat 50 is veeeel wijder dan een pakje van Prenatal in maat 50.
  Kim onlangs geplaatst…Mommy Monday: Pregnancy Questions #1My Profile

 • Reageer Malou 15 juni 2015 om 10:12

  Ja pff, irritant hè? Nomi draagt de ene keer maat 62, en dan weer maat 80..
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #111; INTERVIEW, OPPASSEN EN ORANGE IS THE NEW BLACKMy Profile

 • Reageer Inge 15 juni 2015 om 10:18

  Idem hier, toen onze kleine miss nog zwom in een maatje 50 van blablabla, was het maatje 62 van Lilly Gaufrette al bijna te klein, bizar, heel bizar…
  Inge onlangs geplaatst…Dringend weer tijdMy Profile

 • Reageer Sylvie 15 juni 2015 om 11:56

  Ik dacht al dat ik gek werd! Ivar is 75 cm maar moet echt maat 80 aan! En die twee shirtjes.. 🙁

 • Reageer janske 15 juni 2015 om 12:58

  Hier heb ik regelmatig hetzelfde probleem. Lola draagt nu kleding van maat 68 t/m 86 (ze is bijna 13 maanden) het ligt vaak aan het merk (Zara bijv is Spaans – daar zijn de mensen gewoon wat kleiner, net als bij Franse merken)…

  Zo kreeg ik voor ze geboren werd een mega zooi aan tweedehandskleertjes…ik sorteerde het meeste op maat omdat ik werkelijk geen idee had hoe groot ze zou zijn bij geboorte…uiteindelijk klopte er niets van en kwam ik soms kleertjes tegen in grote maten die gewoon al niet meer pasten omdat ze bijv. veel kleiner vielen.

  Tegenwoordig bestel ik online ook altijd een maatje groter, of ik moet weten hoe het merk valt, dan durf ik wel de goede maat te bestellen…(als ie dus niet kleiner valt)….maar frustie is het zeker!

  Eigenlijk zouden ze de maten gewoon op cm moeten doen ipv de standaard maten en dan per merk/land er zelf iets van m aken….
  janske onlangs geplaatst…10 dingen die je nog niet van me wist…My Profile

  • Reageer Manon 15 juni 2015 om 17:21

   Ja precies! Ik heb ook veel kleertjes niet aan kunnen doen in het begin omdat het dan bij maat 56 in de doos lag en het inimini was en hij er helemaal niet meer in paste 🙁 Zonde!

 • Reageer Lifesabout 15 juni 2015 om 15:52

  Jazeker herkenbaar. Zara kom ik niet meer, Sarah heeft spekjes en ik heb geen zin meer om haar spekjes in een smal mouwtje te wurmen. Die maten sporen echt niet…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn tweede levenMy Profile

 • Reageer Jennifer 15 juni 2015 om 16:47

  Nooit van naveltruitjes gehoord? :’)

  Maar poehee, wat een verschil! Dat grot verschil in maten hebben wij ook, kwestie van gewoon aantrekken en proberen!
  Jennifer onlangs geplaatst…Kraambezoekboek, maar dan andersMy Profile

 • Reageer Olga 15 juni 2015 om 17:38

  Ik zwem echt in alle kleding die ik heb. De enige shop waarbij ik nog wel bestel is de H&M, omdat je daar eerst uit kunt zoeken wat je nodig hebt en desnoods in verschillende maten en mater past hoeft te betalen. Wat je niet past stuur je terug en dan wordt pas verwerkt wat je uiteindelijke kosten zijn. Veel handiger.
  Olga onlangs geplaatst…Tag: The Instagram TagMy Profile

 • Reageer Bianca 15 juni 2015 om 18:34

  Ja soms snap ik niks van die maten! Vanmiddag heb ik sandaaltjes gekocht voor mijn dochtertje (oke dit is geen kleding maar toch haha) en ze heeft maat 32, eenmaal thuis (ze was op school dus kon niet passen) nou haar voet kan er niet eens in! Woensdag middag maar even terug dan kan ze in de winkel gaan passen 🙂 Zelf heb ik het ook wel eens dat ik een shirtje koop en dat de maat dan of veelte klein valt of als een tent x
  Bianca onlangs geplaatst…LIPSTICK TRIO: ESSENCE, BE & MAKEUP REVOLUTIONMy Profile

 • Reageer Pauline // PSnim 15 juni 2015 om 19:37

  Och echt vre-se-lijk vind ik dat gedoe met die maten! En ook een vette teleurstelling als ik dan iets online besteld heb, wat dan best prijzig is geweest, ik maat 2-3jaar koop (want mijn zoontje is net 2, logisch dan die maat te nemen) en het vervolgens gewoon echt veel te krap is! Hoe dan? En hij is zelfs wat klein voor zijn leeftijd. Vet geirriteerd en teleurgesteld raak ik ervan haha, en shoppen in een fysieke winkel om het eerst te bekijken lukt me echt niet altijd met een kind in de peuterpubertijd. Oke, einde frustratie.. Heb ook ik het nu even van me afgeschreven haha 😉 Xx
  Pauline // PSnim onlangs geplaatst…Dear Diary #24My Profile

 • Reageer Eline 15 juni 2015 om 19:43

  Dat is met damesmaten toch precies hetzelfde? De ene keer zakt 42 van mijn kont, de andere keer pas ik de 46 niet!
  Eline onlangs geplaatst…Dumping na een gastric bypassMy Profile

 • Reageer Mendy 26 mei 2016 om 18:52

  Yep, heel herkenbaar. Mijn zoon is 2 jaar en 4 maanden en heeft van Zara al 104. Lijkt enorm maar zit perfect. Van H&M is de 98 broek nog te groot. Hij draagt vandaag een driekwart broek maar lijkt hij hem een gewone broek 😄 En van Franse merken draagt hij al kleding voor een jongen van 4. Hij is lang dat dan weer wel

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge