Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Wat als de 20 weken echo niet helemaal goed is…

IMG_4057Zoals sommigen van jullie misschien wel gemerkt hebben -of wellicht niet- is het wat stiller van mijn kant (met name over het zwanger zijn). Zowel op de blog, Twitter en op mijn Instagram. Mijn leven staat momenteel een beetje op zijn kop, en dit begon zo’n 2 weken geleden.

’s Avonds om 19.00 uur konden wij terecht voor de 20 weken echo, normaal gesproken ben ik enorm nerveus maar na een goede combinatietest dacht ik dat het wel snor zat, ook kreeg ik bijna iedere afspraak bij de verloskundige een echo die er altijd prima uit zag. Misschien niet een hele juiste gedachte, maar wie denkt er nou over zichzelf dat het foute boel is? Na een half uur allerlei metingen gedaan te hebben dacht ik dat ze klaar was, maar toen kwam het hoge woord eruit. “Ik moet jullie toch door sturen naar het UMC in Nijmegen, jullie kindje is wat klein en heeft echodense darmen”. BAM zo in your face! Wat? Ik keek die vrouw aan en het voelde alsof de hele grond onder mij vandaan viel, waarom? Ik barstte in tranen uit en meer dan dat kon ik op dat moment niet. Ze vroeg of we nog vragen hadden maar ik kon alleen maar huilen. Ze legde uit wat de echodense darmen in konden houden en dat ging me niet in de koude kleren zitten. Termen als het Downsyndroom, taaislijmziekte en verschillende infecties werden om mijn hoofd geslingerd. Huilend verliet ik de kamer, waarom?

De volgende dag werd ik gebeld, ik dacht dat we al snel terecht konden in het UMC maar niets was minder waar, ik moest maar liefst een week wachten op een afspraak. Een week, hoe onmenselijk? Een week vol spanning… Is het ernstig? Is mijn kindje levensvatbaar? Wat als het niet geboren kan worden? Ik zocht steun in onze leuke en lieve mama app en natuurlijk bij Manon waar ik onderhand de hele week vertoefd heb.

Afgelopen donderdag was het zo ver. Om half 8 brachten we River naar het kinderdagverblijf en wij reden naar Nijmegen. Na twee keer overgegeven te hebben van de spanning werd ik eenmaal in het ziekenhuis wat rustiger. Het liep enorm uit en na drie kwartier werden we geroepen. Na een intake mochten we weer plaats nemen want het liep weer uit. Toen we eenmaal geroepen werden voor de echo kreeg ik weer enorme spanning. Ze bekeek alles maar zei niks. Ik zuchtte diep, waarop ze vroeg wat er was. Uh wat er is? Misschien is mijn kindje wel doodziek en jij vraagt wat er is? Aan het einde van de echo kon ze me nog niet heel veel meer vertellen alleen dat het kindje ook aan de kleine kant was en weinig vruchtwater heeft. Ik werd voor een gesprek naar de professor gestuurd waarin wij hoopten meer te weten te komen. Maar niks was minder waar, het moesten toch bloed onderzoeken worden voor een NIPT en om taaislijmziekte en andere dingen uit te sluiten. We werden weer in de wachtkamer gezet en we moesten wachten op de geneticus. Toen we werden geroepen hebben we alles besproken en een afspraak gemaakt voor de bloedonderzoeken die bij ons gedaan moeten worden. Het is dus allemaal nog onzeker en kan nog zeker een aantal weken duren. Tot die tijd is het een tijd vol spanning en onzekerheid.

Op dit moment kunnen we niet veel meer dan duimen dat wij over 18 weken een (gezond) kindje in onze armen kunnen sluiten. Ik wil niet meteen alles aan de grote klok hangen, vandaar nu ook pas dit berichtje, maar ik wilde dit wel graag vertellen omdat het natuurlijk ook effect heeft op onze blog. Ik blijf samen met Manon natuurlijk bloggen, ook als afleiding. Maar we kunnen niet garanderen dat er elke dag wat online staat in deze hectische periode. Het voelt ook niet goed om oppervlakkige blogjes online te zetten over kleertjes, shoplogs en dat soort ongein terwijl ik eigenlijk vol ellende zit. Afgelopen week zijn er wel een aantal zwanger blogjes online gekomen die ik al geschreven had en die ingepland stonden voordat dit alles begon… Maar dit zullen er tot de tijd dat we meer weten natuurlijk minder zijn.

We hopen op jullie begrip en dat jullie ook begrijpen dat ik niet alles wil delen omtrent deze situatie want het is nogal wat…

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

132 reacties

 • Reageer nanie 22 juni 2015 om 05:04

  Jeetje..ik kan alleen maar zeggen heel heel heel veel sterkte en wat vreselijk dat je zo moet wachten…ik duim voor jullie

 • Reageer amanda 22 juni 2015 om 05:18

  Jeetje sterkte xxx
  amanda onlangs geplaatst…Wat neem je mee op vakantie?My Profile

 • Reageer Kelly caresse 22 juni 2015 om 05:21

  Wat ontzettend heftig 🙁 ik duim voor jullie mee en wil jullie heel veel sterkte toewensen.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: Suikervrij opvoeden, de update 2.0My Profile

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 22 juni 2015 om 05:24

  Lieve Bibian, wat moedig dat je dit met je lezers deelt. Ik wil je – ook hier – nogmaals een hart onder de riem steken en hoewel woorden je verdriet, onzekerheid en angst niet kunnen wegnemen, weet ik zelf hoe fijn het is om te weten dat er (online) veel mensen aan je denken. Je bent een ontzettende lieverd en ik wens en gun je niet liever dan over 18 weken een gezonde dochter in je armen. Veel liefs, kracht en moed gewenst van ons, we denken aan jullie <3 X Lins
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…#ProjectSlimMommy De afgelopen 2 maanden: 3,2 kilo afgevallen (gedurende borstvoeding/kolven)My Profile

 • Reageer Meike 22 juni 2015 om 05:31

  Wat naar. Heel veel sterkte. Ik duim met jullie mee.

 • Reageer Vlienelien 22 juni 2015 om 05:39

  De wereld verdwijnt dan echt even onder je voeten vandaan. En alles is dan even onbelangrijk. Wat verschrikkelijk dat je dit moet meemaken.
  Er zijn maar weinig woorden die steun bieden. Ik geef je een knuffel *knuffel*

 • Reageer Dita 22 juni 2015 om 05:48

  Jeetje wat heftig allemaal! Heel veel sterkte de komende tijd en ik duim voor jullie mee! Liefs
  Dita onlangs geplaatst…Waarom de zomer zo fijn isMy Profile

 • Reageer Sara 22 juni 2015 om 05:50

  Oh lieve Bibian! Wat heftig allemaal! Ik wens je heel veel sterkte toe! Quabloggen snapt iedereen wel dat het geen prioriteit of belangrijk is. Ik hoop zo dat alles goed komt. Veel liefs, Sara.

 • Reageer Rowan 22 juni 2015 om 05:50

  Wat een rot nieuws zeg, ik hoop voor jullie dat het allemaal mee valt en dat je gauw die spannende weken doorkomt met als eind resultaat een goede uitslag! Heel veel sterkte!

 • Reageer Marisca - Mamablogger 22 juni 2015 om 05:59

  Jeetje, wat een heftig nieuws zeg! Ik duim met jullie mee en hoop op een goede afloop. Ik kan me voorstellen dat de spanning en het afwachten het meest heftig is. Sterkte!!
  Marisca – Mamablogger onlangs geplaatst…Review| Maxxter Action Cam van ActionMy Profile

 • Reageer Roeline 22 juni 2015 om 06:02

  Joh wat een narigheid, wat een onzekerheid!! Stress! Vreselijk! Ik ken heel die term niet, ‘echodense darmen’, taaislijmziekte en downsyndroom natuurlijk wel. Dat eerste moet je al helemaal niet aan denken! En dat tweede, als je het voor het kiezen hebt, dat wil je natuurlijk ook niet. Heel veel sterkte meid, hopen op snel duidelijkheid!

 • Reageer Paola 22 juni 2015 om 06:03

  Jeetje wat zul je geschrokken zijn! Ik hoop dat alles mee gaat vallen en dat je snel meer duidelijkheid hebt!
  Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 25My Profile

 • Reageer lieke 22 juni 2015 om 06:05

  Dat moet een enorme schok geweest zijn! Heel veel sterkte! Ik duim mee.

 • Reageer Willemijn 22 juni 2015 om 06:05

  Je bent een taaie! Nog even volhouden en dan krijg je hopelijk gauw er uitslag. Hang in there meissie! X!
  Willemijn onlangs geplaatst…2Keep a Diary: juni #3My Profile

 • Reageer Josy 22 juni 2015 om 06:05

  Och wat ontzettend schrikken en nu spannend voor jullie!! Vooral de onzekerheid lijkt me heel zwaar, heel veel sterkte de komende tijd en natuurlijk hopen op een goede uitslag!

 • Reageer Barbara 22 juni 2015 om 06:06

  wat erg lieve bibian, heel veel sterkte en zoek steun bij de lieve mensen om jullie heen. Ik ga duimen!

 • Reageer Joyce 22 juni 2015 om 06:07

  Mijn duimen draaien overuren en ik hoop echt dat er niks uit de onderzoeken komt. Succes vandaag xx
  Joyce onlangs geplaatst…Sofie, mijn rainbow babyMy Profile

 • Reageer Dorris 22 juni 2015 om 06:07

  Bibian

  Ik wens je heel veel sterkte de komende periode en zal een extra kaarsje aansteken voor je!!

  Gr Dorris

 • Reageer Anne 22 juni 2015 om 06:09

  Wow Bibian, dat is schrikken! Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd, hopelijk komt er snel wat meer zekerheid. Liefs!
  Anne onlangs geplaatst…Dit gaat niet over bloemenMy Profile

 • Reageer Mendy 22 juni 2015 om 06:17

  Jeetje…heftig zeg! Iedereen gaat er vaak maar van uit dat het goed is en gaat. Het eerste wat mensen ook vragen na een 20 weken echo; wat is het (in mijn regio krijg je maar 2 echo’s in je gehele zwangerschap. Vandaar…)? Daar is een 20 weken echo niet voor! Heel veel sterkte voor jou en Mike!

 • Reageer Sylvie 22 juni 2015 om 06:19

  Heel veel sterkte voor jullie!
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #16My Profile

 • Reageer Joyce 22 juni 2015 om 06:22

  Dan wordt de grond echt wel onder je vandaan geslagen. Jeetje meis. Ik ga keihard duimen dat alles heel erg meevalt en er voor haar, maar ook voor jullie goed mee te leven is. Hang in there!
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van DaisyMy Profile

 • Reageer astrid nab 22 juni 2015 om 06:29

  Heel veel sterkte voor jullie

 • Reageer Desiree 22 juni 2015 om 06:31

  Jeetje wat heftig. Heel veel sterkte!
  Desiree onlangs geplaatst…VaderdagMy Profile

 • Reageer Wendy 22 juni 2015 om 06:36

  Ik wil je heel veel sterkte wensen en hoop dat jullie meisje over 18weken gezond en wel ter wereld mag komen.. X

 • Reageer Janske 22 juni 2015 om 06:44

  Heel veel sterkte! Hou vol! Hopelijk hebben jullie snel een goede uitslag! Liefs, Janske
  Janske onlangs geplaatst…Mijn papa is de allerliefste (bekijk onze grappigste homevideos!)My Profile

 • Reageer Sabine 22 juni 2015 om 06:44

  Ik wens jullie veel sterkte in deze vreselijk onzekere tijd!!

 • Reageer Nesrin 22 juni 2015 om 06:46

  Heel veel sterkte.

  Ik hoop dat alles goed en zij het ergste kunnen uitsluiten. Heftig dit. Wees en blijf sterk, gebruik je oer moeder kracht.

  Ik hoop dat je over 18 weken mag bevallen en dat je (weer) moeder wordt van een mooi kindje
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin – photodiaryMy Profile

 • Reageer Renate 22 juni 2015 om 06:47

  Pfft, heftig! Veel sterkte de komende tijd. Ik hoop dat jullie snel duidelijkheid krijgen en alles goed is met jullie kindje.

 • Reageer Anne 22 juni 2015 om 06:48

  Heel erg veel sterkte! Liefs Anne

 • Reageer Minke 22 juni 2015 om 06:51

  Wat verschrikkelijk nieuws. Lijkt me zeker dat je nu iets anders aan je hoofd hebt. Hopelijk zijn de uitslagen goed die jullie krijgen. Heel veel sterkte, ook voor je man, River en andere mensen dicht om jullie heen.
  Minke onlangs geplaatst…Hello, is it me you looking for?My Profile

 • Reageer Adinda 22 juni 2015 om 06:52

  Jeetje wat heftig! Ik duim met jullie mee. Heel veel sterkte!

 • Reageer Alida 22 juni 2015 om 06:57

  Sterkte Bibian! Hopelijk valt het allemaal mee. Knap dat je dit online deelt!

 • Reageer Renate 22 juni 2015 om 06:58

  Lieve Bibian! Wat heftig zeg, heeel veel sterkte de komende periode! En maak je geen zorgen over de blog, ik denk dat iedereen wel begrijpt dat het nu wat minder is!

 • Reageer Jess 22 juni 2015 om 07:05

  Wat heftig meid. Jeetje. Had inderdaad het idee dat er iets was doordat het stil was online. Ook ik ga keihard voor je duimen. Hang in there en laat alles maar gewoon over je heen komen. Hopelijk hebben jullie snel duidelijkheid en heeft de kleine meid jullie alleen maar heel hard laten schrikken en is alles toch in orde. Denk aan jullie. Hele dikke knuffel en alle liefs. X
  Jess onlangs geplaatst…En ondertussen…My Profile

 • Reageer Rosanne 22 juni 2015 om 07:11

  Heel erg veel sterkte! Ik hoop met je mee dat je over 18 weken een gezonde baby in je armen mag sluiten!
  En maak je geen zorgen over de artikelen, daar is meer dan genoeg begrip voor!

 • Reageer Marion 22 juni 2015 om 07:12

  Nee, dat mag en gaat gewoon niet gebeuren! Laat jullie blog maar even voor wat het is. Je moet zo min mogelijk extra stress hebben nu. Alleen maar positief denken. Noem me een zweefteef, maar ik geloof echt in de kracht van positieve gedachten. Het gaat gewoon goed komen. Er is nu maar één ding belangrijk, lieve Bibian. Heel veel sterkte, meis. XXX
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #46My Profile

 • Reageer Betty 22 juni 2015 om 07:12

  Heel veel sterkte lieve Bieb! Succes vandaag en hopelijk snel een uitslag! Je bent een bikkel! Ik denk aan jullie! X
  Betty onlangs geplaatst…Sta baby, sta!My Profile

 • Reageer Monique 22 juni 2015 om 07:23

  Jee meis, ik schrik ervan! Wat vreselijk om zoiets te horen te moeten krijgen en dan ook nog eens zo lang in onzekerheid te moeten zitten. Ik ga echt heel hard voor jullie duimen!! Sterkte X
  Monique onlangs geplaatst…Snapshot Sunday – Groots!My Profile

 • Reageer Lara 22 juni 2015 om 07:29

  Oh, wat schrik ik hiervan zeg! Heel veel sterkte en hopelijk is er straks na regen zonneschijn!

 • Reageer Ikram 22 juni 2015 om 07:36

  Ik hoop ontzettend hard met je mee! Sterkte! xx

 • Reageer Desirée 22 juni 2015 om 07:37

  Och, lieverd.. Wat een onzekerheid en verschrikkelijke shock moet dat zijn. Heel veel sterkte gewenst <3
  Desirée onlangs geplaatst…Vaseline advanced repair bodylotion sprayMy Profile

 • Reageer Tamara 22 juni 2015 om 07:49

  Wat heftig! Veel sterkte!
  Tamara onlangs geplaatst…Pinkpop 2015My Profile

 • Reageer Joy 22 juni 2015 om 07:49

  Wat ontzettend heftig dat jullie ook dit nog mee moeten maken alsof jullie nog niet genoeg onzekerheid hebben gehad. Heel veel stekte de komende weken.
  Joy onlangs geplaatst…Waarom werk ik geen 40 uur in de week?My Profile

 • Reageer Annemijn. 22 juni 2015 om 07:49

  Heftig bibian! Ik wil jou en je gezin sterkte wensen en ik ga met jullie mee duimen <3
  Annemijn. onlangs geplaatst…Tips voor een paar dagen Maastricht?My Profile

 • Reageer Felicia 22 juni 2015 om 07:50

  Lieve Bibian, wat ontzettend heftig allemaal. Ik kan alleen maar zeggen dat ik, en ik denk dat ik kan spreken voor alle lezeressen, alle begrip hebben voor minder posts op jullie blog. In zo’n heftige periode moet je echt gewoon even alleen aan jezelf denken! Heel erg veel sterkte, ook voor Mike. Ik duim voor jullie, xxx

 • Reageer Saskia 22 juni 2015 om 07:55

  Wat een vreselijk nieuws en wat een onzekerheid. Ik wens je heel erg veel sterkte toe!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Wandelen, Kapper & Persoonlijk (week 25)My Profile

 • Reageer lotte 22 juni 2015 om 07:55

  Lieve Bibian, heel veel sterkte voor jou en je vriend de komende weken! Ik hoop op een goede uitslag. Denk aan jezelf, je lichaam en je kleine meisje!

 • Reageer Miranda 22 juni 2015 om 07:56

  Wat een rotnieuws .heel veel sterkte!
  Miranda onlangs geplaatst…Bingo| Saai of hip?My Profile

 • Reageer Marieke 22 juni 2015 om 07:57

  Heel veel sterkte Bibian. Ik hoop en duim heeeeeeel hard met jullie mee dat het goed zit!

 • Reageer Marloes 22 juni 2015 om 07:59

  Jeetje wat schrik ik hier van! Wat ontzettend moeilijk moet dit voor jullie zijn.
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe. Ik denk aan jullie <3
  En wat betreft de blog, heel begrijpelijk dat je daarin even een stapje terug neemt. Voel je daar alsjeblieft niet schuldig over.

  Liefs

 • Reageer anouk 22 juni 2015 om 08:08

  Ach meiske wat een naar bericht. We duimen voor positieve berichten. Veel sterkte!

 • Reageer Ik 22 juni 2015 om 08:17

  jeetje Bibian wat ontzettend kl*te. Ik herken het gevoel dat je er stiekem vanuit gaat dat het wel snor zit voordat je naar een echo gaat. Des te harder komt het dan ook aan als het niet goed is. Twee en een halve week geleden kregen wij te horen op de 12 weken echo dat het met ons kindje niet goed zat. Anderhalve week geleden hebben ze een miskraam op moeten wekken. Ik vond en vind het zeer heftig. Na een aantal ivf behandelingen waren we eindelijk zwanger maar nu staan we opnieuw met lege handen. Ik duim heel hard met jullie mee dat jullie over 18 weken wel een lief klein gezond meisje in jullie armen mogen sluiten. Heel erg veel sterkte in deze moeilijke en vooral spannende periode.

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 22 juni 2015 om 08:31

  Oh wat erg voor jullie Bibian! Ik hoop echt dat alles in orde komt met jullie kindje! Probeer er ik te geloven!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Koffer inpakken voor op strandvakantieMy Profile

 • Reageer Cindy 22 juni 2015 om 08:34

  jeetje bibian… Sterkte! Niets is erger dan onzekerheid 🙁
  Heel dapper dat je je verhaal hier met ons! Wij leven met jullie mee!
  Cindy onlangs geplaatst…Mommy Maandag – Vaderdagcadeau makenMy Profile

 • Reageer Marloes 22 juni 2015 om 08:35

  Ach Bibian, wat een spanning en ellende, zo lang moeten wachten. Heel veel sterkte en natuurlijk duim ik met jullie mee voor een goede, gezonde uitslag. Gooi die blog lekker aan de kant en kruip in je coconnetje, dit is echt een tijd om even alleen maar aan jezelf, je baby en je gezin te denken. Veel liefs.

 • Reageer Renée 22 juni 2015 om 08:38

  Lieve Bibian (en Mike natuurlijk ook), wat onwijs heftig om dit zo te lezen. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik denk aan je en wens je enorm veel sterkte en kracht in deze periode. Veel liefs.

 • Reageer Pauline 22 juni 2015 om 08:40

  Achnee, wat een rotnieuws! Heel veel sterkte voor jullie en ik hoop heel hard mee dat jullie over 18 weken een kerngezonde dochter in de armen kunnen sluiten! Xx
  Pauline onlangs geplaatst…Dear Diary #25My Profile

 • Reageer angelique 22 juni 2015 om 08:53

  Ow jeetje! Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Niks lijkt de op de juiste woorden. Ik kan alleen maar duimen voor je dat het goed komt en jullie een gezond kindje krijgen
  angelique onlangs geplaatst…Review | HomeMy Profile

 • Reageer Inge 22 juni 2015 om 08:55

  He Bibian, ik wens je heel veel sterkte de komende periode. Ik duim mee voor goed/beter nieuws!! Rustig aan en eerst aam jezelf en je kindje denken nu..
  liefs
  Inge onlangs geplaatst…keukenstyling inspiratieMy Profile

 • Reageer Inge 22 juni 2015 om 09:00

  Oh, wat een verhaal zeg! Veel kan ik er zelfs niet op zeggen, zucht, behalve dan positief blijven. U iteindelijk zaten wij ook met wat rare zaken, ik had blijkbaar een toxoplasma infectie gedaan, waarvan we niet wisten, was dit nu voor of na de start van de zwangerschap, als je dan kijkt wat het gevolg van zo iets kan zijn, dan slaap je ook eventjes niet goed. Ik heb er mij na twee weken kunnen overzetten en kunnen denken: alles komt goed. Ons meisje was ook klein, bij de geboorte maar 45 cm en 2.7 kg, doordat ik een tussenschot heb in mijn baarmoeder, dus minder plaats, en natuurlijk lag de placenta er net op, dus minder doorbloeding (wat resulteerde in minder groei), meer kans op stuitligging, meer kans op bloedingen bij de geboorte. Maar alles is goedgekomen, dus ik duim met jullie mee dat alles ook op zijn pootjes zal vallen, ik geloof er in!!
  Inge onlangs geplaatst…Bijna 6 maanden!My Profile

 • Reageer Miranda 22 juni 2015 om 09:08

  Oh nee! Wat een onzekerheid en wat een ongelofelijke rotsitiuatie. Ik schrik er van.
  Heel veel sterkte de komende tijd, wat onwijs stom dat je steeds zo lang moet wachten, dat lijkt me het moeilijkste van allemaal!
  Ik duim heel hard met jullie mee dat al dat lange wachten beloond wordt met goed nieuws!
  Miranda onlangs geplaatst…Zwangerschap; wat moet ik allemaal missen?My Profile

 • Reageer Evelien 22 juni 2015 om 09:14

  Heel erg veel sterkte voor jullie.. Wat een hel als er onzekerheid is over de gezondheid van je kindje! Natuurlijk zal er begrip zijn met betreft jullie blog!

 • Reageer Jess 22 juni 2015 om 09:17

  Shit seg! Je gaat er idd vanuit dat alles goed gaat als je telkens een mooie echo krijgt. Ik kan me totaal niet voorstellen hoe jij je nu moet voelen. Ik wens jullie heel veel sterkte en ik duim voor goede resultaten. Moedig dat je in deze periode de kracht vind om erover te bloggen. Weet dat je lezers het niet erg vinden om wat minder berichten te ontvangen. Denk nu maar aan je gezinnetje.
  Jess onlangs geplaatst…Powered By flowers My Profile

 • Reageer Christina 22 juni 2015 om 09:20

  Och Bibian, wat een nieuws zeg. Het viel me inderdaad al op dat het wat stiller werd, maar nooit gedacht aan zo’n reden. Ik reageer eigenlijk nooit maar lees wel elke dag mee en wilde je nu toch heel veel sterkte wensen. Wat een spannende tijden. Heel fijn dat je zo’n lieve omgeving hebt die je steunt en zo’n fijne harstvriendin. Hopelijk geven al deze berichtjes van anonieme lezers je ook een hart onder de riem. Veel sterkte en ik hoop dat jullie snel meer duidelijkheid krijgen.

 • Reageer Milou 22 juni 2015 om 09:24

  Oh meis… De tranen lopen over mn wangen. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik hoop voor je dat de komende weken heel snel voorbij gaan en je snel een gezond kindje in handen hebt, maar dat is zo’n dooddoener dat ik dat zeg. Sterkte meis!!!
  Milou onlangs geplaatst…Jezelf accepteren zoals je bent, wanneer anderen dat niet doen.My Profile

 • Reageer Vanessa 22 juni 2015 om 09:40

  Wat een heftig nieuws. Ik duim mee voor jullie en wens jullie veel sterkte. Trek je maar niets aan van de blog, dit gaat echt wel voor!
  Vanessa onlangs geplaatst…PLOG: Zondag 21 juniMy Profile

 • Reageer Lisa 22 juni 2015 om 09:43

  Ahhhgg meid, wat leef ik met jullie mee. Wat een heftig nieuws en wat zullen jullie geschrokken zijn. Ik duim heel, heel hard dat het allemaal mee valt! Je zit hier misschien niet op te wachten maar wij hadden ook een negatieve seo (keihard janken en weg is je bubbel) en hebben nu een gezond meisje. Ik geloof er in!
  Lisa onlangs geplaatst…Jojo Queen • de chaos van het crash dieetMy Profile

 • Reageer Nicoline 22 juni 2015 om 09:50

  Lieve Bibian, ik wens jullie veel sterkte toe de komende tijd. Wat een naar nieuws zeg, en wat vreselijk dat je zo lang in onzekerheid moet zitten. Ik ga heel hard voor jullie duimen!
  Nicoline onlangs geplaatst…Elisa’s geboortekaartjeMy Profile

 • Reageer Malou 22 juni 2015 om 09:50

  Wat ontzettend heftig zeg 🙁 Heel veel sterkte met dit alles. Ik had al zo’n vermoeden door je berichtje op Facebook, maar toch schrik ik ervan. Natuurlijk duim ik mee dat ze gewoon gezond blijkt te zijn!
  Malou onlangs geplaatst…SALE SHOPLOGJEMy Profile

 • Reageer Melle 22 juni 2015 om 09:53

  Wat heftig zeg! Heel veel sterkte voor de komende tijd. Ik duim voor jullie dat het allemaal goed komt!
  Melle onlangs geplaatst…Thank god een tasje!My Profile

 • Reageer marjon 22 juni 2015 om 10:08

  Hier krijg ik kippenvel van, ik hoop met jullie mee dat er een (gezond) kindje straks ter wereld komt.
  Heel veel sterkte!

 • Reageer Anouk 22 juni 2015 om 10:08

  Jeetje wat heftig zeg! Ik hoop dag jullie snel meer duidelijkheid hebben en inderdaad een gezond kindje kunnen verwelkomen. Veel sterkte
  Anouk onlangs geplaatst…Schoolboard nailartMy Profile

 • Reageer Jennifer 22 juni 2015 om 10:11

  Sterkte lieve Bibian! <3
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 50My Profile

 • Reageer Lilian 22 juni 2015 om 10:12

  Wat een heftig verhaal zeg en wat een onzekerheid. Ik hoop toch dat er voor jullie een keertje een einde aan komt. En dat je lekker kan gaan genieten van je zwangerschap! Het is jullie zo gegunt. Ik leef met jullie mee! Heel veel sterkte.

 • Reageer Manon 22 juni 2015 om 10:17

  Jeetje, wat heftig! Ik wil jullie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke en onzekere tijd. Ook ik duim voor jullie dat jullie kindje gezond ter wereld zal komen over een paar maandjes!
  Manon onlangs geplaatst…Klussen in de babykamerMy Profile

 • Reageer Isabel Cristina 22 juni 2015 om 10:19

  Wat ontzettend heftig Bibian 🙁 heel veel sterkte! X

 • Reageer Martina 22 juni 2015 om 10:19

  Jeetje ik schrik hiervan. Wat ontzettend heftig! Heel veel sterkte in deze periode vol spanning!! Duimen voor goed nieuws!!

 • Reageer Aleyna 22 juni 2015 om 10:34

  Jeetje, wat heftig !! Woorden schieten eigenlijk te kort.. Ik wil jullie in ieder geval heel erg veel sterkte toewensen xxxx

 • Reageer Margriet 22 juni 2015 om 10:45

  Oh wat erg! Ik wens jullie heel veel sterkte!

 • Reageer Whitney ♡ Whtnysworld 22 juni 2015 om 11:12

  Heftig dit. Heel veel sterkte de komende tijd. Hoop dat er over 18 weken een gezond meisje in jullie armen ligt. Sterkte!
  Whitney ♡ Whtnysworld onlangs geplaatst…#250 | My happy momentsMy Profile

 • Reageer Jilte 22 juni 2015 om 11:16

  Sterkte, ik duim voor jullie. Dat je een prachtig en gezond meisje op de wereld mag zetten. <3

 • Reageer Cd 22 juni 2015 om 12:04

  Ik wens jullie veel moed in deze onzekere periode en ik hoop met heel mijn hart mee op een gezonde dochter!

 • Reageer Madelaine 22 juni 2015 om 12:11

  Sterkte <3

 • Reageer Joyce 22 juni 2015 om 12:24

  Wat een naar bericht!
  Helaas snap ik heel goed in wat voor roes je nu leeft. Hier ook een 20-wekenecho gehad die niet zo positief bleek (hartje niet goed te beoordelen, te klein, vermoeden downsyndroom) . Uiteindelijk na 2 weken ook doorgestuurd naar Nijmegen en daar wel een hele fijne echo gehad met een aansluitend gesprek bij de gyn daar. Wij wisten gelukkig wel waar we aan toe waren na die echo, op de uitslag van de NIPT na. Het hartje zag er daar goed uit, en dat het kindje te klein was/is heeft waarschijnlijk een heel andere reden als Down (mijn hoge bloeddruk namelijk).
  Wat moet het voor jullie moeilijk zijn om nu nog zo in onzekerheid te zitten.
  Ik hoop dat alles uiteindelijk meevalt en je aan het einde van deze zwangerschap een heel mooi en gezond kindje in je armen hebt!

  Ik hoop dat je ruimte vind om dit een plekje te geven en dat je ondanks deze onzekerheid wel kunt genieten van de kleine dingetjes, de schopjes (nu of dadelijk). Heel veel sterkte voor jou en Mike!

 • Reageer Koalabeautymama 22 juni 2015 om 12:41

  Heel veel sterkte lieverd!!! xx
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…My life in pictures #66My Profile

 • Reageer Jonna 22 juni 2015 om 12:52

  Wat een vervelend nieuws! Veel sterkte in deze onzekere periode!

 • Reageer Milou 22 juni 2015 om 13:24

  Heel veel sterkte lieve Bibian. Ik denk aan jullie x
  Milou onlangs geplaatst…Achter de schermen #2My Profile

 • Reageer Mariëlle 22 juni 2015 om 13:35

  Jeetje! Wat idioot ook altijd overal die ellendig lange wachttijden! Heel veel sterkte deze onzekere periode
  & hou je taaai 😉

 • Reageer Germa 22 juni 2015 om 13:38

  Enorm veel sterkte in deze heftige en onzekere periode!

 • Reageer Dorine 22 juni 2015 om 14:07

  Jeetje zeg… Wat een schrik voor jullie! Ik ga voor jullie duimen en hoop van harte dat jullie dochtertje helemaal gezond zal zijn!
  Heel veel sterkte de komende periode!

 • Reageer petra 22 juni 2015 om 14:38

  Ongelooflijk veel sterkte bij het (afschuwelijke) wachten. Ik hoop ontzettend dat de uitslag meevalt.

 • Reageer Aranka 22 juni 2015 om 15:22

  Oh meid wat heftig allemaal. Heel veel sterkte! En weet dat wij aan je denken.

 • Reageer Odile 22 juni 2015 om 16:29

  Lieve Bibian, ik denk al een paar weken ontzettend veel aan je, dat weet je, maar toch hier nog even een berichtje. Ik wil zeggen dat ik vind dat je er ontzettend goed mee omgaat voor zover dat gaat! Uiteraard draaien ook mijn duimen overuren en wens ik dat jullie straks een prachtige, gezonde dochter in jullie armen mogen sluiten. Liefs, Odile
  Odile onlangs geplaatst…7 essentials die je in je tas moet hebben als moederMy Profile

 • Reageer Lore 22 juni 2015 om 16:39

  Op wat erg dit hopelijk valt het allemaal goed mee!

 • Reageer doreen 22 juni 2015 om 17:03

  Lieve Bibian,
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode! Ik hoop en duim met jullie mee dat jullie over 18 weekjes een gezonde dochter in jullie armen hebben.

  Liefs Henriette

 • Reageer fleur 22 juni 2015 om 17:46

  Jeetje wat heftig! Heel veel sterkte X

 • Reageer Karlijn 22 juni 2015 om 17:46

  Wat een heftig verhaal. Heel veel sterkte meid!

 • Reageer Sandra 22 juni 2015 om 18:32

  Ik duim dat alles goed komt Bibian!
  Sandra onlangs geplaatst…Instamonth mei 2015My Profile

 • Reageer Fenna 22 juni 2015 om 18:34

  Lieve Bibian,

  Het alleraller beste voor jou en je kindje gewenst. Xxxx. Het komt goed.

 • Reageer Cindy 22 juni 2015 om 18:34

  Wat een ontzettend naar nieuws zeg 🙁 Om dan nog een aantal weken in onzekerheid te leven over jullie kindje. Heel veel sterkte. Gelukkig heb je een hele lieve vriendin waarbij je kan uithuilen, jullie vriendschap is geweldig!
  Cindy onlangs geplaatst…Waarom ik van de zomer hou!My Profile

 • Reageer Marcella 22 juni 2015 om 19:02

  Heel veel sterkte de komende tijd, en ik zal voor jullie duimen!

 • Reageer Marijke 22 juni 2015 om 19:12

  Jeetje wat een nare berichten. Heel veel sterkte de komende tijd. En we duimen!
  Marijke onlangs geplaatst…Mama Jiska doet boodschappenMy Profile

 • Reageer Marjon 22 juni 2015 om 19:18

  Lieve Bibian,
  Met een traantje heb ik jouw update gelezen… Je wilt niks liever dan een gezond kindje! Heel veel sterkte in deze onzekere tijd. Gelukkig hebben jullie veel lieve mensen om jullie heen zo te lezen. Ik denk aan jullie!
  Lieve groetjes,
  Marjon

 • Reageer Danni 22 juni 2015 om 19:21

  Bibian, heel veel sterkte

 • Reageer Nynke 22 juni 2015 om 19:32

  Veel sterkte gewenst!

 • Reageer Maike 22 juni 2015 om 19:46

  Wat een nare berichten.. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen! Dat die onzekerheid maar gauw voorbij mag zijn en alles goed is met jullie dochtertje!

 • Reageer Claire 22 juni 2015 om 20:40

  jeetje wat super heftig. Respect! Heel veel sterkte in de aankomende tijd…
  Ik snap het helemaal. Mijn begrip heb je!!!

 • Reageer Andrea 22 juni 2015 om 20:48

  Jeetje, wat vreselijk! Heel veel sterkte!
  Andrea onlangs geplaatst…Hotspot: San George in AmsterdamMy Profile

 • Reageer Eline 22 juni 2015 om 21:19

  Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Wat zal die onzekerheid slopend zijn zeg. Heel veel sterkte gewenst xx
  Eline onlangs geplaatst…Kruidige kipstoofMy Profile

 • Reageer Sanne 22 juni 2015 om 21:27

  Ik reageer normaal eigenlijk nooit, maar wil je nu toch echt even heel veel sterkte wensen. Tjeetje wat heftig zeg! Lijkt me heel zenuwslopend. Ik ga heel hard voor jullie duimen dat het met een sisser afloopt en jullie meisje gezond is!
  Sterkte de komende tijd!

 • Reageer Renate 22 juni 2015 om 21:34

  Jeetje zeg..wat heftig!!
  Heel veel sterkte!!

 • Reageer Kim 22 juni 2015 om 21:37

  Jeetje, het enige wat ik kan zeggen is heel veel kracht en sterkte. Ontzettend naar en echte lezeressen begrijpen je beslissingen. <3
  Kim onlangs geplaatst…Mommy Monday: De box staat.My Profile

 • Reageer rebecca 22 juni 2015 om 21:37

  Wow, super heftig allemaal! Heel veel sterkte in deze periode! Liefs!

 • Reageer Dineke 22 juni 2015 om 22:07

  Ah gossie, op zult nieuws zit je niet te wachten natuurlijk. Wij kregen na 2 20 weken echo’s ook te horen dat er iets niet klopte en uiteindelijk voor een GUO geweest maar alles bleek uiteindelijk toch goed te zijn. Nu inmiddels 34 weken zwanger en alles gaat nog steeds goed. Ik hoop dat jullie straks ook goed nieuws krijgen en onbezorgd verder kunnen genieten. Kan me voorstellen dat het veel spanning met zich mee brengt, vooral als je zolang moet wachten! Wij mochten in eerste instantie ook pas na een week of 2 voor de GUO, maar ben flink op mijn strepen gaan staan aan de telefoon en 2 dagen later kon ik terecht. Sterkte in ieder geval!
  Dineke onlangs geplaatst…Foto’s van onze zwangerschapsshoot deel 2My Profile

 • Reageer Ilona 23 juni 2015 om 05:55

  Lieve Bibian,
  Ik lees iedere dag jullie blog en reageer eigenlijk nooit.
  Ik wil jullie voor de aankomende tijd super veel sterkte wensen en ik duim keihard met jullie mee!!!!!

  Veel liefs.. Ilona

 • Reageer Jennifer 23 juni 2015 om 06:54

  Heftig! Ik wil jullie veel sterkte wensen in deze onzekere periode en ik hoop zo dat ze het fout hebben en dat jullie straks een lief, klein gezond meisje in jullie armen hebben! Brand een kaarsje voor jullie x

 • Reageer Desiree 23 juni 2015 om 11:50

  Wat een vreselijk nieuws en wat ontzettend vervelend dat jullie zolang in onzekerheid moeten zitten. Veel sterkte in deze onzekere en moeilijke periode, ik hoop oprecht dat jullie over 18 weken een gezond meisje op de wereld mogen zetten. Ik denk aan jullie.

 • Reageer Miranda 23 juni 2015 om 12:14

  Jeetje, wat heftig! Heel erg veel sterkte <3
  Miranda onlangs geplaatst…Nagelbijt update juni 2015My Profile

 • Reageer Ilse 23 juni 2015 om 13:12

  Super mega veel sterkte! Wat naar, ik hoop heel erg op het beste! Afwachten is slopend. Knuffel!

 • Reageer Anneleen 23 juni 2015 om 15:55

  Via deze weg wil ik je nogmaals veel sterkte toewensen, Bibian! Ik hoop dat het allemaal een beetje mag meevallen voor jou en je gezinnetje. Ik denk aan jullie en duim voor je!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageer Jeanne 23 juni 2015 om 19:12

  Lieve Bibian,

  Wat een heftig verhaal! Ik wens jou en Mike ontzettend veel sterkte toe in de komende, moeilijke, onzekere tijd!
  Tijdens het lezen van je blog dacht ik aan een gedicht, wat ik ook aan jou wil meegeven:

  VOETSTAPPEN IN HET ZAND

  Ik droomde eens en zie ik liep
  aan ’t strand bij lage tij.
  Ik was daar niet alleen, want ook
  de Heere liep aan mijn zij.

  We liepen saam het leven door
  en lieten in het zand,
  een spoor van stappen, twee aan twee;
  De Heer’ liep aan mijn hand.

  Ik stopte en keek achter mij
  en zag mijn levensloop,
  in tijden van geluk en vreugd
  van diepe smart en hoop.

  Maar als ik goed het spoor bekeek,
  zag ik langs heel de baan,
  daar waar het juist het moeilijkst was,
  maar één paar stappen staan…

  Ik zei toen: “Heere, waarom dan toch?”
  Juist toen ik U nodig had,
  juist toen ik zelf geen uitkomst zag
  op het zwaarste deel van het pad…

  De Heere keek toen vol liefd’ mij aan
  en antwoorde op mijn vragen:

  “Mijn lieve kind, toen ’t moeilijk was,
  toen heb ik jou gedragen”…

 • Reageer Elise Joanne 23 juni 2015 om 20:16

  Mijn hemel Bibian.. Wat vind ik dit ontzettend naar voor je. Na al die stress van het zwanger worden, de moeilijkheden en het verdriet. En dan nu nog geen zekerheid. Ik weet niet wat ik kan zeggen wat überhaupt zinnig is in deze situatie, maar weet dat ik aan je denk en met je mee leef. Ik wil jullie veel sterkte wensen in ieder geval. Dikke kus en knuffel.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuws! Bloggen + Parttime WerkenMy Profile

 • Reageer Marieke 23 juni 2015 om 20:19

  Jeetje wat heftig en de onzekerheid maakt het allemaal niet makkelijker! Veel sterkte en een dikke knuffel, hopelijk krijg je binnenkort goed nieuws en blijkt alles heel erg mee te vallen!

 • Reageer Nicole 24 juni 2015 om 10:17

  Ach meis wat een vreselijke onzekerheid! Lees dit nu pas ivm onze vakantie.. Een hele dikke knuffel in deze rot tijd!
  Nicole onlangs geplaatst…Persoonlijk: mijn plannenMy Profile

 • Reageer Ilona 24 juni 2015 om 22:00

  wat ontzettend naar!! Heel veel sterkte gewenst!

 • Reageer Anoeska 25 juni 2015 om 08:18

  Jeetje dat moet ongelooflijk schrikken zijn geweest voor jullie. Ik wens jullie heel veel sterkte en steun toe. Ik duim dat alles goed is.

 • Reageer Danielle 25 juni 2015 om 09:35

  jeetje wat vreselijk 🙁 Ik was al bang dat het niet helemaal goed zat omdat je inderdaad wat stiller was.. maar ik hoopte altijd nog op goed nieuws.
  verder weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen, heel veel sterkte de komende tijd <3 ik zal aan je denken!
  Danielle onlangs geplaatst…New in – Neopreen bikini + Kortingscode!My Profile

 • Reageer tine 26 juni 2015 om 12:46

  Bibian wat vreselijk ik duim heel erg voor je. Ik zit nu al te wachten op de volgende blog
  spannnennnnd
  sterkte

 • Reageer Yvette 28 juni 2015 om 21:58

  Jeetje meid.. ik wil je heel veel sterkte wensen!! Wat naar dat jullie zo lang moeten wachtten! Ik duim voor jullie! X

 • Reageer 10 dingen die k*t zijn aan wachten op de uitslag | Little Wonder World 3 juli 2015 om 05:00

  […] grove titel maar het is gewoon zoals het is… Zoals jullie laatst in mijn update over de 20 weken echo hebben kunnen lezen was deze niet helemaal goed. Na ziekenhuisbezoekjes, echo’s en […]

 • Reageer Dag zwangerschapsverlof, het is voorbij… | Little Wonder World 11 januari 2016 om 06:00

  […] ook enorm dankbaar dat achteraf alles goed is met Novelle en dat alle stress en ellende van mijn zwangerschap voorbij is. Want och, dat was me wat. Als ik toen toch geweten had wat ik nu weet… Maar ja […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge