Babypraat, Zwanger

Zwanger – Week 19

En hoppa, er is weer een week voorbij. Ik ben alweer aangekomen in week 20. Wat gaat de tijd enorm snel. Afgelopen dinsdag had ik weer een controle bij de verloskundige. Ik moest alleen gaan want mijn vriend moest werken en kon er dus helaas niet bij zijn. Ik dacht dat ik alleen een korte controle kreeg maar nadat we het hartje hadden geluisterd deed ze nog even snel het echo-apparaat aan om te kijken bij ons meisje. Ze lag zoals jullie misschien op instagram al hadden gelezen weer erg apart. Ze ligt dus met haar rugje tegen mijn buik aan en met de handjes en beentjes naar mijn rug, plus dat ik mijn dikke placenta over de hele voorwand heb zitten voel ik haar nog niet en kan dat ook nog wel een tijdje duren.
echo
Verder heeft ze niet uitgebreid gekeken maar ik was er weer blij mee. Lichamelijk voel ik nu wel echt dat ik alweer op de helft zit. Het wordt allemaal ietsje zwaarder en ben ook sneller moe, de misselijkheid is zo goed als over, alleen de maagzuur die blijft. En als ik af ga op de zwangerschap van River ga ik die ook nog zeker houden tot na de bevalling.

Afgelopen weekend zijn we een lekker weekendje weg geweest met Manon en de mannen. Het was super gezellig maar het hakt er wel even in. Ook als ik mezelf dan weer op de foto’s terug zie, dan weet ik weer. Ik ben zwanger. Mijn buik begint goed te groeien maar helaas krijg ik ook een dikke plofkop. Ik ben wel pas met 20 weken 2,4 kilo aangekomen en dat is echt wel heel netjes al zeg ik het zelf.
cp
Morgen hebben we de 20 weken echo, ik ben heel benieuwd en ook wel een klein beetje gespannen. Hopelijk horen we morgenavond goed nieuws en kunnen we met een gerust hart de babykamer gaan opknappen en is het nog steeds een meisje.

Vonden jullie de 20 weken echo ook zo spannend?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Dita 9 juni 2015 om 05:59

  Succes met de 20weken echo. De tijd gaat echt snel.. een vriendinnetje van mij is ook 20 weken nu
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #24 – Nieuw jasjeMy Profile

 • Reageer Roeline 9 juni 2015 om 06:01

  De 20 weken echo was bij mij zo goed als meteen al omdat ik de halve zwangerschap zo’n beetje had gemist……. Ik was er niet zo mee bezig tot in de auto er naar toe dat ik ineens begon te denken van dat we nu zouden zien of alles goed was en of alles er wel aan zat. En dat ik dacht laat het dan in ieder geval 2 benen hebben zodat het sowieso kan lopen. Gelukkig was alles in orde alleen de placenta lag wat laag en zou nog naar boven moeten, met 30 weken weer een echo maar nee, toen naar de gynaecoloog en uiteindelijk een keizersnede.

 • Reageer Joyce 9 juni 2015 om 06:02

  Fijn dat het allemaal zo goed gaat! Spannend de 20 weken echo veel succes!!
  Joyce onlangs geplaatst…Joyfromjoyce weekly #7My Profile

 • Reageer Doenja 9 juni 2015 om 06:44

  ik vind het altijd zo leuk om je ervaringen te lezen. Bijzonder fijn dat je zoveel echo’s krijgt bij de vk! Dat kan bij de mijne helaas niet, daarvoor moeten we naar het echocentrum. Vorige week vrijdag de 20-weken echo gehad en het was vreselijk spannend (vorige zw was met 12 weken in een mk geëindigd dus de angst blijft, helaas). Maar het was ook zo mooi! Ruim een uur naar ons meisje kunnen kijken en gelukkig is alles in orde <3
  Heel veel succes en plezier met de uitgebreide echo!!

 • Reageer Sanne Marlijn 9 juni 2015 om 07:02

  Fijn dat de misselijkheid zo goed als over is, maar die moeheid is killing he. Wat spannend, de 20-weken echo! Een enorme mijlpaal weer gehad als die geweest is. Succes! 2,4 kilo is zeker netjes.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Persoonlijke update: scriptie, tripje Denemarken, privacyMy Profile

 • Reageer Jess 9 juni 2015 om 07:11

  Jeetje, alweer op de helft! Het gaat zo hard! Ik vond de 20 weken doodeng. Bij Jim kregen we een GUO en daardoor maakte ik me nog meer zorgen. Maar goed, de kans dat alles goed is, is zoveel groter dan wanneer dat niet het geval is. Probeer er ook een beetje van te genieten want je mag heel lang naar je beeb gaan kijken.
  Jess onlangs geplaatst…I am still alive!My Profile

 • Reageer Saskia 9 juni 2015 om 07:13

  Ik had ook een plofkop haha, vreselijk. En ik vond de moeheid echt slopend. Spannend de 20 weken echo, succes!!
  Saskia onlangs geplaatst…Manieren om tot rust te komen..My Profile

 • Reageer Olga 9 juni 2015 om 07:17

  Dat vond ik wel spannend ja, maar heb hem wel alleen ondergaan. Dat was ook het moment waarop ik pas te weten kwam dat ik een zoon zou krijgen. Heel spannend allemaal 🙂
  Olga onlangs geplaatst…Persoonlijk: HuismusMy Profile

 • Reageer Angela | Great Body & Skin 9 juni 2015 om 08:14

  Nee joh, helemaal geen dikke plofkop! Overigens: mocht die wel komen, dan vinden mensen dat alleen maar mooi: “je straalt!”. Whee!

  Ik begrijp uit je artikel niet helemaal of ze nou aan prenatale diagnostiek hebben gedaan. Hebben ze van alles gemeten?

  Bij ons deden ze dat wel (zit nu in wk 28). Ik vond die echo wel spannend ja!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Niet Willen Hechten & OpluchtingMy Profile

 • Reageer Kim 9 juni 2015 om 08:46

  Wat gaat de tijd ontzettend snel, week 20 alweer! Je hebt het heel netjes gedaan met je 2,4 Kilo. Ik zit nu in week 27 en ben al 10 KG aangekomen, oeps.
  Kim onlangs geplaatst…L’oréal Paris Color Riche 297 Red Passion.My Profile

 • Reageer Annemijn. 9 juni 2015 om 08:53

  Wauw het gaat echt al snel zeg! Succes met de 20 weken echo
  Annemijn. onlangs geplaatst…Ik heb HET gedaan!My Profile

 • Reageer SleepyMom 9 juni 2015 om 09:02

  Je bent hartstikke mooi zwanger, geen dikke plofkop! 😉 Maagzuur ook 40 weken lang gehad, heel vervelend! Ben heel erg benieuwd naar de babykamer!

 • Reageer Jennifer 9 juni 2015 om 09:16

  Ik vond de 20 weken echo inderdaad ook wel spannend, maar doordat we het geslacht ook te weten zouden komen was er ook iets om naar uit te kijken en dat heeft me toen wel heel erg geholpen!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 49My Profile

 • Reageer Nesrin 9 juni 2015 om 09:18

  En of de 20 weken echo spannend is! Ik hoop dat alles goed en gezond is en mocht dan toch een jongen zijn ‘zo opeens’ 😉 dan verf je gewoon de muren alsnog roze haha.

  Jij hebt geen plofkop!
  Nesrin onlangs geplaatst…Vlog |Rode zolen & Bossche BollenMy Profile

 • Reageer Saskia 9 juni 2015 om 09:21

  Spannend! Ik vond elke echo spannend, was altijd blij om te zien dat het goed ging.
  Saskia onlangs geplaatst…Rafe & Olli #6My Profile

 • Reageer Joy 9 juni 2015 om 10:17

  Fijn dat je misselijkheid zo goed als over is. Vervelend dat het maagzuur wel blijft. Spannend morgen de 20weken echo. En dan kan het werk op het kamertje beginnen.
  Joy onlangs geplaatst…Mijn vrije dagMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 9 juni 2015 om 10:28

  Ik klink nu vast heel oud, maar in mijn tijd had je die nog niet!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Een kort geding tegen de basisschoolMy Profile

 • Reageer Malou 9 juni 2015 om 11:29

  Soms herken ik me zo in jou! Ik heb bij de 20 weken echo gevraagd of ze even wilde kijken of ze ‘nog steeds een meisje is’ haha. En pas toen Nomi was geboren, geloofde ik dat ze het goed hadden gezien.

  Succes met de 20 weken echo!
  Malou onlangs geplaatst…DINGEN DIE IK NIET KANMy Profile

 • Reageer marjon 9 juni 2015 om 11:40

  Spannend morgen met de 20 weken echo!

 • Reageer Loes 9 juni 2015 om 11:54

  Leuk om te volgen, je bent een paar weken verder dan mijn zus, dus het is een beetje alsof ik al weet wat haar ook ongeveer gaat ‘overkomen’ :p en ik vind je plofkop heel erg meevallen hoor haha!
  Loes onlangs geplaatst…Blij-momentjes #3My Profile

 • Reageer Lifesabout 9 juni 2015 om 12:01

  Succes met de twintig weken echo! Ik vond het niet heel spannend, ik had al zo ontzettend veel echo’s gehad in het ziekenhuis dat ik mij er niet zo druk om maakte. Maar vond het wel heel speciaal!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Humor in de zorg. Omdat het kan (meestal).My Profile

 • Reageer Milou 9 juni 2015 om 13:14

  Oh heerlijk om weer even te lezen. Maar even serieus… 2,4 kilo bij 29 weken! ik hoop dat dat bij mij ook gebeurt!! Ik ben zo bang om aan te komen als ik zwanger ben, hoewel ik weet dat het echt ‘moet’ dan, toch vind ik dat spannend. Geniet van je buikje!!
  Milou onlangs geplaatst…Jezelf accepteren zoals je bent, wanneer anderen dat niet doen.My Profile

 • Reageer Nicoline 9 juni 2015 om 14:13

  Wat gaat de tijd snel zeg! Ik had ook zo’n eigenwijs meisje in mijn buik. Ze hadden telkens moeite om te zien of het nu echt een meisje was omdat ze constant met haar beentjes over elkaar lag. Bij de 20 weken echo draaide ze plotseling en toen konden we het eindelijk echt duidelijk zien 🙂
  Nicoline onlangs geplaatst…After Wedding TagMy Profile

 • Reageer Vanessa 9 juni 2015 om 18:54

  Wauw, het gaat echt snel zeg. Veel succes met de 20 weken echo! Ik heb vandaag trouwens de Domestic Goddess Tag gedaan en natuurlijk heb ik een linkje geplaatst naar jullie blog. Ik zou het leuk vinden mochten jullie eens een kijkje komen nemen 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Domestic Goddess TagMy Profile

 • Reageer Joyce 9 juni 2015 om 21:54

  Wat leuk je updates! En 2,4 kilo, super netjes!

  De 20 weken echo.. Ik had al vrij veel echo’s gehad waar ik erg zenuwachtig voor was. Maar in de 20 wekenecho had ik wel vertrouwen. Wij kregen een GUO omdat ik medisch ben.
  Maar tijdens de echo bleek niet alles te zien te zijn, en waren de beentjes wat kort. We moesten nog een keer terugkomen. Het kon wel eens Downsyndroom zijn. Dus wij na het weekend weer terug, andere arts, maar ook hij durfde niet te zeggen of alles goed was. Ja hoor een vervolgafspraak in het Radboud en de NIPT werd ook ingezet. Zodat we voor 24 weken alles binne zouden hebben en we nog een keuze hadden.

  Nu ben ik 24 weken en lijkt alles goed te zijn met ons kindje, de 3e echo liet niets geks zien, alleen idd wat korte beentje wat nu in de gaten wordt gehouden.
  De 20 weken echo was voor ons een hel, met best een nasleep nu.. maar volgende keer, zou ik het zo weer doen.

  Probeer te genieten morgen van je echo, en het gevoel van of het nog een meisje is, had ik ook 😉 Komt vast goed!!

 • Reageer Ik 10 juni 2015 om 08:40

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat met jullie meisje! Geniet van je zwangerschap
  Wij hebben gister minder goed nieuws gekregen. Na allerlei ivf behandelingen ben ik eindelijk zwanger. Nu ruim 9 weken. Helaas kregen we gister de grote schrik van ons leven. De echo was niet goed. Nu wachten op een miskraam

 • Reageer Anneleen 10 juni 2015 om 18:43

  Je doet dat goed, Bibian!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge