Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Dé naam

Ja, dat is de grote vraag. Ontzettend veel mensen zijn onwijs nieuwsgierig naar de naam van ons dochtertje. Zoals jullie weten ben ik niet van de standaard top 10 namen dat hebben jullie ook al kunnen lezen in de babynamen tag. River hoor je niet heel veel en daar houden wij gewoon van. Ik snap dat mensen kiezen voor top 10 namen maar ik ben gewoon wat meer van de aparte namen. Zoals jullie hier al eens hebben kunnen lezen worden er steeds meer kinderen met apartere namen geboren. Ik ben dan ook soms best bang dat mijn naam ergens opduikt voordat ons kindje geboren is.

Foto 03-07-15 10 01 50
Van de webshop Pippelot kreeg ik een speenkoordje met de naam er al op. Dit is de achterkant 😉

Tijdens de zwangerschap van River hadden wel definitief een meisjesnaam, Vajén. Nu niet bang zijn, want dat gaat hem nu niet meer worden. We vinden hem niet leuk meer, saai en te populair aan het worden. Maar wat wordt het dan wel? Tja ik ga jullie natuurlijk niks verklappen maar dat het een naam is die nog niet veel voorkomt dat is 1 ding dat zeker is. Laatst las ik bij Willemijn dat ze de naam van hun zoontje per ongeluk al verklapt had aan Martine. Nou ik ben ook zo’n enorme flapuit en dus weet Manon de naam ook al. Ik kan het gewoon niet voor me houden, hoe erg is dat!

Om jullie een beetje nieuwsgierig te maken kan ik jullie wel vertellen dat het een langere naam wordt. Geen rare streepjes, accenten of iets heeft en het begint met een… GRAPJE! Dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Ik kan wel vertellen dat de naam in 2014 heel weinig gegeven is wat wij natuurlijk alleen maar geweldig vinden. Het is wel een naam die je anders schrijft dan dat je uitspreekt. Oké, genoeg tips gegeven!

Wat denken jullie dat de naam van onze dochter wordt? Ik ben heel benieuwd of er iemand dichtbij komt.

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

50 reacties

 • Reageer Annemijn. 13 juli 2015 om 05:31

  Haha nu maak je me echt nieuwsgierig maar we zullen geduld moeten hebben. Wel heel tof dat je geen standaard naam hebt gekozen.
  Annemijn. onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een zomers pakket! (t.w.v. ruim €45!)My Profile

 • Reageer Minke 13 juli 2015 om 05:35

  Namen bij anderen vind ik qltijd zo moeilijk haha. Fijn dat jullie er al uit zijn. Wij nog niet helemaal. Vind het voor een meisje toch lastiger dan voor een jongen haha.

  Geniet van je zwangerschap!
  Minke onlangs geplaatst…Recensie ‘De dag dat alles anders werd’ van Manja FluitMy Profile

 • Reageer Desiree 13 juli 2015 om 05:55

  Ik ben erg benieuwd! Kan zo niks bedenken… Toen ik een soortgelijk blogje schreef destijds over de naam van onze dochter, werd deze twee keer(!) geraden. Echt bizar!
  Desiree onlangs geplaatst…Tijd voor iets nieuwsMy Profile

 • Reageer Marion 13 juli 2015 om 05:56

  Kan me goed voorstellen dat je het Manon al verteld hebt hoor. Ik zou zoiets ook niet voor me kunnen houden voor mijn zus bijvoorbeeld. Ik ben wel heel nieuwsgierig, maar heb echt geen flauw idee.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Mijn verjaardagMy Profile

 • Reageer amanda 13 juli 2015 om 05:57

  Ik denk beginnend met de letter R misschien maar verder ik weet ik echt niet….
  Xx
  amanda onlangs geplaatst…Danio dekselMy Profile

 • Reageer Willemijn 13 juli 2015 om 06:04

  Hahaha hilarisch dat jij ook je mond al niet hebt kunnen houden!!
  Willemijn onlangs geplaatst…2Keep a Diary: juli #2My Profile

 • Reageer Nesrin 13 juli 2015 om 06:19

  Ik ben heel benieuwd naar de naam en raden is mijn ding niet.

  Leuke speenkoord!
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

 • Reageer Roeline 13 juli 2015 om 06:45

  Ik hou ook van namen die niet veel voorkomen, mijn dochtertje heet Hadassa. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie naam! Al geef je de begin letter, raden zullen we het nooit hoor, heb ik met iemand anders wel gemerkt, vele, vele namen kwamen voorbij maar niemand had de goede naam. Dat raden mensen niet als het een naam is die niet veel voorkomt.

 • Reageer Saskia 13 juli 2015 om 06:45

  Haha je maakt het wel spannend! Ik ben erg benieuwd!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Hardlopen, pakketjes, & xxl veel foto’s! (week 28)My Profile

 • Reageer Anouk 13 juli 2015 om 07:05

  Ik zou ook voor een naam gaan die niet veel voor komt. Sophie vind ik een super leuke en schattige naam maar ik wil niet dat mijn kind met vier Sophietjes in de klas zit. Ik ben benieuwd naar jullie naam
  Anouk onlangs geplaatst…Tattoo’s als verpleegkundigeMy Profile

 • Reageer Paola 13 juli 2015 om 07:24

  Wij weten woensdag pas wat het wordt, maar weten voor een meisje de naam al wel! Ik had het er gisteren met mijn moeder over en toen versprak ik me ook bijna! Ik ben erg benieuwd naar de naam die jullie gekozen hebben. Ik zou geen gok kunnen doen!
  Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 28My Profile

 • Reageer Dita 13 juli 2015 om 07:50

  Aah ik ben nu zo benieuwd..
  Dita onlangs geplaatst…TAG – De laatste keer dat…My Profile

 • Reageer Joy 13 juli 2015 om 08:16

  Haha veel te moeilijk. Kom heel snel bij de standaard namen en de namen die ik zelf mooi vind!;)
  Joy onlangs geplaatst…The Unsuccessful Adulting TagMy Profile

 • Reageer Martina 13 juli 2015 om 08:16

  Ik ben onwijs benieuwd!!

 • Reageer Malou 13 juli 2015 om 09:05

  Vajen vind ik ook erg leuk, maar inderdaad te populair. Ik ben heel benieuwd naar de naam!
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #115; TULA, HUIZENJACHT EN SHOPPENMy Profile

 • Reageer Anneleen 13 juli 2015 om 09:27

  Nu word ik ook heel erg benieuwd! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: I’m back on track! #7My Profile

 • Reageer Chantal 13 juli 2015 om 10:08

  Super leuke blogs&video’s volg jullie pas sinds kort, maar ik denk dat de naam of Annabella of Anne-Fleur word 🙂

 • Reageer Jess 13 juli 2015 om 10:21

  Wij weten het ng altijd kind, hopelijk wordt het kind niet naamloos geboren 🙂 het zal ook geen top 10 naam worden. Heel benieuwd wat jullie gekozen hebben.
  Jess onlangs geplaatst…29 week bump updateMy Profile

 • Reageer Ellen 13 juli 2015 om 10:25

  Spannend hoor! Ik ben benieuwd hoe jullie meisje gaat heten.
  Maar ik ga wel een gokje wagen: Phileine, Juliette of Madeleine 🙂

  • Reageer Philou 13 juli 2015 om 19:35

   Haha! Ik had hetzelfde in gedachte! Juliëtte en Phileine! Ik vind het allebei trouwens hele leuke namen, zelf heb ik ook een niet heel vaak voorkomende naam. Alleen over de spelling kijken mensen me nog vaal raar aan.

   • Reageer seva 14 juli 2015 om 12:56

    Zelf dacht ik juist eerder aan, Philine of Jaylin maar nu ik zo nadenkt wordt dat hem toch niet. Mischien een Chiara of Yaiza alhoewel dat weer geen lange namen zijn. Haha ik geloof dat je er in ieder geval een ‘ph’ in hebt gestopt of iets dergelijks dat ja straks denkt ja; die moet je eerst horen, voordat je het zelf goed kan uitspreken.

 • Reageer Lifesabout 13 juli 2015 om 10:36

  Hahaha flauw hoor ons zo nieuwsgierig maken 😉 ik ben zo benieuwd! Ik vond het zelf ook lastig om de naam verborgen te houden..
  Lifesabout onlangs geplaatst…Veilig op pad met deze apps en instellingen op je mobiele telefoon.My Profile

 • Reageer Desiree 13 juli 2015 om 10:57

  “een naam die je anders schrijft dan dat je uitspreekt” ik hoop voor je dochter niet dat ze dan altijd haar naam moet spellen of moet zeggen hoe het geschreven moet worden.

  Ik heb geen idee wat het gaat worden. Zelf ben ik niet van de aparte namen, dus geen idee welke kant het opgaat 🙂

  • Reageer Bibian 13 juli 2015 om 21:31

   Nee haha daar heb ik een hekel aan maar als je hem ziet dan snap je wel wat ik bedoel

 • Reageer Nicole 13 juli 2015 om 11:24

  Ik ben heel slecht in namen bedenken.
  Ben ook niet zo van de heel aparte namen al vind ik River wel echt super 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Persoonlijk: veel slapen en niet meer autorijdenMy Profile

 • Reageer Lichelle 13 juli 2015 om 11:36

  De enigste naam die ik kan bedenken is Lichelle.. komt bijna niet voor, maar ik heet zo! Haha. En het is een lange naam 😉

 • Reageer Sylvie 13 juli 2015 om 11:47

  Ik kan het nooit laten een gokje te wagen! Maar er komt nu echt niks in me op waarvan ik denk: Dat zou ‘m wel eens kunnen zijn! Ben erg benieuwd.

 • Reageer Bianca 13 juli 2015 om 11:47

  Ben heel erg nieuwsgierig haha! x
  Bianca onlangs geplaatst…PUPA JELLY GLOW LIP BALM 006 EXOTIC REDMy Profile

 • Reageer Jo 13 juli 2015 om 12:11

  Wat leuk dat jullie nu al definitief een naam hebben. Ons zoontje heet Jax, spreek je uit als djeks, voor ons lijkt het echt logisch dat je dat zo uitspreekt, maar we hebben al menig mens moeten verbeteren met de uitspraak.
  We hadden voor die naam gekozen door een serie die wij keken en dat wel een stoere naam vonden die je niet veel hoort, dachten we.. Ik hoor die naam nu steeds vaker :o.

 • Reageer Milou 13 juli 2015 om 12:46

  Haha, leuk geschreven! Wij weten ook al een meiden naam. Niet dat ik zwanger ben, maar we vinden die naam al een tijdje zo mooi. Ik ben dan ook altijd bang dat een blogger ook met díe naam komt. Haha. Want op zich zou ik me daardoor niet moeten laten tegenhouden (ik bedoel, je kent elkaar niet eens in real life!) Maar tegenwoordig is er zo snel een oordeel dat je anderen kopieert. Ach…
  En logisch dat Manon het weet. Ik zou het ook echt niet voor me kunnen houden denk ik. Sowieso dat m’n moeder er achter gaat komen. :’)
  Milou onlangs geplaatst…New in: Valenta portemonneeMy Profile

 • Reageer Margriet 13 juli 2015 om 14:00

  Haha, nu ben ik benieuwd!
  Maar ik ga niet raden, ik laat me gewoon verrassen! Het zal vast een originele naam worden, net als River! 🙂

 • Reageer Madelaine 13 juli 2015 om 16:03

  Ah spannend! Ik ben erg benieuwd naar de naam. Onze kleine dame d’r naam is ook al gereed, nu nog wachten tot eind December. Enne hier ook zo’n flapuit hoor, wij gebruiken thuis alleen maar de naam en als andere mensen er dan bij zijn… Dan gaat het bijna fout.
  Madelaine onlangs geplaatst…PLOG – 11 juliMy Profile

 • Reageer Lieke 13 juli 2015 om 16:04

  Ooh ik ben benieuwd! Vind River ook al zo leuke naam, dus het moet wel een stoere meiden naam worden die er mooi bij past!! 🙂
  Lieke onlangs geplaatst…50 Fun Questions Tag | PersoonlijkMy Profile

 • Reageer Loïs 13 juli 2015 om 19:41

  Hoi,
  Ik ben een stille volger, maar ik zou wel een gokje willen wagen! Kayleigh, Phileine… Maar wat voor naam het kindje ook krijgt als het maar gezond is!

 • Reageer Charlotte 13 juli 2015 om 19:50

  Spannend… Ik denk dat het ook een Engelse naam gaat worden. June misschien, Past ook leuk bij River 🙂

 • Reageer Eline 13 juli 2015 om 20:21

  Repelsteeltje!
  Eline onlangs geplaatst…PLOG woensdag 8 juliMy Profile

 • Reageer Kim 13 juli 2015 om 20:29

  Oeps mijn ouders en schoonouders weten de naam ook al. Mijn vriend en ik zijn gewoon zo enthousiast.
  Kim onlangs geplaatst…Mommy Monday: Ons kind woont bij opa en oma EN papa en mama.My Profile

 • Reageer helena 13 juli 2015 om 21:33

  Dounya, kan anders niets bedenken 🙂

 • Reageer me 13 juli 2015 om 23:47

  Ik zou een beetje oppassen met namen die je anders uitspreekt dan dat je ze schrijft, kan je kind zijn hele leven zijn voornaam blijven spellen. 😛 Ouders willen altijd origineel zijn met de naam maar het is maar de vraag of het kind er altijd mee mee zal zijn. 😉

  • Reageer Bibian 15 juli 2015 om 15:43

   Het is niet zo erg, ze zullen misschien en letter vergeten dat vind ik wat minder erg. Ik vind het ook vervelend als kinderen hun naam telkens moeten spellen maar dat is hierbij niet helemaal het geval, liefs
   Bibian onlangs geplaatst…Het 10 jarig jubileumMy Profile

 • Reageer Kim 14 juli 2015 om 00:16

  Cheyenne mischien? Benbheel benieuwd haha

 • Reageer Ann 14 juli 2015 om 00:33

  Spannend! Ik ben trouwens wel heel heel blij dat jullie niet voor Vajèn gaan, want als je het uitspreekt zoals ik denk betekent dat in Vlaanderen Vagi** (het vrouwelijke geslachtsdeel dus 🙂

 • Reageer Renée 14 juli 2015 om 11:30

  Ik loop al sinds gister te speculeren. Ik weet niet waarom, maar ik heb de hele tijd ‘Solange’ in mijn hoofd… 🙂 Bij Manon dacht ik trouwens vanaf de bekendmaking dat het een jongetje was, Nio in mijn hoofd. Daar zat ik verdacht dicht bij! Haha

  • Reageer Isa 13 september 2015 om 17:21

   Ik ben net 14 en een van mijn broers heeft 2 kindjes, Nio wordt in februari 3 en Djen-Des (hij wordt altijd Djen genoemd door iedereen) wordt in december 1!!! Ik ben een erg trotse tante❤️❤️

 • Reageer Jenny 14 juli 2015 om 23:44

  Onze dochter heet Vayèn wordt steeds populairder maar we vinden het nog steeds een leuke naam en is voor ons geen reden om voor een andere naam te gaan.. ben benieuwd naar jullie naam 🙂

 • Reageer Jennifer 3 augustus 2015 om 07:37

  Ik denk misschien iets van Madeleine ofzo ik ben benieuwd !

  • Reageer Bibian 3 augustus 2015 om 14:33

   leuk al die speculaties 😀

 • Reageer britt 13 augustus 2015 om 17:05

  Oehh spannend! allereerst mooi koortje! de familie waarbij ik oppas heeft een meisje dat keesje heet super lief! maar Jorieta is ook een meisjes naam die niet veel voorkomt! Ben benieuwd!

 • Reageer Vanessa 14 augustus 2015 om 07:51

  Ik kwam spontaan op jullie site terecht!
  En ben sinds 3 maanden mama van een prachtig meisje (liv – lymée). Ik las deze blog en dacht gelijk aan FAUVE. Geen lange naam maar past wel bij River en spreek je anders uit dan je schrijft.

 • Reageer Sanne 6 september 2015 om 18:26

  Ik denk Rachel of manou of marlin of aylin of Charlotte of Lucy of lychenne

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge