Babypraat, Food, Moeder zijn

Handige Hulpjes #1

Sinds ons kleine meneertje aan het eten is, gaat er een wereld voor me open. Wat zijn handige lepeltjes? Welke bakjes mogen in de magnetron? Wat zijn handige bakjes om mee te nemen? Zijn dit wel BPA-vrije materialen? Er komt heel wat op je af!
De laatste jaren hoor je steeds vaker de Rapley methode van eten aanbieden bij baby’s. Ik heb me er niet in verdiept maar ik weet dat het onder anderen hele stukken fruit/groente/… aanbieden is. Nu ben ik daar niet de aangewezen persoon voor om dat te doen (ik raak al in paniek bij een hoestje, laat staan stikken/verslikken in een stuk appel) dus wij kiezen voor de ‘ouderwetse’ manier: prutjes.

IMG_3543Sinds een maand ongeveer geef ik Nilo regelmatig een stuk fruit/groente/soepstengel in zijn handen om hem zo ook te leren eten en te ontdekken. Een stuk banaan gaat prima en daar ben ik ook niet echt ‘bang’ voor dat hij daar in verslikt maar dingen zoals aardbeien of appel vind ik toch een beetje eng. Ook zijn die aardbeien soms zo klein en glibberig dat hij ze niet goed kan vasthouden om aan te sabbelen.

nuby sabbelzakje 2Ik kreeg van Nûby een sabbelzakje en kon niet wachten om deze meteen uit te proberen. De eerste keer stopte ik er wat doorgesneden aardbeien in. Dit was echt een groot succes. Ik hield het netje tegen zijn mond aan en hij keek een beetje gek, maar toen hij eenmaal proefde dat er wat te eten in zat wist hij niet zo hoe gauw hij zijn ‘tanden’ erin moest zetten! Zoals je op bovenstaande foto ziet was het geslaagd hahaha. Het hele netje was na een tijdje leeggesabbeld en er zaten alleen nog wat restjes aardbei in.

nuby sabbelzakjeIk probeerde het een andere dag ook met een stukje appel. Dit ging iets lastiger omdat die harder zijn. De appel ging niet helemaal op maar hij heeft er wel lekker mee kunnen prutsen en proeven. Het sabbelzakje vind ik een aanrader voor moeders die net zoals ik een beetje huiverig zijn voor stik- en verslikgevallen, hiermee kan er in ieder geval geen stuk appel in de keel schieten haha.

De netjes kun je ook los kopen, zodat als ze vies zijn of kapot je niet meteen een heel nieuw ding hoeft aan te schaffen. Ook kan het in de vaatwasser, al spoel ik alles even goed af met warm water en een klein beetje afwasmiddel!

Ben jij bekend met dit soort sabbelzakjes?

Dit artikel is opgestuurd door Nûby.
Volg Nuby ook op Facebook en Pinterest
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Marion 9 juli 2015 om 05:21

  Wat handig! Hoe verzinnen ze het toch iedere keer weer hè? Maar goed, dit is wel een hele slimme. Ik zou het ook geen veilig idee vinden met een stuk appel. Ideale oplossing dit.Misschien kan ik er één kopen voor Peter. Stop ik z’n spaghetti in. Blijft het misschien nog een beetje netjes en zit het na het eten niet in zijn haar en zijn baard. Mannen….
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Dinsdag 7 juliMy Profile

 • Reageer Saskia 9 juli 2015 om 05:45

  Goh, wat een idee. Ik kende het nog niet maar het lijkt me best handig! Ooh en de reactie van Marion hierboven met de spaghetti: whahaha 😀
  Saskia onlangs geplaatst…Je bent social media verslaafd als..My Profile

 • Reageer Dita 9 juli 2015 om 05:59

  Wat handig. Ik ken dit helemaal niet.
  Dita onlangs geplaatst…TAG – I ♥ SummerMy Profile

 • Reageer amanda 9 juli 2015 om 06:09

  Wat handig ken het helemaal niet…eens even kijken waar ik het kan halen..xx
  amanda onlangs geplaatst…Dag uit het leven van ChantalMy Profile

 • Reageer Nesrin 9 juli 2015 om 06:41

  Handig! Ik heb ze nooit gebruikt.

  Kind nummer 2 is nu 3 jaar en leert nu boven zijn bord te eten, toch zit ik na elke maaltijd op mijn knieën op de grond alle kleine stukjes eten op te rapen 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Persoonlijk: Hoe fake of realistisch ben ik als blogger?My Profile

 • Reageer Joy 9 juli 2015 om 07:17

  Oh wat grappig ik had er nog nooit van gehoord en had het ook nog niet ergens gezien. Maar het lijkt wel een handige oplossing vooral met de hardere stukken fruit.
  Joy onlangs geplaatst…NEW IN #3My Profile

 • Reageer Tamara 9 juli 2015 om 08:21

  Nog nooooit eerder gezien! Wat een grappig ding!
  Tamara onlangs geplaatst…Meisjes zwangerschap tag!My Profile

 • Reageer Roeline 9 juli 2015 om 08:37

  Lijkt handig die netjes maar ik vind het een raar iets en vraag me ook af of het goed voor de tandjes is, denk van niet! Het duurt langer voor iets op is en het sabbelen en constant zo tegen de tandjes aan is steeds een aanslag op die kleine tandjes. Nee, zou zoiets nooit gebruiken. Wat een handigepeltje is zijn van de kromme, ken je die? Als Nilo straks met lepeltjes gaat eten is dat ideaal, ze hoeven dan zelf niet met hun arm te buigen en kijken hoe het in mond komt maar door de gebogen vorm kunnen ze hun arm recht naar hun mond brengen. En die speciale leren drinken bekers met een ‘stukje eruit’ zijn ook écht handig. Ik vind veel dingen niet nodig maar dit zijn 2 goede uitvindingen 🙂

  • Reageer Roeline 9 juli 2015 om 08:42

   En de mondspieren ontwikkelen zo helemaal niet op de goede manier. Krijgen ze echt zo’n ‘zuigmondje’. Sorry, erg negatief allemaal maar ik kijk er nou eenmaal anders tegenaan. 🙂

   • Reageer Manon 9 juli 2015 om 10:07

    Het is niet zo dat hij dit elke dag krijgt! Heb het sporadisch gebruikt, 3-4 keer misschien in 2 maanden tijd. Ik vind het gewoon een leuk ding voor de “heb”!

    • Reageer Roeline 9 juli 2015 om 11:57

     Nouja, dan steekt er geen kwaad in zou ik zeggen 🙂 Dan ga jij er goed mee om! Ik vind het wel een zorgwekkend ding, genoeg moeders die het voor elke dag zouden gebruiken.

 • Reageer Malou 9 juli 2015 om 08:42

  Wat handig, misschien moet ik dit ook maar eens proberen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…SHOPLOGJEMy Profile

 • Reageer marjon 9 juli 2015 om 09:25

  Ik kende het nog niet, maar lijkt me wel handig.

 • Reageer janske 9 juli 2015 om 10:01

  Wat grappig! Ik ken ze alleen helemaal van plastic met gaatjes er in…deze had ik nooit eerder gezien…leuke review!
  janske onlangs geplaatst…Shoplog Juli 2015My Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 9 juli 2015 om 12:00

  Woah dat ding lijkt me handig!! James kan de meeste dingen wel vasthouden, maar sommige dingen zijn inderdaad wel glibberig en dat biedt zoiets uitkomst.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Kritiek in het moederschapMy Profile

 • Reageer Sylvie 9 juli 2015 om 12:13

  Wat een slim ding! Gisteren Ivar toevallig voor het eerst een stuk komkommer gegeven, hij voelde zich duidelijk helemaal het baasje 🙂 Helaas kwam er meer in z’n stoel en op de grond terecht dan in z’n buik, dus ik denk dat ik ook even dit sabbelnetje ga aanschaffen!
  Sylvie onlangs geplaatst…Mijn kraamtijd: Roze wolk of stormachtige periode?My Profile

 • Reageer Nicoline 9 juli 2015 om 14:31

  Fijn! Heb er onlangs ook een gekocht! Ik ben net als jij erg paniekerig met verslikken enzo. Zelfs al als ze begint te hoesten van melk of water vind ik het eng. Bij ons dus ook prutjes! Ze is nu net 6 maanden dus ga binnekort ook beginnen met het geven van soepstengels en fruit in de Nuby,. Ben heel benieuwd wat ze er van vind. Nilo loopt net iets voor op Elisa, dus je ervaringen zijn super handig!! Dank je!!
  Nicoline onlangs geplaatst…Mijn meisje is 6 maanden!!My Profile

 • Reageer Kim 9 juli 2015 om 14:35

  Wat een leuk ding zeg!
  Kim onlangs geplaatst…Ik vertel over mijn angststoornis op camera.My Profile

 • Reageer Eline 9 juli 2015 om 19:38

  Lijkt me handig om bevroren zacht fruit in de te doen! Ideaal voor hele warme dagen!
  Eline onlangs geplaatst…Het perfecte bikinilijfMy Profile

 • Reageer Lifesabout 9 juli 2015 om 19:49

  Wat een handig ding! Jammer dat ik dit nu pas zie. Ik ben ook een gevalletje ‘panische moeder’ die bang is dat haar kind zich verslikt. Nu Sarah kiezen krijgt neemt die angst wel af. Lijkt mij een topding voor jongere kindjes!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Geloof, hoop en liefde. Jij bent het allemaal.My Profile

 • Reageer Annemijn. 12 juli 2015 om 09:56

  Wat een handig ding zeg! Wat bedenken ze toch iedere keer weer handige dingen.
  Annemijn. onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een zomers pakket! (t.w.v. ruim €45!)My Profile

 • Reageer Roxanne 17 juli 2015 om 12:13

  Magnetron slecht voor je gezondheid

  http://www.ahealthylife.nl/de-magnetron-slecht-voor-je-gezondheid/

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge