Babypraat, Lifestyle, Moeder zijn

I want to ride my bicyle

I want to ride my bicycle bicycle bicycle. I want to ride it where I like. Ja? Zit het liedje in je hoofd? Mooi zo, dan kunnen we beginnen 😉 haha.

Al toen ik zwanger was keek ik uit naar het moment dat we konden gaan fietsen met ons kindje. Fietstochtjes maken met de haren in de wind en de zonnestraaltjes op je hoofd, t-shirtje aan en fietsen maar… Ik had me totaal niet verdiept in fietsen met baby’s en ik dacht altijd dat “als ze groot genoeg waren” dat je dan wel met ze kon fietsen in een fietsstoeltje aan je stuur. Totdat ik zelf eens ging zoeken naar wanneer je nou echt mag fietsen met je baby.

Foto 28-07-15 17 13 06Als je baby nog niet zelf kan zitten (en met zelf zitten bedoelen ze zelf vanuit kruiphouding gaan zitten) mag je je baby vervoeren in een fietsstoeltje in een bakfiets of fietskar. En net zoals in de auto geldt: het liefst achterstevoren. Nu heb ik geen bakfiets of fietskar en ik had ook niet de behoefte om zoiets aan te schaffen. Nilo is in november geboren en om nou in de winter te fietsen met een baby van 3 maanden leek ons toch niks. En de auto is zo makkelijk.
De meningen zijn verschillend over fietsen met een draagdoek/zak, “officieel” wordt er aangeraden dit niet te doen want je baby heeft zo helemaal geen bescherming als het valt en jij kan als drager bovenop je kindje vallen. Maar ik lees vaak genoeg dat mensen wel met draagdoek/zak fietsen. Ik denk dat je zelf wel weet of het kan ja of nee.

Als je baby zelf kan gaan zitten, mag je beginnen met fietsen. Er wordt aangeraden om met korte stukjes te beginnen en het liefst op een weg zonder al teveel hobbels en bobbels zodat het niet een te grote impact heeft op de rug/nek van je kind. Zo’n eerste fietstochtje blijkt heel vermoeiend te zijn voor baby’s dus ik zou zeggen: hou het kort. (Bron)

Foto 28-07-15 17 13 30Nilo is nog niet zo vlot dat hij zelf in de zitstand kan gaan zitten maar hij is wel heel sterk en stevig en kan al wel tijgeren/kruipen. Met dat hoofdje en nekje zit het dus wel goed en we hebben besloten dat we binnenkort wel willen gaan fietsen met hem. Hij zit ook hartstikke goed zelf rechtop zonder steun, zit mooi in de kinderstoel zonder te hangen dus wij vinden wel dat we een klein stukje naar de kinderboerderij kunnen fietsen op glad asfalt. Van Bobike kreeg ik een tijdje geleden al een mooi fietsstoeltje met windscherm dus die is al in de pocket! Voor mijn verjaardag krijg ik een mamafiets cadeau maar die mag ik al vervroegd uitzoeken dus dat gaan we eerst maar eens doen 🙂

Net zoals in mijn zwangerschap kan ik nu ook echt niet wachten om met mister N te gaan fietsen. Ik denk dat hij het heel erg leuk vindt want hij is dol op buiten, hij vindt de wind geweldig en houdt van beweging. Fietsen is dus de perfecte activiteit voor hem, lijkt ons!

Wanneer ben jij gaan fietsen met je kindje?

In samenwerking met Bobike

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

15 reacties

 • Reageer Saskia 30 juli 2015 om 06:12

  Ik vind het ook altijd super om te fietsen met mijn zoontje. Mijn dochter moet nog even wachten maar daar kijk ik ook erg naar uit 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…De voor en nadelen van een Dyson StofzuigerMy Profile

 • Reageer Marion 30 juli 2015 om 06:33

  En bedankt. Ik heb echt de pest aan Queen…
  Marion onlangs geplaatst…De voor- en nadelen van vergeetachtigheidMy Profile

 • Reageer Dita 30 juli 2015 om 07:12

  Het lijkt me ook zo leuk om te fietsen met een kindje!
  Dita onlangs geplaatst…What’s in my beach bagMy Profile

 • Reageer Pauline 30 juli 2015 om 07:14

  Leuk is dat, fietsen met je kleine! Hier met een maand of 10 voor de eerste keer gedaan. Want toen kon hij pas stevig blijven zitten zelf. En die rit eindigde met een slapende Nim met zijn hoofd op mijn arm haha. Inderdaad erg indrukwekkend en vermoeiend dus 😉
  Pauline onlangs geplaatst…Webshop Tip: aGirlCalledCat + Win!My Profile

 • Reageer Renee 30 juli 2015 om 07:29

  Ik ben ook opzoek naar een zitje, zodat we kunnen gaan fietsen. Ik fiets met Alicia in de draagzak op m’n rug of buik. Niet vaak en moet er wel bij zeggen dat ik in de polder woon en dus geen stoplichten etc tegenkom. Het gaat hartstikke goed en zij vindt het geweldig. Toch wil ik nu wel een zitje kopen, zodat zij nog meer kan kijken en lekker zitten.

 • Reageer Lifesabout 30 juli 2015 om 08:22

  Het is zo leuk en altijd genieten! Nu breekt ook de tijd aan dat Sarah met haar vingertje dingen aan gaat wijzen en naar mensen gaat zwaaien. Alvast heel veel plezier!
  Lifesabout onlangs geplaatst…De Loedermoeder TAGMy Profile

 • Reageer Tamara 30 juli 2015 om 08:42

  Ik heb met de jongens nooit gefietst voor ik die bakfiets had. Ik was zoooo ontzettend bang om te vallen!

  Lauren zat met 1 week al in de bakfiets
  Tamara onlangs geplaatst…Life after Labor, voor de aaaallerlaatste keer naar de verloskundige.My Profile

 • Reageer Manon 30 juli 2015 om 08:47

  Wij waren wel heel vroeg met fietsen, nog net geen zes maanden, maar ze zat al stevig met vier maanden dus vandaar dat we het wel aandurfden 🙂

 • Reageer Megan 30 juli 2015 om 09:36

  Wij zijn begonnen met fietsen toen Sofie een maand of 9 was. Eerst met een Bobike zitje aan de voorkant. Sofie vond het prachtig en kon achter haar windschermpje alles bekijken om haar heen. Het op en afstappen vond ik wel wat onhandig op een normale fiets. Nu voor mijn verjaardag een Gazelle Miss Grace met een stoeltje van Yepp voor achter dus ik ben benieuwd hoe ze het achter vindt. Het weer was er nog niet echt naar maar van het weekend maar eens een ritje maken 🙂

 • Reageer Saskia 30 juli 2015 om 10:37

  Het lijkt me geweldig om later met zo’n kleintje voorop te fietsen! Mijn moeder fietste vroeger ook vaak met mij en ik werd daar altijd heerlijk rustig van.

 • Reageer Malou 30 juli 2015 om 13:34

  Wij fietsen ook sinds kort met Nomi, ze vindt het helemaal geweldig 🙂
  Malou onlangs geplaatst…OVER BORSTVOEDING GEVEN IN HET OPENBAARMy Profile

 • Reageer janske 30 juli 2015 om 13:55

  Dat gaat die kleine grote man van jou super geweldig vinden! Lekker bij mama voorop de fiets. Alles goed bekijken en dan als kers op de taart naar de diertjes toe! Jippieee! Veel plezier 🙂
  janske onlangs geplaatst…Dagboek door de ogen van mijn dreumes #1 (met foto’s)My Profile

 • Reageer Floor 1 augustus 2015 om 09:18

  Ik ben nu 39 weken zwanger en gister vol trots mijn nieuwe fiets opgehaald. Kan niet wachten om volgende lente een eerste fietsritje uit te gaan proberen. Ben benieuwd hoe het jullie straks bevalt!
  Floor onlangs geplaatst…MOMMY LOVES IMAGES: How my maternity leave sparked creativityMy Profile

 • Reageer Things I Like #6 | Little Wonder World 19 oktober 2015 om 05:00

  […] op het zadel zit, wat erg fijn is met een kind voorop. De fietsstoel die ik erop heb zitten is van Bobike en heb ik gekregen om te reviewen voor de blog. Ik kan deze fiets echt aanraden als je op zoek bent […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge