Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger- week 24

Schermafbeelding 2015-07-13 om 13.57.12Het was weer eventjes geleden maar ik ga proberen om weer elke week een update te schrijven. Na alle ellende van afgelopen 5 weken is de rust weer een beetje wedergekeerd. Op één of andere manier kan ik nog niet helemaal genieten zoals ik hiervoor deed. Het is me toch echt niet in de koude kleren gaan zitten en soms denk ik echt, is ons meisje in oktober echt bij ons? Ik wil volgende week beginnen met het kamertje te verven, en dan denk ik wel eens dat het nog zo onwerkelijk is. Ik kan niet helemaal uitleggen wat ik bedoel maar de tijd tikt door en dus willen we wel beginnen aan haar kamertje.

Verder heb ik afgelopen week weer een afspraak gehad bij de verloskundige, ik moest helaas alleen omdat mijn vriend moest werken in Amsterdam en niet terug kon komen. We hadden even een gesprekje want er was natuurlijk erg veel gebeurd in de weken dat ik geen afspraak met ze had gehad. Ze was weer zo lief en gaf mij gelijk dat we echt pas konden genieten wanneer ze is geboren en onderzocht is. Dat gaf me nog wel even een klap maar zo is het natuurlijk wel. We gingen nog even kijken bij de kleine, ze bekeek ook even het vruchtwater en het is inderdaad in mindere mate maar de alarmbellen gingen gelukkig nog niet rinkelen. Ze heeft ons meisje niet opgemeten omdat je in zo’n korte tijd niet veel verandering kan zien.

Ik voel ons meisje ook nog niet heel veel, ik kan me ook niet goed herinneren hoe dat met River was maar bij River zat ik thuis en nu ben ik volop aan het werk en als ik thuis kom is er ook nog het huishouden en een lieve kleuter die aandacht wil. Misschien als ik straks wat meer rust heb en vakantie heb, ik haar meer ga voelen ondanks de placenta die aan de voorkant ligt.

Over twee weken gaan Manon en ik samen naar de Babydump, Prenatal etc. om de rest van de baby uitzet bij elkaar te sprokkelen. Ik heb daar onwijs zin in en de kinderbijslag staat er al voor gereserveerd!

Verder heb ik op dit moment niet veel meer te vertellen, nog een beetje bij aan het komen van de laatste weken en dat is ook nodig.

Wanneer voelde jullie je kindje regelmatig?
xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Nesrin 14 juli 2015 om 05:33

  Ik snap dat je jouw gevoel niet kunt uitleggen en vind het knap dat je dit deelt.

  Fijn dat jouw verloskundige zo lief is en dat je snel aan de kamer gaat beginnen.

  Ik hoop echt dat je je snel helemaal top voelt en alle onzekerheid en dit gevoel weg gaat. Jullie meisje is er echt wel.
  Nesrin onlangs geplaatst…This ain’t a mommyblog: The Bolderkar is coming!My Profile

 • Reageer Saskia 14 juli 2015 om 05:57

  Ik kan me goed voorstellen dat het je niet in de koude kleren is gaan zitten. Heerlijk dat je met manon spulletjes gaat kopen, ik hoop dat je er dan wat van kan gaan genieten.
  Saskia onlangs geplaatst…Favoriete Blogjes!My Profile

 • Reageer Dita 14 juli 2015 om 06:14

  Fijn dat je even naar de verloskundige kon. Het is ook niet niks.
  Dita onlangs geplaatst…Kurkuma – honing – yoghurt maskerMy Profile

 • Reageer Kim 14 juli 2015 om 06:35

  Om je een hart onder de riem te steken. Ik ben nu 34 weken maar voelde de baby pas vanaf 24 weken. En dat was niet echt flink te noemen. Pas tijdens mijn vakantie met 27 weken begon het feestje eindelijk. Ook ik heb een placenta aan de voorzijde. Tijdens de echo’s zie je de baby binnen onwijs druk doen, maar je voelt het gewoon niet zo goed. Probeer je maar geen zorgen te maken. En anders altijd vragen om een extra echo. Bij mij voelde ik net voordat ik helemaal gek werd of de baby nog wel leefde, de baby eindelijk goed.

 • Reageer Manon 14 juli 2015 om 06:45

  Leuk om weer een update te lezen. Ik ben blij dat de rest enigszins is wedergekeerd, maar kan me voorstellen dat je nog veel onzekere momenten hebt gedurende de dag/week.
  Wel fijn dat de vk zo lief en begripvol is!
  Ik voelde onze kleine uk al met 16/17 weken. Mijn placenta ligt achter en m’n baarmoeder wat naar voren gekanteld, misschien dat dat ook al scheelt. Met nu bijna 27 weken voel ik hem elke dag flink de samba dansen. Ik hoop dat jij ook gauw je kindje met flinke regelmaat gaat voelen, dat geeft ook al weer wat geruststelling.
  Alvast veel succes en plezier met het klussen in de babykamer en het shoppen van de babyuitzet over twee weken!
  Manon onlangs geplaatst…Zwanger en werkenMy Profile

 • Reageer Roeline 14 juli 2015 om 06:48

  Fijn dat je de wekelijkse stukjes weer opgepakt hebt, zal vast helpen in het proces! Leuk dat je weer spulletjes gaat kopen en het kamertje verven. Ik hen eerlijk gezegt geen idee meer wanneer ik mijn dochtertje ging voelen en of dat regelmatig was. Ze is ook al bijna 6 dus dat vergeet je weer. Ik weet wel een dag (of misschien wel 2) dat ik haar niet voelde en me echt rot voelde. Maar toen kwamen die welbekende bewegingen weer en daarmee de opluchting!

 • Reageer Jess 14 juli 2015 om 07:19

  Bij Sam had ik de placenta aan de achterkant en bij Jim aan de voorkant. Ik vond het een wereld van verschil. Ik heb Jim nooit zo goed gevoeld als zijn broer. Alle bewegingen waren ook doffer ofzo. Begon het ook pas echt bewust te voelen tegen de 30 weken.
  Jess onlangs geplaatst…Griekse bietjessaladeMy Profile

 • Reageer Lifesabout 14 juli 2015 om 07:20

  Ik had ook de placenta voor en voelde Sarah vanaf ongeveer 18 weken af en toe. De hele zwangerschap voelde ik haar af en toe…het is een rustig kindje en ik had de placenta ook voor. Beetje pech dus. Heerlijk vooruitzicht dat shoppen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Vakantievoornemens die altijd mislukken.My Profile

 • Reageer Paola 14 juli 2015 om 07:37

  Leuk dat je bezig gaat met de babykamer! Ik ben nu 15 weken zwanger en mijn man heeft het gisteren geschilderd. Vandaag gaat het laminaat erin. Beetje vroeg, maar begin september komt de keuken en voor die tijd wil ik eigenlijk de babykamer wel klaar hebben!

  Donderdag gaan wij de meubeltjes en de wagen bestellen en ik hoop dat het snel binnen is! Voelt voor mezelf toch fijner om het voor elkaar te hebben!
  Paola onlangs geplaatst…Fusilli met roomsaus en zalmMy Profile

 • Reageer Carlien 14 juli 2015 om 07:47

  Hier ook een placenta aan de voorkant. Voelde ons meisje voor het eerst met 19 weken en heel sporadisch. Vanaf week 24/25?? Iedere dag en ook echt schopjes.
  Helaas ben ik nu mijn uitgerekende datum voorbij, dus ik hoop dat ze zich snel aandient.

 • Reageer Joy 14 juli 2015 om 08:17

  Leuk dat je samen met manon de laatste spullen gaat kopen. En vervelend dat je niet optimaal kunt genieten van de zwangerschap. Hopelijk haal je dit in oktober allemaal weer in!
  Joy onlangs geplaatst…The Unsuccessful Adulting TagMy Profile

 • Reageer Tamara 14 juli 2015 om 08:20

  Ahh lijkt me ook erg moeilijk om na zo’n klap nog echt onbezorgd te genieten..

  Veel plezier met shoppennnn
  Tamara onlangs geplaatst…Handmade ´n Hip kleding + winactie!My Profile

 • Reageer Malou 14 juli 2015 om 08:21

  Als ik bezig was, voelde ik Nomi ook nauwelijks. Pas vanaf een week of 32 (volgens mij) voelde ik haar ook veel langs ik dingen aan het doen was. Dat kwam waarschijnlijk ook doordat mijn placenta aan de voorkant lag. Ik voelde haar wel voor het eerst toen ik 18 weken zwanger was, maar het was heel lang ‘zo nu en dan’.
  Toen ik haar wat regelmatiger voelde, kon ik haar vooral goed voelen als ik op mijn rug lag. Maar ook dan lukte het niet altijd.
  Malou onlangs geplaatst…HUISDIEREN EN BABY’SMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 14 juli 2015 om 10:00

  Fijn dat de verloskundige zo begripvol is!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Foto op hout via FotogeprintMy Profile

 • Reageer Lisa 14 juli 2015 om 11:28

  Leuk om weer een update te lezen, ik kan mij goed voorstellen dat er nog steeds een klein stemmetje is wat ervoor zorgt dat je niet optimaal kunt genieten. Volgens mij gaan jullie er heel goed mee om, knap hoor want het is nogal wat! Ik voelde mijn dochter bij 14 weken al maar dat komt niet zo vaak voor geloof ik.
  Lisa onlangs geplaatst…Plog & update • ben ik weer!My Profile

 • Reageer Anneleen 15 juli 2015 om 21:00

  Kan me voorstellen dat je ergens schrik hebt om echt te genieten… want jullie hebben al behoorlijke tegenslagen gekend. Toch hoop ik dat het allemaal een beetje los mag lopen nu en dat je binnen 2 weekjes lekker kunt gaan shoppen en daar oprecht van kan genieten!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge