Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 26

En hup we zijn alweer in week 27! Nu ik zo goed als vakantie heb gaat de tijd enorm snel. Vorige week dinsdag had ik weer een afspraak bij de verloskundige. Toen we binnen stapten vond mijn verloskundige gelijk dat ik er erg bleek uit zag en vervolgens pakte ze gelijk de papieren om bloed te prikken voor ijzer. Daarna vervolgde het gesprek en hadden we het over de heftige periode die we hebben gehad etc. Nadat mijn bloeddruk etc. was gemeten mocht ik gaan liggen en gingen we naar het hartje luisteren, zo leuk. Toen ze vroeg of we even voor de lol naar ons meisje wilden kijken sloeg ik dat natuurlijk niet af. Ze leek wel wat groter geworden op de echo maar meen ging ze niet doen, daar zullen we toch de groeiecho van 32 weken in Nijmegen moeten afwachten. Ook vroeg ze of ik wel rustig aan deed. Dat deed ik eigenlijk niet omdat de gynaecoloog in het ziekenhuis dat niet gemeld had nadat ik het nog extra had gevraagd. Het was volgens hem niet nodig. Maar mijn verloskundige vond dat ik toch echt minder moest gaan doen toen ze mijn rooster bekeek. De zomermaanden zijn voor de Hema en het zwembad gewoon heel druk en dat zie je ook aan mijn agenda. Bijna 6 dagen per week werken vond ze in mijn situatie geen goed plan. Bij de Hema zit ik nu voor 33,33% in de ziektewet en dat betekent dat ik nog 2 halve dagen werk. Bij het zwembad zijn ze nu in overleg of ik naast dat ik al halve dagen werk misschien ook minder kan werken maar dat hoor ik als het goed is vandaag. IMG_2120

Verder zijn we begonnen aan het kamertje, we hadden de verf van Lief! en ik had al gelezen en gehoord dat deze niet helemaal goed zou dekken maar gelukkig was het bij ons na 1 laag voldoende, happy me! De verdere updates over het kamertje gaan jullie lezen in andere artikelen maar het wordt nu al heel mooi.

Verder hebben we zoals je gisteren al kon zien heerlijk gebaby-shopt. Samen met Manon heb ik een hele dag gespeurd en gesjouwd (nouja Manon was mijn personal assistent) naar roze spulletjes en ik heb nu zo goed als alles binnen. Het enige wat ik nog moet zijn kleertjes, je zult vast denken HOE DAN? maar de wintercollecties komen nu pas in de winkel en ik kan nog niet helemaal mijn draai vinden van wat ik nou leuk vind. Ik heb twee shoplogs opgenomen, één met kleertjes en één met uitzet aankopen die natuurlijk op onze blog komen.
IMG_2156
Dat was eigenlijk zo’n beetje het reilen en zeilen deze week. Het is een totaal andere zwangerschap dan bij River. Soms verlang ik wel eens terug naar de zwangerschap van River. Een zwangerschap zonder zorgen, zonder ziekenhuizen, zonder spanningen. Maar helaas moet ik er nu gewoon mee dealen en hoop ik van harte dat ons meisje gezond ter wereld komt.

xoxo

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Dita 28 juli 2015 om 05:52

  Wat een mooie kleur van Lief! Ben erg benieuwd naar de kamer. En goed om jezelf denken he! Liefs
  Dita onlangs geplaatst…Collage – BedroomMy Profile

 • Reageer Marion 28 juli 2015 om 07:05

  Goed dat je verloskundige je zo in de gaten houdt en dat je nu bij de Hema gedeeltelijk ziek bent. Bij het zwembad moet je eigenlijk gewoon kijken wat jij aankan, hè? Ipv dat het zwembad bekijkt of je minder kan werken. Ik weet dat dat niet altijd makkelijk is, maar het gaat om jouw gezondheid en jouw kleine meid. Dus het lijkt me dat jij bepaald hoeveel (in overleg bijvoorbeeld met je verloskundige) je kan werken. Niet andersom. Echt meis, denk aan je gezondheid. Het is nu of nooit. X
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #13My Profile

  • Reageer Martina 28 juli 2015 om 17:38

   Eens! Dit heb ik zelf ook op de harde manier moeten ondervinden. Pas toen ik in het ziekenhuis lag bedacht ik me dat ik me gewoon eerder ziek had moeten melden. Niemand kan het voor jou beslissen. Ik ben benieuwd naar je aankopen!
   Martina onlangs geplaatst…23 juli 2015 – Diary – Ziekenhuisopname, bevallen en knuffelen!My Profile

   • Reageer Stef 29 juli 2015 om 11:51

    Nou dat dacht ik ook hoor lekker aan jezelf en je baby denken gewoon lekker rustig aandoen 😉

  • Reageer Eline 29 juli 2015 om 16:31

   Wijze woorden van Marion!
   Eline onlangs geplaatst…Gezonde cheesecakeMy Profile

 • Reageer Saskia 28 juli 2015 om 07:12

  Goed je rust pakken hoor! Leuk dat je geshopt hebt, ik ben erg benieuwd naar je aankopen.
  Saskia onlangs geplaatst…Wat je allemaal kan doen met een citroen.. (beauty)My Profile

 • Reageer Minke 28 juli 2015 om 07:12

  Denk aan jezelf hoor. Anders bij het zwembad ook ziekmelden. Je meisje en jij gaan voor! Ik ben heel benieuwd naar je aankopen. Je loopt qua zwangerschap 3 wk voor op mij, ik ook van de 2e en nu ook een meisje na een jongen. Vind het dan ook super om te zien wat jullie halen enzo :).
  Minke onlangs geplaatst…Van ledikant naar peuterbedjeMy Profile

 • Reageer Paola 28 juli 2015 om 07:34

  Wat fijn dat de verloskundige je zo goed in de gaten houdt! Ik ben zo benieuwd naar je shoplogs!
  Paola onlangs geplaatst…Rösti met saladeMy Profile

 • Reageer Anneleen 28 juli 2015 om 08:14

  Fijn om weer even een stukje over jouw zwangerschap te kunnen lezen! Leuk dat je met Manon zo leuk bent kunnen gaan shoppen 🙂 neem op tijd je rust Bibian en laat andere mensen je maar lekker in de watten leggen, nu mag dat 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: I’m back on track! #7My Profile

 • Reageer Madelaine 28 juli 2015 om 08:48

  Goed aan jezelf denken hoor. Vind het trouwens grappig om te zien dat je veel roze hebt voor je dochtertje en ik ongeveer 1% daarvan haha. (Wij krijgen ook een meisje). Zo zie je maar dat moeders smaken dus ook onwijs verschillen haha.

 • Reageer Vanessa 28 juli 2015 om 08:50

  Fijn om weer een update te lezen. Denk goed aan jezelf en neem rust wanneer dat nodig is. Mooie kleur van Lief!
  Vanessa onlangs geplaatst…Biocura Aqua-Complete Hydraterende Crème (ALDI)My Profile

 • Reageer Diana 28 juli 2015 om 09:01

  Rustig aan hoor Bibian, pas goed op jezelf en je meisje!
  Prachtige kleur van Lief! trouwens, echt heel mooi! Ben erg benieuwd naar de shoplog!

 • Reageer Lifesabout 28 juli 2015 om 09:05

  Fijn dat je het wat rustiger aan kunt doen! Voor beide partijen goed. En wat een lief! kleurtje zeg. Alvast heel veel succes met de groeiecho!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Natriumarme producten in de test deel 6My Profile

 • Reageer Nesrin 28 juli 2015 om 09:16

  Fijn dat dat één laag van die prachtige verf voldoende is. Heel lief kleurtje. Hopelijk kun je verder zonder spanning!
  Nesrin onlangs geplaatst…Filmpje: Naar de kapper Turkish style (ontharen met draad & Bert wenkbrauwen)My Profile

 • Reageer Annemijn. 28 juli 2015 om 09:37

  Fijn dat je nu minder kunt werken. Pas goed op jezelf en je kleintje 🙂 ik ben zo benieuwd naar het kamertje!
  Annemijn. onlangs geplaatst…Maak jij al kans om te winnen?My Profile

 • Reageer Nicole 28 juli 2015 om 09:53

  Goed dat de verloskundige wel meedenkt qua hoe druk je bent. En hoop dat je bij het zwembad ook minder mag gaan werken.. Kan me voorstellen dat je verlangd naar de zwangerschap van River, maar we gaan er gewoon vanuit dat je straks een prachtig mooi en gezond meisje in je armen kan houden!
  Nicole onlangs geplaatst…De 7 mooiste romantische drama filmsMy Profile

 • Reageer Anouk 28 juli 2015 om 10:11

  Wat een mooie kleur voor de babykamer! Goed dat je wat rustiger aan gaat doen, goed op jezelf passen is erg belangrijk.
  Anouk onlangs geplaatst…Caramel cupcakeMy Profile

 • Reageer Malou 28 juli 2015 om 10:22

  Leuke update weer, en wat fijn dat je het nu wat rustiger aan kan doen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…GRAPPIGE ZOEKWOORDEN EN MEEST GELEZEN ARTIKELENMy Profile

 • Reageer angelique 28 juli 2015 om 10:44

  Erg benieuwd naar het kamertje aangezien ik die van River ook heel gaaf vind
  angelique onlangs geplaatst…Review | Lost my name + WinMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 28 juli 2015 om 11:36

  Fijn dat de verloskundige zo duidelijk en helder is in haar adviezen wat betreft je werklast. Dat maakt het ook makkelijk om te minderen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Geld besparen in de zomerMy Profile

 • Reageer Joy 28 juli 2015 om 11:53

  Hopelijk zeggen ze op het zwembad ook toe en kun je daar ook rustiger aan doen. Zo benieuwd naar het kamertje van jullie kleine meid.
  Joy onlangs geplaatst…NEW IN #4My Profile

 • Reageer Jeanine 28 juli 2015 om 12:27

  Het komt vast goed ik stond mijn hele zwangerschap onder controle (door extreme misselijkheid) elke echo leek ze groot (ik me zorgen maken om de bevalling).. en ze is uiteindelijk geboren met het gewicht van 2500 gram.. en nu 7 maanden verder dikke blije baby♡

  Komt vast allemaal goed lekker genieten dat is het belangrijkste laat je niet beïnvloeden Hoe moeilijk het ook is!

 • Reageer Roeline 28 juli 2015 om 18:03

  De kinderbijslag waar je je meisjes spullen van shopt is die van River natuurlijk? Je krijgt haar kinderbijslag pas als ze er is, toch?

 • Reageer Mandy 30 juli 2015 om 16:27

  Hi hi,
  Wat word ik toch blij van jullie blog en filmpjes!
  Ik ben zelf ook een jonge mama (in spé), uit Arnhem. Veel herkenning dus!! Vind t ook gewoon gezellig om n beetje mee te kijken in jullie leventjes als jonge mama’s.
  Als ik jullie toevallig een keertje zie lopen in Arnhem, roep ik wel even 😉
  Loop er binnenkort zelf ook mét kinderwagen rond. Nu 34 weken “onderweg”…..
  Bibian gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat super dat je er een meisje bij krijgt. Koningskoppel! 🙂 ik herken veel van de onzekere periodes die je hebt doorgemaakt.
  Probeer ajb zo veel mogelijk te genieten!
  Straks heb je haar lekker bij je!! En Manon, hihi kan me voorstellen dat t bij jou ook weer begint te kriebelen als je dan zo aan het babyshoppen bent! Ben benieuwd……… X, Mandy

 • Reageer bo 31 juli 2015 om 15:21

  ik heb een tweeling van een week en was ook steeds heel bleek tijdens men zwangerschap. ik moest ook hee; rustig aan doen, toen het grootte moment aanbrak kwam Mila ( mijn kindje ) zonder poespas ter wereld maar daarentegen Liv ( de andere helft van de tweeling ) wat moeilijker ter wereld er bleef een schoudertje hangen ,uiteindelijk zijn mijn meisjes nu vier .Ik heb precies het zelfde meegemaakt als jou . ik wens je heel veel suc6 het komt vast goed !!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge