DIY, Kids, Lifestyle, Persoonlijk

Cadeautjes voor papa

Een cadeau voor een man kopen… Het blijft een ware struggle. Of ze hebben “alles” al of als je het ze vraagt dan zeggen ze: “ik hoef niks” of ze komen met een onmogelijk antwoord. De standaard cadeautjes zoals een geurtje, een CD-bon of een flesje drank kennen we wel. Dat zijn ook niet echt dingen om te geven vanuit het kind… Kan wel, maar er zijn ook andere leuke dingetjes om aan papa te geven!

Mijn vriend was onlangs jarig en ik was op zoek naar een leuk cadeautje/kleinigheidje wat ik namens Nilo aan hem kon geven. Ik zet een aantal leuke, persoonlijke cadeautjes op een rijtje speciaal voor papa’s (die alles al hebben of niks willen).

papa cadeau1
Allereerst deze leuke ‘fotoreportage’. Dit had ik mijn vriend gegeven voor vaderdag een poosje terug. Een baby is soms nog echt te klein om een tekening te maken, verder dan 3 potloodstrepen kom je vaak niet dus ik vond dit echt ontzettend leuk om te geven en om te maken. Het idee is -natuurlijk- afkomstig van Pinterest. Papa vond dit ook echt heel erg leuk en was helemaal verrast!

papa cadeau2
Ik was aan het speuren voor een leuk cadeautje voor z’n verjaardag. Gwen kwam met dit idee! Persoonlijk en toch ook wel functioneel 😉 voor later. Een (voet)bal met de ‘handtekening’ van Nilo erop en een cheesy tekstje. Als papa toch meer van het basketballen, tafeltennissen of volleyballen is, kun je gemakkelijk de bal aanpassen! Mijn vriend vond het echt een leuk cadeautje en ging er meteen mee aan het hooghouden haha.

doogytag graverenbron foto
Elke vader (of moeder, of oma, opa… Voor iedereen kun je deze cadeautjes customizen natuurlijk) heeft wel een sleutelbos. Al is het van de fiets of de auto, de huissleutel of sleutels van het werk… Hoe leuk is het om zo’n naamplaatje te laten graveren met een lieve tekst erop? Heel veel websites bieden deze service aan (google op doggytag of naamplaatje graveren).

papa cadeau 3
Wat ik mijn vriend ook al meerdere keren heb gegeven is een bureaukalendertje voor op het werk. Bij bijvoorbeeld de Hema kun je kleine kalenders maken speciaal voor op het bureau. Natuurlijk doe je hier dan foto’s in van je kind(eren), jezelf 😉 en leuke familiekiekjes. Zo heeft papa elke maand een nieuwe foto om naar te kijken en is het gezin toch een beetje bij hem. Ook dit kalendertje wordt elke keer met liefde ontvangen, hij heeft er daadwerkelijk wat aan en het is toch persoonlijk en lief!

Je kunt natuurlijk ook voor een mooi canvas gaan, een foto op hout (wat heb je tegenwoordig allemaal?), een mok met een foto erop, een muismat met foto voor op het werk, matching t-shirts voor vader en zoon (of dochter…). Voor elk budget is er wel wat!

Heb jij nog leuke cadeau-ideeën voor papa’s?
Oja, dit artikel is niet gesponsord of iets dergelijks.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Roeline 31 augustus 2015 om 06:07

  Ja ik ken het! Geen idee wat ik mijn man steeds weer moet geven als hij niet zelf met ideeën komt. En het is bij hem ook nog eens zo dat hij niet veel om cadeautjes geeft, ze hebben voor hem minder waarde dan voor mij bijvoorbeeld. Zo is iedereen weer anders.

 • Reageer Manon 31 augustus 2015 om 06:33

  Wat een super leuke ideeen! Vooral die fotolijst en die bal ga ik onthouden!
  Manon onlangs geplaatst…Mijn eetgewoontenMy Profile

 • Reageer Nesrin 31 augustus 2015 om 06:37

  Leuke ideeën. Een waardebon uitschrijven voor knuffels vind ik zelf leuk 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Hello & Goodbye – Keeping up with Nesrin – Summer holidayMy Profile

 • Reageer angelique 31 augustus 2015 om 06:43

  Wat een super leuke ideeen!
  angelique onlangs geplaatst…Barbara | Hoe organiseer je een themafeestje?My Profile

 • Reageer Jess 31 augustus 2015 om 06:52

  Mannen zijn inderdaad zo moeilijk 🙂 binnenkort ga ik mij ook kunnen bezig houden met cadeautjes ik naam van ons dochter. Superleuk en pinterest is daar een goede inspiratiebron voor. De ketting/sleutelhanger vind ik het leukst.
  Jess onlangs geplaatst…Ik blaas 26 kaarsjes uit!My Profile

 • Reageer Saskia 31 augustus 2015 om 06:54

  Ik vind de papa foto’s echt ontzettend leuk gedaan! Echt mooi!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life!My Profile

 • Reageer Margriet 31 augustus 2015 om 07:35

  Leuk, vooral het eerste idee! 🙂
  Margriet onlangs geplaatst…Even een kort berichtjeMy Profile

 • Reageer Dita 31 augustus 2015 om 07:37

  Op mijn werk maken we vaak iets met afdrukken van handjes en/of voetjes. Die verven we dan en drukken we ergens op. Baby’s vinden dit vaak erg leuk en de ouders ook. Jij hebt ook leuke ideeen bedacht 🙂 die foto is super mooi!
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Augustus 2015 #2My Profile

 • Reageer Jess 31 augustus 2015 om 07:39

  Wat een toffe ideetjes. Ik vind die foto’s zo schattig. Ahwww! Kalender heb ik ook eens gegeven.
  Jess onlangs geplaatst…5X easy peasy babyshower receptenMy Profile

 • Reageer Leonie 31 augustus 2015 om 07:40

  Wat kan je nou niet vinden op Pinterest! Hoe handig en leuk! Die foto’s vind ik echt een tof idee!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavertelt: Wachten op niet ongesteld wordenMy Profile

 • Reageer Tamara 31 augustus 2015 om 10:14

  Ahhhh vooral die eerste 2 vind ik een suuuuuperleuk idee!!
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom vrouwen bonnetjes verstoppen.My Profile

 • Reageer Rosanne 31 augustus 2015 om 10:20

  Wat een leuke ideetjes!
  Ik vind dat papa fotolijstje zooo leuk<3
  Rosanne onlangs geplaatst…Bloggers theekransje #1My Profile

 • Reageer Lifesabout 31 augustus 2015 om 14:04

  Ach gos die foto’s en de kalender! Ik had voor Vaderdag een voetafdruk gemaakt met klei en een fotolijstje ervan gemaakt (is ook te koop bij Xenos)
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hoe zou het zijn?My Profile

 • Reageer Nicoline 31 augustus 2015 om 14:57

  Die foto is zo leuk! wat een geweldig idee! Ga ik van je pikken 🙂
  Nicoline onlangs geplaatst…Mini Action Shoplog met een klein beetje Hema!My Profile

 • Reageer Jennifer 31 augustus 2015 om 21:58

  Ik vind dat lijstje en die bal nog steeds super leuke ideeën! Binnenkort is het verjaardagstijd hier, dus een beetje inspiratie kan ik wel gebruiken. 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 52My Profile

 • Reageer Nicole 1 september 2015 om 10:24

  Hele leuke ideetjes!
  Vooral die bovenste vind ik echt geweldig en de bal ook 😀
  Nicole onlangs geplaatst…Luiers en wijnMy Profile

 • Reageer Anneleen 2 september 2015 om 18:52

  Wat een lieve ideetjes! Dat eerste cadeau vind ik echt heel leuk gedaan! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag WalesMy Profile

 • Reageer Het verjaardagcadeau van Mini-viking voor Maxi-Viking | iooon.nl 21 september 2015 om 05:56

  […] Het duurde heel lang voordat Stefan bedacht had wat hij voor zijn verjaardag [KLIK] wilde. Daardoor moest ik zelf gaan bedenken wat ik hem cadeau zou doen. Ik kon ook niks verzinnen dus kopieerde ik een idee van Manon. Zij had dit met vaderdag uitgevoerd en ik vond het een erg leuk. Heel erg leuk. Idee. [KLIK] […]

 • Reageer Eline 2 juni 2016 om 15:16

  Hee!
  Ik heb het idee van kind met de letters P A P A van je overgenomen!
  Vorige week samen met mijn broertje foto’s gemaakt van mijn 6 mnd oude dochtertje en het resultaat is erg leuk geworden.
  Kan helaas geen foto hier in de comment plaatsen..

  Maar dank je wel voor het idee!

  Groetjes,
  Eline

  • Reageer Manon 2 juni 2016 om 15:42

   Wat leuk! Veel plezier met geven 🙂

 • Reageer Hetty 2 juni 2016 om 21:53

  Leuk idee van het fotolijstje maar hoe kom ik aan de letters P A P A

 • Reageer Inez 2 juni 2016 om 22:32

  Ik heb heel cheesy een kussensloop laten bedrukken met een foto van ons zoontje & zijn papa en de tekst: Slaap lekker lieve papa, dikke kus Milan.
  En daarnaast ga ik nog een handafdruk met vingerverf inlijsten en een cheesy tekstje erop schrijven.
  Hoe meer cheesy hoe beter haha 😊

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge